Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 23 oktober

Solvalla – woensdag 23 oktober 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Åby wordt teven de V86 georganiseerd. Stuk voor stuk goed bezette koersen met veel kansrijke deelnemers. Voor het spelend publiek niet altijd gemakkelijke koersen maar welk koersen die lucratief kunnen zijn. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2, 2140 meter bandenstart  

In deze opener van deze woensdagavond kan Hades (7) zijn tweede opeenvolgende overwinning behalen. De hengst debuteerde met een overwinning op Solvalla waarbij hij de gehele weg het tempo kon bepalen.  Hij mag het nu opnemen tegen Margaret Thatcher (12). Die loste haar verwachtingen in bij haar debuut met een overwinning van kop af. Haar wacht nu wel het tweede gelid. Symphonic Julius (7) maakte ook een zegevierend debuut waarbij hij het startvak uitschoot en de leiding nam. De concurrentie werd vervolgens in slaap gewiegd met een boemeltempo waarna hij beslissend voordeel nam dankzij een snelle laatste vijfhonderd meter. Verder zijn Glory Mearas (3) en Fabrice Lascaux (2) in beeld voor een klassering.

Plaats 1:    Hades (7)
Plaats 2:    Margaret Thatcher (12).
Plaats 3:    Symphonic Julius (7)
Plaats 4:    Glory Mearas (3)

 

Race 2 - Fem/Sexåringslopp – Ston, 1640 meter autostart  

Virgin Maiden (1) treft haar favoriete afstand. De merrie won dit seizoen tweemaal en beide keren was dat over de mijl. Haar laatste overwinning was eind juli met Mark Elias die haar ook nu zal rijden. Die heeft vorm en won afgelopen maandag nog twee koersen. Het startnummer is gunstig voor Virgin Maiden. Pastorns Lady (7) liep dit seizoen alleen maar over de mijl. Na februari kwam zij niet meer in actie om eind september een heroptreden te maken met een snelle overwinning. Ondanks een hoog nummer zijn er winstkansen. Caipirinha Razz (4) kwam in haar laatste starts tot goede prestaties. Ze wist zich steeds te plaatsen op plek twee of drie. Dat moet opnieuw haalbaar zijn. De vorm van Avantis Red Witch (12) is goed. Haar laatste start werd in winst omgezet, maar met dit startnummer wordt het niet eenvoudig.

Plaats 1:  Pastorns Lady (7)
Plaats 2:  Virgin Maiden (1)
Plaats 3:  Caipirinha Razz (4)
Plaats 4:  Avantis Red Witch (12)

 

Race 3 –  Börjes i Tingsryd – Montélopp, 1640 meter autostart  

In deze montékoers over de mijl heeft van de kanspaaden Incredible Rex (2) het beste nummer. De ruin won afgelopen zomer een vergelijkbare koers in een snelle 1.13,6. In zijn laatste twee starts viel hij minder op. Igor Sånna (6) is een specialist op montegebied. Hij vertoont een constante vorm waarbij hij regelmatig wint. Hij krijgt onze voorkeur. Naast hem start Zola Wind (7) die de laatste keer in een gewone koers actief was. Daarin bleef hij ongeplaatst. Hij heeft zo zijn uitschieters en is niet echt constant. Aan de snelheid ligt het in elk geval niet. Ridgehead Ice (1) die zijn laatste montékoers won en Emmylou Love (9) zijn beide in vorm. Een plaats bij de eerste drie is mogelijk. 

Plaats 1:   Igor Sånna (6)
Plaats 2:   Incredible Rex (2)
Plaats 3:   Zola Wind (7)
Plaats 4:   Ridgehead Ice (1)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 30.001 - 65.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart

In deze stayerskoers voor de beginnersklasse heeft Jorma Kontio met Maxtime (4) een kanspaard in handen. De driejarige zoon van Timoko liep een prima proef maar moest er even inkomen. Bij zijn derde start werd hij tweede en de laatste keer won hij. Na een rustige start kon hij na driekwart ronde naar het tweede spoor en liet hij een heel goede slotfase zien. Laatbloeier, de achtjarige Plato At Work (9) zette zijn laatste start, ook op Solvalla, om in een goede zege. Ook toen startte hij vanaf negen. Safaris (8) is zijn carrière hoopvol begonnen in Litouwen. Bij zijn eerste start op Zweedse bodem zette hij die lijn door met een royale overwinning van kop af. Lansky (5) heeft de steun van Örjan Kihlström en dat is een voordeel voor de hengst die al leuke prestaties neerzette. Ingesson (7) is talentvol en kan toeslaan.

