Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 13 november

Solvalla – woensdag 13 november 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Jägersro wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn. Veel paarden die aan elkaar gewaagd zijn dus sportief gezien een prachtige avond. Op Solvalla wordt de Montébästen verreden. Twee heats die een uiteindelijke winnaar moet opleveren. “Årets komet 2018” Emilia Leo heeft goede kansen op de winst met Västerbo Call You en  Naughty Boy. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Jägersro waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – Stolopp, 2140 meter bandenstart  

Tien merries openen de woensdagavondmeeting. Ninja’s Kiss (7) maakte een zegevierend koersdebuut op Örebro. De merrie vertrok goed uit de banden en nam na de eerste bocht de leiding over. Die stond ze niet meer af, waarna zij overtuigend zegevierde. In dit veld heeft zij opnieuw een eerste kans. Skylar G.G. (8) werd de laatste keer erg offensief gereden. Dat brak haar op in de slotfase waardoor zij nipt vierde werd. Nu wordt ze gereden door Bjorn Goop  en die verdeeld de krachten ongetwijfeld beter. Marble Arch (10) ging in die koers lang aan de leiding maar bezweek onder de druk en werd op speed geklopt. Een derde plaats werd nog veilig gesteld. Alexangela M.J. (6) maakt haar heroptreden. Ze begon goed bij haar debuut en ging toen even aan de kant. Anna Montana (2) werd bij haar debuut zesde. Hier kan ze een passende vervolgstap maken.

Plaats 1:    Ninja’s Kiss (7)
Plaats 2:    Skylar G.G. (8)
Plaats 3:    Marble Arch (10)
Plaats 4:    Alexangela M.J. (6)

 

Race 2 - Montébästen - Börjes i Tingsryd, 2140 meter autostart  

Västerbo Call You (7) liep onlangs met Emilia Leo een geslaagde montéproef. Daarna kwam hij in een gewone koers in actie en dat leverde een derde plaats op. Die koers zal hem goed hebben gedaan. We rekenen op winst van de vijfjarige ruin. Fame’s Hall (4) beviel begin september in een montékoers. Hij werd tweede in een snelle tijd en had van vertrouwen van het spelend publiek. Het startnummer is ideaal. Victory Graphic (10) is een ervaren deelnemer in het montégenre. De resultaten zij daar ook naar. Kan hij vanuit het tweede gelid toeslaan? De vorm is in elk geval goed. Mr Magic Man (1) is ervaren in het monté. We schatten hem iets hoger in dan Eblouissant (2) die na een geslaagde proef zijn debuut maakt onder het zadel. Hij wordt gereden door Anna Erixon die bijna twintig procent van haar starts wint.

Plaats 1:  Västerbo Call You (7)
Plaats 2:  Fame’s Hall (4)
Plaats 3:  Victory Graphic (10)
Plaats 4:  Mr Magic Man (1)

 

Race 3 –  3-åriga och äldre 90.001 - 180.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter bandenstart  

In deze koers rekenen we op Fabulous Journey (4). De Amerikaanse import had even een kleine vormdip maar heeft zich weer hervonden. Hij startte tweemaal op Romme en dat leverde een eerste en tweede plaats op. Beide keren over de mijl en de laatste keer leverde een nieuw record op. Bjorn Goop heeft een rit met Angelique Quick (8). De merrie heeft vorm maar moet aan de buitenkant vertrekken. Dan heeft de steun van Goop zeker een meerwaarde. Irrawaddy (6) koerst graag over de mijl. Hij werd half september op Solvalla door Emilia Leo naar het tweede geld gestuurd. Die rijdt hem opnieuw. Staro Mojito (2) won zijn laatste start. Die vorm mag hij hier opnieuw laten zien.

