Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 30 oktober

Solvalla – woensdag 30 oktober 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Bergsåker wordt de V86 georganiseerd ie allen goed bezet zijn. Veel paarden die aan elkaar gewaagd zijn dus sportief gezien een prachtige avond met nog een montékoers, een koers voor amateurrijders en een aantal interessante leeftijdskoersen. Een Nederlands tintje in de negende koers. Prediction, van eigenaar Piet van der Poel, maakt goede kans op de overwinning. De trouwe ruin moet het opnemen tegen onder andere Andre Agassi en Twinkle Kronos. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 20.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

De beginnersklasse opent deze woensdagavond op Solvalla. De Italiaanse Anita Your S.M. (5) maakt haar Zweeds debuut. De merrie heeft de snelheid maar werd in haar thuisland regelmatig uitgeschakeld. Inmiddels wordt ze getraind door Petri Salmela en die lijkt haar op het juiste spoor te hebben gekregen. In de kwalificatieproef bleef zij foutloos en liep zij 1.17,1b – 2140 meter. Chevy To The Levy (12) liep diezelfde dag ook een kwalificatieproef. De snelheid was aanwezig maar qua draf niet helemaal zuiver. Daar zal aan gesleuteld zijn en dan doet zij voorin mee. Bekijk de warming up. Caleb Brewster (1) won begin dit jaar in Denemarken. Daarna startte zij nog tweemaal en ging enkele maanden aan de kant. Zij maakt haar heroptreden en zal verbeterd zijn. Kent Le Soleil (10) en Choctaw Split (11) noemen we voor een plaatsgeld.

Plaats 1:    Anita Your S.M. (5)
Plaats 2:    Chevy To The Levy (12)
Plaats 3:    Caleb Brewster (1)
Plaats 4:    Kent Le Soleil (10)

 

Race 2 - Stolopp - Konung Carl XVI Gustafs silverhäst och STL- Finaler 2 November, 2140 meter autostart  

Ook deze koers is voor de beginnersklasse, tot 70.000 Zweedse kronen. Fair Enough Am (10) past daar nog net in met twee tweede plaatsen en een overwinning. Aan haar laatste start op Solvalla hield zij een prachtig nieuw record over. De merrie van Peter G Norman presteert uitermate goed. Mon’s Sirocco (4) begon haar carrière met twee overwinningen. Als zij die vorm weet te benaderen dan doet zij mee om de overwinning. Saphir C.D. (9) liep over de mijl al 1.13,0. Daarmee is zij de snelste van het veld. Vorige week was zij foutief aan de start. Daarna toonde zij nog wel snelheid maar speelde verder geen rol van betekenis. Daarvoor ging het te hard aan kop. S.G.’S Accenta (8) eindigde in zes starts bij de eerste vier. Dat is in deze opdracht ook haalbaar.

Plaats 1:  Fair Enough Am (10)
Plaats 2:  Mon’s Sirocco (4)
Plaats 3:  Saphir C.D. (9)
Plaats 4:  S.G.’S Accenta (8)

 

Race 3 –  Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart  

Een leeftijdskoers voor driejarigen waarin Tricky Treat (6) zijn eerste overwinning kan behalen. De ruin van Hans-Owe Sundberg wordt per start beter en is toe aan een zege. Hij is in vertrouwde handen van Torbjörn Jansson. Jonathan Boko (5) is nog wisselvallig maar hij beschikt wel over de nodige capaciteiten. Zonder fouten kan hij ver komen. You To Racer (9) werd tweede in Mantorp in 1.16,6a – 2140 meter. Hij moest onderweg het nodige werk verzetten en werd uiteindelijk op speed geklopt. De prestaties van Mäster Sauron (7) vertonen een stijgende lijn. Een klassering is mogelijk; winnen lijkt lastig.

