Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 17 september

Solvalla - dinsdag 17 september 2019 - Start: 18:15

Solvalla staat dinsdag in het teken van de Svenskt Trav-Oaks 2019 en het Svenskt Trav-Kriterium 2019. Een vol programma van twaalf races die stuk voor stuk bezet zijn met twaalf paarden. Op voorhand al een topavond in de Zweedse hoofdstad. Topdriejarigen als Aetos Kronos die dit seizoen al drie Groep I-races won, Power, Global Adventure en Upset Face komen in actie. De V64 staat ook op het programma vanaf race vier rond de klok van half acht. De eerste race op Solvalla is om kwart over zes.  

Race 1 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

In deze eerste race van de dag komen de merries in actie. De door Stig H Johansson getrainde Margaretasjöhammar (6) pakte in de E3 Final – Ston het derde geld op één lijn met de tweede aankomende.  De Finse crack Mascate Match was in die race een maatje te groot. In deze race zal de openingsfase bepalend zijn. Pakt zij de leiding met haar startsnelheid of zoek Erik Adielsson een plekje op in het veld. Ghostintheshell (11) moet beginnen in het tweede gelid De merrie van Timo Nurmos won haar laatste race in een snelle tijd van kop af. Anna Mauds Lassie (9) is haar carrière voortvarend begonnen met twee overwinningen en een tweede plaats. Ditmaal staat zij wel iets zwaarder maar Svante Båth zal niet starten al hij er geen vertrouwen in heeft. Angel From Above (1) heeft een snel record en een klassering moet derhalve zeker mogelijk zijn.

Plaats 1:   Margaretasjöhammar (6)
Plaats 2:   Ghostintheshell (11)
Plaats 3:   Anna Mauds Lassie (9)
Plaats 4:   Angel From Above (1)

 

Race 2 -  Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

De eerste serie van het Svenskt Trav-Kriterium. Power (1) draaide op Bergsåker al warm in de Nahars lopp. De hengst startte toen ook vanaf één over 2640 meter en wees het veld van start tot finish de weg om met anderhalve lengte voordeel te winnen in 1.13,3. Robert Bergh rijdt de hengst ook deze keer. Juncio Boko (3) haalde fraai uit in Örebro waar hij de E3 Consolation op zijn naam schreef in 1.12,7 over de mijl. De hengst heeft zich dit seizoen heel goed ontwikkeld. Ultion Face (12) was in zijn laatste twee starts foutief. Vanuit het tweede gelid kan hij rustig op de benen worden gebracht. Zonder fouten is hij kansrijk. Muscle Valky (10) kon dit seizoen nog niet winnen maar zette al wel hele goede tijden neer. Interessante outsider.

Plaats 1:   Power (1)
Plaats 2:   Juncio Boko (3)
Plaats 3:   Ultion Face (12)
Plaats 4:   Muscle Valky (10)

 

Race 3 – Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

Osoma (2) is een talent die als tweejarige nog tweede werd in de Breeders Crown. Daarna ging de merrie van de Duitse trainer Josef Franzl op rust om in juli te winnen in Hamburg. In die race begon de merrie rustig om richting de laatste bocht in de aanval te gaan. Haar overwinning kwam geen moment in gevaar. In Berlijn liep zij als enige driejarige tegen oudere paarden als Massai. Daarin liet zij een goede indruk achter waarbij zij een goede eindsprint liet zien; 1.13,2a-1900 meter. Dit nieuwe record werd bevestigd met opnieuw een snelle overwinning in Denemarken. Gina Mearas (4) won dit seizoen al driemaal. Haar vorm is nog altijd goed. Vanuit het tweede gelid moet Diana Zet (11) beginnen. De merrie was eerder dit seizoen nog winnares van de Margaretas Tidiga Unghästserie - Treåringslopp Ston. Groupie Doll (9) zal haar record moeten lopen om te winnen.

Plaats 1:   Osoma (2)
Plaats 2:   Gina Mearas (4)
Plaats 3:   Diana Zet (11)
Plaats 4:   Groupie Doll (9)

 

Race 4 -  V64-1- Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

In deze tweede serie van het Trav-Kriterium gaat Civilon (4) proberen om zijn ongeslagen status vast te houden. Bij zijn debuut won hij nog close, maar in zijn daarop volgende twee starts won hij erg ruim. Een eerste kans met dit startnummer. De afstand moet geen probleem zijn. Cruise (8) heeft het helemaal niet getroffen met het startnummer. De ruin is momenteel prima in orde en won recent in een hele sterke tijd. Ubiquarian Face (3) kwam de laatste keren in actie over de mijl. Het is nu een kilometer verder. Voor een klassering zijn The Bald Eagle (9) en Usain Töll (10) in beeld.

