Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 28 september

Solvalla - zaterdag 28 september - Start: 14:45.

 

RACE 1, monté, 5-jarigen

Seven And Seven (3) was in Noord-Amerika, vooral als tweejarige, een heuse jaargangcrack. In Scandinavië is hij tot nog toe niet helemaal meegevallen, maar vandaag debuteert hij zowel voor een nieuwe trainer (Goop) als onder het zadel. Het zou niet voor het eerst zijn dat een enigszins gedemotiveerde draver onder het zadel weer nieuwe moraal weet te vinden en ik ga het met hem voorop proberen. Hij zal dan wel moeten afrekenen met Assault (1), die juist zeer geroutineerd is in het bereden genre. En laat u zich niet misleiden door alle “tweetjes” in zijn huidige rijtje, want van zijn 19 monté-starts wist hij er liefst 11 te winnen. Hij is overigens niet overdreven snel van start, waardoor dit startnummer ook een valkuil zou kunnen zijn. Hot Chocolate (6) daarentegen is wél erg rap van start, aangespannen in ieder geval. Ze zou hier dan ook best eens verrassend sterk voor de dag kunnen komen bij haar monté-debuut, temeer omdat ze wordt gereden door de succesvolste monté-rijdster van Solvalla. De driftige Zola Wind (2) is verre van betrouwbaar in de zin dat hij makkelijk een foutje maakt, maar wanneer zijn pet goed staat dan heeft hij wel degelijk wat in zijn mars. Laatst gedroeg hij zich in ieder geval voorbeeldig en werd hij achter de onmogelijke Mellby Galanga keurig netjes tweede. De sterke Tristan Cesar (9) probeerde het dit jaar twee keer eerder onder het zadel en in handen van kampioene Sofia Adolfsson werd hij beide keren tweede. Adolfsson is nu vastgelegd voor de rit met #1, maar vervangster Christiana A Hande is een uitstekende vervangster. Zij wint namelijk 24% van haar koersen, een percentage dat alleen overtroffen wordt door diezelfde Adolfsson.

Plaats 1: Seven And Seven (3)
Plaats 2: Assault (1)
Plaats 3: Hot Chocolate (6)
Plaats 4: Zola Wind (2)

 

RACE 2, 3-jarige merries

Always Kronos (2) maakt hier haar debuut achter de auto, maar afgaande op haar eerdere bandenstarts durf ik de inschatting wel te maken dat ze best wel eens rap zou kunnen vertrekken. Mocht ze hier aan kop komen dan kan de rest aan de bak, al heeft ze bij haar twee eerdere starts laten zien prima vanuit het veld te kunnen koersen. Patrick de Haan reist nooit zonder reden af naar Zweden, zo konden we laatst ook weer constateren nadat zijn Lambada Zon (4) met een machtige rush het gehele veld declasseerde, waarbij ze de laatste 800 meter aflegde op een voetje van 1.11,7. Ze treft nu sterkere tegenstand, maar laatst had ze ook echt geen partij en wanneer ze hier een vergelijkbare eindspurt laat zien dan doet ze mee om de overwinning. Margareta Tooma (9) liet laatst vanuit het verre achterveld een vlammend eindschot zien en ze kwam maar nipt tekort voor de overwinning. Hier vertrekt ze vanaf de rug van #2 en als het van start af wat meezit dan zou ze best eens een goede uitgangspositie kunnen vinden. Valuta E.W. (3) is hier eigenlijk de enige deelneemster met bewezen startsnelheid (bij autostart): op 28 augustus nam ze op deze baan vanaf #3 de kop. Nu denk ik niet dat Adielsson het per se van kop af wil proberen, maar een gunstig parcours lijkt haast gegarandeerd. Plaatskans. Be The One (1) debuteerde laatst voor een Amerikaanse bike en daarbij wist ze haar record fors te verbeteren, al wist ze de winnaar nooit echt te bedreigen. Hier behoort ze zeker tot de betere paarden, maar dit startnummer (insluiting?) is een valkuil.

