Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Solvalla - 26 februari

Solvalla – woensdag 26 februari 2020 - Start: 18.15

Solvalla heeft woensdag een prima gevarieerd koersprogramma. Samen met Åby wordt de V86 georganiseerd die allen goed bezet zijn.  De Fyraåringslopp (race 2) is sterk bezet met Frodo S., Boycott  en S.G.Sherman (9). Andere interessante deelnemers zijn Selected News (race 4), La Plus Belle (V86-4), Upper Face (V86-7) en Utah Broline (V87-7). Deze week is de eerste koers op Solvalla om 18.15 uur. De V86 begint om 20.30 uur op Jägersro waarna er geschakeld zal worden tussen de beide koersbanen.  


Race 1 – 3-åriga och äldre högst 5.000 kr.
Körsvenskrav kat. 2., 2140 meter bandenstart  

In deze openingskoers veel onervaren deelnemers waarbij we de voorkeur geven aan Swisha (11). De merrie kwam vorige week niet uit de banden met startnummer twee en kreeg de draf er niet onder. Als zij goed van start komt, moet zij deze koers kunnen winnen. Zij heeft een tijd van 1.17 in de benen. Jorma Kontio komt in actie met Shalako (6). Deze vijfjarige ruin liep een prima kwalificatieproef waarmee hij in deze koers gelijk hoge ogen kan gooien. Ook Bachelor Girl (8) staat voor haar koersdebuut na een snelle kwalificatieproef, maar heeft een lastig startnummer. Ze moet een beetje geluk hebben in de openingsfase en kan het dan de favoriet lastig maken. Staro Onyourmarks (1) komt uit de stal van Stig H Johansson en wordt gereden door Björn Goop De proef verliep hoopvol.

Plaats 1:    Swisha (11)
Plaats 2:    Shalako (6)
Plaats 3:    Bachelor Girl (8)
Plaats 4:    Staro Onyourmarks (1)

 

Race 2 - Fyraåringslopp, 2140 meter autostart  

Een sterk bezette leeftijdskoers waarin Frodo S. (3) als favoriet vertrekt. De pupil van Björn Goop kwam in twee starts zijn gelijke nog niet tegen. Dat geldt ook voor Boycott (5) die met Yarrah Boko en Zola Boko twee bewezen broers heeft. Hij moet in staat worden geacht om het de favoriet lastig te maken. S.G.Sherman (9) start als enige in het tweede gelid. Een goede uitgangspositie krijgen in het tweede gelid na de start kan hem ver brengen. Vorige week werd hij uitstekend tweede vanuit het dodenspoor en eindige hij naast de winnaar. Mellby Howlit (2) maakt zijn seizoensdebuut. Meestal staan de paarden van Timo Nurmos er dan ook.

Plaats 1:  Frodo S. (3)
Plaats 2:  Boycott (5)
Plaats 3:  S.G.Sherman (9)
Plaats 4:  Mellby Howlit (2)

 

Race 3 –  Stolopp, 2140 meter autostart  

Staro Nessie (12) maakt haar debuut voor trainer Aikio Pasi. Als driejarige wist zij al te winnen met Johan Untersteiner waarbij zij de laatste vijfhonderd meter op een voet van 1.13,8 aflegde. Ze heeft meer dan een half jaar niet gekoerst, maar toch rekenen we op een goede prestatie van de merrie.  Fridas Starfighter (3) was de laatste keer enorm verbeterd. Die goede prestatie kan zij hier een passend vervolg geven. Perla Unica (2) werd in twee starts vierde. In handen van Jorma Kontio verwachten we een hoge klassering. La Prima Stella (5) maakt het rijtje van kanspaarden compleet; winnen wordt lastig.

Plaats 1:   Staro Nessie (12)
Plaats 2:   Fridas Starfighter (3)
Plaats 3:   Perla Unica (2)
Plaats 4:   La Prima Stella (5)

 

Race 4 – Treåringslopp, 2140 meter autostart

De driejarige hengst Selected News (7) zette eind januari een sterke prestatie neer door na een lastig parcours in 1.15,4b-2140 meter te zegevieren. “Selected News is een groot talent, dat heeft hij wel laten zien. De extra meters waren voor hem geen enkel probleem en hij rondde het heel goed af”, zei Torbjörn Jansson naderhand. Hij rijdt de favoriet opnieuw. Dollar Doc (4) won beide starts met overmacht. De zoon van Ready Cash geldt als een groot talent en gaat proberen om in handen van Jörgen S Eriksson de favoriet partij te geven. Countess Chiara (3) zag een goede reeks beloond worden met een overwinning. Super Class C.H. (1) mag niet worden onderschat. De hengst deed in vier starts maar weinig verkeerd met twee overwinningen en twee tweede plaatsen.

