Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 6 november

Solvalla – woensdag 6 november 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Åby wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn. Veel paarden die aan elkaar gewaagd zijn dus sportief gezien een prachtige avond. Op Solvalla staan bovendien de Locomites lopp en de Gay Gals lopp op het programma. Twee leeftijdskoersen waar aansprekende winnaars op de erelijst staan als Maharajah, Tamla Celeber en D’One. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 30.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

De beginnersklasse opent deze woensdagavond op Solvalla. Behind Bars (9) maakte een zegevierend debuut op de baan van Romme. De driejarige ruin vertrok goed uit het startvak en kreeg een mooie koers. Richting de laatste bocht ging hij in de aanval en nam de leiding over. Hij liep ruim bij het veld vandaan en won het met een achttal lengtes voordeel. Glory Mearas (2) heeft de snelheid in huis om zich te plaatsen. De merrie moet nog wel wat leren. Digital Shield (1) is toe aan een overwinning. De ruin van Stefan Melander liep al enkele goede koersen. Glamour Sisu (6) is snel, maar niet even betrouwbaar. Atmajaya (7) was maandag al geschrapt.

Plaats 1:    Behind Bars (9)
Plaats 2:    Glory Mearas (2)
Plaats 3:    Digital Shield (1)
Plaats 4:    Glamour Sisu (6)

 

Race 2 - Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston - MälardalsCupen, Försök, 2140 meter autostart  

Een koers voor vierjarige merries over de mijl. Een opdracht die Fairchild (6) op het lijf is geschreven. De merrie kwam vorige week in Umeå aan de start over de mijl met bandenstart. Na een vlotte start kreeg zij positie achter het koppaard en verwees die in de slotfase naar het tweede plan. R.K.Queen (1) is haar carrière uitstekend begonnen met drie overwinningen op rij. Daarna plaatste zij zich nog enkele malen. Met dit nummer moet zij opnieuw ver kunnen komen. Sara Hall (10) won op Visby een koers over 2140 meter waarin zij het veld van start tot finish de weg wees. Zij won met tien lengtes voordeel. Dessert (8) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:  Fairchild (6)
Plaats 2:  R.K.Queen (1)
Plaats 3:  Sara Hall (10)
Plaats 4:  Dessert (8)

 

Race 3 –  Börjes i Tingsryd - Montélopp, 2140 meter bandenstart  

Rigel Face (3) begint het montégenre aardig onder de knie te krijgen. In zijn laatste twee starts werd hij met Madelen Berås eerste en tweede. Het startnummer is ideaal. De Deen Börge (9) won al vijf maal onder het zadel. Hij moet nu voor het eerst beginnen in het tweede gelid. Dat kan een nadeel zijn. Emilia Leo gaat proberen om met Je Reve D'amour (10) haar leidende positie in het baankampioenschap van de monté te verstevigen. De ruin is een toonbeeld van trouw en met Emilia Leo zeker kansrijk. Blabar (8) won begin oktober nog een montékoers. Hij is prima in orde.

Plaats 1:   Rigel Face (3) 
Plaats 2:   Börge (9)
Plaats 3:   Je Reve D'amour (10)
Plaats 4:   Blabar (8)

 

Race 4 – 3-åriga och äldre 30.001 - 75.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart

De driejarige Duke Ratzeputz (5) begint zijn draai te vinden. De ruin van Timo Nurmos werd de laatste twee starts tweede. Beide keren werd hij gereden door Jorma Kontio die hem ook nu weer zal rijden. Zijn eerste overwinning kan deze woensdag wel eens tot stand komen. Örjan Kihlström gaat op pad met Aft Galley (2). De vierjarige ruin heeft al een overwinning op zak en ontwikkelt zich goed. True Gift (1) wist ook al tweemaal te winnen. De tegenstand is nu echter zwaarden. Een klassering zou een goede prestatie zijn. Timetorock'nroll (9) startte nog niet zo vaak. Hij was in zijn laatste starts verbeterd.

Plaats 1:   Duke Ratzeputz (5)
Plaats 2:   Aft Galley (2)
Plaats 3:   True Gift (1)
Plaats 4:   Timetorock'nroll (9)

 

Race 5 - Lärlingslopp, 2140 meter autostart

In Travrondens Guldklocka 2019  gaat Anders Eriksson riant aan kop. In deze koers heeft hij met Gabriel Heel (5) een outsider in handen. Favoriet in deze koers is Go Around (3) met Mats E Djuse De Zweeds rijder presteert geweldig dit seizoen. Go Around beviel in zijn laatste koers met een tweede plaats en kan dat hier een passend vervolg geven. Emilia Leo gaat op pad met Temporino (12) die in zijn laatste starts prima voor de dag kwam met ondermeer twee overwinningen. De concurrentie is nu wel iets sterker. Italiano Boko (6) heeft niet het meest gunstige startnummer. De vierjarige staat voor een overwinning; hij werd al vijfmaal tweede. Awaited (10) heeft de klasse in huis om te winnen. De ruin start vanuit het tweede gelid.