Plaats 1: Always Kronos (2)
Plaats 2: Lambada Zon (4)
Plaats 3: Margareta Tooma (9)
Plaats 4: Valuta E.W. (3)

 

RACE 3, 3-jarige hengsten en ruins

Een groot aantal deelnemers debuteert hier achter de auto, terwijl de paarden die al wél zijn vertrokken achter de auto nauwelijks startsnelheid hebben laten zien. Het valt dus niet mee om het meest waarschijnlijke koersverloop in te schatten. Adriatic Kronos (4) beschikt in ieder geval over een verraderlijk rijtje, deze Muscle Hill-zoon is echt veel beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. De afgelopen twee keer kreeg hij immers het dodenspoor voor zijn kiezen. Bij zijn debuut kwam hij na een kleine 500 meter aan kop en toen liet hij zijn tegenstanders totaal kansloos. Op eigen kracht gaat hij hier niet aan kop komen, maar ik ga uit van een offensieve Adielsson en mocht het (in tegenstelling tot de afgelopen twee keer) lukken om bij het uitkomen van de eerste bocht de leiding over te nemen dan moet de rest van goeden huize komen. Mister Donald (2) nam laatst vanuit het springspår binnen een paar passen de kop, waarop hij nooit meer bedreigd werd. Hij debuteert hier achter de auto en dit lijkt me een redelijk explosief (lees: snel van start) paard, al bestaat er bij zo’n ongeroutineerde 3-jarige ook enig risico op een startgaloppade. Hail Mary (1) wist zijn eerste twee koersen op indrukwekkende wijze te winnen en op basis van die verrichtingen zou je er vanuit kunnen gaan dat hij van dit veld op dit moment over de meeste potentie beschikt. Laatst flopte hij echter na een wel zeer offensieve rit van Bergh, al trof hij daar natuurlijk veel sterkere tegenstanders (serie Kriterium). Probleem is hier zijn startnummer, aangezien de kans vrij klein is dat hij de kop zal weten te behouden. Wanneer er op tijd ruimte zou ontstaan dan beschikt hij over het vermogen om vanuit het dodenspoor te kunnen winnen, maar dat weet zijn concurrentie natuurlijk ook. De goed gefokte Rotate (8)- een volle broer van Friction en System Performance- startte niet erg overtuigend aan zijn carrière, maar de laatste weken lijkt hij per start te verbeteren. Zijn startnummer is natuurlijk niet best, maar laatst liet hij een best eindschot zien en een plaatskans zou hij hier moeten hebben. Homeland Pellini (7) vertrok laatst heel behoorlijk en na 700 meter kwam hij zelfs aan kop. In de slotfase moest hij zich gewonnen geven tegen Whispering Star, maar hij maakte toch een behoorlijke indruk en met wat geluk qua koersverloop zou hij hier een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Adriatic Kronos (4)
Plaats 2: Mister Donald (2)
Plaats 3: Hail Mary (1)
Plaats 4: Rotate (8)

 

