Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 29 oktober

Solvalla - dinsdag 29 oktober 2019 - Start: 18:15

Een leuk programma op Solvalla deze dinsdagavond met de Triton Sunds lopp als hoofdnummer. Timo Nurmos, wiens paarden momenteel in goede vorm steken, heeft Zenit Brick in deze koers met Björn Goop. De ruin gaat graag aan kop en kan deze koers van kop af dicteren. Lucifer Lane, Charrua Forlan en Mr Golden Quick zijn z’n voornaamste tegenstanders. Patrick de Haan komt deze avond tweemaal in actie. De Noord Hollanders heeft zowel in de V64-2 als V64-3 een kanspaard in handen met respectievelijk Jocelyn Boko en Lambada Zon. De V64 staat op het programma vanaf race vier rond de klok van half acht. De eerste race op Solvalla is om kwart over zes. 

Race 1 - Svensk Travsports Unghästserie - Treåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

In deze openingskoers kan Björn Goop met Portemonnaie (6) een zegevierend koersdebuut maken. Haar kwalificatieproef was goed genoeg om hier een rol op te eisen, maar er zijn veel kapers aan de kust. Ook Anna Montana (2) maakt haar koersdebuut. De merrie was al snel en heeft bovendien een mooi startnummer. Het debuut van Bansky (7) leverde een derde plaats op. In haar volgende start ging het mis. Zij heeft, net als in de kwalificatieproef, de steun van Örjan Kihlström. Dat is een voordeel. Je T'aime Treasure (11) kan ook zomaar winnen. Zij liep op Solvalla al laag in de 1.16 over de middenafstand.

Plaats 1:   Anna Montana (2)
Plaats 2:   Portemonnaie (6)
Plaats 3:   Je T'aime Treasure (11)
Plaats 4:   Bansky (7)

 

Race 2 -  Tvååringslopp, 2140 meter bandenstart

Amour Hill (1) komt uit de stal van Svante Båth en die heeft een reputatie met jonge paarden. De kwalificatieproef verliep in elk geval goed. Livenletdiefor'em (3) ging bij haar debuut op Eskilstuna lang aan de leiding maar werd op speed geklopt. Van die koers zal zij hebben geleerd. Hazelnut Sisu (6) liep al in de 1.14 achter een imponerende Pucks Bounce die won in 1.13,5 en afgelopen zaterdag nog tweede werd in de finale van de Breeders Course. Zij werd dus geklopt door een hele goede tweejarige. Appasso (2) plaatste zich in beide starts. Een talent van Åke Lindblom die nu wel iets betere paarden treft. Countess Chiara (4) kan verrassen met good old Pekka Korpi.

Plaats 1:   Amour Hill (1)
Plaats 2:   Hazelnut Sisu (6)
Plaats 3:   Livenletdiefor'em (3)
Plaats 4:   Appasso (2)

 

Race 3 – Solvalla Podcast, 2140 meter autostart

Fortune Hoss (1) maakte vorige week op Solvalla een zegevierend koersdebuut. De ruin werd door Jorma Kontio rustig op de benen gebracht. Na vijfhonderd meter koers nam hij de leiding over om deze niet meer af te staan. Het werd een fraaie solo van Fortune Hoss die met veertig meter voorsprong won in 1.15,4 over 2140 meter uit de banden. Een imponerende prestatie. Grayson Sisu (5) werd tweede in Örebro in een koers waarin hij hard van start ging met nummer acht. Hij stond de leiding even af en om deze in de slotfase te herpakken. Hij werd uiteindelijk nipt op fijne speed geklopt. Stefan Melanders Digital Shield (2) beviel in zijn laatste start; hij verbetert per start. Stalgenoot Flare Profile (8) is snel maar heeft wel het buitenste startnummer. De derde deelnemer van Stefan Melander is Body Contact (3) die al nette prestaties heeft neergezet. Een klassering bij de eerste vier is lijkt mogelijk. Digital Pen (7) lijkt de minste van de vier Melander-deelnemers in deze koers.

Plaats 1:   Fortune Hoss (1)
Plaats 2:   Grayson Sisu (5)
Plaats 3:   Body Contact (3)
Plaats 4:   Flare Profile (8)

 

Race 4 -  V64-1- Triton Sunds lopp, 2640 meter autostart

In deze koers, de Triton Sunds lopp, komen een aantal cracks in actie zoals Zenit Brick (1) die onlangs zijn heroptreden maakte na ruim zeven maanden. Hij mistte nog wat ritme, maar liet verder een goede indruk achter. De paarden van trainer Timo Nurmos verkeren momenteel in goede vorm en deze koers kan hij van start tot finish dicteren. Lucifer Lane (5) was in zowel Mantorp als Örebro winnaar. De vorm is dus goed en hij presteert over alle afstanden. Charrua Forlan (6) startte dit seizoen achtmaal en dat leverde al vier tweede plaatsen op. Eind september won de pupil van Hans-Owe Sundberg eindelijk met Torbjörn Jansson. Die rijdt hem opnieuw. Mr Golden Quick (8) heeft lucht te koop. Hij doet het erg goed over de langere afstand. Een zesde overwinning in een ijzersterk seizoen wordt lastig, maar het is niet onmogelijk.