Plaats 1:   Tricky Treat (6)
Plaats 2:   You To Racer (9)
Plaats 3:   Jonathan Boko (5)
Plaats 4:   Mäster Sauron (7)

 

Race 4 – Amatörlopp (Ingår i Customs Amatörserie 2019), 1640 meter autostart

In deze koers voor amateurrijders kan Bryderi (9) zijn tweede zege op rij behalen. Begin oktober maakte hij met zijn trainer op Solvalla zijn favorietenrol helemaal waar. Hij bleef van start tot finish voorop en won het met twee lengtes. Angelique Quick (6) werd dit seizoen al viermaal tweede uit zeven starts. Die eerste overwinning zit eraan te komen. Misschien lukt het vandaag als zij na de start gelijk voorin ligt. Dark Roadster (8) zette al een aantal sterke prestaties neer. De driejarige liep begin september nog een goede 1.15,6 over 2640 meter. Ook hij wacht nog op zijn eerste zege van dit seizoen. Mr Gaga (3) herstelde zich in Bollnäs met een tweede plaats van twee mindere prestaties. Hij kan die prestatie hier een passend vervolg geven.

Plaats 1:   Bryderi (9)
Plaats 2:   Angelique Quick (6)
Plaats 3:   Dark Roadster (8)
Plaats 4:   Mr Gaga (3)

 

Race 5 - Julbord 4 och 11 December, 2640 meter autostart

De Italiaanse Anthara Bi (7) is prachtig gefokt uit een zus van Equinox Bi die onder andere de Breeders Crown en de Maple Leaf Trot won. Ook haar zussen Vida Loca Bi en Savannah Bi hebben hun klasse meermalen getoond. Anthara Bi is een snelle merrie die al wist te winnen en onlangs haar debuut maakte voor Björn Goop. Dat leverde een derde plaats op. Een klassering waarmee je verder kan. Allez Allez (1) bevestigde in haar laatste start haar goede vorm met een overwinning in een snelle tijd. Trainer Jörgen Westholm rijdt haar vandaag weer zelf en is een serieuze concurrent voor de favoriet. Van de prestaties van Vicar (5) kan je weinig verkeerd zeggen. De vijfjarige ruin is bezig aan een constant seizoen waarin hij uit zijn laatste vier starts tweemaal won en even zo vaak tweede werd. Troublemaker Face (8) kan voor problemen zorgen, maar heeft het startnummer niet mee.

Plaats 1:   Anthara Bi (7)
Plaats 2:   Allez Allez (1)
Plaats 3:   Vicar (5)
Plaats 4:   Troublemaker Face (8)

 

Race 6 – Save the Date 17 januari 2020, 2140 meter autostart

De naam van de goed moet de mensen er aan herinneren dat Solvalla’s kampioengala wordt gehouden op 17 januari. Iemand die aanwezig zal zijn is Erik Adielsson en die rijdt de favoriet in deze koers met Tottenham (4) van Svante Båth. De ruin maakte onlangs zijn debuut voor Båth en dat leverde gelijk een tweede plaats op. Dit wordt zijn tweede start met enkele goede tegenstanders. Fast Food Hanover (6) komt er weer aan. De prestaties waren de laatste keren weer ouderwets goed. Total Recall (7) heeft de steun van Björn  Goop. Die rijdt hem voor het eerst. Eind augustus won Total Recall nog overtuigend op Mantorp met ruim twee lengtes voordeel. Isn't It Ironic (3) kiezen we uit de overige deelnemers voor een klassering.

Plaats 1:  Tottenham (4)
Plaats 2:  Fast Food Hanover (6)
Plaats 3:  Total Recall (7)
Plaats 4:  Isn't It Ironic (3)

 

Race 6 – V86-1 Bergsåker, ICA Supermarket Bommen, 2640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Bergsåker. Global Unlimited (4) won vorige week op Rättvik met Ulf Ohlsson die de ruin een rustige koers gaf en vertrouwde op zijn speed. Dat lukte perfect want hij sloeg toe in de laatste honderd meter. Ook die koers ging over 2640 meter. Millie Millionaire (6) is een pittige tegenstander die geen enkel probleem heeft met de langere afstand. Haar twee overwinningen zijn van begin dit jaar, waarvan er eentje ging over 2680 meter. De laatste keren was ze een beetje wisselvallig. Malkin (10) is snel genoeg om zich te plaatsten. Ook voor Rosso Pomodoro (7) hebben we plaatsgeld in gedachten.