Plaats 1:   Fabulous Journey (4)
Plaats 2:   Angelique Quick (8)
Plaats 3:   Irrawaddy (6)
Plaats 4:   Staro Mojito (2)

 

Race 4 – Välkommen till julbord 4 och 11 december, 2140 meter autostart

Grayson Sisu (7) ontwikkelt zich uitstekend. Na twee klasseringen zette hij zijn derde start om in een hele ruime zege. Middels een laatste vijfhonderd meter op een voet van 1.13,3 bleef hij zes lengtes voor op de rest. S.G.Sherman (9) maakte in zijn laatste start een kleine misstap. Daarvan gaat hij zich vandaag zeker herstellen. De vorm is prima. Commander Victory (6) won in Romme vanaf startnummer acht. Dat was een goede prestatie. Vandaag zijn er opnieuw winstkansen voor de ruin van trainer Christer Otterström. Raj's Oh Lord (10) won tweemaal op rij. Daarna bleef hij ongeplaatst. In deze koers doet hij voorin mee.

Plaats 1:   Grayson Sisu (7)
Plaats 2:   S.G.Sherman (9)
Plaats 3   Commander Victory (6)
Plaats 4:   Raj's Oh Lord (10)

 

Race 5 - Montébästen - Börjes i Tingsryd, 2140 meter autostart

In deze tweede montekoers gaat Jennifer Persson op pad met Ashbury Park (6). De ruin is een montéspecialist en won dit seizoen al drie koersen en werd vijfmaal tweede. Een uitstekend prestatiepaard. Igor Sånna (3) heeft in zijn laatste starts de juiste slag helemaal te pakken. In Skellefteå nam hij halverwege de koers de leiding in handen en stond deze niet meer af. Een sterke overwinning. Digital Promise (1) kende even een mindere periode. Dat lijkt achterwege getuige zijn drie plaatsen die hij in zijn laatste drie starts behaalde. Hij staat voor een overwinning. Emilia Leo gaat op pad met Naughty Boy (8). De ruin is plaatst zich met regelmaat. In augustus won hij voor het laatst. Ook in die koers had hij het niet getroffen met het startnummer. Hij vertrok toen vanaf zeven en liet een sterk slot zien. Hij won met anderhalve lengte voordeel.

Plaats 1:   Ashbury Park (6)
Plaats 2:   Igor Sånna (3)
Plaats 3:   Digital Promise (1)
Plaats 4:   Naughty Boy (8)
 

 

Race 6 – 3-åriga och äldre 180.001 - 420.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

In deze koers is Master Blaster (12) ondanks het startnummer de logische favoriet. De ruin won driemaal over de stayersafstand en was voor deze fraaie reeks nog tweede over de afstand van vandaag. Naast hem start Whelk (11) die in zijn laatste start afrekenede met een mindere periode waarin hij veel sprong. Op 21 oktober bleef hij wel bij de les. Toen nam trainer Jörgen Westholm het stuurwerk voor zijn rekening. Dat doet hij opnieuw. Titan Igiro (7) liet de laatste keer ook een goede indruk achter met een prima overwinning. Hij doet opnieuw voorin mee. Gossip’s Lord (9) plaatst zich bijna altijd bij de eerste drie. Dat moet opnieuw mogelijk zijn.

Plaats 1:  Master Blaster (12)
Plaats 2:  Whelk (11)
Plaats 3:  Titan Igiro (7)
Plaats 4:  Gossip’s Lord (9)

 

Race 6 – V86-1 Jägersro, Pamako, 1640 meter bandenstart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Jägersro. Peter Untersteiner sloeg de laatste keer toe met Explosive Class (8) op Halmstad. Na geen gemakkelijke koers won hij nipt na strijd. Een goede prestatie. Evangeline Face (9) zette haar voorlaatste start om in een goede overwinning. Daarbij evenaarde zij bijna haar record. Daarna pakte zij een tweede plaats. Appreciated (6) kon nog niet winnen maar liet wel enkele goede prestaties zien. Een klassering is opnieuw mogelijk. Borin T.N. (11) kan aan de bak tegen deze oudere paarden. De ruin heeft wel het nodige talent. Begin september won hij nog in 1.13,6a-2140 meter. Hector Greenwood (2) heeft het startnummer mee. Hij kan met Martijn de Haan misschien wat plaatsgeld meesnoepen.

