Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 9 oktober

Solvalla – woensdag 9 oktober 2019 - Start: 18.15

Een prima en afwisselend programma op Solvalla deze woensdag die daarnaast met Åby de V86 voor haar rekening neemt. De V86 kent een aantal mooie koersen waaronder de Euro Classic Trot Next Year – Treåringslop, V86-3. Twaalf talentvolle driejarigen gaan de strijd aan om de eerste prijs van 70.000 Zweedse kronen. Weet Unarmed Face van start tot finish te domineren of wordt het toch Piteraq, Digital Dominance of Guidetti Sisu? De koers staat gepland om 20.52 uur. De eerste start op Solvalla valt om 18.15; de V86 begint om 20.30 uur.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 15.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

In deze eerste koers komt de beginnersklasse in actie. Björn Goop heeft een gastrit voor Stig H Johansson. Miss Manner (1) liep inmiddels tweemaal en werd beide keren keurig vierde. Misschien pakt zij hier haar eerste overwinning. De kansen zijn er. Hades (3) maakt zijn seizoensdebuut. Op basis van zijn kwalificatie maakt de ruin in handen van Ulf Ohlsson zeker kansen op een goede klassering. Glory Mearas (6) debuteerde in een goede tijd. Van die koers zal zij geleerd hebben. Digital Shield (10) heeft voldoende snelheid in huis. Op papier het snelste paard van de koers, maar hij was ook twee keer foutief.

Plaats 1:    Miss Manner (1)
Plaats 2:    Hades (3)
Plaats 3:    Glory Mearas (6)
Plaats 4:    Digital Shield (10)

 

Race 2 - Fem/Sexåringar - Välkommen till Breeders Crown Semifinaler 27 okt., 2640 meter autostart  

Een koers voor vijf- en zesjarigen. Master Blaster (6) maakte in zijn laatste twee koersen, beide keren zijn favorietenrol waar. In dit veld van zes zal hij moeilijk te kloppen zijn. Daarvoor steekt hij te goed in vorm. Winner Bac (4) gaat het natuurlijk wel proberen. Zijn laatste start leverde hem de volle winst op met Jorma Kontio. Hij had een goed slot in de benen en won het met een lengte voordeel. Caesar’s Dream (3) laat goede prestaties zien maar staat nu wel zwaarder. Dan zien wij eerder Bottnas Easy Cash (1) van Svante Båth. Een snel en allround koerspaard met de steun van Ulf Ohlsson.

Plaats 1:  Master Blaster (6)
Plaats 2:  Winner Bac (4)
Plaats 3:   Bottnas Easy Cash (1)
Plaats 4:  Caesar’s Dream (3)

 

Race 3 –  Treåringslopp Ston - Välkommen på Oktoberfest 16 okt, 2140 meter bandenstart

Jörgen Westholm heeft in Ganja D'am (5) een talenvolle Franse driejarige. De dochter van Bold Eagle was in beide starts geplaatst. Er is goede kans dat zij op Solvalla haar eerste overwinning gaat behalen. Dan moet zij wel de strijd aan gaan met Allagash Nancy (9). De vos liet een hele goede indruk achter bij haar debuut. Ze moet wel beginnen in het tweede gelid maar kan misschien gelijk het tweede spoor opzoeken. Brienne Of Tarth (1) lijkt van hetzelfde niveau als de twee eerst genoemde. De pupil van Timo Nurmos beviel uitermate goed in haar laatste starts. Tour Princess (7) is de troef van Bjorn Goop. De merrie debuteerde in 1.15,5a – 2140 meter. Dan kan doe je vandaag gewoon mee.

Plaats 1:   Ganja D'am (5)
Plaats 2:   Allagash Nancy (9)
Plaats 3:   Brienne Of Tarth (1)
Plaats 4:   Tour Princess (7)
 

 

Race 4 – Välkomna till V75 med Silverhästen 2 nov. 2140 meter autostart

Champ Lane (2) kwam tweemaal in actie op de baan van Eskilstuna. De hengst won een koers en was daarnaast een keer tweede waarin hij wel een nieuw record liep. Hij is ook nu weer in vertrouwde handen van Örjan Kihlström. Aft Galley (7) maakte een succesvol uitstapje naar Mantorp waar hij gelijk won met Jorma Kontio. Terug op zijn thuisbaan Solvalla kan hij die prestatie een passend vervolg geven. Magistras (4) komt met een mooie reeks overwinningen aan de start. Die kwamen tot stand in Litouwen. Op Solvalla gelden andere wetten, maar trainer Jevgeni Ivanov zal hem er klaar voor hebben. Askö Giant (8) kon nog niet winnen en heeft ook nu een lastig nummer.

