Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 18 september

Solvalla – woensdag 18 september 2019 - Start: 18.15

Een prima en afwisselend programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Jägersro de V86 faciliteert. De dag wordt gestart met een race voor tweejarigen. Woogie Broline van trainer Svante Båth gaat proberen om in handen van Erik Adielsson zijn tweede zege te behalen uit evenzoveel starts.  Dat lijkt niet zo’n groot probleem te zijn. Timo Nurmos, de leidende trainer in het baankampioenschap van Solvalla, brengt opnieuw enkele kanspaarden aan de start. De Fin is hard op weg om zijn titel te prolongeren. De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 – Tvååringslopp, 2140 meter bandenstart  

De toekomst in actie in deze eerste race. Vier tweejarigen, waarvan Woogie Broline (4) op dit moment het verst is. De hengst won in Mantorp bij zijn debuut middels een prima slotfase. De tijd van 1.17,2 was goed. Born Winner (2) was snel in zijn kwalificatieproef. Op basis van die getoonde tijd, moet hij een rol kunnen spelen. De Italiaanse Baby Queen Glory (3) komt uit een bewezen moederlijn. Haar broers en zussen hebben al succes op de koersbanen. Zij wordt verkozen boven J.J.Comme Il Faut (1) die inmiddels die kwalificatieproeven heeft gelopen.

Plaats 1:    Woogie Broline (4)
Plaats 2:    Born Winner (2)
Plaats 3:    Baby Queen Glory (3)
Plaats 4:    J.J.Comme Il Faut (1)

 

Race 2 - 3-åriga och äldre 120.001 - 240.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart  

In deze race over de mijl komen elf paarden in actie. De Fin El Gumpert (3) springt er bovenuit. De ruin van Timo Nurmos draait een prachtig seizoen tot dusver met vijf overwinningen en twee derde plaatsen uit zeven starts. De laatste keer liep hij in handen van Jorma Kontio zijn record van 1.13,6a – 2140 meter. Dan gaat er over de mijl nog wel iets van af. Twombly (10) deed in drie starts ook nog maar weinig verkeert. Nu het over de mijl gaat, is zijn startnummer minder gunstig. Enge Barack (8) is trouw. Een paard die bovendien een goede mijl in de benen heeft, maar wel van buitenaf moet starten. S.G.Flying Diaval (9) is snel maar wisselvallig. In goeden doen zit een hoge klassering er zeker in.

Plaats 1:   El Gumpert (3)
Plaats 2:   Twombly (10)
Plaats 3:   Enge Barack (8)
Plaats 4:  S.G.Flying Diaval (9)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre högst 15.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

De beginnersklasse komt in actie over de middenafstand. Ranch Steady Go (6) debuteerde vorige week op Solvalla met een derde plaats nadat zij de gehele koers naast het koppaard had gelegen. Tot aan de finish ging zij prima door. S.G.Sherman (2) was al iets sneller. In twee starts pakte hij wat plaatsgeld mee. Dat is opnieuw mogelijk. Als hij de favoriet partij wil geven zal hij verder verbeterd moeten zijn. Aft Galley (1) kan beter dan wat hij de laatste keren liet zien. Hij is één van de drie starters van Stefan Melander die ook Offshore Queen (3) en Digital Pen (7) nog in koers heeft. Eerstgenoemde schatten we het hoogst in van deze twee. Verder is Take Me To Church (4) snel genoeg voor een plaats bij de eerste drie.

Plaats 1:   Ranch Steady Go (6)
Plaats 2:   S.G.Sherman (2)
Plaats 3:   Aft Galley (1)
Plaats 4:   Offshore Queen (3)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 15.001 - 50.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Champ Lane (1) is een driejarige talent van Timo Nurmos. De zoon van Bold Eagle debuteerde met een goede overwinning waarbij hij een snelle laatste vijfhonderd meter liep en werd vervolgens nipt tweede. Nu mag hij het gaan opnemen tegen Evander Holyfield (4). De Duitse ruin evenaarde bij zijn Zweeds debuut gelijk zijn record van 1.14,4. Een prestatie die hij hier een passend vervolg kan geven. Nova Effe (8) was al sneller bij een mijlsopdracht waarin zij derde werd. Haar koersdebuut leverde de volle winst op. Ditmaal zit het startnummer niet mee. Voor een klassering is Zaritasmalina M.J. (3) in beeld.

