Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 27 november

Solvalla – woensdag 27 november 2019 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Åby wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn. De Solvalla Grand Prix is een prachtig hoofdnummer die met Copiad, Zoogin, Victory Tilly, Nuncio en Cyber Lane al geweldige winnaars heeft gekregen. Hard Times verraste vorig jaar met Ulf Ohlsson. Wie volgt hem op? Mellby Glader liep zaterdag een snelle tijd in de Johan Jacobssons Minne die door Campo Bahia werd gewonnen. Ditmaal treft hij de snelle Missle Hill en Evaluate. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Åby waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.

Race 1 – 3-åriga och äldre högst 25.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Een miniveldje van zes opent deze woensdagavondmeeting. Het debuut van Bravo Runaway (2) in Örebro leverde de volle winst op. De hengst van Magnus Jakobsson vertrok als favoriet en nam gelijk het initiatief. Na een rustige eerste kilometer verhoogde hij het tempo aanzienlijk waardoor hij met zeven lengtes voordeel won. Hadrianos (3) werd in zijn eerste koers vierde. De winnaar kon hij die dag geen moment bedreigen maar hij liet verder een prima indruk achter. Vandaag wordt hij gereden door de trainer zelf. Jörgen Westholm zal hem verder verbeterd hebben. De Fin Golf Journey (4) liep in Vermos naar het tweede geld. Hij had de gehele weg de leiding maar werd op speed geklopt door een deelnemer die in het vierde spoor naar de overwinning spurtte. Hij zal nu zijn record moeten lopen om een rol te gaan spelen. Offshore Queen (1) loopt prima tijden, waarmee zij in dit veld voorin moet kunnen finishen..

Plaats 1: Bravo Runaway (2)
Plaats 2: Hadrianos (3)
Plaats 3: Golf Journey (4)
Plaats 4: Offshore Queen (1)

 

Race 2 - Välkomna till julbord på Solvalla 4 & 11 december!, 2140 meter autostart

Mellby Hero (12) is een driejarig talent van Donato Hanover. Hij startte driemaal waarvan hij eenmaal won en tweemaal tweede werd. Hij heeft al een record van 1.14,5. Nu moet hij voor het eerst beginnen in het tweede gelid. Digital Evolution (4) won zijn laatste koers met Ulf Eriksson. Die overwinning zat er wel een beetje aan te komen. Hij mag hier bewijzen dat hij nog verder verbeterd is en heeft het voordeel van het eerste gelid. Raj's Oh Lord (5) heeft een fraaie prestatielijst achter zijn naam staat. Ook in deze koers heeft hij goede kansen op een hoge klassering. Fidanza (8) geniet de steun van Bjorn Goop. Dat is vooral met dit startnummer een voordeel. Verder noemen we nog Commander Victory (9) die zeker winstkansen heeft.

Plaats 1: Mellby Hero (12)
Plaats 2: Raj's Oh Lord (5)
Plaats 3: Digital Evolution (4)
Plaats 4: Fidanza (8)

 

Race 3 – Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

In deze leeftijdskoers voor driejarige merries kan Rimini Brodda (9) haar eerste overwinning behalen. Ze was met twee derde plaatsen er al dichtbij. Dat geldt ook voor Qixi Roc (3) maar die viel de laatste tweemaal onder de bijl van uitschakeling. Als zij foutloos blijft zijn er ook gewoon winstkansen. Glory Mearas (1) ontwikkelt zich heel behoorlijk. De merrie van Roger Walmann kan hier met Örjan Kihlström toeslaan. Anna Montana (2) was in haar laatste start ook verbeterd. Die stijgende lijn kan zij hier doortrekken. Be My Valentine (7) maakt haar debuut. Het wordt met startnummer zeven gelijk een pittige klus. Er zijn verwachtingen.