Plaats 1:   Champ Lane (2)
Plaats 2:   Aft Galley (7)
Plaats 3:   Askö Giant (8)
Plaats 4:   Magistras (4)

 

Race 5 - Solvalla Podcast, 1640 meter autostart

De prestaties van Solkattens Chiron (4) verbeteren per start. De sprintafstand past hem en ook met dit nummer moet hij goed weg kunnen komen. De tienjarige Noor Gardens Fairytale (7) kwam de laatste tijd voornamelijk in actie in Litouwen. Begin september won een finalekoers nadat hij eerder op de dag derde was geworden in de serie. Voor zijn uitvoer naar Letland won hij regelmatig in met voormalig trainer Tom Horpestad. Luce Axe (3) won dit seizoen al tweemaal over de mijl. In haar laatst starts bleef zij ongeplaatst. Nu voor het eerst met Bjorn Goop. Verder noemen we nog voor een klassering Gustavo Boko (9) en Clipping Oklahoma (1).

Plaats 1:   Solkattens Chiron (4)
Plaats 2:   Gardens Fairytale (7)
Plaats 3:   Luce Axe (3)
Plaats 4:   Gustavo Boko (9)

 

Race 6 - 3-åriga och äldre 50.001 - 2.100.000 kr., 2140 meter bandenstart

Valeur (7) moet als enige meters geven in deze koers. Een pittige klus voor de tienjarige ruin. Reverend Wine (1) won onlangs over de middenafstand in een sterke tijd, gestart vanuit het tweede gelid. Dan heb je ook vandaag wat in de melk te brokkelen. Araw Hoss (6) laat telkens hele sterke tijden zien. Een hoge klassering zit er zeker in. Ook Electrical Storm (2) behoort tot de kanshebbers. Zeker gelet op zijn voorlaatste koers waarin hij een goede indruk achter liet. Hij won in Gävle met vijf lengtes verschil. Dom Perignon (5) loopt alleen maar tijden in de 1.13; dan doen je ook hier mee.

Plaats 1:   Reverend Wine (1)
Plaats 2:   Araw Hoss (6)
Plaats 3:   Electrical Storm (2)
Plaats 4:   Dom Perignon (5)

 

Race 6 – V86-1 Åby , Colorama loppet, 2640 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we in Åby voor de Colorama loppet. Niky Flax (3) liep de laatste keer tegen een uitschakeling aan. De ruin lag halverwege de laatste bocht achter het koppaard. Die viel terug zodat ook Niky Flax noodgedwongen terug moest. Johan Untersteiner had nog alles over met de ruin die normaliter eerste of tweede was geworden. Dit duo is uit op sportieve revanche. Het zal geen cadeautje worden met Zefiro Dei Cedri (9) in de koers. De Italiaan verkeert in hele goede vorm. Hij start achter Whipped Eggs (1) die eveneens in hele goede doen is. Ad Hoc (2) herstelde zich goed van twee mindere prestaties

Plaats 1:   Niky Flax (3)
Plaats 2:   Zefiro Dei Cedri (9)
Plaats 3:   Whipped Eggs (1)
Plaats 4:   Ad Hoc (2)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

Ondanks dat Manuzio Hanover (9) in het tweede gelid moet beginnen geven we de hengst van Stefan Melander de voorkeur. In zijn laatste start werd hij tweede op één lijn met de winnaar. Beide paarden liepen 1.14,3a – 2140 meter. De vorm is dus goed en met Örjan Kihlström als rijder moet hij ver kunnen komen. Isco Boko (5) is tot veel in staat maar laat dat de laatste tijd  weinig zien. Ook Danilo Brick (4) is wisselvallig maar leek de laatste keer iets verbeterd te zijn. Father Of Sun (8) heeft een lastig nummer. Derhalve krijgt Mas Capacity (1) de voorkeur

Plaats 1:   Manuzio Hanover (9)
Plaats 2:   Isco Boko (5)
Plaats 3:   Danilo Brick (4)
Plaats 4.   Mas Capacity (1)

 

Race 7– V86-3 Åby  - Euro Classic Trot Next Year - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Een goed bezette leeftijdskoers, deze Euro Classic Trot Next Year – Treåringslopp. Piteraq (3) doet het dit seizoen heel behoorlijk. De ruin won op Halmstad in een prima tijd. Digital Dominance (12) zegevierde op Axevalla. Hij was iets langzamer en wil nog wel eens een foutje maken. Dat kan hij zich nu niet permitteren. Guidetti Sisu (8) bevestigede zijn overwinning van Charlottenlund met opnieuw een zege in Axevalla. Daarna bleef hij ongeplaatst. Hij zal nu zijn ware gezicht weer laten zien. Unarmed Face (1) bleef in Kalmar van start tot finish voorop. Als hij nu wegkomt van startnummer één dan kan zomaar winnen.

Plaats 1:  Unarmed Face (1)
Plaats 2:  Piteraq (3)
Plaats 3:  Guidetti Sisu (8)
Plaats 4:   Digital Dominance (12)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Stolopp, 2140 meter autostart.