Plaats 1:   Explosive Class (8)
Plaats 2:   Borin T.N. (11)
Plaats 3:   Evangeline Face (9)
Plaats 4:   Appreciated (6)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Fem-/Sexåringslopp, 2140 meter autostart

Elf deelnemers in deze koers voor vijf- en zesjarigen. Vine Vision (6) herstelde zich goed van twee mindere prestaties. Hij won op Solvalla dankzij een goede slotfase. In diezelfde koers ging Pecorino (7) lang aan de leiding. Het hoge tempo brak hem uiteindelijk op. In dit veld kan hij zich plaatsen. Bjorn Goop komt in actie met Ribaude (1). Deze zesjarige ruin is een toonbeeld van trouw die bovendien snelle tijden laat zien. Winnen lukte nog niet, maar misschien slaagt hij vandaag. Ook Yieldson (2) kan van zijn startpositie profiteren. Zijn vorm is prima in orde. Carl Johan Jepson rijdt hem en dat is zeker een voordeel. Total Recall (5) won voor het laatst in augustus. Recent plaatste hij zich nog op Solvalla. Trekt hij hier die lijn door?

Plaats 1:   Vine Vision (6)
Plaats 2:   Ribaude (1)
Plaats 3:   Yieldson (2)
Plaats 4.   Pecorino (7)

 

Race 7– V86-3 Jägersro - Jägersro Center, 2140 meter autostart

twaalf deelnemers in deze koers waarvan Coram D'inverne (5) wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Zij vorm is het hele jaar al goed en hij is weer toe aan een overwinning. Dandit (8) won met Axel Jacobsen op Jägersro. Hij moest meters geven aan de start maar zette het uiteindelijk om in een ruime overwinning. Hij kan hier bewijzen dat het geen toevalstreffer was. G.K.Ursus (9) won in Kalmar. Een goede prestatie maar hij staat nu wel iets zwaarder in het tweede gelid. Nairajah (7) is een paard voor een klassering. Dat geldt ook voor Mabel’s Dream (2), hoewel zij nog wel een verrassing in petto kan hebben met Joakim Lövgren.

Plaats 1:  Coram D'inverne (5)
Plaats 2:  Dandit (8)
Plaats 3:  Mabel’s Dream (2)
Plaats 4:   Nairajah (7)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Stolopp, 1640 meter autostart.

Een koers waarin geen grote favoriet is. Meerdere kanshebbers dus. Fixi Mearas (4) toonde als driejarige al haar talent. Zij won tweemaal een Svensk Travsports Unghästserie. Dit seizoen liep zij pas éénmaal en bleef toen ongeplaatst. Die koers had zij wel even nodig. De Italiaanse Artemide Zack (10) heeft de klasse in huis om deze koers te winnen. Eerder dit seizoen werd zij nog derde in 1.13,8a-2140 meter. Zij kan verder een goede mijl lopen, maar heeft het startnummer niet mee. Pastorns Lady (7) treft haar favoriete afstand. Voor haar maakt de startpositie niet echt uit, want zij presteert vanuit elke positie. Dat heeft zij al laten zien. Lingbo Eivor (2) was er de laatste twee keren dichtbij. Ze kwam net tekort voor de winst. Misschien lukt het vandaag met dit mooie startnummer.

Plaats 1:   Fixi Mearas (4)
Plaats 2:   Artemide Zack (10)
Plaats 3:   Pastorns Lady (7)
Plaats 4:   Lingbo Eivor (2)

 

Race 8 – V86-5 Jägersro, Lödde Plåt // Fördel Ston, 2140 meter autostart.