Plaats 1: Rimini Brodda (9)
Plaats 2: Qixi Roc (3)
Plaats 3: Glory Mearas (1)
Plaats 4: Anna Montana (2)

 

Race 4 – Börjes i Tingsryd - Montélopp, 2140 meter autostart

De Noorse Match Queen (4) verschijnt met drie montezeges op rij aan de start. Vooral haar laatste twee overwinningen werden met grote voorsprong gewonnen. Haar vierde overwinning op rij moet te realiseren zijn. Ashbury Park (3) is een geduchte tegenstander. De ruin won al achtmaal onder het zadel en was vijfmaal tweede. Een specialist dus die Match Queen kan verslaan. Eicas (2) is een beetje wisselvallig. Een paard voor het plaatsgeld. Barney Granit (8) heeft het qua startnummer niet getroffen, maar de vorm is wel degelijk aanwezig. Bovendien presteert hij goed vanaf verschillende startposities.

Plaats 1: Match Queen (4)
Plaats 2: Ashbury Park (3)
Plaats 3 Eicas (2)
Plaats 4: Barney Granit (8)

 

Race 5 - Treåringslopp, 2140 meter autostart

De driejarige Grand Commander (4) kon het zoet der overwinning nog niet proeven. Toch zette hij in Noorwegen al enkele goede prestaties neer. Het wordt zijn eerste optreden op Solvalla en die kan hij gelijk in winst omzetten. De Italiaanse merrie Anita Your S.M. (7) kan partij gaan bieden. Zij is bij haar nieuwe trainer Petri Salmela vooruit gegaan. Het oogt stabieler. Dat geldt ook een beetje voor Kontur (5) die in zijn laatste start aanzienlijk verbeterd was. De zoon van Varenne liep op Bergsåker een nieuw record en eindigde dichtbij de winnaar. Bon Bini (3) heeft de snelheid in huis om een rol te spelen.

Plaats 1: Grand Commander (4)
Plaats 2: Anita Your S.M. (7)
Plaats 3: Kontur (5)
Plaats 4: Bon Bini (3)

 

Race 6 - Solvalla Grand Prix (Gr II Int) 2140 meter autostart

Een prachtige koers op deze woensdagavond, de Solvalla Grand Prix, waarin ditmaal zeven vierjarigen aan de start komen. Mellby Glader (4) liep zaterdag nog in de Johan Jacobssons Minne, een koers die door Campo Bahia overtuigend werd gewonnen in 1.12,3b-2160 meter. Mellby Glader liep 1.13,4 en dat was zeker geen slechte prestaties. Als hij deze koers goed verwerkt heeft kan hij winnen. Missle Hill (7) is een ideaal bankpaard. In al zijn starts dit seizoen eindigde hij bij de eerste drie. Hij beschikt over een geweldig eindschot. Rijder Örjan Kihlström won deze koers al met Naglo (2003) en Intoxicated (2005). Stefan Melander heeft maar liefst vier deelnemers in deze koers die hij zelf al won met Nuncio in 2015. Evaluate (5) kwam de laatste keer niet uit de verf tegen goede tegenstanders. Wie weet kan Bjorn Goop hem vandaag optimaal motiveren. De vorm is alleen lastig in te schatten. Stalgenoot Im Your Captain (1) beviel in zijn laatste start met een derde plaats. Flight Dynamics (2) is momenteel beter in vorm dan Tito C.A. (6). De laatste nog niet genoemde deelnemer is Wingmaster (3). De zoon van Pastor Stephen is in beeld voor een plaats bij de eerste vier.

Plaats 1: Missle Hill (7)
Plaats 2: Mellby Glader (4)
Plaats 3: Evaluate (5)
Plaats 4: Wingmaster (3)

 

Race 7 – V86-1 Åby , Öijared Resort's lopp, 2140 meter autostart

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Åby . De kans dat Atik D.L. (3) met de volle winst er vandoor gaat is groot. De driejarige Italiaan is een talent die al goede prestaties neerzette. Global Woodstock (9) is snel en wist in augustus nog te winnen. In zijn twee daarop volgende starts ging het minder goed, Hij heeft even rust gehad dus hij kan verbeterd zijn. Fantastica (4) won haar laatste koers op deze baan. De vorm is nog steeds aanwezig. Corleone D.K. (11) kent ook een prima seizoen. De ruin van Veijo Heiskanen won al vier koeren en was even zo vaak tweede. Utopia Roc (14) was op moment van schrijven reeds geschrapt.

