Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 12 november

Solvalla  - dinsdag 12 november 2019 - Start: 18:20

Solvalla heeft dinsdag negen koersen op het programma staan. Het hoofdnummer van de avond is de SHF:s Tvååringslopp,  een koers voor tweejarigen over de middenafstand. Sayonara is hierin de blikvanger. De merrie van Frederik Wallin is de kleine zus van Breeders Crown-winnares Conrads Rödluva en won onlangs de Svampen Örebro waarin zij een imponerende versnelling liet zien. Ze moet het nu opnemen tegen Custom Cheval en Grand Princess. De koers wordt verreden om half acht en is tevens het eerste onderdeel van de V64. De eerste koers op Solvalla is om kwart over zes. 

Race 1 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringar, 2140 meter bandenstart

In deze eerste koers op Solvalla van deze dinsdagavond kan Dorfmeister (7) zijn eerste overwinning pakken. De driejarige hengst debuteerde met een vierde plaats op Solvalla, gestart vanaf acht. Een prima debuut in een goede tijd. De winnende Banksy van trainer Roger Walmann was die dag een klasse apart. Die heeft met Chevy To The Levy (4) opnieuw een kanspaard in de koers. De ruin debuteerde in dezelfde tijd als Dorfmeister. Hij begon in die koers vanuit het tweede gelid. Het uitgangspunt van nu is beter met starten aan de auto. Bachelor Girl (9) maakt haar debuut na een kwalificatieproef die ruim voldoende was. Ondanks dit startnummer verwachten we haar voorin. Knight Single (5) heeft een tijd van 1.17 in de benen. Dan doe je hier ook mee.

Plaats 1:   Dorfmeister (7)
Plaats 2:   Chevy To The Levy (4)
Plaats 3:   Bachelor Girl (9)
Plaats 4:   Knight Single (5)

 

Race 2 -  3-åriga och äldre högst 20.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

De beginnersklasse in actie. Rimini Brodda (11) liep als tweejarige al laag in de 1.17. In september maakt zij haar seizoensdebuut Inmiddels heeft zij twee starts in de benen. Zij lijkt te zijn verbeterd en kan hier toeslaan. Orlanda G.M. (10) was in Romme “the best of the rest” achter een ontketende  Behind Bars die met grote voorsprong won. De Noorse heeft opnieuw kansen. Miss Manner (3) werd tweemaal vierde en bleef de laatste keer ongeplaatst. De merrie heeft genoeg snelheid in huis om zich te plaatsen. Iceland Radio (2) heeft de steun van Bjorn Goop. Dat is al een meerwaarde. De laatste keer maakte zij een fout. Als zij dat achterwege laat zijn er zeker kansen. We schatten haar hoger in dan Bottnas Gorgeous (4).

Plaats 1:   Rimini Brodda (11)
Plaats 2:   Orlanda G.M. (10)
Plaats 3:   Miss Manner (3)
Plaats 4:   Iceland Radio (2)

 

Race 3 – 3-åriga och äldre 180.001 - 600.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2640 meter autostart

Acht paarden in deze koers over 2640 meter. Een afstand die Emile Zola Sisu (4) op het lijf is geschreven. Hij won verleden jaar tweemaal over ruim drie kilometer en pakte daarnaast nog de volle winst in de Yesbox - Klass II, Final. De combinatie van Jorma Kontio en trainer Timo Nurmos is succesvol de laatste weken. Balto D'huon (3) heeft als Fransman zeker geen moeite met deze afstand. Hij verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start. De laatste keer won hij van kop af. Met dit startnummer is dat opnieuw mogelijk. Herrera Boko (6) is constant met haar prestaties. De afstand is geen probleem dus een klassering moet zeker mogelijk zijn. B.B.S.Jhonny (2) kwam in zijn laatste starts niet uit de verf. Hij heeft nu de steun van Örjan Kihlström. Dat is zeker een groot voordeel.

Plaats 1:   Emile Zola Sisu (4)
Plaats 2:   Balto D'huon (3)
Plaats 3:   Herrera Boko (6)
Plaats 4:   B.B.S.Jhonny (2)

 

Race 4 -  V64-1- SHF:s Tvååringslopp,  2140 meter autostart

In deze koers met zes tweejarigen kan je niet om Sayonara (6) heen. De merrie van Frederik Wallin heeft het talent als zus van Breeders Crown-winnares Conrads Rödluva niet van een vreemde. In vier starts werden drie overwinningen behaald waarvan de laatste was in de Svampen Örebro (Gr II Int). In die koers kreeg zij in de eerste bocht de leiding en kwam gelijk onder druk. Daar gaf zij weinig om en plaatste in de slotfase een imponerende versnelling. In diezelfde koers werd Custom Cheval (4) tweede. Dat was de vijfde tweede plaats van de Noorse hengst. Een andere kanshebber is de Noorse Grand Princess (5) met Erik Adielsson. Die maakte in de Svampen Örebro een fout bij het ingaan van de eerste bocht. Haar kansen waren gelijk verkeken. Vici Volantes (3) is de stalgenoot van Sayonara. Zij heeft een tijd van 1.15 in de benen. Een klassering is dus mogelijk. Global Bookmaker (1) doet het prima. In vier starts was hij telkens tweede of derde. We verkiezen hem boven Custom Carrera (2) die in de Svampen Örebro een goede eindsprint liet ziet, maar nog niet het verschil kon maken.