Plaats 1:   Global Unlimited (4)
Plaats 2:   Millie Millionaire (6)
Plaats 3:   Malkin (10)
Plaats 4:   Rosso Pomodoro (7)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre 300.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

Terug op Solvalla met een koers voor de subtop. Een open aangelegenheid waarbij One Two Beat (3) onze voorkeur heeft. Hij heeft een mooi startnummer om zich te herstellen van twee mindere optredens. Hope Of Joy (2) won eind augustus en begin september. Beide op Axevalla met ruime marge. Hij wordt nu voor de tweede keer gereden door Björn Goop, de rijder waarmee hij op 24 mei 2015 ook debuteerde. Balto D'huon (1) verraste onlangs op Solvalla met een snel optreden in een koers over de mijl. Hij mag bewijzen dat dit geen toevalstreffer was. De door Svante Båth getrainde Djorkaeff Sisu (8) moet vanaf de buitenkant starten. Dan is het afwachten hoe hij erin komt te liggen. Hij heeft zo zijn uitschieters. Winnen lukte nog niet, wel werd hij viermaal tweede.

Plaats 1:   One Two Beat (3)
Plaats 2:   Hope Of Joy (2)
Plaats 3:   Balto D'huon (1)
Plaats 4.   Djorkaeff Sisu (8)

 

Race 7– V86-3 Bergsåker - Ortsjöns Hästgård - Bergsåkers Oktobermonté, 2140 meter autostart

In deze montékoers kan Ladyofthelake (2) prachtige seizoen nog meer kleur geven. De merrie won al zeven montékoersen en haar achtste kan vandaag worden gerealiseerd. Baan, startnummer en afstand passen haar. Ook de naast haar startende Polycrates Face (3) is een specialist in het montégenre. Die gaat het haar zeker lastig maken. Chocolate Gold (7) werd vorige week nog tweede in Romme. De ruin startte over de mijl met startnummer zeven. Hij moest vanuit het veld komen en liet een goede slotfase zien waarbij hij voor de uiteindelijke winnaar geen gevaar vormde. Donners Am (8) was in zijn laatste twee koersen er niet bij. Daarvoor won hij driemaal op rij. In die vorm zijn er kansen op een overwinning. Een mooie koers met meerdere kanspaarden.  

Plaats 1:  Ladyofthelake (2)
Plaats 2:  Polycrates Face (3)
Plaats 3:  Chocolate Gold (7)
Plaats 4:   Donners Am (8)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, 3-åriga och äldre 70.001 - 300.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart.

De favorieten beginnen vanuit het tweede gelid. Dream Cash (11) heeft als zoon van Ready Cash geen enkele moeite met de afstand. De hengst van Jörgen Westholm verkeert in uitstekende vorm om deze koers winnend af te sluiten. Örjan Kihlström heeft een rit voor Stefan Melander die de Amerikaan Manuzio Hanover (10) een prima seizoen laat draaien. Deze kwam nog niet eerder in actie over 2640 meter maar we verwachten dat dit geen probleem zal zijn. Come Together (1) liep 16 oktober een kwalificatieproef met trainer Stig H Johansson. De levende legende gaf zijn pupil een “mooi koersje” en liet een goede laatste zeshonderd meter zien. Erik Adielsson rijdt hem ditmaal. Voor een klassering noemen we nog All Cash (3) die zijn laatste start omzette in een goede overwinning. De tegenstand is nu sterker.

Plaats 1:   Dream Cash (11)
Plaats 2:   Manuzio Hanover (10)
Plaats 3:   Come Together (1)
Plaats 4:   All Cash (3)

 

Race 8 – V86-5 Bergsaker, Stångå Kvarn, 2140 meter autostart.