Plaats 1: Atik D.L. (3)
Plaats 2: Global Woodstock (9)
Plaats 3: Corleone D.K. (11)
Plaats 4: Fantastica (4)

 

Race 7 - V86-2 Solvalla, 3-åriga och äldre 300.001 - 1.000.000 kr. Körsvenskrav kat. 1., 2140 meter autostart

Bjorn Goop stuurde Digital Performer (8) op Solvalla naar een prima overwinning. De vijfjarige ruin sloot daarmee een periode van mindere prestaties af. Wij gaan ervan uit dat hij de juiste vorm hier kan vasthouden. Sir Henry P.Hill (10) draait een prima seizoen waarin hij twee zeges boekte en diverse hoge klasseringen. In dit veld zijn er weer kansen op een overwinning. Met dit startnummer hij voordeel behalen als Digital Performer na de start wordt teruggenomen. Southwind Hydro (3) heeft een mooi nummer. De Amerikaanse import zet continu sterke tijden neer, maar komt telkens te kort voor de winst. Lukt het vandaag dan eindelijk? Final Dream (6) had de laatste keren weinig moeite om de finish te vinden. Zijn laatste twee starts werden in winst omgezet.

Plaats 1: Digital Performer (8)
Plaats 2: Sir Henry P.Hill (10)
Plaats 3: Final Dream (6)
Plaats 4. Southwind Hydro (3)

 

Race 8 – V86-3 Åby - Servicekiosken i Kinna's Treåringslopp - Ston, 1640 meter autostart

Twaalf driejarige merries over de mijl. Usiana Face (5) won haar laatste twee koersen met zeker geen gemakkelijke nummers. De merrie kan goed beginnen, maar wint net zo gemakkelijk vanuit het veld. Tegen de snelle Dreamgirl Hall (7) kan zij zich geen misstap veroorloven. Deze pupil van Peter Untersteiner heeft het in haar laatste vier starts prima gedaan met twee overwinningen en twee tweede plaatsen. Stalgenoot Donna Vixi (4) heeft het qua nummer iets beter getroffen. Een merrie met de nodige snelheid in de benen. Matilda Cash (11) komt uit de stal van Conrad Lugauer en wordt gereden door zijn zoon Mark Elias. Zij toonde eerder dit seizoen al haar talent met twee goede zeges; komt nu van rust en heeft over de mijl geen prettig nummer.

Plaats 1: Usiana Face (5)
Plaats 2: Dreamgirl Hall (7)
Plaats 3: Donna Vixi (4)
Plaats 4: Matilda Cash (11)

 

Race 8 – V86-4 Solvalla, Välkommen till STL- finaler på Solvalla 26 december! - Treåringslopp, 2140 meter autostart.

De Fins Ranch Steady G (11) zette zijn laatste drie starts om in glansrijke zeges. De ruin moest in Mantorp beginnen vanaf startnummer elf en zette de zaken vrij eenvoudig naar zijn hand in een nieuw record. Jorma Kontio rijdt de door Timo Nurmos getrainde ruin. Het kan dus een totaal Finse aangelegenheid worden. In het eerste gelid starten een aantal gevaarlijke concurrenten. Monique Tooma (3) won al een viertal koersen, merendeel in Estland. Björn Goop rijdt de merrie die nu weer serieuze tegenstand treft. Made Of Stars (2) was al sneller. De ruin van Jörgen Westholm was bovendien in drie starts nog niet buiten de trio-aankomst. Een klassering die opnieuw haalbaar is. Donatello Wibb (5) heeft vergelijkbare prestaties. Ook hem verwachten we voorin.

Plaats 1: Ranch Steady G (11)
Plaats 2: Made Of Stars (2)
Plaats 3: Monique Tooma (3)
Plaats 4: Donatello Wibb (5)

 

Race 9 – V86-5 Åby , Dr. Schaettes B-Tränarserie - omgång 11, 2140 meter bandenstart.