Plaats 1:   Sayonara (6)
Plaats 2:   Custom Cheval (4)
Plaats 3:   Grand Princess (5)
Plaats 4:  Vici Volantes (3)

 

Race 5 - V64-2- Amatörlopp (Ingår i Customs Amatörserie 2019),  2140 meter autostart

Een koers met meerdere kanshebbers. Odds Indicator (7) heeft een lastig nummer maar met ditzelfde nummer werd hij eind september nog tweede. Eerder dit jaar werd hij door Chris Trotter nog naar de overwinning gestuurd. Ook deze keer neemt hij plaats achter de zoon van From Above die een prima seizoen draait. Southwind Queen (12) lijkt momenteel zeker niet minder. De driejarige merrie won al tien koersen dit seizoen en doet dat vanuit verschillende startpositie en afstanden. Casanova Majo (9) slaagde daar nog niet in, maar was er al wel dichtbij. Wishlist (4), Day Of Love (1) en Nontoxic (2) zijn alle drie in goede conditie en wonnen recentelijk. Een hoge klassering wordt niet uitgesloten

Plaats 1:   Odds Indicator (7)
Plaats 2:   Southwind Queen (12)
Plaats 3:   Casanova Majo (9)
Plaats 4:   Day Of Love (1)

 

Race 6 - V64-3- 3-åriga och äldre 20.001 - 70.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Mellby Hero (2) heeft met Mellby Fake en Mellby Gin al twee bewezen zussen op de Zweedse koersbanen. Zelf debuteerde hij met een overwinning waarbij hij van start tot finish voorop bleef. In zijn tweede start had hij lang de leiding maar werd hij op de finish achterhaald. Hij kan met dit startnummer de leiding nemen. Dan zien wij hem niet zomaar geklopt worden. Ole (6) zit al enige tijd tegen een overwinning aan. Hij gaat het zeker proberen. Digital Service (4) loopt continu snelle tijden. Als een dergelijke tijd vandaag wordt gelopen kan hij zomaar winnen met Bjorn Goop die de hengst voor het eerst rijdt. Ook stalgenoot Body Contact (10) doet mee om de hoogste plaatsen. Zij beviel goed in haar laatste start.

Plaats 1:   Mellby Hero (2)
Plaats 2:   Digital Service (4)
Plaats 3:   Ole (6)
Plaats 4:   Body Contact (10)

 

Race 7 - V64-4 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

Het succesduo Nurmos-Kontio heeft met Chicharita (11) de favoriet in handen. De merrie komt met twee zeges op rij aan de start. Beide kwamen probleemloos tot stand waarbij ze beide keren snel de koppositie in handen had. Nu moet ze wel vanuit het tweede gelid beginnen. Global Agency (4) was in vier starts nog niet buiten de trioaankomst. De ruin stelde de laatste keer zijn record bij naar 1.16,7. Om te winnen zal hij opnieuw zijn record moeten verbeteren. Call Me Fox (1) was al sneller. De driejarige heeft met Örjan Kihlström zeker kansen op de winst. Magistras (3) en Safaris (9) zijn goed in orde. De twee paarden van Litouwer Jevgeni Ivanov kunnen verrassen.

Plaats 1:   Chicharita (11)
Plaats 2:   Global Agency (4)
Plaats 3:  Call Me Fox (1)
Plaats 4:  Magistras (3)

 

Race 8 - V64-5 - 3-åriga och äldre 600.001 - 2.500.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Een sprintnummer voor de hoogste klasse. Trainer Daniel Redén komt in actie met Michelangelo Ås (7). De ruin kan een goede mijl ronden maar heeft even niet gelopen. Hij mist koersritme en heeft een lastig nummer. M.T.Joinville  (4) heeft beide juist wel. In handen van Jorma Kontio is hij de favoriet voor de zege. Ook Output Pressure (1) maakt aanspraak op de overwinning. De pupil van Stefan Melander plaatst zich met regelmaat in sterke tijden. Nobel Amok (5) heeft vorm. De ruin van Robert Bergh liep ruim twee jaar geleden zijn laatste succesvolle mijl. Toen won hij in 1.10,5. 

Plaats 1:  M.T.Joinville  (4)
Plaats 2:  Output Pressure (1)
Plaats 3:  Nobel Amok (5)
Plaats 4: Michelangelo Ås (7)

 

Race 9 - V64-6 - 3-åriga och äldre 20.001 - 180.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart.

In deze laatste koers van de avond heeft Plato At Work (1) een mooie uitgangspositie. De vorm is goed, getuige zijn overwinning van begin oktober op Solvalla en hij krijgt nu twintig meter voor op de rest. De tegenstand is echter niet verkeerd. De onlangs van trainer veranderde My New Chapter (8) liep onlangs een verplichte kwalificatieproef na tegenvallende resultaten. Die proef verliep prima. Eerder dit seizoen won hij met zijn vorige trainer nog driemaal op rij. Hij kan het dus wel. Indy D. (3) staat doorgaans zwaarder dan nu het geval is. Dat biedt mogelijkheden. Ook Global Upset (4) hoort thuis bij de kanshebbers. Een interessante laatste koers met meerdere paarden die kunnen winnen.

Plaats 1:   My New Chapter (8)
Plaats 2:   Plato At Work (1)
Plaats 3:   Indy D. (3)
Plaats 4:   Global Upset (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.