Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA

Beelden

Beelden

Speluitleg

Op Runnerz.nl heb je de mogelijkheid om een groot aantal verschillende spelsoorten te spelen. Het aanbod van spelsoorten op een bepaalde race verschilt per land. De regels komen voor het overgrote gedeelte wel overeen. Op deze pagina vind je de uitleg van alle spelsoorten. Ook worden hier de uitzonderingen op de regels aangegeven.

Speluitleg

Hoe plaats ik een weddenschap?
Hieronder staan alle soorten weddenschappen in het kort uitgelegd. Maak gebruik van de bovenstaande knoppen om snel naar een specifiek spelsoort te gaan.


Winnend

Welk paard wint de race? Het Winnend spel is een ideaal spel voor de beginnende speler. Hebben naast jou veel andere wedders op het winnende paard (favoriet) ingezet, dan is de winst laag. De pot wordt immers door velen gedeeld. Wint jouw paard en hebben maar weinig andere spelers op deze winnaar (outsider) ingezet, dan is de uitbetaling fors.

Je speelt Winnend vanaf €1,- en je kan het op alle races spelen. Op de Franse banen is de minimum inzet €1,50 en op de Amerikaanse banen €2,-.

Plaats

Voorspel welk paard bij de eerste drie eindigt en je wint*. Dit spel is een aanrader voor de beginnende wedder. Het Plaats spel is het spel met de grootste winkans. Je speelt het spel Plaats vanaf €1,- en je kan het vrijwel op alle races spelen. Op de Franse banen is de minimum inzet €1,50 en op de Amerikaanse banen €2,-.

* Er zijn een aantal uitzonderingen:

Nederland
Bij 5 of minder deelnemers in een race is er geen plaats mogelijk.

Op de kortebaan zijn er in de derde en vierde omloop twee plaatsuitbetalingen.

Duitsland
Bij 6 of 7 deelnemers in een race zijn er twee plaatsuitbetalingen.

Bij 5 of minder deelnemers in een race is er geen plaats mogelijk.

Op de banen Berlijn-Mariendorf, Berlijn Karlshorst en Mönchengladbach zijn er in alle races twee plaatsuitbetalingen.

Zuid-Afrika, Singapore, Dubai, Mauritius en Zimbabwe 

Bij >15 deelnemers in een handicap-race zijn er 4 plaatsuitbetalingen.

Bij 6 of 7 deelnemers in een race zijn er twee plaatsuitbetalingen. 

Bij minder dan 6 deelnemers in een race is er geen plaats mogelijk.

Engeland en Ierland
Bij >15 deelnemers in een handicap-race zijn er 4 plaatsuitbetalingen. 

Bij 5, 6 of 7 deelnemers in een race zijn er twee plaatsuitbetalingen.

Bij 4 of minder deelnemers in een race is er geen plaats mogelijk.

Frankrijk

Bij 4, 5, 6 of 7 deelnemers in een race zijn er twee plaatsuitbetalingen. 

Zweden en Denemarken

Bij 4, 5 of 6 deelnemers in een race zijn er twee plaatsuitbetalingen.

Winnend & Plaats

Winnend&Plaats is een combinatie tussen de spelsoorten Winnend en Plaats. Je speelt dus twee weddenschappen tegelijk. Als je gekozen paard wint dan pak je zowel de winst voor het spel Winnend als het spel Plaats. Wordt je keuze tweede of derde dan win je alleen de Plaats weddenschap. Zo kun je het Winnend spel spelen en je tegelijkertijd een beetje indekken door met hetzelfde paard ook het Plaats spel te spelen. Uiteraard betaal je ook voor twee spellen (vanaf 2 keer 1 euro).

Je speelt het spel Winnend & Plaats vanaf 1 euro per spel en je kan het vrijwel op alle races spelen. Op de Franse banen is de minimum inzet €1,50 en op de Amerikaanse banen €2,-. Houd wel rekening met de uitzonderingen op het plaatsspel die hierboven staan vermeld.

Dubbel Winnend

Kies de winnaars van twee opeenvolgende races. Het Dubbel Winnend spel is een leuke variant van het Winnend spel. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Dubbel Winnend speel je vanaf 0,50 euro op de meeste races.