Stonewashd Diamant (6) kan hier haar tweede overwinning op rij pakken. De merrie won met Peter Untersteiner in Axevalla. Ondanks een starthandicap van twintig meter had zij binnen vijfhonderd meter de leiding in handen en hield vervolgens knap stand. Tegen Staro Leonardo (8) wordt het echter geen gemakkelijke opdracht. De ruin won inmiddels twee maal op rij en maakte beide keren een goede indruk. Ook Cobbys Olifant (4) zal zich gaan bemoeien met de prijzenverdeling. De vijfjarige ruin presteert momenteel erg goed voor trainer Thomas Uhrberg. Verder noemen we nog Kung Edward (1) en Gandhi Boko (3).

Plaats 1: Stonewashd Diamant (6)
Plaats 2: Staro Leonardo (8)
Plaats 3: Cobbys Olifant (4)
Plaats 4: Kung Edward (1)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Twaalf deelnemers in deze stayerskoers. In het eerste band is Peter Highness (4) een naam die opvalt. De zoon van Maharajah en de rappe Camilla Highness heeft het talent duidelijk niet van een vreemde. De afstand is hem op zijn lijf geschreven. Hij heeft bij de start twintig meter voor op Monet Augustinu (9) die van zijn negentien starts maar liefst elf maal won en vijf maal tweede was. De lange afstand past hem bovendien goed. Het kan een mooi duel opleveren. Berberis (3) kwam nog niet eerder in actie over deze afstand. De driejarige werd in zijn laatste start vier over 2640 meter. Nu vijfhonderd meter langer maar dat lijkt geen probleem. Kan hij met Örjan Kihlström voor een stuntje zorgen? Verder noemen we nog Pretty Boy Floyd (7) en Rolex Tilly (10) in het tweede band.

Plaats 1:   Peter Highness (4)
Plaats 2:   Monet Augustinu (9)
Plaats 3:   Berberis (3)
Plaats 4:   Pretty Boy Floyd (7)

 

Race 9 – V86-7 Jägersro, Direkten Kronprinsens Spelhörna // Malmö BudService // Fördel Ston, 1640 meter autostart.

Van Stayeren op Solvalla naar sprinten op Jägersro waarbij de kanspaarden het niet hebben getroffen met het startnummer. Franklin Face (7) won tweemaal knap over de mijl. Adrian Kolgjini won eerder dit seizoen al met hem over de middenafstand. De vorm is uitstekend. Dat zal ook moeten want er zijn kapers op de kust. Zeeland Kronos (9) verbeterde half september haar record over de mijl. Ze is nog steeds in goeden doen. Dat geldt ook voor Virgin Maiden (11) die op Solvalla uithaalde en won in een nieuw record van 1.12,5. Dan zijn er ook nu mogelijkheden. Greek F.Boko  (10) is een oude bekende. De voormalig pupil van Paul Hagoort doet het erg goed in Denemarken voor Steen Juul. Hij doet mee om de plaatsen. Voor de winst zal het gaan tussen de drie eerstgenoemden.

Plaats 1:   Franklin Face (7)
Plaats 2:   Zeeland Kronos (9)
Plaats 3:   Virgin Maiden (11)
Plaats 4:   Greek F.Boko  (10)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, 3-åriga och äldre 420.001 - 1.200.000 kr., 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Jorma Kontio kan wel eens de laatste winnaar rijden met Longcat Hanover (3). De inmiddels door Timo Nurmos getrainde Amerikaan won zijn laatste koers voor de Noorse trainer Jomar Blekkan en verhuisde vervolgens naar Nurmos. Het is zijn debuut vanavond. Leader Brodde (4) komt telkens tekort voor de winst. Hij werd al zeven maal tweede en laat telkens veel snelheid zien. Southwind Hydro (6) is een echte mijler die normaliter bij de eerste vier kan eindigen. We verkiezen hem boven Dom Perignon (2) die overigens een mooi startnummer heeft.

Plaats 1:  Longcat Hanover (3)
Plaats 2:  Leader Brodde (4)
Plaats 3:  Southwind Hydro (6)
Plaats 4:  Dom Perignon (2)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.