Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 25 september

Solvalla – woensdag 25 september 2019 - Start: 18.15

Een prima en afwisselend programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Åby de V86 voor haar rekening neemt. De V86 kent een aantal mooie koersen waaronder de S:t Leger op Åby. Een sterk bezette leeftijdskoers waarin Derbystarter Pinto Bob het moet opnemen tegen Zarenne Fas, Ad Hoc en Typhoon Face. Wie beschikt over de langste adem in deze opdracht over ruim drie kilometer? Deze koers wordt verreden als V86-5 rond de klok van 21.14 uur.  De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 – Stolopp, 2140 meter bandenstart  

Fair Enough Am (1) debuteerde op de baan van Eskilstuna met een tweede plaats na een koers op maat. In de slotfase liet de merrie een goede eindsprint zien. In haar tweede start is een overwinning goed mogelijk. Ook Miss Manner (5) heeft haar eerste start in de benen. Zij liet op Solvalla een degelijke indruk achter en kan het de favoriet lastig maken. Wonder Woman (2) verbeterd per start en zal zich opnieuw kunnen plaatsen. Staro Kitty (4) liep een prima kwalificatieproef. Haar debuut mislukte. Herstel is in deze koers goed mogelijk.

Plaats 1:    Fair Enough Am (1)
Plaats 2:    Miss Manner (5)
Plaats 3:    Wonder Woman (2)
Plaats 4:    Staro Kitty (4)

 

Race 2 - 3-åriga och äldre högst 150.000 kr. Körsvenskrav kat. 1, 2140 meter autostart  

Digital Summit (8) won de laatste maal met zijn trainer in een nieuw record. Een overwinning die eraan zat te komen. De driejarige van Stefan Melander moet het opnemen tegen een aantal oudere paarden waaronder de vierjarige Inspector (6) die zich zal willen herstellen van zijn misstap in zijn laatste koers. Bjorn Goop rijdt hem vandaag weer zelf. Drillbert (7) verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. Hij zal zich willen mengen om de strijd om de overwinning. Damngoodlooking (4) won dit seizoen al driemaal uit vier starts.

Plaats 1:  Digital Summit (8)
Plaats 2:   Inspector (6)
Plaats 3:   Drillbert (7)
Plaats 4:  Damngoodlooking (4)

 

Race 3 –  Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Mr Carioca (2) is een driejarige zoon van Muscle Hill. De door Timo Nurmos getrainde hengst zette bij zijn debuut gelijk een goede prestatie neer met een sterke overwinning. Hij kan hier zijn tweede zege op rij gaan behalen. Ook Glory Mearas (6) is een zoon van Muscle Hill. De kwalificatieproef was goed. We verwachten hem gelijk voorin. Het debuut van Get Involved (4) leverde gelijk een derde plaats op in een snelle tijd. Als die prestatie herhaalt kan worden doet hij hier ook mee. Het debuut van Jonathan Boko (5) leverde nog weinig op. Gezien zijn kwalificatie zijn er toch verwachtingen van de Kadabra-zoon. Chef M.M. (9) heeft de pech van het tweede gelid. Misschien kan hij na de start het tweede spoor kiezen. Dan zijn er kansen.

Plaats 1:   Mr Carioca (2)
Plaats 2:   Glory Mearas (6)
Plaats 3:   Get Involved (4)
Plaats 4:   Jonathan Boko (5)

 

Race 4 – "Dajmens" Minneslopp 2019 - Lärlings & Ungdomslopp, 2140 meter autostart

In deze koers voor leerlingpikeurs gaat de voorkeur uit naar Odds Indicator (7) die driemaal won uit zijn laatste vier starts. Het waren stuk voor stuk ruime overwinningen met minimaal anderhalve lengte voordeel op de concurrentie. Robloxia (6) verbeterde onlangs haar record over de mijl. Een eerdere start op Solvalla resulteerde in een goede overwinning. Holens Aquavit (5) zit tegen een overwinning aan. Hij was al vijf maal tweede of derde. Dat geldt ook voor Appreciated (3) die een mooi nummer heeft om een goede uitgangspositie te verkrijgen. Red Red Raz (10) en Bear Beautiful (9) wonnen allebei hun laatste koers. Met hun vorm zit het dus wel goed.

Plaats 1:   Odds Indicator (7)
Plaats 2:   Robloxia (6)
Plaats 3:   Holens Aquavit (5)
Plaats 4:   Appreciated (3)

 

Race 5 - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Wishing Noon (5) gaat proberen om zijn vierde zege op rij te behalen. De merrie steekt in grootse vorm. Örjan Kihlström rijdt haar vandaag voor het eerst. De Duitse Oui Cherie (1) van Victor Gentz heeft de vorm helemaal te pakken. Haar laatste start op Örebro werd omgezet in een hele ruime zege. Nu wacht haar dus Wishing Noon. Daydream La Marc (3) won in Kalmar. Hij profiteerde optimaal van zijn startvoordeel met nummer één en bleef van start tot finish voorop. Imilie Boko (6) is snel maar niet altijd even betrouwbaar. Voor het spelend publiek niet altijd even gemakkelijk. Beware (4) is bezig aan een hele mooie reeks. We sluiten een hoge klassering dan ook niet uit.