Plaats 1:   Civilon (4)
Plaats 2:   Cruise (8)
Plaats 3:   Ubiquarian Face (3)
Plaats 4:   The Bald Eagle (9)

 

Race 5 - V64-2- Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

Het verloop van de carrière van Svecak Palema (6) vertoont een stijgende lijn.  De dochter van Up and Quick won haar laatste drie starts waarbij een snel record van 1.12,1 werd neergezet. Ook Alexi Quick (12) is  een nakomeling van Up and Quick. De merrie van Bjorn Goop kwam pas driemaal in actie maar liet al zien over het nodige talent te beschikken. Bij Grande Diva Sisu (10) is dat talent zeer zeker aanwezig. De merrie presteert goed vanuit alle posities. Het tweede gelid is voor haar geen probleem.  Carry Cash (3) liep dit seizoen in al haar vier starts naar het geld. Twee races werden in volle winst omgezet. Robert Bergh gaat proberen om Boxer Shrimp (2) de finale in te loodsen. Die mogelijkheid is aanwezig als de favoriet het laat afweten.

Plaats 1:   Svecak Palema (6)
Plaats 2:   Alexi Quick (12)
Plaats 3:   Grande Diva Sisu (10)
Plaats 4:   Carry Cash (3)

 

Race 6 - V64-3- Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

Een sterk bezette serie voor het Svenskt Trav-Kriterium. Bythebook (4) is de grootverdiener in dit veld van twaalf. In de E3 Final - Hingstar/Valacker werd hij geklopt door Aetos Kronos in een race waarin hij de hele weg de leiding had. Voor beide paarden kwam een sterke 1.11,8a-2140 meter op de klokken. Deze serie moet hij winnend kunnen afsluiten. Gulfstream Am (8) heeft een slecht startnummer. De zoon van Trixton beschikt over bovengemiddeld talent. Vier zeges behaald hij uit vijf starts en werd hij daarnaast nog een keer tweede. Ook Easy Cash (6) moet ver kunnen komen met Jörgen Westholm. De zoon van Ready Cash is erg constant en heeft met de afstand van vandaag geen moeite. Staro Nashville (3) kon nog niet winnen. Dat wordt opnieuw een lastig verhaal, maar een klassering moet wel mogelijk zijn.

Plaats 1:   Bythebook (4)
Plaats 2:   Easy Cash (6)
Plaats 3:   Gulfstream Am (8)
Plaats 4:   Staro Nashville (3)

 

Race 7 - V64-4 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

In deze race kan Joakim Lövgren zijn Global Anarchy (1) laten doordringen tot de finale. De merrie werd vierde in de E3 Final – Ston. Daarvoor won ze nog een opdracht over de mijl in 1.12,6. Deze opdracht moet ze tot een goed einde kunnen brengen. Serieuze tegenstand kan komen van Dontlooseallmoney (6). De merrie van Jim Oscarsson werd dit seizoen nog vierde in de E3 Final – Ston in Eskilstuna. Darling Godiva (3) laat wel eens een steekje vallen. Als de merrie het verstand er goed bijhoudt kan ze ook tot de finale doordringen. De snelheid is ruim aanwezig. M.B.S.Pretty Girl (12) en Esther Rich (10) noemen we nog uit het tweede gelid voor een plaatsgeld.

Plaats 1:  Global Anarchy (1)
Plaats 2:  Dontlooseallmoney (6)
Plaats 3:  Darling Godiva (3)
Plaats 4:  M.B.S.Pretty Girl (12)

 

Race 8 - V64-5 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

In deze race levert Svante Båth opnieuw een favoriet na Bythebook. Nu start Erik Adielsson met Global Adventure (8). De nakomeling van S.J.’s Caviar heeft het qua startnummer niet getroffen maar dat zal hij gaan compenseren met zijn kwaliteit. Als tweejarige won hij de Svampen Örebro 2018 in 1.13,3 over de mijl en ook dit seizoen timmert hij aan de weg met o.a. een overwinning in de Vårfavoriten – Treåringslopp en een tweede plaats in de E3 Final achter Aetos Kronos. Dante Godiva (4) is talentvol en won al vijf maal uit zes starts. Die kwamen tot stand op de Noordelijke banen Umaker, Skellefteå en Boden. Ditmaal is het niveau iets hoger. We zijn benieuwd. Hail Mary (6) heeft pas twee starts in de benen, maar de pupil van Robert Bergh won wel beide keren. Guzz Mearas (12) moet beginnen in het tweede gelid. Hij heeft de klasse in huis om in het front te eindigen.

