Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 2 oktober

Solvalla – woensdag 25 september 2019 - Start: 18.15

Een prima en afwisselend programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Bergsåker de V86 voor haar rekening neemt. De V86 kent een aantal mooie koersen waaronder het Kriterium Consolation met Cruise die het moet opnemen tegen Choco Lane, The Bald Eagle en Juncio Boko. Deze vier gaan het waarschijnlijk onderling uitmaken. In de Oaks Consolation is Zolly de grote naam. De merrie heeft een eerste kans. De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 10.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

In deze eerste koers van de dag kan van alles gebeuren. Geen duidelijke favoriet. In het tweede gelid starten Chenille (10) en Duke Ratzeputz (12). Eerstgenoemde maakte onlangs haar debuut. Ze liep ongeplaatste een tijd in de 1.18 en wordt vandaag gereden door haar trainer Björn Goop. Duke Ratzeputz was al iets sneller met Jorma Kontio. Hij werd vierde op Solvalla in 1.17,3a – 2140 meter. Digital Evolution (11) maakt haar debuut. De kwalificatieproef van de ruin was in elk geval hoopvol. In het eerste gelid valt Zacapa (6) op. De ruin van Svante Båth moet in staat worden geacht om een rol te spelen. In zijn laatste start was hij verbeterd. Staro Kitty (7) en Gigantica (8) zijn snel genoeg voor een klassering; het startnummer zit niet mee.

Plaats 1:    Duke Ratzeputz (12).
Plaats 2:    Zacapa (6)
Plaats 3:    Digital Evolution (11)
Plaats 4:    Chenille (10)

 

Race 2 - 3-åriga och äldre 40.001 - 120.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart  

In deze koers gaat Mellby Hoffa (4) proberen om zijn vierde zege op rij te behalen. De ruin van Timo Nurmos zou op papier niet al te veel moeite moeten hebben met dit veld. Tot nu toe verbeterd hij per start met Jorma Kontio. Mister Lee (2) is snel maar maakt ook nog wel eens een foutje. Dat kan hij zich niet permitteren ten opzichte van de favoriet. Dragon Starfly (9) heeft al een overwinning op zak. Toen startte hij vanuit het tweede gelid, zoals ook nu het geval is. De andere keren dat hij startte vanuit het eerste gelid ging het mis. Voor plaatsgeld noemen we nog Kid You Not (8).

Plaats 1:  Mellby Hoffa (4)
Plaats 2:   Mister Lee (2)
Plaats 3:   Dragon Starfly (9)
Plaats 4:  Kid You Not (8)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre 10.001 - 40.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter bandenstart

Een koers over de mijl waarin opnieuw een fokproduct van Mellby Gård AB de favorietenrol krijgt toebedeeld. Ook hierbij is Timo Nurmos de trainer en Jorma Kontio de rijder. Mellby Hero (4) maakte een zegevierend debuut op Solvalla. We verwachten dat de driejarige ruin opnieuw gaat toeslaan. Hij heeft het in elk geval redelijk getroffen met het startnummer. Dat geldt iets minder voor Pine Muscle (10) met Bjorn Goop. De ruin debuteerde met een overwinning en werd vervolgens derde. Lets Go Again (3) kwam zaterdag nog in actie op Solvalla. Hij werd derde op ruime afstand van de winnaar, waarbij gezegd moet worden dat de koersomstandigheden niet ideaal waren. Red Jamie (2) loopt telkens goede tijden. Een klassering lijkt goed mogelijk.

Plaats 1:   Mellby Hero (4)
Plaats 2:   Pine Muscle (10)
Plaats 3:   Lets Go Again (3)
Plaats 4:   Red Jamie (2)

 

Race 4 – Customs Amatörserie 2019, 2640 meter autostart

De amateurrijders komen in actie over de stayersafstand. In het eerste band valt Red Pond Phoenix (2) op. De vijfjarige ruin is bezig aan een sterke reeks en kan zijn startvoordeel verzilveren. Dat is geen eenvoudige klus. Mellby Glorious (7) kon dit seizoen nog niet winnen. Wel legt hij regelmatig beslag op het tweede en derde geld. De vorm lijkt nog steeds goed. De driejarige Angel From Above (11) kwam er in haar laatste twee starts niet aan te pas. Daarvoor deed zij het zeer behoorlijk. Thunderinmyheart (6) is snel genoeg om een rol te spelen, maar ook hij is niet altijd even constant. 