Plaats 1:   Wishing Noon (5)
Plaats 2:   Oui Cherie (1)
Plaats 3:   Daydream La Marc (3)
Plaats 4:   Imilie Boko (6)

 

Race 6 - 3-åriga och äldre 30.001 - 80.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Een sprintkoers voor de beginnersklasse. Missy Goldfinger (2) heeft een prachtig startnummer. De Amerikaanse van Stig H Johansson is haar carrière goed begonnen maar zal nu wel sneller moeten zijn om te zegevieren. Dat lijkt mogelijk. Enge Astarte (3) maakte indruk op Eskilstuna waar zij in actie kwam over de mijl. Ze moest beginnen in het tweede gelid, werd gehinderd na vijfhonderd meter, maar wist met een laatste bocht in het derde spoor wel nipt te winnen. Mellby Hurricane (7) won bij zijn debuut en was daarna diverse keren geplaats. Een klassering is opnieuw mogelijk. Bjorn Goop moet ook van achteraf beginnen met Un Mec D'or (10). Het is de eerste maal over de mijl. Italiano Boko (9) werd nu viermaal tweede uit de laatste vijf starts. Kan hij nu toeslaan? 

Plaats 1:   Missy Goldfinger (2)
Plaats 2:   Italiano Boko (9)
Plaats 3:   Enge Astarte (3)
Plaats 4:   Mellby Hurricane (7)

 

Race 6 – V86-1 Aby, HTE Produktion's Stolopp, 2140 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op Åby, de baan in Göteborg.  De Deen Flemming Jensen komt aan de start met Stella Newmen (1). De merrie draait een heel goed seizoen waarbij vijftig procent van haar starts in winst werden omgezet. Bijou Bourbon H.M. (2) won haar laatste start in Frankrijk op de grasbaan van Berck-Sur-Mer. Een levendige koers waarin zij aanvallend werd gereden en nipt zegevierde. Een prima prestatie. Zij heeft het even vier weken rustig aan gedaan. Miss Sober (7) is een merrie die vrijwel altijd bij de eerste drie is. Een oertrouw prestatiepaard. Julia Af Solnäs (9) snelde onlangs naar een nieuw record van 1.10,9 over de mijl. De vorm is nog altijd aanwezig.

Plaats 1:   Stella Newmen (1)
Plaats 2:   Bijou Bourbon H.M. (2)
Plaats 3:   Miss Sober (7)
Plaats 4:   Julia Af Solnäs (9)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre lägst 100.001 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter bandenstart

Ook op Solvalla wordt er gesprint, ditmaal vanuit de banden. Lover Face (5) heeft een snelle mijl in de benen. Hij moet nu twintig meter geven aan de vier paarden in het eerste band maar dat moet geen probleem opleveren. Jeepster (6) won eind augustus nog in 1.13,2a-2140 meter. Dan doen je in dit veld ook mee. Yieldson (4) kwam er in zijn laatste start niet aan te pas. Hij kan veel beter. Misschien profiteert hij deze keer van zijn startvoordeel. Ook Tito C.A. (7) heeft zijn ware gezicht nog niet laten zien. De getoonde tijden zijn goed. Vandaag wordt hij voor het eerst gereden door Örjan Kihlström. Misschien is er een klik tussen paard en rijder.

Plaats 1:   Lover Face (5)
Plaats 2:   Jeepster (6)
Plaats 3:   Tito C.A. (7)
Plaats 4.   Yieldson (4)

 

Race 7– V86-3 Aby - Scandbio's lopp, 1640 meter autostart

In deze mijlsopdracht krijgt Joyride Cane (3) onze voorkeur. De pupil van Veijo Heiskanen heeft een mooi startnummer over zijn geliefde afstand. Zijn vijfde overwinning van dit seizoen is heel goed mogelijk. Rudisha (2) start aan zijn binnenkant. De ruin laat goede tijden zien maar kon nog niet winnen. Vis Dell'olmo (5) kon dit seizoen al wel winnen. Als Italiaan heeft hij de nodige ervaring wat betreft koersen over de mijl. Een kanspaard met Wilhelm Paal. Uappa Di Azzurra (8) heeft een lastig nummer maar lijkt naar hele goede vorm te groeien. Een klassering zit er wel in.

Plaats 1:  Joyride Cane (3)
Plaats 2:  Rudisha (2)
Plaats 3:  Vis Dell'olmo (5)
Plaats 4:   Uappa Di Azzurra (8)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Uttagningslopp Amatör-SM, 2140 meter autostart.

