Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 8 oktober

Solvalla - dinsdag 8 oktober 2019 - Start: 18:15

Negen races staan er vandaag op het programma van Solvalla waarvan de eerste koers gelijk een serie is van de Breeders Course. Vorige week dinsdag won Climber met Dion Tesselaar de eerste serie. Op Solvalla de tweede serie, woensdag op Åby de derde en vrijdag in Wolvega de laatste serie. De finale staat gepland op 26 oktober. In deze serie heeft Karl May Boko een eerste kans. Deze talentvolle zoon lijkt onklopbaar met Örjan Kihlström. De V64 staat ook op het programma vanaf race vier rond de klok van half acht. De V64-1 is de Solvalla Travtränareförening en daarin kruizen de toppers Milligan’s School en Zenit Brick de degens over 2640 meter. Een leuk duel. De eerste race op Solvalla is om kwart over zes.  

Race 1 - Uttagningslopp Breeders Course 2 years old 2019, 1640 meter autostart

Vijf deelnemers in deze serie van de Breeders Course. De favoriet is Karl May Boko (5) met Örjan Kihlström. De hengst is geweldig gefokt uit Danea F Boko die als driejarige een Nederlandse jaargangstopper was en Bold Eagle als vader. Hij heeft het talent dus van geen vreemde en won zijn tweede starts nadat hij met een tweede plaats was gedebuteerd. Hij liep in Gävle op een voet van 1.13,4 naar huis. Een groot talent. Svante Båth heeft twee ijzers in het vuur. Pucks Bounce (2) was in beide starts geplaatst en liep eind augustus al 1.14,9. Hij wordt ook nu weer gereden door Erik Adielsson. Ulf Ohlsson rijdt de tweede vertegenwoordiger van Stal Båth en dat is Armani Degato (3) die al een overwinning op zak heeft. Camelita (4) en Hazelnut Sisu (1) hebben beide al gelopen maar doken nog niet onder de 1.20. Zij zullen gaan strijden om het vierde en vijfde geld.

Plaats 1:   Karl May Boko (5)
Plaats 2:   Pucks Bounce (2)
Plaats 3:   Armani Degato (3)
Plaats 4:   Camelita (4)

 

Race 2 -  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

In deze tweede koers komen de driejarigen in actie. De chique gefokte Mr Marvelous (1) liep een uitstekende kwalificatieproef. De zoon van Ready Cash uit de snelle Alphadoodle kan hier een zegevierend koersdebuut maken. Elton Brick (6) maakt zijn debuut. De hengst liep vorig jaar oktober een premielopp. Vervolgens verdween hij uit beeld en liep hij recentelijk met Bjorn Goop een prima kwalificatie. Hij gaat het zeker proberen om het de favoriet lastig te maken. Het debuut van Big Shot (12) op Eskilstuna leverde een bevredigende derde plaats op. Die prestatie wil hij evenaren, hoewel hij uit het tweede gelid moet komen. Chef M.M. (9) en Jonathan Boko (7) lijken aan elkaar gewaagd.

Plaats 1:   Mr Marvelous (1)
Plaats 2:   Elton Brick (6)
Plaats 3:   Big Shot (12)
Plaats 4:   Chef M.M. (9)

 

Race 3 – 3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Een koers voor de beginnersklasse waarin Tricky Treat (4) gaat proberen om zijn eerste overwinning te behalen in zijn nog prille carrière. In zijn laatste koers was hij snel met een derde plaats. Dat was die dag ook het hoogst haalbare. Ena’s Elit (3) is haar loopbaan prima begonnen. Winnen lukte de merrie nog niet maar ze wist zich wel tweemaal te plaatsen. Plato At Work (9) is een laatbloeier. De inmiddels achtjarige hengst liep in 2017 vier kwalificatieproeven zonder resultaat. Op 9 augustus van dit jaar liep hij met succes een herkwalificatie om enkele weken later te debuteren met een vijfde plaats. Onlangs werd hij tweede en bleef hij dicht bij de winnaar. Verder noemen we nog Enjoy’s Hardcash (8) die een lastig nummer heeft en Adora (7).

Plaats 1:   Tricky Treat (4)
Plaats 2:   Ena’s Elit (3)
Plaats 3:   Plato At Work (9)
Plaats 4:   Enjoy’s Hardcash (8)

 

Race 4 -  V64-1- Solvalla Travtränareförening, 2640 meter autostart

In dit eerste onderdeel van de V64 komt de top in actie. Milligan’s School (6) draait een heel goed seizoen waarin al twee ton prijzengeld bijeen werd gelopen. Zijn laatste koers was de finale van de U.E.T. Masters waarin hij zesde werd in een sterk veld. Zenit Brick (2) maakt na ruim een half jaar zijn heroptreden. De ruin van Timo Nurmos kan hard vertrekken en won verleden jaar nog een Gulddivisionen over dezelfde afstand als vandaag. Hij is bij Bjorn Goop in vertrouwde handen, maar mist wel ritme. Montdore (3) is nog steeds in prima vorm. Hem verkiezen we boven Diamanten (4) die naarstig op zoek is naar de juiste vorm.