RACE 4, merriekoers

Moon Zappa (1) won hier in januari twee keer kinderlijk eenvoudig van kop af. Laatst maakte ze na een lange afwezigheid haar rentree en vanaf startnummer 12 trof ze hele andere vooruitzichten dan bij haar voorgaande starts, maar middels een vlammend eindschot liet ze zien er weer klaar voor te zijn. Normaal gesproken zal ze nu wat scherper zijn en ik ga uit van een klassieke spets och slut. Clean Cash (5) heeft weer twee starts in de benen na er langdurig te zijn uitgeweest en vorig jaar heeft ze laten zien behoorlijk rap te kunnen vertrekken. Kanspaard. Fabulous Journey (11) is één van de paarden die Rick Ebbinge aan zijn wereldtitel heeft geholpen, maar na die overwinning wilde ze bij haar afgelopen twee starts geen benen pakken achter de auto. Vanaf dit startnummer kan ze haar startsnelheid natuurlijk niet uitbuiten, maar het zou haar wel kunnen helpen om weer eens dravend van start te gaan. Onderschat haar niet! Louise (6) beschikt best over enige potentie, feit is echter ook dat ze uit haar laatste 10 starts slechts 2 keer foutloos rond wist te gaan. Wellicht helpt het dat Goop voor het eerst opstapt. Jasmine de Veluwe (4) is een halfzus van de (jaargang-) cracks Brad, Hachiko en Demi de Veluwe en zelf lijkt ze ook over de nodige potentie te beschikken, al is ze nog volop in ontwikkeling. Bij haar enige autostart kwam ze vanaf startnummer 3 echter steenlaatste te liggen en ik denk dat deze startmethode vooralsnog niet in haar voordeel spreekt. Dan zou ik eerder de oertrouwe Le Mare (7) betrekken in mijn trio-spel, temeer omdat ze behoorlijk rap kan vertrekken.

Plaats 1: Moon Zappa (1)
Plaats 2: Clean Cash (5)
Plaats 3: Fabulous Journey (11)
Plaats 4: Louise (6)
 

 

RACE 5, V75-1, KLASS I FINALE

Alvorens ik mijn blik richt op de V75-koersen wil ik graag nog enkele feitjes van Travronden-statisticus Jens Sjödén met u delen. Sinds 2003 wordt deze V75-dag in deze opzet verreden en sinds die tijd wordt liefst 45% van alle V75-koersen gewonnen door de koploper. Tevens wisten de favorieten in 38% van de gevallen hun status waar te maken. Tenslotte is het een opvallend gegeven dat van de startnummers 1 t/m 5 het startnummer 3 veel minder weet te winnen dan de overige 4 startnummers, terwijl startnummer 4 het beste ROI (Return On Investment) kent. In het eerste V75-onderdeel zou ik Ike Schermer (6) banken wanneer ik de garantie zou krijgen dat hij aan kop zou komen, maar het punt is dat ik niet geloof dat hij #2 op eigen kracht voorbij komt. Nu is er sprake van dat hij hier voor het eerst rondom zonder ijzers zal koersen en dat zal zijn startsnelheid misschien wel ten goede komen, feit is natuurlijk ook dat hij geenszins afhankelijk is van de koppositie om te kunnen winnen. Hij treft echter goede paarden en het moet onderweg ook niet overdreven tegenzitten. Zo is Burning Man (10) een tegenstander van formaat die niks geeft om het dodenspoor, terwijl hij ook nog eens beschikt over een vlammend eindschot. Arras Cando (2) is een absolute bliksemvertrekker en trainer Svante Båth heeft in de Zweedse media al laten optekenen dat hij het liefst ziet dat Adielsson het van kop af gaat proberen, aangezien hij dan een klasse beter is dan vanuit het veld. Ik geloof niet dat hij van dezelfde klasse is als “onze” Ike en wellicht is hij op zijn best over de sprintafstand, feit is echter ook dat hij van de 8 keer dat hij van kop af koerste 5 keer wist te winnen en 3 keer tweede werd. Normaal gesproken zou ik hem een plaatskans toedichten, maar indachtig het hoge percentage winnaars “van kop af” op deze dag denk ik dat ik hem toch maar meeneem op mijn V75-ticket. Guillaume Boko (12) is de tweede Nederlands gefokte kanshebber in deze koers. Laatst wist hij te winnen via een werkelijk fenomenaal eindschot (1.09,5 over de laatste 700 meter) en derhalve zou ik hem zelfs vanaf dit dramatische startnummer niet als kansloos willen beschouwen. Majestic Man (8) wist laatst van kop af afgetekend te winnen in de V75, maar met zoveel snelle vertrekkers aan zijn binnenkant is hij zo goed als kansloos om naar het front te komen. Hij kan ook prima vanuit het veld koersen, maar een klassering lijkt me hier het hoogst haalbare. Tenslotte nog de mededeling dat Tony Afrika (5) hier vermoedelijk voor het eerst zal koersen voor een Amerikaanse bike.