In deze merriekoers gaat Lady Nadine (10) voor haar vierde overwinning van dit seizoen. Het fokproduct van Jean Huls is momenteel goed bezig. Het startnummer is lastig. Ook gelet op Sweet On You (7), een talentvolle Amerikaanse uit de stal van Bjorn Goop. Zij wint met regelmaat en liet bovendien in haar laatste start een hele sterk tijd noteren van 1.13,8b – 2160 meter. Haar stalgenoot Easy Creation (2) is snel genoeg voor een hoge klassering. Zij draait een uitstekend seizoen en kan toeslaan met Torbjörn Jansson. Digital Track (9) is niet altijd even constant in haar prestaties. Aan de snelheid zal het niet liggen. 

Plaats 1:   Lady Nadine (10)
Plaats 2:   Sweet On You (7)
Plaats 3:   Easy Creation (2)
Plaats 4:   Digital Track  (9)

 

Race 8 – V86-5 Åby , Diamantstoet, Försök 4 - Spårtrappa (Final Solvalla 2 november), 2140 meter autostart.

In deze vierde serie van de Diamantstoet wordt gestart op winsom. Peter Untersteiner heeft met Vinci I.M. (6) één van de favorieten in handen. De merrie won onlangs in 1.13,3a- 2140 meter en had daarbij de hele weg de kop. Stalgenoot Global Wellness (3) heeft de steun van Johan Untersteiner. De vierjarige merrie maakt haar seizoensdebuut. Als zij haar vorm van verleden jaar benadert zijn er gelijk kansen. Gebrek aan ritme kan opbreken maar meestal zijn de paarden van Untersteiner gelijk scherp. Betting Queen (13) was recentelijk een verrassende winnares. Die overwinning kreeg geen passend vervolg. Doyouknow (9) won tweemaal, maar om nu mee te doen zal hij zijn record moeten lopen.

Plaats 1: Vinci I.M. (6)
Plaats 2: Betting Queen (13)
Plaats 3: Global Wellness (3)
Plaats 4: Doyouknow (9)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Treåringslopp, 2140 meter autostart.

Twaalf driejarigen in deze leeftijdskoers en de paarden zijn nog niet zo ervaren. A Question Bi (5) is een Italiaanse ruin van Susanne Richter en die lijkt hiermee een leuk en talentvol paard te hebben. De zoon van Equinox Bi won al tweemaal en plaatste zich daarnaast. Ook de carrière van Global Approval (2) is buitengewoon begonnen. Hij was in vijf starts slecht eenmaal buiten het geld en won twee koersen. Het kan een mooie strijd opleveren. Bjorn Goop heeft met Robertino (12) opnieuw een Amerikaanse import in de koers. De zoon van Donato Hanover heeft een en ander in zijn mars. Intercepted (4) doet mee om de plaatsgelden, maar kan toeslaan als de favorieten het laten afweten.

Plaats 1:   A Question Bi (5)
Plaats 2:   Global Approval (2)
Plaats 3:   Robertino (12)
Plaats 4:   Intercepted (4)

 

Race 9 – V86-7 Åby , STL Silverdivisionen, Försök 3 i Meeting 7 (Final Solvalla 2 november), 1640 meter bandenstart.

Het voorlaatste nummer van de V86 is een Silverdivisionen over de mijl. De Fransman Bijou Bourbon H.M. (1) won onlangs in zijn geboorteland op een grasbaan na een goede rit van Marc Elias. De mijl is niet meteen zijn favoriete afstand maar de vorm is goed. We geloven erin.  Floris Baldwin (6) is één van de snelste Nederlandse fokproducten met zijn record van 1.10,4. Hij heeft zich geweldig ontwikkelt en kan het de favoriet lastig maken. De Amerikaanse Jula Downton (2) treft haar favoriete afstand en kan met dit startnummer heel ver komen. De vorm van Ebony Boko (10) is erg goed maar met dit startnummer over de mijl moet zij heel goed zijn.

Plaats 1:   Bijou Bourbon H.M. (1)
Plaats 2:   Floris Baldwin (6)
Plaats 3:   Jula Downton (2)
Plaats 4:   Ebony Boko (10)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, Diamantstoet, Försök 3 - Spårtrappa (Final Solvalla 2 november), 2140 meter autostart.

Weer terug op Solvalla voor het laatste onderdeel van de V86 en tevens de laatste koers van deze dag in de Zweedse hoofdstad. Indiana Boko (1) kon dit seizoen nog niet winnen maar was er wel enkele malen dichtbij. Wordt zij de laatste winnaar van vandaag? Selma Töll (5) won haar laatste koers in een snelle tijd. Een derde van haar starts weet zij om te zetten in winst. Global Vintage (11) is toe aan een zege, maar het zal niet gemakkelijk worden met deze startpositie. Dat geldt min of meer ook voor Odessa Celeber (14). Aan de kilometertijden ligt het in elk geval niet. Die zien er bijzonder goed uit. Een leuke afsluiter.

Plaats 1:  Indiana Boko (1)
Plaats 2:  Selma Töll (5)
Plaats 3:  Global Vintage (11)
Plaats 4:  Odessa Celeber (14)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.