Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 20 november

Solvalla – woensdag 20 november 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Bergsåker wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn. In de tweede afdeling van de V86 komt On Track Piraten in actie. De inmiddels elfjarige ruin presteert beter naarmate het kouder wordt. Hij heeft een indrukwekkende prestatiereeks met tweeëndertig overwinningen in de V75. Ditmaal moet hij opnemen tegen Chianti  en West Wing. Het vijfde onderdeel van de V86 wordt verreden in Bergsåker. Peat Chimney met Ulf Ohlsson is favoriet in de Norrlands Elitserie. Keycard en Caipirinha Razz zijn de voornaamste tegenstanders. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Jägersro waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 10.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

In deze koers voor de openingsklasse kan de door Hans-Owe Sundberg getrainde Junior Le Soleil (3) een zegevierend koersdebuut maken. De kwalificatieproef zag er goed uit. Hij heeft het bovendien getroffen met het startnummer. De eveneens debuterende Rally Helge (7) en Amorcer Levallo (8) krijgen het gelijk voor de kiezen met de buitenste nummer. Ze beschikken over de nodige snelheid dus een klassering moet mogelijk zijn. Theresa May (1) is een debutant van Per Lennartsson. De Amerikaanse import liep in juni al haar kwalificatieproef en zal normaal gesproken verder verbeterd zijn. Een overwinning is dus niet uitgesloten.

Plaats 1:    Junior Le Soleil (3)
Plaats 2:    Theresa May (1)
Plaats 3:    Rally Helge (7)
Plaats 4:    Amorcer Levallo (8)

 

Race 2 - Stolopp, 1640 meter autostart  

Iceland Radio (4) werd vorige week tweede met Björn Goop. De merrie kreeg een mooie koers maar in de slotfase kreeg zij laat ruimte. Anders had zij de koers gewonnen want zij finishte het hardst van allemaal. In deze koers heeft zijn een goede kans op de overwinning. Alexangela M.J. (1) liep vorige week een goede koers na een eerste kilometer in het dodenspoor. Ze zette goed door in de slotfase. Cristina Speed (3) zette in haar laatste start een nieuw record neer. De vorm van de vosmerrie is goed en zij heeft nu de steun van Mika Forss. Tout La Face (2) krijgt de voorkeur boven Joyness (8) die een lastig nummer heeft.

Plaats 1:  Iceland Radio (4)
Plaats 2:  Alexangela M.J. (1)
Plaats 3:  Cristina Speed (3)
Plaats 4:  Tout La Face (2)

 

Race 3 –  Fyraåringslopp, 2140 meter autostart  

De lang verdiende overwinning van Italiano Boko (5) kwam op 6 november tot stand. Hij liet een goed slot zien en won het ruim. De ruin was daarvoor al vijfmaal tweede geworden. In deze koers zijn er opnieuw goede vooruitzichten op de overwinning. Un Mec D'or (2) won in Axevalla en werd daarna vierde op Solvalla. Hij heeft vorm en een mooi startnummer. Gloria Victis (8) verschijnt met prachtige verrichtingen aan de start. Zij won driemaal uit zes starts en was daarnaast tweemaal tweede en eenmaal vierde. De laatste maal startte zij ook vanaf acht en dat leverde een tweede plaats op. Önas Nancy (3) en Inge B.Svärlig (12) zijn snel genoeg voor een hoge klassering.

Plaats 1:   Italiano Boko (5)
Plaats 2:   Gloria Victis (8)
Plaats 3:   Un Mec D'or(2)
Plaats 4:   Önas Nancy (3)

 

Race 4 – Amatörlopp (Ingår i Customs Amatörserie 2019), 2140 meter autostart

Nisse Sånna (2) is een uitstekend prestatiepaard met twee zeges en acht tweede plaatsten. Dan is de favoriet in deze koers snel bekend. Deze concurrentie moet hij kunnen hebben. Charming Soldier (4) toonde in zijn laatste twee starts vormverbetering met twee derde plaatsen in snelle tijden. In deze koers kan hij wellicht nog hoger eindigen. Kaiser Southwind (12) is een goede vierjarige die spaarzaam wordt ingezet. Dit wordt zijn achtste start van dit seizoen. Hij heeft even rust genoten. Wind Knight (8) zette in zijn laatste starts sterke tijden neer. Ook in dit veld heeft hij vooruitzichten op een hoge klassering.

Plaats 1:   Nisse Sånna (2)
Plaats 2:   Charming Soldier (4)
Plaats 3   Kaiser Southwind (12)
Plaats 4:   Wind Knight (8)

 

Race 5 - Solvalla podcast, 2140 meter autostart

Duke Ratzeputz (11) domineerde in zijn laatste koers met Jorma Kontio waarbij hij van start tot finish de leiding had en met ruim vijf lengtes wist te winnen. Ook nu heeft hij de steun van de Finse toprijder. Serieuze tegenstand zal komen van Pine Muscle (7) met Bjorn Goop. De vierjarige ruin was in zijn vijf starts nog niet buiten de eerste drie en won twee koersen. Een paard die uit alle posities kan winnen. Dit startnummer is dus voor hem niet gelijk een nadeel. Love In Vain (4) is snel, maar niet even constant in zijn prestaties. Als hij zijn dag heeft zou hij met winst niet verbazen. De prestaties van Drooping (2) vertonen een stijgende vorm. De driejarige stalgenoot Fuel Burn (5) heeft talent. Misschien kan hij voor een verrassing zorgen.