Plaats 1:   Zenit Brick (1)
Plaats 2:   Charrua Forlan (6)
Plaats 3:   Mr Golden Quick (8)
Plaats 4:   Lucifer Lane (5)

 

Race 5 - V64-2- Treåringslopp Ston,  2140 meter autostart

In deze koers start Patrick de Haan met Jocelyn Boko (5). De merrie werd de laatste keer goed tweede in Jägersro en zit tegen een overwinning aan. Misschien lukt het vandaag op Solvalla. Voj Amira (3) is een goede tegenstander die in het begin van haar carrière tweemaal won. In haar laatste twee starts verliep het minder. Herstel is mogelijk. Vormtrainer Timo Nurmos brengt Brienne Of Tarth (6) aan de start. De merrie is trouw en moet opnieuw ver kunnen komen in dit veld van twaalf. De talentvolle Mimiro (2) is haar carrière goed begonnen. De dochter van Bold Eagle heeft haar eerste overwinning te pakken en plaatste zich enkele keren. Blaze Frontline (1) zoekt Solvalla op en staat zwaarder dan zij doorgaans gewend is. Ulf Ohlsson rijdt de merrie die misschien kan verrassen.

Plaats 1:   Jocelyn Boko (5)
Plaats 2:   Brienne Of Tarth (6)
Plaats 3:   Voj Amira (3)
Plaats 4:   Mimiro (2)

 

Race 6 - V64-3- Treåringslopp, 2140 meter autostart

In deze koers kan het opnieuw gaan tussen Patrick de Haan en trainer Timo Nurmos. Gargamel Sisu (1) is een trouw prestatiepaard van Nurmos die dit seizoen al wist te winnen. De ruin loopt sterke tijden. Lambada Zon (3) is een rappe merrie die op Halmstad overtuigend won en in de daarop volgende starts derde en tweede werd. De laatste keer in een nieuw record van 1.13,2 over de mijl. De nog ongeslagen Stonetastic (8) won tweemaal erg ruim. De paarden van trainer Roger Walmann zijn in goeden doen. Het enige nadeel voor de hengst is het startnummer. Björn Goop heeft de Amerikaanse import Robertino (12) in koers. Een snel paard die vanuit het tweede gelid moet aanvangen. Een koers waarin veel mogelijk is.

Plaats 1:   Gargamel Sisu (1)
Plaats 2:   Lambada Zon (3)
Plaats 3:   Stonetastic (8)
Plaats 4:   Robertino (12)

 

Race 7 - V64-4 - Julbord 4 och 11 December, 1640 meter autostart

In deze koers valt Sectumsempra (6) op. De vierjarige merrie eindigde in de koersen na haar kwalificatie nog niet buiten de eerste drie. Zij won eenmaal. Deze keer rijdt Rikard N Skoglund haar weer. De tweejaar oudere Gin Krupa (1) is een beetje een laatbloeier in deze klasse tot 80.000 Zweedse kronen. De ruin toonde de laatste twee starts vorm met een overwinning en een tweede plaats over de mijl in 1.13,7. Peter G Norman komt in actie met Upside Face (9) die moet beginnen in het spoor van Gin Krupa. Dat kan een voordeel zijn. M.G.Livin Miracle (10) won zijn laatste start. Hij kan op herhaling, maar vanuit het tweede gelid wordt dat wel iets lastiger.

Plaats 1:   Sectumsempra (6)
Plaats 2:   Gin Krupa (1)
Plaats 3:   Upside Face (9)
Plaats 4:  M.G.Livin Miracle (10)

 

Race 8 - V64-5 - Konung Carl XVI Gustafs silverhäst och STL- Finaler 2 November, 2140 meter autostart

In zijn laatste starts liet Iller Tooma (9) een puike indruk achter. Hij won twee koersen en werd op Solvalla derde in 1.14,7b-3140 meter in een sterk veld. Vandaag heeft hij een goede kans. Het duo Torbjörn Jansson & Hans-Owe Sundberg hebben opnieuw een kanspaard in koers. Ditmaal is het Sigel Garline (7) de snelheid in huis heeft voor een hoge klassering. Zijn laatste start is alleen alweer even geleden. Gebrek aan koersritme kan er dus zijn. Unexpected (5) wisselt goede prestaties af met mindere. De vorm lijkt nog altijd goed. Vine Vision (2) en de Italiaan Ulli Degli Ulivi (11) kunnen zich plaatsen.

Plaats 1:   Iller Tooma  (9)
Plaats 2:   Sigel Garline (7)
Plaats 3:   Unexpected (5)
Plaats 4:   Vine Vision (2)

 

Race 9 - V64-6 - 3-åriga och äldre 80.001 - 240.000 kr. Körsvenskrav kat. 2., 1640 meter autostart.

Deze dinsdagavond op Solvalla wordt afgesloten met een sprintopdracht voor de twaalf deelnemers. De Fin Elrond (5) won op Mantorp in een sterke tijd met zes lengtes voorsprong. De pupil van Timo Nurmos heeft met Jorma Kontio opnieuw een eerste kans. Giordano Soa (7) beviel op Solvalla met een tweede plaats over 2640 meter waarbij hij uit het tweede gelid moest komen. Björn Goop rijdt hem vandaag. Wishing Noon (3) won viermaal uit zijn laatste vijf starts. Hij gaat zich zeker mengen in de prijsverdeling. Absurd (9) heeft een lastig nummer in deze koers. Als hij de openingsfase goed doorkomt kan hij misschien voor een verrassing zorgen. Een leuke afsluiter.

Plaats 1:   Elrond (5)
Plaats 2:   Giordano Soa (7)
Plaats 3:   Wishing Noon (3)
Plaats 4:   Absurd (9)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.