Plaats 1:   Maxtime (4)
Plaats 2:   Plato At Work (9)
Plaats 3:   Safaris (8)
Plaats 4:   Lansky (5)

 

Race 5 - Customs Amatörserie 2019, 2640 meter bandenstart

Het veld van elf deelnemers is verdeeld over twee startvakken. In het eerste band kan Beluga Bac (1) haar startvoordeel van twintig meter gaan verzilveren. De vierjarige ruin debuteerde eind april met een overwinning en ging daarna even aan de kant. Onlangs startte hij na die rustperiode op Eskilstuna en dat leverde hem gelijk een tweede plaats op dichtbij de winnaar. De laatst keer was hij geschrapt vanwege verhoging. Als hij weer helemaal optimaal is kan hij ver komen. Triton (7) moet twintig meter geven maar de in twee starts nog ongeslagen ruin moet deze handicap kunnen overbruggen.  Het begin van Margareta Tooma (9) haar carrière is prima met een overwinning, een tweede en een derde plaats. In dit veld heeft zij opnieuw kansen. Gelatiamo (10) beviel de laatste keer op Solvalla met een tweede plaats.

Plaats 1:   Triton (7)
Plaats 2:   Beluga Bac (1)
Plaats 3:   Margareta Tooma (9)
Plaats 4:   Gelatiamo (10)

 

Race 6 – Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

In deze leeftijdskoers gaat Ajlajk (3) proberen om zijn ongeslagen status vast te houden. Al zijn drie starts werden zeer ruim gewonnen. Met dit startnummer kan hij de koers van kop af dicteren. Un Mec D'or (5) won de laatste keer op de baan van Årjäng middels een goed eindschot.  Bjorn Goop zal het waarschijnlijk vanuit het veld gaan proberen. Filur W.I. (9) heeft zich in vier starts prima ontwikkeld voor zijn nieuwe trainer Frederik Linder. Zij laatste twee starts leverden de volle winst op. Net als bij zijn laatste overwinning wordt hij ook nu gereden door Örjan Kihlström. Västerbo Imtheman (11) schaart zich ook in het rijtje van kanspaarden. Hij won vier van zijn zes starts dit jaar. Een interessante en open koers.

Plaats 1:   Ajlajk (3)
Plaats 2:  Filur W.I. (9)
Plaats 3:   Un Mec D'or (5)
Plaats 4:   Västerbo Imtheman (11)

 

Race 6 – V86-1 Åby, Xpressprintern - abytravet.se, 1640 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we in Åby. Tony Afrika (5) gaat vandaag op pad met Lutfi Kolgjini. De vorm van de Joke Face-zijn lijkt nog steeds optimaal. Hij krijgt onze lichte voorkeur in deze opdracht over de mijl. Ottens Dibaba (3) kon na vele derde en tweede plaatsten eindelijk het zoet der overwinningen proeven. De merrie loopt continu snelle tijden waaronder een nieuw PR van 1.11,7 over de mijl. Ook de prestaties van Alicia Bore (1) zijn erg sterk. De merrie treft bovendien haar favoriete afstand waarover zij al tweemaal knap won. Peakadilly (7) is een jaar weggeweest. De hengst heeft zeker klasse om een rol te spelen maar mist wel koersritme.  

Plaats 1:   Tony Afrika (5)
Plaats 2:   Ottens Dibaba (3)
Plaats 3:   Alicia Bore (1)
Plaats 4:   Peakadilly (7)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fem/Sexåringslopp, 2140 meter autostart

Terug op Solvalla met Mister Niky (10) die qua winsom perfect in deze koers staat met trainer Bjorn Goop. Die won met hem zijn voorlaatste start. Hij heeft opnieuw goed uitzicht op een overwinning maar moet nog wel afrekenen met Breidabliks Cognac (12) van Conrad Lugauer die op Jägersro een puike indruk achter liet. Hakon Von Haithabu (8) maakte onlangs zijn seizoensdebuut en werd vijfde. De Duitse ruin die vorig jaar tienmaal won had die koers even nodig en zal nu scherper zijn. Dan is een overwinning in dit veld zeker mogelijk. One Two Beat (5) en Radagast (9) zijn in beeld voor plaatsgeld.

Plaats 1:   Mister Niky (10)
Plaats 2:   Breidabliks Cognac (12)
Plaats 3:   Hakon Von Haithabu (8)
Plaats 4.   One Two Beat (5)

 

Race 7– V86-3 Åby - Bravida loppet, 3140 meter autostart

Een opdracht die Whipped Eggs (6) op zijn lijf is geschreven. Robert Bergh won met de ruin in juni nog de Norran – Midsommarkransen. Dat stayersnummer won hij erg ruim. Hij ging vervolgens even aan de kant en maakte onlangs zijn debuut met een goede derde plaats in 1.13,3a – 2640 meter. Dan ben je er weer helemaal klaar voor. De Italiaanse import Thriller N.P (9) doet het ook erg goed over de langere afstand. Zijn laatste twee starts werden omgezet in sterke zeges met rijder Carl Johan Jepson. Panamera (4) is ook gevaarlijk over deze afstand. Ook in Denemarken liet hij onlangs een sterke indruk achter.  Deze drie gaan het onderling uitmaken. Mr Jäger (5) en Diamant Östervang (7) hebben geen moeite met de afstand en moeten zich kunnen plaatsen.

Plaats 1:  Whipped Eggs (6)
Plaats 2:  Panamera (4)
Plaats 3:  Thriller N.P (9)
Plaats 4:   Mr Jäger (5)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Fördel Ston, 2140 meter autostart.