Duo

Voorspel welke twee paarden als eerste en tweede finishen en in de juiste volgorde. Het Duo spel lijkt veel op het Koppel, maar in tegenstelling tot bij het Koppel is de volgorde waarin de paarden finishen bij het Duo wel van belang. Lukt het je om het juiste Duo te voorspellen in een race met veel paarden dan heb je kans op een forse uitbetaling. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Duo speel je vanaf €0,50 euro op vrijwel alle races. Op de Zweedse banen is de minimuminzet €0,60, op de Franse banen  €0,75 en op de Amerikaanse banen €1,-*.

*Wanneer je in Amerika maar 2 paarden selecteert, is de minimum inzet €2,-.

Trio

Voorspel welke 3 paarden als eerste, tweede en derde finishen, in de juiste volgorde. Het Trio spel is het populairste wedspel in Nederland. Het is een spel voor de gevorderde speler want de paarden moeten in de juiste volgorde finishen. Het Trio wordt moeilijker naarmate meer paarden aan de race deelnemen. Heb je een Trio goed geraden dan kan je een hele leuke uitbetaling verwachten. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Trio speel je vanaf €0,50 op vrijwel alle races.

Hierop zijn enkele uitzonderingen:

Op de Engelse en Zuid-Afrikaanse banen is de minimum inzet €0,10.

Op de Zweedse banen is de minimum inzet €0,30.

Op de Amerikaanse banen is de minimum inzet €1,-*.

*Wanneer je in Amerika maar 3 paarden selecteert, is de minimum inzet €2,-.

Kwartet

Voorspel welke vier paarden de finish als eerste, tweede, derde en vierde passeren. Het kwartet is een uitdagend spel en een graadje moeilijker dan het Trio. Hoe meer paarden, hoe groter de kans op een zeer grote winst. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Kwartet speel je vanaf €0,10 op alle Zuid-Afrikaanse en Engelse Races, en vanaf €0,50 op races in andere landen. Op de Amerikaanse banen is de minimum inzet €1,-*.

*Wanneer je in Amerika maar 4 paarden selecteert, is de minimum inzet €2,-.

V64 & V65

Bij de V64/V65 moet je de zes winnaars van zes koersen voorspellen. Dit spel uit Zweden geeft je kans op enorme prijzen.
Er zijn twee varianten van dit spel;
- Bij de V65 heb je prijs wanneer je vijf of zes van de zes winnaars juist hebt voorspeld*.
- Bij de V64 heb je prijs als je vier, vijf of zes van de zes winnaars juist hebt voorspeld**.

V65 en V64 speel je op de Zweedse koersen vanaf 0,12 euro.


*  Wanneer de uitbetaling van 5-goed onder de €2,40 komt, wordt dit niet uitbetaald, maar wordt het geld bewaard en toegevoegd aan de prijzenpot van de eerstvolgende V65.

** Wanneer de uitbetaling van 5- of 4-goed onder de €0,84 komt, wordt dit niet uitbetaald, maar wordt het geld bewaard en toegevoegd aan de prijzenpot van de eerstvolgende V64.

V75

Zeven races, zeven winnaars … weet jij wie er gaat winnen? De V75 is de koning van alle wedspelen en is met recht het grootste paardenwedspel ter wereld. De V75 kent een prijzenpot van maar liefst 7 miljoen euro. En dat elke week! Als het je lukt 7 winnaars van 7 aangewezen races goed te voorspellen in de V75 dan heb je kans op enorme prijzen. Sterker nog, je kan miljonair worden! Bij de V75 kun je al winnen als je vijf of zes van de zeven winnaars juist voorspeld hebt*.

De V75 is er elke zaterdagmiddag. V75 speel je vanaf 0,06 euro.

*  Wanneer de uitbetaling van 6- of 5-goed onder de €1,80 komt, wordt dit niet uitbetaald, maar wordt het geld bewaard en toegevoegd aan de prijzenpot van de eerstvolgende reguliere V75.

Koppel

Voorspel de eerste twee paarden waarbij de volgorde waarin de paarden finishen niet uit maakt. Het Koppel spel lijkt veel op het Duo, maar in tegenstelling tot bij het Duo is de volgorde waarin de paarden finishen bij het Koppel niet van belang. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Minimum inzet Koppel:
Zweden: €0,60 per combinatie
Frankrijk: €0,75 per combinatie
Finland*: €0,50 per combinatie
*Wanneer je in een Fins koppel maar 2 paarden selecteert, is de minimum inzet €1,-

Plaatskoppel

Kies 2 paarden die volgens jou bij de eerste drie paarden eindigen. De volgorde van aankomst is niet belangrijk. Met name in races met veel paarden is het Plaatskoppel een uitdagend spel met leuke uitbetalingen. Je wint de Plaatskoppel weddenschap als de door jou geselecteerde paarden als 1e en 2e, 1e en 3e of 2e en 3e eindigen*. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

Plaatskoppel speel je vanaf €1 op de Engelse en Zuid-Afrikaanse races. Op de Franse races is de minimum inzet €0,75.