Plaats 1:   Champ Lane (1)
Plaats 2:   Evander Holyfield (4)
Plaats 3:   Nova Effe (8)
Plaats 4:   Zaritasmalina M.J. (3)

 

Race 5 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

De Franse ruin Goldenboy De Chenu (7) is zijn carrière goed begonnen. Twee overwinningen werden al behaald. De laatste keer in een nieuw record met Carl Johan Jepson die ook nu de honneurs waarneemt voor trainer Björn Goop. Ook Quantum Roc (6) is veelbelovend gestart met twee zeges op rij. In de twee starts daarna plaatste hij zich ook. Hij kan het de favoriet lastig gaan maken. Olle Då (3) heeft nog niet gewonnen maar was er al enkel keren dichtbij. Misschien slaagt hij daar vandaag in. Magnificent Tooma (8) begint vanaf de buitenste startpositie. De vorm is goed, dus een plaatsgeld is reëel.

Plaats 1:   Goldenboy De Chenu (7)
Plaats 2:   Quantum Roc (6)
Plaats 3:   Olle Då (3)
Plaats 4:   Magnificent Tooma (8)

 

Race 6 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Opnieuw een race voor driejarigen waarin meerdere kanshebbers zijn. Tabasco C.D. (1) loopt continu sterke tijden. De driejarige moet opnieuw ver kunnen komen met Örjan Kihlström. In Bailamos (4) treft hij een tegenstander die deze race kan winnen. De zoon van Cantab Hall realiseerde onlangs een snel nieuw record over de mijl. Met de vorm is weinig mis mee. Arnie Express (9) behaalde al een overwinning in een vergelijkbare opdracht. Toen startte hij vanaf vier terwijl hij nu moet beginnen in het tweede gelid met Janne Korpi. Sherlock (5) gaat met Jorma Kontio op onderzoek uit of zij de favorieten kunnen verslaan. Een plaatsgeld lijkt meer een optie.

Plaats 1:   Bailamos (4)
Plaats 2:   Tabasco C.D. (1)
Plaats 3:   Arnie Express (9)
Plaats 4:   Sherlock (5)

 

Race 6 – V86-1 Jägersro, BMI Sverige - Fördel Ston, 2640 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 gaan we over naar Jägersro. Panamera (3) heeft een voorliefde voor de langere afstand. Dat bewees ze ook weer in Charlottenlund waar zij tweede werd over 2970 meter in een uitstekende tijd van 1.15,5. Quiz Töll (8) heeft ten opzichte van de favoriet een minder nummer. Zijn vorm is momenteel goed. Vis Dell'olmo (6) zag haar groeiende vorm beloond worden met een overwinning. Met een leerling snelde zijn naar een hele sterke zege in 1.13,7 over 2140 meter. Trainer Wilhelm Paal rijdt haar vandaag. That’s Art (5) behoort in dit veld tot de kanshebbers voor een goede klassering.

Plaats 1:   Panamera (3)
Plaats 2:   Quiz Töll (8)
Plaats 3:   Vis Dell'olmo (6)
Plaats 4:   That’s Art (5)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fördel Ston, 2140 meter autostart

American Dream (3) was in haar laatste twee starts aanzienlijk verbeterd. De merrie moet deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen voor trainer Veijo Heiskanen maar treft in Carlos Amore (5) wel een hele goede tegenstander die bovendien in uitstekende vorm verkeert. Dat liet hij tweemaal zien op Solvalla met een eerste en een tweede plaats. Vapour Trail (7) won zijn laatste race maar treft het nu wel zwaarder. Dan zien we eerder vanuit het tweede gelid Ilaria Sidney (11) en Mellby Glorious (12). Beide merries zijn snel genoeg voor plaats drie of vier.

Plaats 1:   American Dream (3)
Plaats 2:   Carlos Amore (5)
Plaats 3:   Ilaria Sidney (11)
Plaats 4.   Vapour Trail (7)

 

Race 7– V86-3 Jägersro - Icopal Tak – Generationsduellen, 2140 meter autostart

In deze race op Jägersro kan Mamba (11) haar vierde overwinning van dit seizoen behalen. De pupil van Joakim Lövgren is al tijden in optimale conditie. Hoewel ze moet starten in het tweede gelid, zien wij haar wel meestrijden om de winst. Een constant prestatiepaard. Global Woodstock (5) is tot veel in staat maar helaas voor de wedders niet altijd even regelmatig met zijn prestaties. Ook Livi Joy (7) is wisselvallig maar presteert verder wel over alle afstanden. Bij Johan Untersteiner is hij in vertrouwde handen. Staro Junique (6) kwam de laatste keer goed voor de dag.

Plaats 1:  Mamba (11)
Plaats 2:  Global Woodstock (5)
Plaats 3:  Livi Joy (7)
Plaats 4:   Staro Junique (6)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Stayerlopp, 3140 meter autostart.