Plaats 1: Ike Schermer (6)
Plaats 2: Burning Man (10)
Plaats 3: Arras Cando (2)
Plaats 4: Guillaume Boko (12)

 

RACE 6, V75-2, serie GRAND PRIX DE L’UET

Na het schrappen van mega-favoriet Campo Bahia verandert de dynamiek van deze koers drastisch, aangezien een vijftal deelnemers nu met winaspiraties aan de start zal komen. Forfantone Am (4) is hier sowieso favoriet voor de koppositie, maar door de afwezigheid van Campo is de kans nu erg groot dat Kihlström het van kop af wil proberen. Dan gaat hij een heel eind komen, mits hij zijn dadendrang enigszins laat beteugelen. En dat is niet evident. Ik geef dan ook licht de voorkeur aan Global Welcome (7), die laatst in de finale van de Derby maar matig door de bochten kwam. Na die tijd is hij veterinair behandeld en volgens de trainer heeft hem dat goed gedaan. Hij beschikt een beetje over de reputatie van een koppaard (9 uit 14 zeges van kop af), maar feit is dat hij vorig jaar een E3-finale wist te winnen vanuit het veld. Ik ga er vanuit dat de voorgaande twee gaan strijden om de overwinning, al zullen nog een paar deelnemers stiekem winaspiraties hebben. Zo kan Zeus Bi (1) behoorlijk vertrekken en er bestaat een goede kans dat hij de positie op de rug van de koploper te pakken gaat krijgen. Juist het feit dat Goop voor het eerst opstapt maakt hem tot een interessante outsider. Stoletheshow (2) ging als favoriet van start in de finale van de Noorse derby, maar een parcours door het dodenspoor bleek iets teveel van het goede. Hij heeft al een handvol keren gekoerst op Solvalla en meestal komt hij hier goed voor de dag. Landgenoot Noble Superb (5) deed het met een derde plek in de Noorse Derby zelfs nog iets beter dan #2, terwijl hij ook nog eens muurvast zat ingesloten. Hij kan ook nog eens heel behoorlijk vertrekken, al kan ik me niet voorstellen dat hij #4 voorbij komt. Lewis Ale (6) won vorig jaar het Finse Kriterium en onlangs kwam hij als vierde over de finish in de Finse Derby, al werd hij daar teruggesteld wegens hinder. Laatst stapte Fins kampioen Mika Forss voor het eerst op en toen wist hij van kop af zijn tegenstanders te vernederen, het probleem hier is dat de kans uiterst gering is dat hij zijn geliefde koppositie in zal kunnen nemen.

Plaats 1: Global Welcome (7)
Plaats 2: Forfantone Am (4)
Plaats 3: Zeus Bi (1)
Plaats 4: Stoletheshow (2)

 

RACE 7, V75-3, serie GRAND PRIX DE L’UET

De kans dat Cab Lane (1) de finale van de GP de l’UET gaat winnen durf ik wel in te schatten als uiterst gering, maar in deze serie zijn de vooruitzichten wel erg goed. Hij koerste namelijk 6 keer over de middenafstand, nam alle keren de kop en werd vervolgens nóóit geklopt. Betting Gangster (3) behoorde vorig jaar al tot de top van zijn jaargang, maar dit seizoen verloopt tot nog toe pechvol. Laatst liet hij zien dat de vorm er wel degelijk is door na hinder en een galoppade nog ijzersterk terug te komen. Max Brady (2) is een startkatapult die laatst zowel de serie als de finale van de Noorse Derby van kop af wist te winnen. De kans dat hij #1 voorbij kan komen acht ik echter niet zo groot, of het moet zo zijn dat hij nu nóg sneller is doordat hij voor het eerst gereden wordt met een zweep. Wanneer hij in het dodenspoor belandt dan zal het nog moeilijk zat worden om een finaleplek te verzekeren, maar vanuit iedere andere positie valt hij niet te onderschatten. Graceful Swamp (7) is de beste vierjarige van Finland die bovendien razendsnel kan vertrekken. Zo wist hij de Finse Derby kinderlijk eenvoudig van kop af te winnen. Dat hij geenszins afhankelijk is van de koppositie bleek wel in de serie van de Finse Derby, toen hij na een startgaloppade nog ijzersterk terugkwam tot een tweede plek. Zeker niet te onderschatten! Donatello Garbo (4) werd laatst fotofinish geklopt in de Deense Derby, maar eerlijk gezegd ben ik niet heel erg onder de indruk van de Deense vierjarigenlichting. Wellicht weet hij zich na een typische Kihlström-rit te kwalificeren voor de finale, maar een overwinning lijkt mij sowieso te hoog gegrepen.