Plaats 1:   Selected News (7)
Plaats 2:  Dollar Doc (4)
Plaats 3:  Super Class C.H. (1)
Plaats 4:  Countess Chiara (3)

 

Race 5 - Välkommen till STL-finaler 28 mars, 2140 meter bandenstart

Een open aangelegenheid deze koers over de middenafstand. In het eerste band start O.F.V.Caboy (1) alleen. Hij krijgt twintig meter voordeel aan de start en hij heeft de klasse om dit uit te buiten.  Twinberry (3) liep in december een goede kwalificatieproef en dat werd bevestigd bij zijn seizoensdebuut. Hij zal verder verbeterd zijn. Un Mec D'or (2) won voor het laatst met Björn Goop in het najaar van 2019. Het wordt zijn seizoensdebuut waarbij een overwinning tot de mogelijkheden behoort. Golden Road (5) en Why Not Blanche (4) zijn in beeld voor een klassering.

Plaats 1:   O.F.V.Caboy (1)
Plaats 2:   Un Mec D'or (2)
Plaats 3:   Twinberry (3)
Plaats 4:   Golden Road (5)

 

Race 6 – Solvalla Podcast - Stolopp, 1640 meter autostart

Een leuk sprintnummer met elf merries waarbij het tweede gelid voor een zware taak staat. Blownaway (2) heeft het getroffen met het startnummer. De merrie steekt in hele goed vorm en heeft hier een eerste kans op haar derde overwinning van dit seizoen. Anthara Bi (1) heeft een hele sterke mijl in de benen en komt bovendien uit een moederlijn met louter goede koerspaarden. Zij gaat het onderling uitmaken met de favoriet. Greta Sisu (4) is snel genoeg voor een hoge klassering, zeker met dit startnummer. Lovely Secret (7) moet gelijk voorin liggen wil zij een kans maken. Anders wordt het een lastige opgave.

Plaats 1:  Blownaway (2)
Plaats 2:  Anthara Bi (1)
Plaats 3:  Greta Sisu (4)
Plaats 4:  Lovely Secret (7)

 

Race 6 – V86-1 Åby, Xpresstayern, 3140 meter autostart  

Voor het eerste onderdeel van deze V86 zijn we op de baan van Åby. Slechts acht deelnemers in deze koers. Just Wait And See (8) lijkt momenteel over de beste vorm te beschikken. De afstand is hem bovendien op het lijf geschreven. Dat geldt ook voor Trovatore (1). De Italiaan beviel bij zijn debuut na een pauze. Hij zal scherper aan de start verschijnen. Vikings Preacher (6) heeft dit seizoen al een koers gewonnen, maar die kwam tot stand onder het zadel. Qua vorm lijkt het wel goed te zitten. Felix V.M. (5) is constant in zijn

Plaats 1:   Just Wait And See (8)
Plaats 2:   Trovatore (1)
Plaats 3:   Vikings Preacher (6)
Plaats 4:   Felix V.M. (5)

 

Race 7 -  V86-2 Solvalla, Besök vår nästa fredagslunch 6 mars - Fem/Sexåringslopp, 2140 meter autostart

Mika Forss heeft met Ronaldo Malibu (2) een nieuwe aanwinst waarmee al werd gewonnen in Eskilstuna in 1.13,7a-2140 meter. In deze koers heeft hij een mooi startnummer die hem opnieuw ver kan brengen. Onze favoriet. In het tweede gelid moet Mellby Fire (9) beginnen. Hij liep vorig najaar een hele goede kwalificatieproef. Op grond daarvan moet hij ver kunnen komen. Voor hem start Everest Sisu (1) die bij zijn seizoensdebuut gelijk een hele goede indruk achterliet met een tweede plaats. Concrete Dee (3) is een constante factor in de veld die altijd in het geld loopt. Dat moet ook nu weer haalbaar zijn.

Plaats 1:   Ronaldo Malibu (2)
Plaats 2:   Mellby Fire (9)
Plaats 3:   Everest Sisu (1)
Plaats 4.   Concrete Dee (3)

 

Race 7– V86-3 Åby - Xpresstrappan - Spårtrappa, 2140 meter autostart

In deze koers wordt gestart op winsom waarin twee “Boko’s” over de beste papieren beschikken. I Am Boko (6) heeft drie starts in de benen en dat leverde de laatste keer een overwinning op. Peter Untersteiner kennende zal het paard nog verder verbeterd zijn. De favoriet in dit veld. Jumeirah Boko (1) begon het seizoen zoals hij die vorig jaar beëindigde en dat was een overwinning in 1.17,1a-2140 meter. Een klassering zit er opnieuw in. Kadway Tanks (4) is wisselvallig maar beschikt wel over de nodige klasse. Vasco De Gama (15) heeft een lastig nummer. Aan klasse ontbreekt het hem niet. Een plaatsgeld moet wel mogelijk zijn.

Plaats 1:  I Am Boko (6)
Plaats 2:  Jumeirah Boko (1)
Plaats 3:  Kadway Tanks (4)
Plaats 4:   Vasco De Gama (15)

 

Race 8 – V86-4  Solvalla, Kurser och event med häst – Solvalla Travskola - Fyraåringslopp Ston, 2140 meter autostart.