Plaats 1:   Go Around (3)
Plaats 2:   Italiano Boko (6)
Plaats 3:   Awaited (10)
Plaats 4:   Temporino (12)  

 

Race 6 – 3-åriga och äldre 300.001 - 1.800.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter bandenstart

De subtop in actie met de Amerikaanse import Thrust Control (8) die de favorietenrol krijgt toebedeeld. Hij heeft de klasse in huis en dat liet hij eerder dit jaar zien in de Ina Scots Ära die hij overtuigend won. Daarna plaatste hij zich nog enkele malen tegen goede tegenstanders. Örjan Kihlström rijdt de hengst voor het eerst. Victor A.U. (10) won in Bergsåker een Spårtrappa met startnummer acht. Hij liet een goed slot zien en start op gelijk hoogte met de favoriet. Puketorps Julius (4) en Up To Me (2) hebben beide twintig meter voor op deze twee kanspaarden.Puketorps Julius won zijn laatste koers op fijne speed. Hij kreeg laat de vrije ruimte maar pakte de winst in de laatste honderd meter. Up To Me zet telkens sterke tijden neer. De vorm is goed.

Plaats 1:  Thrust Control (8)
Plaats 2:  Puketorps Julius (4)
Plaats 3:  Victor A.U. (10)
Plaats 4:  Up To Me (2)

 

Race 6 – V86-1 Åby, Mixed Sales Stora Auktionslopp 2019, 2140 meter bandenstart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Göteborg. Il Duce Boko (5) is een talentvolle zoon van Muscle Hill uit Danae F Boko. Prachtig gefokt en de hengst beschikt over het nodige talent. Hij won al driemaal uit vijf starts. Vandaag wordt hij gereden door Conrad Lugauer. In hetzelfde startvak start Grace Occagnes (6) die haar debuut maakt voor Veijo Heiskanen. De niet al te gemakkelijk merrie deed het goed bij Hans Crebas en liep in mei van dit jaar haar record van 1.12,0. We zijn benieuw hoe zij het er vanaf brengt in deze koers. Juan (15) moet veertig meter geven. Dat is veel maar voor de ruin die een geweldig seizoen draait niet onoverkoombaar. Rajah Silvio (10) gaat zich met Bjorn Goop normaliter ook mengen in de strijd om de overwinning.

Plaats 1:   Il Duce Boko (5)
Plaats 2:   Rajah Silvio (10)
Plaats 3:   Juan (15)
Plaats 4:   Grace Occagnes (6)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Stayerlopp, 3140 meter autostart

Negen deelnemers in deze koers over 3140 meter. Carmine Am (1) en My Dream Art (2) wonnen vrij recent een vergelijkbare opdracht. Carmine AM komt uit een stal met vorm. De paarden van Timo Nurmos zijn erg goed in orde. Jorma Kontio rijdt de favoriet die dit seizoen pas drie starts in de benen heeft. De door Jörgen Westholm getrainde My Dream Art treft zijn favoriete afstand. Hij gaat de favoriet zeker partij geven. Tale Of Jacks (4) kwam nog niet eerder over deze afstand in actie. Een tweede plaatst in 1.13,9a-2640 meter uit het tweede gelid is dit jaar zijn enige ervaring over de langere afstand. Ook zijn laatste prestaties zijn goed. Findus M. (7) is ook een ervaren stayer die samen met Tzatziki (9) de klasse in huis heeft om hoog te eindigen. 

Plaats 1:   Carmine Am (1)
Plaats 2:   My Dream Art (2)
Plaats 3:   Findus M. (7)
Plaats 4.   Tale Of Jacks (4)

 

Race 7– V86-3 Åby - Xpressprinters, 1640 meter autostart

Van stayeren op Solvalla naar sprinten op Åby. Counterfeightr (11) sprong vorige week in Kalmar in een sprintkoers die door Gento werd gewonnen. Als favoriet maakt hij na de start een fout. Nu wordt het een lastige klus vanuit het tweede gelid met Night Brodde (2) die in het eerste gelid start. Deze goed vierjarige won eerder dit jaar nog een Margaretas Tidiga Unghästserie. Hij had even wat mindere prestaties maar kan hier de volle winst weer pakken. Joe Martini (5) is een toonbeeld van trouw. Winnen lukt nog niet. Daar slaagde Jefferson Dotcom (6) al wel in. Beide paarden hebben een snelle mijl in de benen. Very Good Z.S (4) is ook niet kansloos. De Italiaan heeft een voorkeur voor de mijl en presteerde in Italië goed bij Alessandro Gocciadoro. Het wordt zijn tweede start in Zweden. Capone (9) is een oude bekend. Het fokproduct van Stal Amsterdam staat zwaar.

Plaats 1:  Night Brodde (2)
Plaats 2:  Joe Martini (5)
Plaats 3:  Jefferson Dotcom (6)
Plaats 4:   Counterfeightr (11)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Locomites lopp - Treåringslopp Hingstar/Valacker (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart.