Plaats 1: Cab Lane (1)
Plaats 2: Betting Gangster (3)
Plaats 3: Max Brady (2)
Plaats 4: Graceful Swamp (7)

 

RACE 8, V75-4, WALTER LUNDBERGS MEMORIAL, bandenstart

Mellby Granat (3) heeft nog nooit over de stayersafstand gekoerst, maar het feit dat Bergh een startplek in de Klass II-finale (waar hij zich voor had gekwalificeerd, zie volgende race) laat schieten ten faveure van deze koers geeft al aan dat de trainer deze afstand juist als voordeel beschouwd. Normaal gesproken gaat hij hier de kop pakken en vanaf die positie is hij het te kloppen paard. Viking Brodde (9) is een enorme driftkikker en meer dan eens is hij zelf zijn kwaaiste tegenstander geweest. Over zijn potentie valt echter niet te twisten, zo zagen we ook laatst weer. Na een startgaloppade legde hij 1.900 meter af op een voetje van 1.11,4, om zo nog dichtbij winnaar Evaluate te finishen. Hij is totaal niet betrouwbaar, maar goed genoeg (ongeacht koersverloop) om dit te kunnen winnen. Makethemark (14) viel me laatst vies tegen van kop af, maar misschien is hij wel gewoon op zijn best als hij het laat aankomen op zijn ijzersterke eindschot. Twee maanden geleden werd hij bij zijn debuut over deze afstand (Åby Stora Pris) nog uitstekend tweede achter Propulsion en een goede Makethemark hoort hier mee te doen om de overwinning, al zou hij met de nodige verkeersopstoppingen te maken kunnen krijgen. Valiant Dream (2) is nog ongeslagen sinds hij wordt getraind door Mika Forss. Hij treft nu wel aanmerkelijk sterkere tegenstanders, bovendien koerst hij nu rondom met ijzers en voor een conventionele sulky (laatst rondom zonder ijzers en voor een bike). Hij zou hier de kop kunnen nemen, maar ik vermoed dat Forss prima kan leven met een koers vanaf de rug van #3. Outsider. Damien Hanover (4) is na een trainerwissel enorm verbeterd en zeker nu Goop voor het eerst opstapt neem ik hem in ieder geval mee in mijn trio-spel.

Plaats 1: Mellby Granat (3)
Plaats 2: Viking Brodde (9)
Plaats 3: Makethemark (14)
Plaats 4: Valiant Dream (2)

 