Plaats 1:   Mellby Glorious (7)
Plaats 2:   Red Pond Phoenix (2)
Plaats 3:   Angel From Above (11)
Plaats 4:   Thunderinmyheart (6)

 

Race 5 - Stayerlopp, 3140 meter autostart

Young King (3) treft een opdracht die hem op het lijf is geschreven. De kilometervreter van Per Lennartsson verkeert in optimale vorm en heeft goed uitzicht op de overwinning. De Duitse Crazy And Quick (4) zal daar een stokje voor willen steken. De zoon van Love You schijnt goed te trainen en de afstand is geen enkel probleem. Erik Adielsson heeft met Kalashnikov (5) een paard in de koers waarmee hij kan toeslaan. De ruin won dit seizoen al driemaal. Digital Science (2) won op Åby over de stayersafstand. De ruin heeft lucht te koop. Iglesias Boshoeve (9) liep de laatste keer een goede koers. Deze afstand past hem wel. Een hoge klassering van zijn kant is heel goed mogelijk. Ook in deze koers zijn er dus meerdere kanspaarden voor de overwinning.

Plaats 1:   Young King (3)
Plaats 2:   Crazy And Quick (4)
Plaats 3:   Kalashnikov (5)
Plaats 4:   Iglesias Boshoeve (9)

 

Race 6 - Stolopp, 1640 meter bandenstart

Een sprintkoers voor merries. Een veld van twaalf met bandenstart waarin opnieuw het duo Kontio – Nurmos een kanspaard heeft met de Deense Belle Reine (12). De merrie kan hier haar vierde zege op rij behalen. De Amerikaanse import Sheeza Trixie (7) zag haar stijgende vorm beloond worden met een goede overwinning. Zij lijkt in staat om de favoriet partij te gaan geven. Lotusjasmine (10) kan een hele goede mijl lopen. In handen van Örjan Kihlström kan zij misschien voor een verrassing zorgen. Fikonia Am (11) is snel maar wisselvallig.

Plaats 1:   Belle Reine (12)
Plaats 2:   Sheeza Trixie (7)
Plaats 3:   Lotusjasmine (10)
Plaats 4:   Fikonia Am (11)

 

Race 6 – V86-1 Bergsåker, Handelsstål - Svensk Travsports Unghästsserie - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we in Bergsåker. Een koers voor vierjarige merries. Lingbo Eivor (7) bleef in haar laatste start ongeplaatst maar hield er wel een nieuw record aan over. Nu liggen de kansen iets beter. Vanuit het tweede gelid start Lipstick Tooma (12) die in Gävle zegevierde van kop af. Nu moet zij beginnen van achteraf maar dat lijk geen probleem. Västerbo Cirkus (2) presteert constant en pakte in juli nog een overwinning mee. Haar vorm lijkt nog steeds optimaal. Denali (3) maakte onlangs haar debuut na enkele maanden pauze. Die koers zal haar scherper hebben gemaakt.

Plaats 1:   Lingbo Eivor (7)
Plaats 2:   Lipstick Tooma (12)
Plaats 3:   Västerbo Cirkus (2)
Plaats 4:   Denali (3)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Kriterium Consolation - Treåringslopp (Ingående i Kriterieserien 2019), 2640 meter autostart

In de serie van het Trav-Kriterium had Cruise (4) weinig in te brengen tegen Ubiquarian Face. De pupil van Bjorn Goop heeft hier goede vooruitzichten op de overwining. Ook stalgenoot Choco Lane (3) zal in deze koers zijn ware gezicht willen laten zien. The Bald Eagle (2) presteerde optimaal maar het kwam er de laatste keer niet uit. In deze koers is herstel mogelijk. Juncio Boko (9) werd derde in de serie achter Power en Brother Bill. Dat waren ook de eerste twee aankomende van de finale van afgelopen zondag. Ook Juncio Boko kan in deze koers ver komen.

Plaats 1:   Cruise (4)
Plaats 2:   Juncio Boko (9)
Plaats 3:   Choco Lane  (3)
Plaats 4.   The Bald Eagle (2)

 

Race 7– V86-3 Bergsåker - Sundsvalls Indrustrimekaniska - Spårtrappa, 2640 meter autostart

In deze koers op Bergsåker wordt er gestart op winsom. Er lopen meerdere kanshebbers in. Ontrack He's Black  (11) doet maar weinig verkeert. Hij won al tweemaal en was diverse keren geplaatst. Findus M. (6) Liep erg goed op Solvalla waar hij tweede werd in 1.15,2a-3140 meter. Dan heb je ook in deze koers een eerste kans. Buzzer Beater (12) verschijnt ook met een overwinning aan de start. De vierjarige hengst blijft goed presteren De laatste overwinning van Major Vici (4) was over 2680 uit de banden. Er kwam een rappe 1.13,9 op de klokken. Dan doet je in dit veld gewoon mee.

