Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 4 december

Solvalla – woensdag 4 december 2019 - Start: 18.15


Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Bergsåker wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn. Het derde onderdeel van de V86 is de finale van de Norrlands Elitserie. Negen tweejarigen gaan de strijd aan om de eerste prijs van honderdvijftig duizend Zweedse kronen. Thelma M.M. heeft zich al bewezen en gaat proberen om deze riante eerste prijs op te eisen. Ze moet dan wel afrekenen met Amperage Hanover en Vici Volantes. Een prachtige koers. Solvalla heeft woensdagavond om 18.15 zijn eerste start. De V86 begint om 20.30 uur op Åby waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.

 

Race 1 – Tvååringslopp, 2140 meter bandenstart

De koersavond wordt afgetrapt door zes tweejarigen over 2140 meter. Miss Halima (4) is een rappe dochter van Mister JP waarmee Bjorn Goop succesvol was. Hij rijdt dus nu een dochter die door Timo Nurmos wordt getraind. Haar seizoensdebuut mondde uit in een sterke overwinning waarbij zij een fijn stukje speed liet zien. Sassy Since Birth (6) liep al in de 1.17 en wordt getraind door Svante Båth. Dat weet je eigenlijk genoeg en dan zal Sassy Since Birth verder verbeterd zijn. Mellby Itch (3) liep een goede kwalificatieproef. Dat kreeg bij haar debuut nog geen passend vervolg. In deze koers zijn er kansen. Countess Chiara (1) was in haar laatste start goede derde. De door Pekka Korpi getrainde merrie kan verrassen.

Plaats 1: Miss Halima (4)
Plaats 2: Sassy Since Birth (6)
Plaats 3: Mellby Itch (3)
Plaats 4: Countess Chiara (1)

 

Race 2 – Fyraåringslopp, 2140 meter autostart

In deze leeftijdkoers vertrek Staro Mojito (1) als favoriet. De vierjarige had nog niet gewonnen tot hij in training kwam bij Christer Otterström die inmiddels twee overwinningen met hem boekte. Ditmaal wordt hij gereden door Jorma Kontio. Zorro Kronos (3) won tweemaal met Per Lennartsson. Daarna startte hij tweemaal zonder diens steun en was hij er niet bij. Vandaag weer in vertrouwde handen bij Per. We zijn benieuwd. Lennart Sjöhammar (9) kon de laatste keer zijn favorietenrol niet waarmaken. Wij rekenen op herstel van de ruin van Stig H Johansson. Stalgenoot Come Together (11) liep een rappe kwalificatieproef. Hij is zoekende naar de juiste vorm en heeft dan in Erik Adielsson een perfecte rijder.

Plaats 1: Staro Mojito (1)
Plaats 2: Zorro Kronos (3)
Plaats 3: Lennart Sjöhammar (9)
Plaats 4: Come Together (11)


Race 3 – 3-åriga och äldre högst 10.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart

Silver and Gold (2) maakt zijn koersdebuut. De zwartbruine ruin liep in september al zijn kwalificatieproef. Normaal gesproken zal hij nu verder zijn in ontwikkeling. Als Timo Nurmos zijn paarden uitbrengt zijn ze meestal al verder. Golf Journey (1) werd tweede in Finland. Hij oogt talentvol en maakt hier zijn debuut op Solvalla. Ook Antilop (3) maakt zijn debuut. Het is mogelijk dat hij gelijk een goede prestatie neerzet met Örjan Kihlström. De kwalificatieproef van Gala Shadow (7) verliep prima, maar het startnummer bij haar debuut is niet bepaald gunstig. Aan Erik Adielsson de taak om haar zover mogelijk te brengen.


Plaats 1: Silver and Gold (2)
Plaats 2: Golf Journey (1)
Plaats 3: Antilop (3)
Plaats 4: Gala Shadow (7)


Race 4 – 3-åriga och äldre 10.001 - 120.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter autostart

Jorma Kontio rijdt in deze koers Mellby Hero (7) die zijn carrière goed is begonnen. Het startnummer is niet echt gunstig maar we hebben vertrouwen in de driejarige ruin van trainer Timo Nurmos. Caleb Brewster (2) liet de laatste keer een prima indruk achter met een tweede plaats. De winnaar was die dag niet te kloppen. Take Me To Church (3) was de laatste keer snel. Hij kan opnieuw ver komen, ditmaal met de steun van Carl Johan Jepson. De fokproducten van Stal Quattro doen het momenteel erg goed. Misschien kan Claire Di Quattro (5) voor een verrassing zorgen. De vorm is goed.