Plaats 1:   Duke Ratzeputz (11)
Plaats 2:   Pine Muscle (7)
Plaats 3:   Love In Vain (4)
Plaats 4:   Drooping (2)

 

Race 6 – 3-åriga och äldre 120.001 - 240.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart

Surf’n Turf (5) sloot een minder periode af met een goede overwinning op Solvalla waarbij hij de koers al vlot onder controle had en ruim won in een goede tijd. Ulf Ohlsson was toen de winnende rijder; ditmaal gaat hij op pad met Örjan Kihlström. Lennart Sjöhammar (2) kwam pas eenmaal in actie over de mijl. Dat leverde toen, gestart vanaf twee, een vijfde plaats op. De laatste keren liep hij voornamelijk over de langere afstanden. Dallas Brick (8) is het jongere broertje van ZENIT BRICK die nog in de Grote Prijs der Giganten liep. Hij heeft een vlotte mijl in de benen en won dit seizoen al tweemaal over de sprintafstand in sterke tijden. Als hij na de start er goed in komt te liggen kan hij zomaar winnen. Dessert (11) won ook al over de mijl, maar zal zijn record moeten aanscherpen om hoog te eindigen.

Plaats 1:  Dallas Brick (8)
Plaats 2:  Surf’n Turf (5)
Plaats 3:  Lennart Sjöhammar (2)
Plaats 4:  Dessert (11)

 

Race 6 – V86-1 Bergsåker, 3-åriga och äldre 495.001 - 995.000 kr. Körsvenskrav kat. 1, 2640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Bergsåker. Tsar Brodde (7) treft zijn favoriete afstand. De ruin heeft bovendien de steun van Rickard N Skoglund die als rijder een topseizoen draait. Gemakkelijk zal het niet gaan want ook Global Unlimited (7) staat in deze koers. De laatste vijf overwinningen van deze Svante Båth-pupil kwamen allemaal tot stand over 2640 meter of langer. Hij is bij Ulf Ohlsson in vertrouwde handen. Heading Reference (9) kon dit seizoen nog niet winnen. Dat wordt ook nu een lastig verhaal. Een derde plaats is zeker haalbaar. Corroded (12) won half augustus nog over 2680 meter. De afstand is dus geen probleem. De aanwezig vorm lijkt momenteel iets minder.

Plaats 1:   Global Unlimited (7)
Plaats 2:   Tsar Brodde (7)
Plaats 3:   Heading Reference (9)
Plaats 4:   Corroded (12)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre lägst 480.001 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

Good old On Track Piraten (4) is de aansprekende naam in dit veld. De elfjarige ruin heeft een geweldige prestatiereeks opgebouwd met onder andere tweeëndertig gewonnen V75-koersen. Deze koers kan hij tot een goed einde brengen. In de koude periode van november tot en maart is het doorgaans op zijn best. West Wing (1) won in Bollnäs. Hij ging vroeg in de aanval en had binnen een ronde de leiding in handen. Hij won het gemakkelijk maar had wel een beetje moeite met zijn draf in de slotfase. Hij zal bovendien sneller moeten zijn. Chianti (5) is dat in elk geval wel. Hij loopt regelmatig tijden in de 1.11 en dan heeft de pupil van Björn Goop zeker kansen. Star Advisor Joli (3) is bezig aan een goed seizoen waarin meermaals werd gewonnen. Hij lijkt nog steeds in prima conditie en doet dan zeker mee. Order To Fly (8) lijkt iets van slag. Recentelijk won de vos van Per Lennartsson nog in een snelle 1.13,9b -2680 meter 

Plaats 1:   On Track Piraten (4)
Plaats 2:   Chianti (5)
Plaats 3:   Star Advisor Joli (3)
Plaats 4.   Order To Fly (8)

 

Race 7– V86-3 Bergsåker

In deze koers wordt gestart op winsom. Arabesque (6) won tweemaal over de mijl vanaf startnummer vijf. eenmaal van kop af en eenmaal vanuit het veld. Beide zeges kwamen overtuigend tot stand. Op grond van die twee resultaten laten wij de vierjarige hier als favoriet vertrekken. Carlos Chablis (5) start aan de binnenkant. Hij won zijn laatste twee koersen en steekt in hele goede vorm. Cobol Performer (4) is snel maar voor de wedders niet een gemakkelijk paard. Een foutje is snel gemaakt. Laat hij dat achterwege dan kan hij ver komen.  Dragon Starfly (12) won afgelopen zondag nog in Östersund. Hij kreeg een mooie koers en zette in de slotronde zijn beslissende aanval in om ruim te winnen.