De vierjarige La Plus Belle (8) is een groot talent die haar laatste koers overtuigend in winst omzette. Het was alweer haar tweede overwinning van dit seizoen. We verwachtten dat zij met startnummer acht wel uit de voeten kan. Haar grootste concurrent is Ninja’s Kiss (9) die in het tweede gelid moet begonnen maar qua startnummer misschien wel beter uit is. Vorig jaar won hij driemaal uit vier starts. Trainer Mattias Djuse heeft verwachtingen. Allagash Nancy (7) staat voor zijn seizoensdebuut. Als driejarige startte hij een keer of drie waarvan hij eenmaal won en ene keer tweede was. Een talent deze vos. Voor de resterende plaatsgelden noemen we nog Zoreen (1) en Digital Download (2)

Plaats 1:   La Plus Belle (8)
Plaats 2:   Ninja’s Kiss (9)
Plaats 3:   Allagash Nancy (7)
Plaats 4:   Zoreen (1)

 

Race 8 – V86-5 Åby, Benjamin Evo's Hästägareserie - sista omgången, 2640 meter autostart.

Tengil Face (9) evenaarde onlangs bijna zijn record toen hij won in 1.13,9a-2140 meter. De zoon van Joke Face heeft de snelheid in huis om deze koers winnend af te sluiten. Argbiggan (5) toonde vorig jaar al een constante reeks van prestaties. Dat werd dit jaar voorgezet met een tweede plaats en een overwinning uit even zoveel starts. Rickard Svanstedt rijdt de ruin. Look Håleryd (3) liep augustus vorig jaar voor het laatst. Het kan zijn dat hij nog een koers nodig heeft. Aan de klasse zal het niet liggen. Solkattens Chiron (9) is het seizoen ook goed begonnen. Hij heeft de juiste vorm meegenomen.

Plaats 1: Tengil Face (9)
Plaats 2: Argbiggan (5)
Plaats 3: Look Håleryd (3)
Plaats 4: Solkattens Chiron (9)

 

Race 9 – V86-6 Solvalla, Välkommen till Svantes 6-rätters 11 mars - Stayerlopp, 3140 meter bandenstart

Ook op Solvalla een koers over ruim drie kilometer. Ditmaal is het veld verdeeld over drie startvakken. In het eerste band heeft Örjan Kihlström met Vicar (3) een eerste kans. Het startvoordeel van twintig en veertig meter in combinatie met de rijderskwaliteiten van Kihlström zijn bijna een garantie voor succes. Pirate Broline (11) treft een afstand die hem als geen ander past. Hij won dit seizoen al twee keer over de stayersafstand. Vandaag moet hij veertig meter goed maken op Vicar. Ivanhoe (10) won ook al over 2640 meter. Zijn vorm is prima. Ornstein (5) en Daysofourlives (2) zijn in beeld voor een klassering.


Plaats 1:   Vicar (3)
Plaats 2:   Pirate Broline (11)
Plaats 3:   Ivanhoe (10)
Plaats 4:   Ornstein (5)

 

Race 9 – V86-7 Åby, Euro Classic Trot – Fyraåringslopp, 2140 meter autostart.

Een koers met een aantal goede vierjarigen in dit voorlaatste onderdeel van de V86. Van Upper Face (4) zijn verwachtingen. Het seioensdebuut leverde in handen van Lutfi Kolgjini gelijk een overwinning op. Deze opdracht moet hij winnend kunnen afsluiten. Ook King Of Everything (6) heeft de nodige klasse in huis en won onlangs op Axevalla in een goede tijd. Peter Untersteiner komt aan de start met Utah Broline (9) die als driejarige al een tipje van de sluier oplichtte. Hij heeft zich goed ontwikkeld en dat werd bevestigd met een goede overwinning. Rapido S.W. (3) en Bordeaux S. (8) zien we voor een plaats.

Plaats 1:   Upper Face (4)
Plaats 2:   Utah Broline (9)
Plaats 3:   King Of Everything (6)
Plaats 4:   Bordeaux S. (8)

 

Race 10 - V86-8 Solvalla, Solvalla Hästägarförenings Vårvintervandringspris, 2140 meter bandenstart.

Voor het laatste onderdeel van de V86 keren we terug naar Solvalla. Het is tevens de laatste koers van deze avond in de Zweedse hoofdstad. Het veld is verdeeld in twee startvakken waarbij de paarden tot 1 miljoen Zweedse kronen in het eerste band starten. Sigel Garline (1) staat er zwaar in, maar toonde al wel haar goede vorm. Interessante deelnemer. Longcat Hanover (8) is snel maar niet even regelmatig. Als hij een goede dag heeft, kan hij het veld zijn wil opleggen. Zijn stalgenoot Sir Ratzeputz (9) laten we als favoriet vertrekken na een hele goede kwalificatieproef. Hij is er duidelijk klaar voor. Ook Reverend Wine (11) zien we ver komen. Hij is al langere tijd in uitstekende conditie.

Plaats 1:  Sir Ratzeputz (9)
Plaats 2:  Reverend Wine (11)
Plaats 3:  Longcat Hanover (8)
Plaats 4:  Sigel Garline (1)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.