Plaats 1:   Milligan’s School (6)
Plaats 2:   Zenit Brick (2)
Plaats 3:   Montdore (3)
Plaats 4:   Diamanten (4)

 

Race 5 - V64-2- Svempas Lärlings- & Ungdomslopp,  2640 meter autostart

Mister Selfie (10) won in Eskilstuna met Erik Adielsson over de middenafstand. Op een plakkerige baan moest hij onderweg veel werk verrichten maar won hij het uiteindelijk ruim in een prima tijd, gelet op de baanomstandigheden. Dat hij nu uit het tweede gelid moet beginnen is geen nadeel. De concurrentie is vandaag wel goed. Star’s Fighter (2) won dit seizoen al viermaal. In zijn laatste twee starts bleef hij ongeplaatst. Misschien kan hij met dit nummer zijn ware gezicht weer tonen. Axl Brown (9) heeft de klasse in huis om een rol te spelen. Hij wordt verkozen boven Barney Granit (5).

Plaats 1:   Mister Selfie (10)
Plaats 2:   Star’s Fighter (2)
Plaats 3:   Axl Brown (9)
Plaats 4:   Barney Granit (5)

 

Race 6 - V64-3- Stolopp - Karlssons Jakt, 2140 meter autostart

In deze merriekoers in de beginnersklasse komen acht paarden aan de start. Fair Enough Am (7) is haar carrière veelbelovend begonnen met een tweede plaats en een overwinning. De merrie van Peter Norman kan hier die goede lijn doortrekken. Positie krijgen in dit veld van acht zal geen probleem zijn. Mimiro (1) heeft haar eerste overwinning ook al te pakken. Zij won ruim in ÖREBRO vanuit het veld. Stefan Melander heeft twee paarden in deze koers. Van Body Contact (3) en Raw Data (8) heeft eerstgenoemde de beste kansen op een hoge klassering. Als Khotol (4) de fouten achterwege laat kan zij ver komen. De snelheid is aanwezig.

Plaats 1:   Fair Enough Am (7)
Plaats 2:   Mimiro (1)
Plaats 3:   Body Contact (3)
Plaats 4:   Khotol (4)

 

Race 7 - V64-4 - Treåringslopp Ston - Conny & Carhan Holding AB, 2140 meter autostart

Simb Rubinette (2) lijkt toe aan een overwinning. De merrie finishte in al haar starts bij de eerste vier. In dit veldje van zeven moet winnen mogelijk zijn. Bellis Frontline (7) was al iets sneller. In haar laatste start moest zij meters geven maar finishte dichtbij de winnaar. Digital Literacy (1) laat tot nu toe ook een goede indruk achter. De merrie van Stefan Melander zou met winst niet verbazen. Ook stalgenoot Digital Download (6) is op voorhand zeker niet kansloos, maar lijkt wel iets minder. Marres Diva (7) beviel bij haar laatste optreden. Een klassering zit er zeker in.

Plaats 1:  Simb Rubinette (2)
Plaats 2:   Bellis Frontline (7)
Plaats 3:   Digital Literacy (1)
Plaats 4:  Marres Diva (7)

 

Race 8 - V64-5 - Mälaren Hästklinik, 2140 meter autostart

Op de baan van Romme boekte Toreador (2) een zeer ruime zege in een snelle tijd. Het was zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe trainer Svante Ericsson. Hij kan die lijn hier vasthouden. Bjorn Goop heeft in deze koers een gastrit voor Pekka Korpi. Hij moet in het tweede gelid beginnen met No Limit Royalty (9). Een overwinning is goed mogelijk. De vorm lijkt prima. Kimbee Crown (10) en Editor (11) zijn beide recent winnaar. Beide paarden beschikken over de nodige klasse om hier een rol te gaan spelen. Een leuke koers met veel kanshebbers

Plaats 1:   No Limit Royalty (9)
Plaats 2:   Toreador (2)
Plaats 3:   Kimbee Crown (10)
Plaats 4:   Editor (11)

 

Race 9 - V64-6 - Treåringslopp - Plåtkompaniet, 2140 meter autostart.

Bjorn Goop heeft goede kansen om de laatste winnaar van deze avond te worden met Botox (4). Deze driejarige hengst is een talentvolle zoon van Muscle Mass die dit seizoen al twee overwinningen achter zijn naam heeft staan. Blown Away Ås (3) verschijnt met een overwinning aan de start die in haar laatste koers werd gerealiseerd. De merrie van trainer Stig H Johansson wordt opnieuw gereden door Anders Eriksson. Adriatic Kronos (5) loopt telkens snelle tijden. De ruin komt uit de stal van Svante Båth en die heeft een reputatie als het gaat om jonge paarden. Missing Tooma (11) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Botox (4)
Plaats 2:   Blown Away Ås (3)
Plaats 3:   Adriatic Kronos (5)
Plaats 4:   Missing Tooma (11)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.