Plaats 1:   Global Adventure (8)
Plaats 2:   Dante Godiva (4)
Plaats 3:   Hail Mary (6)
Plaats 4:   Guzz Mearas (12)

 

Race 9 - V64-6 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

In deze serie voor het Svenskt Trav-Kriterium heeft Upset Face (10) een goede kans om als winnaar door te gaan naar de finale. De klasse van de hengst is bekend en in zijn twee laatste starts was hij weer optimaal in vorm. Belker (7), Djokovic (5) en Mellby Helios (2) zijn de voornaamste tegenstanders in het eerste gelid. Belker is tot veel in staat, maar liet het dit seizoen juist afweten in de twee E3-finales. Djokovic en Mellby Helios wonnen beide al viermaal. Dit wordt hun eerste serieuze test. Dat geldt ook voor Strong Heartbeat (11) die in vier starts ongeslagen is. Hij start naast de favoriet.

Plaats 1:   Upset Face (10)
Plaats 2:   Belker (7)
Plaats 3:   Strong Heartbeat (11)
Plaats 4:   Mellby Helios (2)

 

Race 10 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

Zolly (4) presteerde uitstekend in de E3 Final – Ston achter  een veel sterkere Mascate Match. Dat was geen schande. Daarvoor won ze vijfmaal. De favoriet in dit veld. No Limit Queen (7) is een erg trouw prestatiepaard die continu in het geld loopt. In haar laatste start liep ze een mooi nieuw record van 1.13,2. Schweppes (12) vorm met Carl Johan Jepson een gevaarlijk duo. De merrie loopt graag voor de Zweedse rijder. Divane Godiva (10) laat telkens sterke tijden noteren. Een hoge klassering is goed mogelijk.

Plaats 1:   Zolly (4)
Plaats 2:   No Limit Queen (7)
Plaats 3:   Schweppes (12)
Plaats 4:   Divane Godiva (10)

 

Race 11 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium - hitta.se, 2640 meter autostart

 De grote publiekstrekker start in de voorlaatste race van vandaag. Aetos Kronos (4) is een fenomeen die dit seizoen al drie Groep 1-races wist te winnen. Dat waren de Håkan Wallner Memorial - Treåringseliten - Breeders Course en tweemaal een E3 Finale over de middenafstand en de mijl. In die vorm zien wij hem niet geklopt worden. Örjan Kihlström rijdt de hengst van Jerry Riordan. Alert Kronos (7) en Alien Kronos (6) zijn beide snel en in beeld voor een klassering. Criterion (11) is een talent van Frederik Wallin. De zoon van Jocose heeft de klasse in huis om door te dringen tot de finale. Dat zal dan gebeuren met een tweede plaatst achter Aetos Kronos.

Plaats 1:   Aetos Kronos (4)
Plaats 2:   Alert Kronos (7)
Plaats 3:   Criterion (11)
Plaats 4:   Alien Kronos (6)

 

Race 12 - Uttagningslopp till Svenskt Trav-Oaks - hitta.se, 2140 meter autostart

Ook de laatste race van vandaag kan winnend worden afgesloten door Örjan Kihlström. Hij heeft Award Kronos (5) in deze race. De merrie is erg snel maar wisselvallig. Dan is zij bij de Zweedse toprijder in uitstekende handen. Global Allegiance (10) heeft de juiste vorm bijtijds in handen. In haar laatste drie starts werd zijn tweede. Die plaats is opnieuw mogelijk, maar misschien ook wel meer deze keer. Mad Princess (8) heeft een lastig nummer, maar bewees al eerder hier wel mee om te kunnen gaan. Verder noemen we nog Je T'aime Perle (11) en Blissful Ignorance (1) voor een klassering.  

Plaats 1:   Award Kronos (5)
Plaats 2:   Global Allegiance (10)
Plaats 3:   Mad Princess  (8)
Plaats 4:   Je T'aime Perle (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.