*In het geval van 3 plaatsuitbetalingen. Dit kunnen er ook 2 of 4 zijn.

Let op: Wanneer in Engeland of Zuid-Afrika het aantal deelnemers in een koers door schrappers op 4 of 5 komt, dan is het plaatskoppel alleen winnend over de eerste twee posities.

V5

Bij de V5 moet je in de vijf aangewezen races de winnaars voorspellen. Dit is een uitbreiding van het V4 spel met een extra race. Je kan dagelijks meespelen met het V5 spel echter alleen op Zweedse races. Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

V5 speel je vanaf 0,12 euro.

V4

Voorspel van vier opeenvolgende koersen de winnaar. Het V4 spel komt uit Zweden en is een uitbreiding op het Dubbelwinnend spel. V4 is niet makkelijk, maar de winsten zijn vaak hoog. De V4 kan je spelen van maandag t/m vrijdag op de Zweedse lunchraces (start rond 12.20 uur). Om je kansen te vergroten kan je per race op meerdere paarden wedden.

V4 speel je vanaf 0,24 euro

Totequadpot

Totequadpot kun je elke dag spelen. Bij Totequadpot moet je de plaatspaarden* in 4 opeenvolgende Engelse races juist voorspellen. Totequadpot speel je op vrijwel alle Engelse banen op race 3, 4, 5 en 6.

De minimuminzet voor Totequadpot is € 0,20 per combinatie.

*Kijk bij het spelsoort *Plaats voor een uitleg over wat plaatspaarden zijn.

Toteplacepot

Toteplacepot is de grote broer van Totequadpot. Bij Toteplacepot moet je de plaatspaarden* in 6 opeenvolgende Engelse races goed voorspellen. Toteplacepot speel je iedere dag. Je kan op bijna alle eerste 6 races van de Engelse banen Toteplacepot spelen, tenzij anders is aangegeven.

Inzetten op Toteplacepot doe je voor slechts € 0,10 per combinatie.

*Kijk bij het spelsoort Plaats (Engeland en Ierland) voor een uitleg over wat plaatspaarden zijn.

Totejackpot

Totejackpot kun je elke dag spelen. Kies bij de Totejackpot de 6 winnaars van 6 opeenvolgende races om deze jackpot te winnen! De Totejackpot koersen worden samengesteld uit twee of meerdere banen.

De minimuminzet voor Totejackpot is € 0,75 per combinatie.

Totescoop6

Totescoop6 kun je alleen op zaterdag spelen. Bij Totescoop6 moet je van 6 vooraf vastgestelde Engelse races de winnaars juist voorspellen. Deze races hoeven niet persé op dezelfde baan te worden verreden.

Alle 6 goed? Dan speel je mee met een speciale Totescoop6 bonus race en maak je kans op nog veel grotere prijzen! Helaas niet alle 6 goed, maar zijn jouw gekozen paarden wel plaatspaarden*? Dan ontvang je alsnog een flinke prijs!

De minimuminzet voor Totescoop6 is £2,- per combinatie, dit is ongeveer € 2,35 (wisselkoers van 4-4-2013).

Schrappers

Wanneer het door jou gespeelde paard voor de start van de race uit het startveld genomen wordt (geschrapt wordt) krijg je in de meeste gevallen de inzet over alle combinaties met het geschrapte paard (schrappergeld) terug. Hier zijn echter enkele uitzonderingen op.

Victory 5 (V5 Alkmaar)
Heb je een geschrapt paard opgenomen in je selectie, dan ontvang je de favoriet in de totalisator als vervangend paard. Heb je dit paard al in je selectie zitten, dan krijg je dit paar tweemaal en in geval van een winnend ticket dus tweemaal de uitbetaling.