Plaats 1:  Ontrack He's Black  (11)
Plaats 2:  Major Vici (4)
Plaats 3:  Findus M. (6)
Plaats 4:   Buzzer Beater (12)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, 3-åriga och äldre 50.001 - 540.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart.

De Deense trainer Steen Juul heeft Muscle Lane (11) ingeschreven. De vijfjarige zoon van Timoko won al driemaal op rij op de baan van Charlottenlund. De verre reis wordt niet voor niets gemaakt. Onze favoriet. Indian Front (5) is een trouw prestatiepaard die normaliter bij de eerste drie kan eindigen. In het eerste band kan Slimfit (1) de koers stelen Hij liep een goede koers in Berlijn die hij winnend afsloot nadat hij in de laatste vijfhonderd meter zijn beslissende aanval had geplaatst. Ritz Guiness (8) draait een uitstekend seizoen en zijn vorm blijft onveranderd goed.

Plaats 1:   Muscle Lane (11)
Plaats 2:   Indian Front (5)
Plaats 3:   Slimfit (1)
Plaats 4:   Ritz Guiness (8)

 

Race 8 – V86-5 Bergsåker, Hagmans Tak, 1640 meter autostart.

In deze mijlskoers zien we Zodiac Kronos (2) winnen. De vierjarige zoon van Ready Cash heeft een prachtig startnummer en won al drie van zijn vier koersen. Aan de binnenkant vanaf één start Fighter Mearas (1) en ook hij is een zoon van topvererver Ready Cash. Hij verbeterde de laatste keer zijn record. Deze twee vierjarigen kunnen de rollen ook zomaar omdraaien. Superdry Pellini (6) liep de laatste tweemaal over de mijl en wist daarvan een koers winnend af te sluiten. Overpaid (9) is een allround koerspaard die ook over de mijl tot zijn recht kan komen. Hij is prima in orde.

Plaats 1: Zodiac Kronos (2)
Plaats 2: Fighter Mearas (1)
Plaats 3: Superdry Pellini (6)
Plaats 4: Overpaid (9)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Oaks Consolation - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019),  2140 meter bandenstart.

In deze Oaks Consolation komen de merries in actie. Favoriet Zolly (6) was de grote afwezige in de finale van de Trav Oaks. De merrie an Mattias Djuse had lang de leiding maar kon de klus niet klaren en werd derde. Ghostintheshell (1) was eind augustus sterk winnaar op Solvalla in een snelle 1.13,6 over de middenafstand. Dan heb je in dit veld ook iets te zeggen. Waiting Hill Hall (3) is een talentvolle dochter van Muscle Hill; zij won al twee koersen uit drie starts. Ook Alexi Quick (5) zal haar ware klasse willen tonen met Bjorn  Goop. De merrie is rap genoeg en zou ook zomaar kunnen winnen

Plaats 1:   Zolly (6)
Plaats 2:   Ghostintheshell (1)
Plaats 3:   Waiting Hill Hall (3)
Plaats 4:   Alexi Quick (5)

 

Race 9 – V86-7 Bergsåker, Edel Champ - Spårtrappa, 2140 meter bandenstart.

Pleasure For Cash (6) wisselt goede prestaties af met mindere Als hij het verstand erbij houdt kan hij deze koers winnen. Karissa Bo (10) is wat dat betreft constanter en dat kan van doorslag zijn in deze koers waarin op winsom wordt gestart. De paarden met de minste winsom starten in het eerste gelid. Zorro Kronos (3) is desondanks kansrijk. Hij won zijn laatste twee starts en gaat zich mengen in de strijd om de overwinning. Ook O.P.Roc (13) verwachten we in de voorste gelederen. Hij komt over vanuit Finland en dat zal hij niet doen om rustig mee te joggen. Een paard voor bij de eerste vier.

Plaats 1:   Karissa Bo (10)
Plaats 2:   Pleasure For Cash (6)
Plaats 3:   Zorro Kronos (3)
Plaats 4:   O.P.Roc (13)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, 3-åriga och äldre 330.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart.

Weer terug op Solvalla voor het laatste onderdeel van de V86 en tevens de laatste koers van deze dag in de Zweedse hoofdstad. Roofie (12) won een serie van de Svenskt Travderby 2019 en werd vijfde in de finale. Dat wat een hele sterke prestatie.  Donners Am (6) won zijn laatste drie starts waarvan tweemaal onder het zadel. Zijn vierde op rij kan hier behalen. Een leuk duel. Leader Brodde (3) is een toonbeeld van trouw. Een klassering is zeker mogelijk in dit veld. Highspirit (9) is samen met Adiago Trot (1) in beeld voor een klassering. 

Plaats 1:  Roofie (12)
Plaats 2:  Donners Am (6)
Plaats 3:  Leader Brodde (3)
Plaats 4:  Highspirit (9)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.