Plaats 1:  Arabesque (6)
Plaats 2:  Carlos Chablis (5)
Plaats 3:  Cobol Performer (4)
Plaats 4:   Dragon Starfly (12)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Välkommen till STL-finaler på Solvalla 26 december! – Fördel Ston, 2140 meter autostart.

Lady Youline (12) draai een topseizoen voor trainer Henrik Hoffman. De merrie won al vijf koersen en was daarnaast viermaal tweede. Het startnummer is niet in haar voordeel. Dat kan Stardust Melody (3) niet zeggen. Zij heeft een mooi nummer, maar is wisselvallig in haar presteren. In goede vorm kan zij veel met Bjorn Goop. Ook Bon Ego (10) heeft een hele sterke fase. Hij doet zeker mee en heeft de steun van Jorma Kontio die al een paar maal won met de merrie. Musique D'inverne (4) kan toeslaan als de eerder genoemde paarden het laten afweten. Zij is met grote regelmaat geplaatst maar kon nog niet winnen.

Plaats 1:   Lady Youline (12)
Plaats 2:   Stardust Melody (3)
Plaats 3:   Bon Ego (10)
Plaats 4:   Musique D'inverne (4)

 

Race 8 – V86-5 Bergsåker, Norrlands Elitserie, Stofinal, 2140 meter bandenstart.

De merriefinale van de Norrlands Elitserie. Vijftien deelnemers verdeeld over drie startvakken. In het eerste vak start Peat Chimney (5) met Ulf Ohlsson. De dochter van Ready Cash was de laatste keer ouderwets op dreef en we verwachten dat zij haar startvoordeel kan uitbuiten. Keycard (11) is een geduchte tegenstander die twintig meter moet geven. Een pittige klus, maar niet onmogelijk. Ook Caipirinha Razz (1) heeft het voordeel van het eerste startvak. Haar vorm werd bevestigd met een goede overwinning in een snelle tijd met vier lengtes verschil. Fröken Sting (7) is niet even constant. Aan haar snelheid ligt het niet. Hope And Dreams (13) en Walkie Talkie (15) staan in het derde vak voor een hele tour. De paarden zijn prima in orde, maar ze moeten veertig meter aan de start.

Plaats 1: Peat Chimney (5)
Plaats 2: Keycard (11)
Plaats 3: Caipirinha Razz (1)
Plaats 4: Hope And Dreams (13)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

In deze koers voor driejarigen heeft Joseph Boko (11) een goede kans op de overwinning. De driejarige hengst komt over vanuit Finland en heeft daar goed gepresteerd. Mika Forss rijdt hem vandaag en hij heeft al bewezen met een aantal overwinningen dat hij goed overweg kan met de zoon van Yankee Glide. Conrads Janne (12) moet ook beginnen in het tweede gelid. De hengst doet is zijn carrière goed begonnen. Stonetastic (6) won tweemaal en was daarna foutief. De hengst is prachtig gefokt en heeft veel talent. Hij kan zomaar toeslaan. Ook Mr Marvelous (2) is een groot talent. Samen met Kinky Boots (4) is hij in beeld voor een hoge klassering.

Plaats 1:   Joseph Boko (11)
Plaats 2:   Stonetastic (6)
Plaats 3:   Conrads Janne (12)
Plaats 4:   Kinky Boots (4)

 

Race 9 – V86-7 Bergsåker, 3-åriga och äldre 250.000 - 495.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 1640 meter autostart.

In deze koers gaan twaalf paarden de benen strekken over de mijl. Cavalier Brodde (2) pakte in Eskilstuna het tweede geld over de mijl gestart vanaf het lastige nummer zeven. De vorm is prima en met dit nummer moet hij vandaag heel ver kunnen komen. Power Broline (1) won onlangs met Rikard N Skoglund over de mijl. Ook vandaag liggen er kansen, hoewel de concurrentie wel iets sterker is. Cesar F.C. (3) kan over alle afstanden goed presteren en plaatst zich met regelmaat. Craizy Daizy (12) staat voor een zware klus. Zij heeft de steun van Ulf Ohlsson en dat is natuurlijk wel een voordeel. Nyhet (11) gaat op voor een klassering.

Plaats 1:   Cavalier Brodde (2)
Plaats 2:   Power Broline (1)
Plaats 3:   Cesar F.C. (3)
Plaats 4:   Craizy Daizy (12)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Välkomna till julbord på Solvalla 4 & 11 december! – Stolopp, 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Twaalf merries over de middenafstand. Veritas Grif (4) won in Romme haar koers van kop af. De merrie won de koers met drie lentes verschil. Over de prestaties van Wishing Noon (7) valt weinig negatiefs te zeggen. Zij won al viermaal en heeft opnieuw winstkansen. Pastorns Lady (10) had de laatste keer een offday. Daarvoor was ze goed bezig. We rekenen op herstel. Mama America (6) en Esther Rich (8) maken het rijtje van kanspaarden compleet. Een leuke afsluiter.

Plaats 1:  Veritas Grif (4)
Plaats 2:  Wishing Noon (7)
Plaats 3:  Pastorns Lady (10)
Plaats 4:  Mama America (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.