Deze Locomotes lopp heeft Maharajah al op de erelijst staan. Wie weet hoe de carrière van de elf deelnemers in deze koers gaat verlopen? We gaan het zien. Gargamel Sisu (7) gaf vorige week op Solvalla zijn visitekaartje af. Hij startte enorm vanaf één en nam de leiding. Hij kreeg onderweg een paar aanvallen te verduren maar gaf geen krimp en won het uiteindelijk vrij gemakkelijk. Als het hem lukt om vanaf zeven de leiding te bemachtigen dan kan hij opnieuw winnen. Cruise (5) is een goede driejarige van Bjorn Goop die eerder dit seizoen de Count's Pride-Pokalen nog won in 1.12,9a-2140 meter. Dan doe je in dit veld mee om te winst. Rotate (10) liet in zijn laatste start zien waartoe hij in staat is. Hij had een goede slotronde in de benen. Ook zijn stalgenoot Brake Cooling (4) behoort tot de kanspaarden.

Plaats 1:   Gargamel Sisu (7)
Plaats 2:   Cruise (5)
Plaats 3:   Rotate (10)
Plaats 4:   Brake Cooling (4)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Euro Classic Trot Next Year - Stora Höstpriset, 2140 meter autostart.

Jockes Abbot (2) liep zondag nog op Axevalla. De hengst kreeg met Robert Bergh een mooie koers en ging op weg naar de laatste bocht in de aanval. Halverwege de laatste bocht sprong hij weg toen hij naast de leider kwam. Ander had hij zeker gewonnen. Hij zal zich hier willen herstellen. Gaya De Pervenche (3) is een talenvolle merrie die bij Dion Tesselaar vandaan komt. Zij heeft inmiddels gewonnen voor haar nieuwe trainer Conrad Lugauer. We verwachten haar opnieuw voorin. Bodybuilder (9) heeft zijn naam mee. De hengst won eerder dit seizoen in sterke tijden. Kick The Dust Ås (7) is een talent die al een snelle overwinning boekte in Kalmar. Ook hier zal hij meedoen. Verder is Upstate Face (11) een interessante outsider. Hij kan beter dan zijn laatste prestaties doen vermoeden.

Plaats 1: Jockes Abbot (2)
Plaats 2: Gaya De Pervenche (3)
Plaats 3: Bodybuilder (9)
Plaats 4: Kick The Dust Ås (7)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Välkommen till STL-finaler 26 December, 2140 meter autostart

Opnieuw heeft Stefan Melander een kanspaard in de koers. Ditmaal is het Manuzio Hanover (12) die met Örjan Kihlström gaat proberen om deze koers winnend af te sluiten. De prestaties van de Amerikaanse import blijven meer dan goed. De Duitse Karissa Bo (9) won in augustus tweemaal, waarvan een keer in 1.13,5a-2140 meter. Die koers werd met grote voorsprong gewonnen. Raijin Face (4) pakte eind september de draad weer op na een lange rustperiode. Inmiddels heeft hij twee starts in de benen en is zijn vorm groeiende. Hij kan toeslaan met Torbjörn Jansson. Global Tuxedo (7) en Helios Di Quattro (6) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   Manuzio Hanover (12)
Plaats 2:   Karissa Bo (9)
Plaats 3:   Raijin Face (4)
Plaats 4:   Global Tuxedo (7)

 

Race 9 – V86-7 Åby, Xpresstayern, 2640 meter autostart.

Het voorlaatste onderdeel van de V86 op Åby. Het startnummer van Borups Racing (8) is niet gunstig maar de ruin beschikt over genoeg lucht. Hij werd de laatste keer tweede over 3140 meter, de vorm is meer dan goed. Panther Face (6) kan beter dan wat hij de laatste keren liet zien. De langere afstand is voor hem geen probleem. Cash Flow (4) liep eind oktober op Jägersro. Het was een lastige koers met startnummer twaalf. Ze liet geen onaardige indruk achter. Enjoy Day (10) won vorige week op Åby een koers over de middenafstand. Hij had binnen een ronde de leiding en stond deze niet meer af. Hij vocht goed door in de slotfase.

Plaats 1:   Borups Racing (8)
Plaats 2:   Enjoy Day (10)
Plaats 3:   Panther Face (6)
Plaats 4:   Cash Flow (4)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Gay Gals lopp - Treåringslopp Ston (Ingående i Kriterieserien 2019), 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. deze Gay Gals lopp. Een koers met goede winnaressen als Lie Detector, Tamla Celeber en D’One. Welk merrie gaat winnen. Intercepted (4) won tweemaal in korte tijd. De vorm van de merrie is nog altijd goed. Een mooi nummer om de leiding te nemen. Boxer Shrimp (5) heeft al een goed seizoen in de benen. De merrie won al tweemaal en plaatste zich enkele malen. Gloria Sisu (1) is snel genoeg om zich met de prijzenverdeling te bemoeien. Het startnummer zit mee voor een goede uitgangspositie. Friendwithbenefits (11) en Heavenly May (10) noemen we voor plaatsgeld.

Plaats 1:  Intercepted (4)
Plaats 2:  Boxer Shrimp (5)
Plaats 3:  Gloria Sisu (1)
Plaats 4:  Friendwithbenefits (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.