In deze koers voor amateurrijder kan Bottnas Easy Cash (3) de koers winnend afsluiten. Hoewel hij de laatste keer ongeplaatst bleef was hij daarvoor juist heel goed op dreef met een overwinning in 1.14,5a-2640 meter. Ook U.B.Cool (5) won over de stayersafstand. Hopelijk is voor hem daarmee een mindere periode afgesloten. In deze koers zijn er opnieuw goede kansen op een hoge klassering. Rasmus Raz (9) won op Visby dankzij een goede slotfase. Ook toen moest hij beginnen vanuit het tweede gelid. Voor een plaatsje noemen we nog Lisa Will (4) en Nika (6).

Plaats 1:   Bottnas Easy Cash (3)
Plaats 2:   U.B.Cool (5)
Plaats 3:   Rasmus Raz (9)
Plaats 4:   Lisa Will (4)

 

Race 8 – V86-5 Åby, S:t Leger - Fyraåringslopp, 3140 meter bandenstart.

Een mooie leeftijdskoers, de S:t Leger over 3140 meter. De favorieten starten over 3180 meter. Pinto Bob (8) is een goede vierjarige die in de Svenskt Travderby er niet aan te pas kwam. In de slotronde was hij foutief nadat hij de weg in de achterhoede had gelegen. Deze opdracht past hem beter. Zarenne Fas (7) startte nu driemaal in Zweden voor Jerry Riordan waarbij hij over drie verschillende afstanden zich wist te plaatsen. Een koers over 3180 meter zat daar nog niet bij maar met een derde plaats in 1.12,8a -2680 meter bewees hij al wel dat de lange afstand geen probleem is. Typhoon Face (4) is een paard met veel klasse. Lutfi Kolgjini rijdt de hengst. Een verrassing van zijn kant is niet onmogelijk. Verder noemen we nog Ad Hoc (9) in het laatste band.

Plaats 1: Pinto Bob (8)
Plaats 2: Zarenne Fas (7)
Plaats 3: Typhoon Face (4)
Plaats 4: Ad Hoc (9)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 3-åriga och äldre 180.001 - 320.000 kr. Körsvenskrav kat. 2.,  2640 meter bandenstart.

 Begin september won Master Blaster (4) op Eskilstsuna over de afstand van vandaag. Die koers werd helemaal op eigen kracht gewonnen met anderhalve lengte voordeel. Ook Viper Lavec (2) heeft geen enkele moeite met de afstand. Hij moet in staat worden geacht om het de favoriet lastig te gaan maken. Order By Box (3) heeft de klasse in huis om een rol te gaan spelen voor een plaatsgeld. Winnen lijkt lastig. Drottning Pace (11) bevestigde een goede herkwalificatieproef met een sterke overwinning. Die lijn kan hi.er worden doorgetrokken. Iglesias Boshoeve (12) kan de afstand gemakkelijk aan. De vierjarige hengst van de familie Denneman kan met Bjorn Goop in het geld komen.

Plaats 1:   Master Blaster (4)
Plaats 2:   Viper Lavec (2)
Plaats 3:   Order By Box (3)
Plaats 4:   Drottning Pace (11)

 

Race 9 – V86-7 Åby, OMB-Gruppen Väst's lopp, 2640 meter bandenstart.

Wie Avant Garde (4) heeft zien winnen op Åby snapt waarom hij als favoriet vertrekt. De hengst kreeg geen moment positie in de koers en lag vervolgens ruim een ronde in het dodenspoor. Desondanks trok hij geweldig door en won het fraai met Robert Bergh die hem ook nu rijdt. Cobbys Olifant (10) kan de afstand gemakkelijk aan en won het de laatste keer fraai in 1.13,2a-2140 meter. Stud Muffin (12) draait een heel goed seizoen waarin hij al driemaal wist te winnen. Ook nu liggen er kansen op een hoge klassering. In het eerste band noemen we nog T.Rex Face (1) voor een stuntje.

Plaats 1:   Avant Garde (4)
Plaats 2:   Cobbys Olifant (10)
Plaats 3:   Stud Muffin (12)
Plaats 4:   T.Rex Face (1)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, Fördel Ston, 2640 meter autostart.

Weer terug op Solvalla voor het laatste onderdeel van de V86 en tevens de laatste koers van deze dag in de Zweedse hoofdstad. Op grond van zijn klasse kan Kövras So Far (4) deze laatste koers winnend afsluiten. Hijzelf is zijn grootste tegenstanders want hij wil nog wel eens een foutje maken. Zinco Jet (2) is dan constanter. Hij won al tweemaal en eindigde nog vijfmaal op plek twee en drie.  Van de laatste prestaties van Orlando Triss (1) kan je weinig zeggen. Die zijn gewoon goed en ook in deze afsluitende koers verwachten we hem voorin. Verder noemen we nog Triomphe Ferm (5) met Björn Goop voor een klassering.

Plaats 1:   Kövras So Far (4)
Plaats 2:   Zinco Jet (2)
Plaats 3:  Orlando Triss (1)
Plaats 4:  Triomphe Ferm (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.