RACE 9, V75-5, KLASS II FINALE

Zlatan Knick (3) is hier normaal gesproken de snelste vertrekker, maar Christoffer Eriksson heeft al aangegeven dat hij het over de middenafstand wil proberen vanaf een rug. De vraag is of hij eerst #1 voorbij komt (in dat geval zal hij afgeven aan #4 en dan zit de koers er misschien wel op) of dat hij juist genoegen neemt met een positie op de rug van #1. Een overwinning lijkt mij sowieso te hoog gegrepen, maar bij het geschetste koersverloop zou hij een interessant object kunnen zijn voor uw koppel-spel. Mocht het Mellby Galanga (1) lukken om de kop te behouden dan is hij wat mij betreft het te kloppen paard, al zal hij onderweg zeker niet met rust worden gelaten. En ik ben er ook weer niet 100% van overtuigd dat hij die druk zal kunnen weerstaan. Highspeed Dynamite (4) zal niet snel de schoonheidsprijs winnen voor zijn gangen, maar hij beschikt wel over een enorme motor. Mocht hij aan kop komen dan wordt het voor de rest een moeilijk verhaal, maar ook vanuit het dodenspoor is hij zeker niet kansloos. Dat laatste geldt zeker ook voor Istanbul Boko (10), die zijn V75-serie op Solänget erg overtuigend wist te winnen vanuit het dodenspoor. In de breedte treft hij nu wel wat sterkere tegenstanders, dus hij zal niet net als laatst meters prijs moeten geven aan de start. Deede Star (5) moest laatst van (te) ver komen, maar de manier waarop hij de slotkilometer in het derde spoor aflegde in 1.12,1 was toch indrukwekkend. Nu met Kihlström! Tenslotte wil ik er nog op wijzen om Nyhet (6) niet te onderschatten, volgens trainer Bergh is hij nu beter in orde/scherper dan bij zijn laatste overwinning.

Plaats 1: Mellby Galanga (1)
Plaats 2: Highspeed Dynamite (4)
Plaats 3: Istanbul Boko (10)
Plaats 4: Deede Star (5)

 

RACE 10, V75-6, BRONSDIVISIONEN FINALE

Indien Marrakesh (4) hier aan kop komt dan kan ik me eigenlijk niet voorstellen dat hij nog geklopt zal worden (van kop af is hij ook nog ongeslagen). Eerder deze week was hij voor mij nog een zekere banker, maar door toedoen van uitspraken van Emilia Leo ben ik nu toch gaan twijfelen. Leo gaf namelijk aan dat ze er laatst enorm spijt van had dat ze de kop had afgestaan met haar Cobourg Hanover (3) en dat ze de koers “zeker” gewonnen zou hebben wanneer het gaatje eerder zou zijn ontstaan. Ik kan u nu alvast vertellen dat #3 vrijwel zeker de kop gaat nemen, maar zal Emilia zó overmoedig zijn geworden dat ze #4 hier gaat opvangen? Het zal haar niet helpen, want ik geloof niet dat haar flyer de druk van de favoriet zal kunnen weerstaan. Maar daarmee zou ze wel Jorma’s karretje in de poep kunnen rijden. Ik wacht de berichtgeving van morgen nog even af alvorens ik mijn V75-knoop doorhak. Reverend Wine (2) beschikt over een geweldig eindschot en vanaf dit fraaie startnummer zou hij kunnen profiteren indien de favoriet inderdaad in het dodenspoor belandt. Royal Navy Neo (10) is in deze klasse echt een goed paard, maar ondanks het feit dat hij begin juli een V75-koers vanuit het veld wist te winnen denk ik toch dat hij op zijn is van kop af. Falcon Am (1) is rap, maar zal normaal gesproken #3 niet kunnen voorblijven. Er wacht hem hoe dan ook een zuinig parcours en hij zou best een plaatsje kunnen belopen.

Plaats 1: Marrakesh (4)
Plaats 2: Cobourg Hanover (3)
Plaats 3: Reverend Wine (2)
Plaats 4: Royal Navy Neo (10)

 