Vijftien deelnemers verdeeld over drie startvakken. In het eerste vak, op 2140 meter, lijkt Nixan Run (4) over de beste vorm te beschikken. Zij pakte eind oktober na een korte rustperiode de draad weer op en werd in twee starts tweede. Stefan Söderkvist gaat ongetwijfeld proberen om dit startvoordeel uit te buiten. Claude Debussy (10) moet twintig meter geven en start op 2160 meter. Hij werd in september nog door Carl Johan Jepson naar de overwinning gestuurd. Callmeawinner (8) draait een heel goed seizoen waarin de vorm op peil blijft. Een klassering zit er ook deze keer weer in. In het derde vak starten de grootverdieners op 2180 meter. Zoko Lane (12) heeft de klasse in huis om deze handicap te overbruggen. Majors Corona (6) is een toonbeeld van trouw.

Plaats 1: Claude Debussy (10)
Plaats 2: Zoko Lane (12)
Plaats 3: Callmeawinner (8)
Plaats 4: Majors Corona (6)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Svensk Travsports Unghästserie - Fyraåringslopp Ston - MälardalsCupen, försök, 2140 meter autostart

Bjorn Goop heeft met Twigs Florikash (11) een kanspaard in handen. De merrie won in Romme met een goed slot en verhuisde vervolgens naar Stal Goop. Vandaag maakt zij haar debuut voor haar nieuwe trainer en dat kan wel eens een zegevierend debuut worden. Ti Amo Face (7) heeft genoeg klasse in huis om deze koers tot een goed slot te brengen. Hij is alleen niet altijd even constant. Moon Zappa (2) is dat wel. De door Petri Salmela getrainde merrie komt met een prachtige verrichtingsstaat aan de start en is met Ulf Ohlsson zeker kansrijk. Västerbo Jolene (12) ging na haar overwinning in september even aan de kant. Als zij de vorm heeft weten te behouden doet ze gelijk mee.

Plaats 1: Twigs Florikash (11)
Plaats 2: Moon Zappa (2)
Plaats 3: Ti Amo Face (7)
Plaats 4: Västerbo Jolene (12)

 

Race 10– V86-7 Åby , OBM-Gruppen's Stolopp, 3140 meter autostart.

Het voorlaatste onderdeel van de V86 is gereserveerd voor de stayers. Robert Bergh heeft doorgaans goede stayers op stal waarvan ook Indra’s Secret (4) eentje is. De laatste keer won de vosmerrie in Eskilstuna over 2640 meter. Dat was haar debuut voor Robert Bergh. De afstand van vandaag is nieuw, maar dat lijkt geen probleem voor haar. J.J. (9) beschikt ook over voldoende ausdauer. Ondanks dat zij meters moet geven verwachten we haar voorin. Olga Utca (1) start ook in het eerste band. Zij zet regelmatige hele scheper tijden neer. Het wordt alleen niet altijd passend beloond. Ultra Bright (10) beviel in haar laatste twee starts op Solvalla waar zij goed voor de dag kwam. De afstand is voor haar geen probleem.

Plaats 1: Indra’s Secret (4)
Plaats 2: Ultra Bright (10)
Plaats 3: J.J. (9)
Plaats 4: Olga Utca (1)

 

Race 11 - V86-8 Solvalla, Solvalla Champions 17 Januari, 1640 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. We gaan sprinten. Mellby Goofy (4) zal zich willen herstellen van zijn laatste koers. Hij was eerder zo goed op dreef en aan zijn vorm wordt niet getwijfeld. Mr Southwind (8) won onlangs nog over de mijl in een snelle tijd. Normaal gesproken doet hij opnieuw mee ondanks het buitenste startnummer. Maximus M.M. (6) staat aan zijn binnenkant. De zoon van Beanie M.M. hoort zeker in het rijtje kanspaarden thuis. Iglesias Boshoeve (11) zien we liever over een iets langere afstand. Zijn record van 1.11,9 liep hij dan ook over 2140 meter. De vorm is overigens goed.

Plaats 1: Mellby Goofy (4)
Plaats 2: Mr Southwind (8)
Plaats 3: Maximus M.M. (6)
Plaats 4: Iglesias Boshoeve (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.