Een race voor de stayers. Twaalf deelnemers over ruim drie kilometer. Gullabo Däck Bling (7) is een erkend stayer. De zoon van Enjoy Lavec won de laatste keer over dezelfde afstand in handen van Kent Knutsson en deed dat overtuigend met vier lengtes voordeel. Vine Vision (4) heeft ook geen moeite met de afstand zo bewees hij eind november in Gävle met Mika Forss. Een herhaling is goed mogelijk. Thorsten Tiez komt aan de start met U.R.Amazing (8) die goed in orde is. Hij won afgelopen zomer nog de Borlänge Bil & Byggnadsglas – Midnattsstayer in Romme waarin hij vrijwel de gehele weg aan de leiding ging. Västerbo Highscore (12) kon dit seizoen nog niet winnen maar hij zit er dicht tegenaan.

Plaats 1:   Gullabo Däck Bling (7)
Plaats 2:   Vine Vision (4)
Plaats 3:   U.R.Amazing (8)
Plaats 4:   Västerbo Highscore (12)

 

Race 8 – V86-5 Jägersro, Takmontage - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåriga Ston, 2140 meter autostart.

In deze race op Jägersro komen de merries in actie. Nanetta Hill (7) is in vijf starts haar meerdere nog niet tegengekomen. Ook nu verwachten we geen problemen voor de vierjarige merrie van Joakim Lovgren. Vinci I.M. (10) zette begin augustus in Åby een sterke prestatie neer door in 1.13,3a – 2140 meter te winnen. Dat heb je genoeg klasse in huis om hier een rol te gaan spelen. M.T.Naomi (4) loopt haar beste koersen op Jägersro. Haar vorm lijkt nog onveranderd goed. Aronia (2) en Ivana Boko (3) zijn snel genoeg om zich te plaatsen. Het startnummer is gunstig.

Plaats 1:   Nanetta Hill (7)
Plaats 2:   Vinci I.M. (10)
Plaats 3:   M.T.Naomi (4)
Plaats 4: Aronia (2)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Stolopp,  2140 meter bandenstart.

De Duitse Lady Nadine (10) komt uit de goede Armbro Motion die al hele goede nakomelingen bracht. Ook Lady Nadine behoort daartoe. De merrie van trainer Timo Nurmos won dit seizoen driemaal uit vier starts. Ditmaal start ze vanuit het tweede gelid. Livi Memory (3) is na haar snelle zege van 18 juni een beetje van slag. Als zij haar vorm van dit race weet te benaderen, dan doet ze gewoon mee om de winst. Feel Speed (4) toont progressie in haar prestaties. Ze was er de laatste maal dichtbij. Miss Duffy (11) schatten we op dit moment hoger is dan Digital Class (5).

Plaats 1:   Lady Nadine (10)
Plaats 2:   Livi Memory (3)
Plaats 3:   Feel Speed (4)
Plaats 4:   Miss Duffy (11)

 

Race 9 – V86-7 Jägersro, Hästägarekannan 2019 - Fördel Ston, 2140 meter autostart.

Jägersro-trainer Joakim Lövgren brengt met Sevilla (1) opnieuw een kanspaard aan de start. De zoon van Ready Cash is een toonbeeld van trouw. Het startnummer is geen probleem. In zijn laatste vijf starts moest hij driemaal vertrekken met dit nummer en dat resulteerde in een eerste, tweede en derde plaats. Dizzy River (2) had in Halmstad een snelle mijl in de benen. De 1.11,0 betekende tevens een nieuw record voor de ruin van Johan Untersteiner. Gandhi Boko (9) heeft de juiste tred weer te pakken. Een klassering moet opnieuw mogelijk zijn. Zarchicco Park (10) kiezen we uit de overige deelnemers.

Plaats 1:   Sevilla (1)
Plaats 2:   Dizzy River (2)
Plaats 3:   Gandhi Boko (9)
Plaats 4:   Zarchicco Park (10)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, 3-åriga och äldre 500.001 - 1.800.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart.

De dag wordt afgesloten met een race over de middenafstand. Ebony Boko (1) krijgt onze voorkeur. De merrie kwam de laatste keren louter in actie over de mijl. Ze won daarvan vier races. De afstand van vandaag zal geen probleem voor haar zijn. Olle Rols (3) kende vorig jaar een sterk seizoen waarin hij meer dan een ton aan prijzengeld bijeen liep. Hij is zoekende naar de juiste vorm. Als hij die weet te vinden dan doet hij mee om de prijzenverdeling. Highspirit (5) kan ook beter dan hij de laatste keer liet zien. De klasse is aanwezig, nu de vorm nog. Master Crowe (10) en Helios U.S. (9) zijn in dit veld snel genoeg voor een klassering.

Plaats 1:   Ebony Boko (1)
Plaats 2:   Olle Rols (3)
Plaats 3:   Master Crowe (10)
Plaats 4:  Highspirit (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.