In Färjestad liet Stardust Melody (1) een hele sterke indruk achter. De merrie lag in de staart van het veld en rondde de slotronde vrijwel helemaal in het derde spoor. Ze won het ruim met Ulf Ohlsson. Nu wordt zij weer gereden door trainer Bjorn Goop. Got To Dash (11) heeft de steun van Ulf Ohlsson. Hij moet ditmaal beginnen in het tweede gelid met de ruin die overigens een heel goed seizoen draait. Winner Bac (3) heeft na een aantal mindere prestaties de draad weer opgepakt. Het resulteerde ondermeer in een overwinning op Eskilstuna. Indiana Boko (10) kon dit seizoen nog niet winnen, maar was er wel enkele keren dichtbij. Misschien lukt het vandaag met rijder in vorm Rikard Skoglund.

Plaats 1:   Stardust Melody (1)
Plaats 2:   Got To Dash (11)
Plaats 3:   Winner Bac (3)
Plaats 4:   Indiana Boko (10)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Treåringslopp, 2140 meter bandenstart.

In deze leeftijdskoers voor driejarigen heeft Christoffer Eriksson twee starters in het eerste band. Take The A.Train (2) vorige week op Åby veel aanhang van het spelend publiek maar hij sprong aan de start en was gelijk kansloos. De start lijkt op dit moment even lastig, snelheid heeft hij genoeg. Hij wordt vandaag gereden door Stefan Söderkvist. Christoffer gaat zelf op pad met Rackham (3) die begin oktober won op Jägersro in een sterke tijd. De driejarige vos gaat proberen uit de greep te blijven van Digital Dominance (4) die twintig meter moet goedmaken. Daartoe lijkt de hengst in staat. De vorm van Uncle Töll (5) is al langer goed. We verwachten hem zeker in de voorhoede. Dat geldt ook voor Patch Wibb (13) van Johan Untersteiner

Plaats 1: Rackham (3)
Plaats 2: Digital Dominance (4)
Plaats 3: Uncle Töll (5)
Plaats 4: Take The A.Train (2)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 3-åriga och äldre 65.001 - 290.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart

De Finse Mas Capacity (6) zette met een overwinning een streep onder een reeks van mindere prestaties. In deze koers kan hij met Jorma Kontio die lijn hier voort zetten. Ook Jas (1) zette zijn laatste start om in een overwinning. Hij startte in die koers voortvarend en rondde na een harde opening de koers uitstekend af en won het met tweeënhalve lengte voordeel. Capture (10) is een kanspaard van trainer Christoffer Eriksson. Erik Adielsson neemt voor hem waar op Solvalla. Verder is Cash T.J. (5) in beeld voor een klassering. Hij liet op Solvalla een goede indruk achter.

Plaats 1:   Mas Capacity (6)
Plaats 2:   Jas (1)
Plaats 3:   Capture (10)
Plaats 4:   Cash T.J. (5)

 

Race 9 – V86-7 Åby, Xpressfavören - Fördel Ston, 1640 meter autostart.

Sprinten op Åby met meerder kanspaarden in dit veld van twaalf. Global Wireless (2) verschijnt et aansprekende prestaties aan de start. Drie overwinningen uit zijn laatste vijf starts. De vorm is dus goed. Explosive Class (1) heeft pas eenmaal over de mijl gelopen en werd toen vierde. Als zij goed vertrekt moet zij een rol kunnen spelen. Ivory Di Quattro (4) is redelijk constant en snel genoeg om zich met de prijzenverdeling te gaan bemoeien. Abrakadabra (7) kende een hele goede zomerperiode. In die vorm is hij kansrijk. Het startnummer is alleen lastig over de mijl. Vanuit het tweede gelid kan Thai Explosive (11) een rol opeisen.

Plaats 1:   Global Wireless (2)
Plaats 2:   Explosive Class (1)
Plaats 3:   Ivory Di Quattro (4)
Plaats 4:   Thai Explosive (11)

 

Race 10 – V86 8 Solvalla, 3-åriga och äldre 80.001 - 2.100.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart.

Het laatste onderdeel van de V86 is op Solvalla. Nobel Amok (10) moet dan wel veertig meter geven aan de kop maar in handen van Örjan Kihlström moet hij deze koers winnend kunnen afsluiten. Joe Martini (2) start op 2160 meter en dus twintig meter voor Nobel Amok. Dat kan in theorie genoeg zijn voor de winst. De ruin heeft nog niet gewonnen maar een overwinning zit er wel aan te komen. Musique D'inverne (3) is een paard die ook altijd goed loopt en zich weet te plaatsen. In deze koers zijn er zeker kansen voor de pupil van trainer Stig H Johansson. Scellino Luis (12) is een achtjarige ruin van Erik Adielsson die door vader Hans wordt getraind. Een hoge klassering is niet onmogelijk.

Plaats 1:  Nobel Amok (10)
Plaats 2:  Joe Martini (2)
Plaats 3:  Musique D'inverne (3)
Plaats 4:  Scellino Luis (12)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.