RACE 11, V75-7, SILVERDIVISIONEN FINALE

Milliondollarrhyme (3) won begin augustus nog een serie voor de Silverdivisionen, vandaar dat hij hier nog startgerechtigd is. Na die tijd werd hij maar heel nipt geklopt door Who’s Who in de Jubileumspokalen en laatst sprintte hij in de Sundsvall Open Trot via 1.08,3 over de laatste 800 meter nog naar een vijfde plek. Een paard dat dusdanig bepalend is in Groep I-koersen is eigenlijk aan zijn stand verplicht om in de Silverdivisionen te winnen, zeker nu de kans vrij groot is dat hij de kop mag overnemen. Opvallend genoeg wist hij van kop af echter nog niet te winnen (0/3) en dat zou best met zijn temperament te maken kunnen hebben. Maar we hebben hier hoe dan ook te maken met een zeer terechte favoriet. Voor Global Undecided (2) zal het ook niet lang meer duren alvorens hij zijn toetrede maakt tot de Gouden Divisie. Deze spijkerharde krachtpatser is de eerste uitdager. “Onze” Gina Schermer (5) is ook al van Gouden divisie-niveau en wanneer ze wat gelukkiger koerst dan de afgelopen twee keer dan valt een stuntje niet uit te sluiten. Very Kronos (11) is door toedoen van zijn temperament verre van betrouwbaar, maar in potentie is hij natuurlijk gewoon een topper. Hier zal hij voor het eerst in Zweden rondom zonder ijzers van start gaan en dat is toch een erg interessant gegeven. Bucks To Burn (10) zal in de slotfase nog veel paarden inhalen, maar een klassering lijkt het hoogst haalbare.

Plaats 1: Milliondollarrhyme (3)
Plaats 2: Global Undecided (2)
Plaats 3: Gina Schermer (5)
Plaats 4: Very Kronos (11)

 

RACE 12, bandenstart

Cobol Performer (6) kwam laatst voor het eerst in actie in een bandenstartkoers. Hij vertrok toen vanuit het tweede band en door toedoen van springers vóór en naast hem had het niet veel gescheeld of hij was ook de fout ingegaan. Het is dus eigenlijk onmogelijk om een inschatting te kunnen maken of hij snel genoeg het band uitkomt om het gunstige springspår uit te kunnen buiten, maar in dit geval hoop ik op de kundige handen van Adielsson (één van de beste bandenstarters van Zweden). Wanneer mijn vermoeden klopt dan komt hij hier aan kop en in dat geval zie ik hem eigenlijk niet meer geklopt worden. Robertino (5) onderging laatst ook al zijn bandenstart-vuurdoop en dat ging hem erg goed af. In een mini-veld nam hij vanaf 6 (het springspår, dus) direct de kop, om vervolgens nooit meer te worden bedreigd. I.p.v. het meest gunstige startnummer treft hij nu echter het lastigste nummer (korte draai) en dat maakt het lastiger om hier wéér aan kop te kunnen komen. En volgens mij is dat laatste echt nodig om te kunnen winnen. Het is en blijft natuurlijk Goop, maar vooralsnog ben ik niet overtuigd van de grootsheid van dit paard. Filur W.I. (2) was laatst net niet snel genoeg vanuit het band om de koppositie te kunnen behouden, maar rijder Jakobsson trok offensief van leer en bij het uitkomen van de eerste bocht had hij de leiding te pakken. De tegenstand was weliswaar matig, maar hij won erg overtuigend en nu stapt ook Kihlström nog eens op. Ik zie hem als de voornaamste uitdager van #6 in de strijd om de koppositie en mocht hij die slag toevallig winnen dan zou hij hier verrassend sterk voor de dag kunnen komen. Mellby Howlit (9) maakt een erg groene indruk, maar er is hier zeker sprake van de nodige potentie. Laatst liet hij vanuit het achterveld in ieder geval een prima eindschot zien en wanneer hij het hier treft qua koersverloop dan is een klassering zeker mogelijk. Voor de verrassing neem ik Just A Girl (7) nog mee op plek drie, wellicht weet Emilia Leo het springspår uit te buiten om haar pupil een zo gunstig mogelijk koersverloop te kunnen verschaffen.

Plaats 1: Cobol Performer (6)
Plaats 2: Filur W.I. (2)
Plaats 3: Robertino (5)
Plaats 4: Mellby Howlit (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.