Plaats 1: Mellby Hero (7)
Plaats 2: Caleb Brewster (2)
Plaats 3 Take Me To Church (3)
Plaats 4: Claire Di Quattro (5)


Race 5 - Solvalla podcast, 2140 meter autostart

In deze koers valt Global Agency (6) op. De ruin van Mattias Djuse startte vijf maal en eindigde vijfmaal bij de eerste drie. Hij won eenmaal en kan hier zijn tweede zege behalen. No Regrets Trot (5) was al sneller met een overwinning over de mijl in 1.13,7. Hij wordt nu gereden door Örjan Kihlström en dat is een voordeel. Vanuit het tweede gelid moet Missy Goldfinger (9) starten. Dat is een rappe Amerikaanse merrie van trainer Stig H Johansson. Erik Adielsson gaat ermee op pad. Een hoge klassering behoort zeker tot de mogelijkheden. Verder noemen we nog Mr Gaga (4) en Run And Repeat (1) .


Plaats 1: Global Agency (6)
Plaats 2: No Regrets Trot (5)
Plaats 3: Missy Goldfinger (9)
Plaats 4: Mr Gaga (4)

 

Race 6 – Treåringslopp, 2140 meter autostart

Best Of All (7) zette haar laatste drie starts om in goede zeges. Daarvoor debuteerde zij met een tweede plaats in Zweden. Een uitstekende start. Hoewel het startnummer lastig is moet zij deze koers winnend kunnen afsluiten. Arnie Express (8) is een talent maar krijgt het nu wel lastig vanaf dit startnummer. Ook Joseph Boko (5) hoort bij de kanspaarden. De ruin won dit jaar al vijf koersen in goede tijden. Mellby Howlit (4) heeft de klasse in huis om het veld zijn wil op te leggen. Goethe Am (2) liep goede koersen maar treft nu goede tegenstander.


Plaats 1: Best Of All (7)
Plaats 2: Joseph Boko (5)
Plaats 3: Mellby Howlit (4)
Plaats 4: Arnie Express (8)

 

Race 6 – V86-1 Bergsåker, FD Maskin - DubbelCupen, Försök 10 i Meeting 6 , 1640 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Bergsåker. Een koers voor de koudbloeden. De Noor Myr Faksen (5) is bezig aan een heel mooi seizoen waarin al veel werd gewonnen. Art Kjarvald (4) won nog in september maar viel daarna niet helemaal mee. Hij heeft nu een beter nummer. Tekno Eld (2) startte dit seizoen pas driemaal. Hij is nog lekker fris en de vorm is komende. Torpa Olea (9) is regelmatig geplaatst en dat moet in dit veld opnieuw te realiseren zijn.Plaats 1:   Myr Faksen (5)
Plaats 2:   Art Kjarvald (4)
Plaats 3:   Tekno Eld (2)
Plaats 4:   Torpa Olea (9)

 

 

Race 7 - V86-2 Solvalla, SVEA, 2140 meter autostart

In deze koers voor de subtop kan Dizzy River (3) toeslaan. De door Johan Untersteiner getrainde hengst verkeert in uitstekende vorm en lijkt in staat om zijn vierde zege van dit seizoen te behalen. Da Vinci B.R. (1) sloot een mindere periode af met een goede overwinning. Hij mag nu op herhaling. Gandhi Boko (2) komt moeilijk tot winnen maar hij zet wel telkens goede prestaties neer. Tobacco (6) komt ook met drie overwinningen op rij aan de start. Diens vorm is momenteel meer dan goed. Ook Hawk Cliff (4) behoort tot de kanspaarden. Hij laat hele goede tijden zien. Een leuke koers met meerdere goede kanspaarden.


Plaats 1: Dizzy River (3)
Plaats 2: Tobacco (6)
Plaats 3: Hawk Cliff (4)
Plaats 4. Da Vinci B.R. (1)

 

 
Race 7 – V86-3 Bergsåker- Engelin Entreprenad - Norrlands Elitserie, Tvååringsfinal, 2140 meter autostart

Een mooie finale van de Norrlands Elitserie. Negen tweejarigen gaan de strijd aan om de eerste prijs van honderdvijftig duizend Zweedse kronen. Thelma M.M. (8) is een echte tweejarige die zich al ruimschoots heeft bewezen. Het is ditmaal even de vraag hoe zij in de koers komt te liggen met dit startnummer. Amperage Hanover (6) deed feitelijk nog maar weinig verkeerd in zijn korte carrière. De Amerikaanse import kan overweg met dit startnummer en is optimaal in vorm. Emilia Leo heeft vorm en zal met Vici Volantes (1) willen toeslaan. De prestaties van Global Bookmaker (3) en Hector Sisu (2) zijn prima. Vooral eerstgenoemde kan met dit nummer zomaar winnen.