Terug in Bergsåker voor het vijfde onderdeel van de V86. Het seizoen van Osah’s Bolt (1) verloopt heel erg voortvarend want er werd al vijf maal gewonnen. Emilia Leo, die ook nu rijdt, kan uitstekend overweg met de vierjarige ruin. Pretty Boy Floyd (4) is een trouwe haververdiener die erg constant ik met zijn presteren. Met Ulf Ohlsson vormt hij serieuze bedreiging voor de favoriet. De prestaties van Yuppie Yolie (2) zijn een beetje wisselvallig. Als de merrie haar dag heeft kan zij ver komen. Candy Lane (9) heeft het nadeel van het tweede gelid. De vorm is goed en misschien kan hij een goede uitgangspositie krijgen als Osah’s Bolt goed vertrekt.

Plaats 1: Osah’s Bolt (1)
Plaats 2: Pretty Boy Floyd (4)
Plaats 3: Yuppie Yolie (2)
Plaats 4: Candy Lane (9)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, 3-åriga och äldre 300.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

De in het tweede gelid startende Urgent Call (10) won tweemaal op Romme. Bij zijn laatste optreden kwam een rappe 1.13,2 -2140 meter op de chronometer. Zijn derde opeenvolgende overwinning moet mogelijk zijn. De concurrentie zal daar niet op wachten. Minnestads El Paso (8) moet het alleen doen vanaf startnummer acht. Een lastige klus voor de hengst die in Romme won vanuit het veld. Hij beschikt over veel speed. Jaques Noir (4) loopt goede koersen met Örjan Kihlström die hem opnieuw rijdt. Winnen lijkt echter een lastige klus. Electrical Storm (3) is dan iets regelmatiger in zijn presteren.

Plaats 1:   Urgent Call (10)
Plaats 2:   Minnestads El Paso (8)
Plaats 3:   Jaques Noir (4)
Plaats 4:   Electrical Storm (3)

 

Race 9 – V86-7 Bergåker, Handelsbanken, 1640 meter autostart.

Twaalf deelnemers in actie over de mijl waarbij de favoriet van het veld Andre Agassi (9) het niet bepaald getroffen heeft met het startnummer. Hij verkeert echter in uitstekende vorm getuige vier overwinningen uit vijf starts. Bovendien heeft hij een sterke mijl in de benen. Piet van de Poel kijkt met belangstelling naar deze koers want Prediction (6) start in deze koers. De ruin won recent nog over de mijl. De laatste keer trof hij een sterk veld en werd hij zesde. Twinkle Kronos (12) werd door Jorma Kontio naar een goede overwinning gestuurd. Ook toen moest hij over de mijl starten vanuit het tweede gelid maar won het uiteindelijk ruim. Verder noemen we nog Kimbee Dream (4) en Heartbeat (2).

Plaats 1:   Andre Agassi (9)
Plaats 2:   Prediction (6)
Plaats 3:   Twinkle Kronos (12)
Plaats 4:   Kimbee Dream (4)

 

Race 10 – V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 300.001 - 1.200.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Man At Work (11) komt uit de vormstal van Timo Nurmos. De ruin kende verleden jaar een wisselend seizoen waarin driemaal werd gewonnen uit negen starts. We verwachten gelijk een goede prestatie. De vijfjarige Pelle Barosso (8) is een toonbeeld van trouw. De pupil van Björn Goop heeft het startnummer niet mee, maar hij heeft eerder al laten zien dat hem dat weinig kan schelen. Zijn laatste koers die werd gewonnen was met trainer Björn Goop zelf op 13 juni. Daarna werd hij door vier andere rijders gereden. Nu weer met de trainer zelf. Fonda Boko (1) is toe aan een overwinning. De zevenjarige merrie werd dit seizoen al zesmaal tweede en tweemaal derde. Sebastian Journey (5) en Carisma Sisu (10) lijken aan elkaar gewaagd.

Plaats 1:  Man At Work (11)
Plaats 2:  Pelle Barosso (8)
Plaats 3:  Fonda Boko (1)
Plaats 4:  Sebastian Journey (5)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.