Plaats 1:  Vici Volantes (1)
Plaats 2:  Global Bookmaker (3)
Plaats 3:  Thelma M.M. (8)
Plaats 4:   Amperage Hanover (6)

 

Race 8 – V86-4 Solvalla, Skoda Stockholm Nätverksträff – Stolopp, 1640 meter autostart.

Een sprintopdracht met twaalf merries die Pastorns Lady (2) op het lijf is geschreven. De merrie treft haar favoriete afstand. Dat geldt ook voor Cherish Love (4) die met 1.11,6 het snelste record van het veld heeft. Erik Adielsson kan goed overweg met de merrie. De driejarige Be The One (10) won de laatste keer een stayersnummer. De mijl past haar ook, maar tegen oudere paarden is het wel een pittige klus. Given (12) krijgt het ook niet cadeau met Bjorn Goop. Een klassering moet wel mogelijk zijn. Minou Båven (5) is een trouw prestatiepaard.


Plaats 1: Pastorns Lady (2)
Plaats 2: Cherish Love (4)
Plaats 3: Be The One (10)
Plaats 4: Given (12)

 

Race 8 – V86-5 Bergsåker, SCA - Spårtrappa, 2640 meter autostart.

In deze koers starten de deelnemers op winsom. Van Gogh Z.S. (3) is met vijf overwinning op rij de logische favoriet. In deze opdracht over 2640 meter kan de Italiaanse hengst deze ongeslagen status vasthouden. Captain Knas (9) is snel en kan de afstand gemakkelijk aan. De laatste keer liet hij een steekje vallen, maar met zijn vorm lijkt weinig mis. Ook Noble Boy (8) wisselt goede prestaties af met mindere. Als de vorm goed is kan hij ver komen, maar vandaag lijkt een tweede plaatst het maximaal haalbare. I'll Fixit (14) is een constant presterende draver.


Plaats 1: Van Gogh Z.S. (3)
Plaats 2: Captain Knas (9)
Plaats 3: Noble Boy (8)
Plaats 4: I'll Fixit (14)

 

Race 8 – V86-6 Solvalla, Julbord På Valla Krog – Lärlings- och Ungdomslopp, försök, 2140 meter autostart

In deze koers gaat het waarschijnlijk tussen Wreckless M.M. (3) en Rocky Tilly (7). Beide paarden verkeren in uitstekende vorm. Eerstgenoemde heeft het startnummer mee, maar de wijze waarop Rocky Tilly zijn koersen wint is ook indrukwekkend. Het is lastig kiezen, waarbij onze lichte voorkeur uitgaat naar Rocky Tilly. Lady Youline (5) start tussen beide in en doet het momenteel prima. Carisma Sisu (8) kan ook zomaar toeslaan hoewel het startnummer lastig is. De merrie loopt hele goede koersen. Coffie U.N.G. (11) verkiezen we boven My Dream Art (9).


Plaats 1: Rocky Tilly (7).
Plaats 2: Wreckless M.M. (3)
Plaats 3: Lady Youline (5)
Plaats 4: Carisma Sisu (8)

 

Race 9– V86-7 Bergsåker, Emersonloppet, 2140 meter autostart.

Het voorlaatste onderdeel van de V86 wordt verreden in Bergsåker en opnieuw heeft Emilia Leo met Cobourg Hanover (6) een favoriet in handen. De zevenjarige ruin is weer toe aan een overwinning en de vorm is prima. Vincent Horse (1) kan een goede uitgangspositie krijgen na de start en de koers op speed beslissen. Stalgenoot Il Diablo (9) komt met een fraaie prestatiereeks aan de start. Misschien kan hij meetrekken in het spoor van zijn stalgenoot. Voor een plaatsgeld pakken we Heading Reference (5) erbij. Winnen wordt lastig.


Plaats 1: Cobourg Hanover (6)
Plaats 2: Vincent Horse (1)
Plaats 3: Il Diablo (9)
Plaats 4: Heading Reference (5)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Arema Rental, 2140 meter autostart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Het wordt tijd dat Iglesias Boshoeve (11) weer eens gaat winnen voor eigenaar Denneman. De laatste keer liep hij goed over de mijl met hetzelfde nummer. De langere afstand is in zijn voordeel. Het zal niet gemakkelijk zijn met Global Tuxedo (7) die zijn laatste twee koersen overtuigend won. Ook Got To Dash (3) heeft een prima prestatiereeks achter zijn naam staan. De Duitse Payet D.E. (1) won tweemaal uit zijn laatste drie starts. Dan zijn er opnieuw kansen. Een mooie afsluiter van deze woensdagavond.


Plaats 1: Iglesias Boshoeve (11)
Plaats 2: Global Tuxedo (7)
Plaats 3: Got To Dash (3)
Plaats 4: Payet D.E. (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.