V-spelen (Zweden)
Heb je een geschrapt paard opgenomen in je selectie in een V-spel, dan krijg je een vervangend paard toegewezen. Welk paard je krijgt is afhankelijk van de reservevolgorde, welke onderaan de paarden op de wedpagina te vinden is. In principe krijg je het eerste paard van de reservevolgorde toegewezen. Heb je dat paard al in je selectie of is dat paard ook geschrapt, dan krijg je het tweede paard in de reservevolgorde, dan het derde paard, etc.
Heb je in het betreffende onderdeel reeds alle paarden gespeeld, dan ontvang je de nummer 1 in de reservevolgorde tweemaal en ontvang je dus je eventuele uitbetaling dubbel als dat paard wint.

Placepot, Quadpot, ToteJackpot en Scoop6 (Engeland)
Ook bij deze spelsoorten krijg je een vervangend paard toegewezen. In Engeland krijg je de 'starting price favorite' als vervangend paard toegewezen. De 'starting price favorite' is het paard dat op het moment van de start bij de bookmakers het laagst genoteerd staat en is niet te verwarren met de 'tote favorite'. Dat is het paard dat op het moment dat de koers start het laagst genoteerd staat in de totalisator. In de meeste gevallen gaat het hier wel om hetzelfde paard.

Kortebaan
Wanneer er op de kortebaan een schrapper is, wordt deze geschrapt voor Winnend en Plaats spel.
In Duo en Trio spel wordt deze niet geschrapt, het andere paard in het koppel waartoe de schrapper behoort is nu in zijn eentje speelbaar met het gekoppelde startnummer.
In Winscore wordt de schrapper vervangen door het andere paard in het koppel waartoe de schrapper behoort.

Frankrijk
In Frankrijk wordt in de meeste gevallen geen schrappergeld uitbetaald maar wordt gebruik gemaakt van troostuitbetalingen. Alleen bij Winnend en Plaats krijg je je inzet bij schrappers terugbetaald.
Bij de overige spelsoorten wordt gekeken of de uitbetaling, met de schapper 'erbij', goed had kunnen zijn. Als dat het geval is, dan krijg je een troostuitbetaling uitbetaald.

Twee voorbeelden:

Je hebt het Duo 4/6 gespeeld, maar de 4 wordt geschrapt.
De uitslag van de race is 6/2/7.

Omdat je de zes op de eerste plaats hebt gespeeld had de geschrapte 4 in theorie voor of achter de 6 kunnen aankomen en had het duo 4/6 in theorie goed geweest kunnen zijn, en daarom ontvang je een troostuitbetaling.

Je hebt het Duo 4/6 gespeeld, maar de 4 wordt geschrapt.
De uitslag van de race is 2/6/7.
Omdat de 2 gewonnen heeft was het Duo 4/6, ook wanneer de 4 had meegelopen, te allen tijde fout geweest en ontvang je geen troostuitbetaling. (De combinaties 4/2 en 2/4 ontvangen in dit geval wel een troostuitbetaling.)

Kortebaandraverij

Kortebaandraverijen zijn erg leuk om op te wedden, maar het werkt net wat anders dan dat je gewend bent op de andere races. Klik hier voor een uitgebreide uitleg over kortebaandraverijen en het wedden daarop.

Harry Boy

Harry Boy is een intelligent snelspel voor de V4, V5, V64/V65 en V75. Op basis van vooraf ingevoerde rankings van de paarden en alle weddenschappen die er tot op dat moment gespeeld zijn, maakt het Harry Boy systeem voor jou een selectie voor je V-spel. Zo hoef je niet zelf te kiezen.

Je kunt Harry Boy je hele weddenschap laten kiezen, óf combineren met je eigen selecties. Dit doe je als volgt:

Selecteer bij de race waar het V-spel dat je wilt spelen begint niet de spelsoort van het gewone V-spel, maar die met de toevoeging HB.

Er verschijnt dan bovenaan ieder onderdeel een vinkje bij Harry Boy. Laat je het vinkje aan staan? Dan selecteert HB in dat onderdeel automatisch jouw paarden. Zet je hem uit? Dan moet je in dat onderdeel zelf paarden selecteren. Je kunt ook eigen paarden én Harry Boy nemen. Het systeem vult jouw eigen selectie dan aan.

Klaar? Vul dan onderaan je richtbedrag in en klik op inzetten. Je krijgt dan een Harry Boy weddenschap die het dichtst bij jouw richtbedrag komt.

Stalverbanden

Franse en Amerikaanse races kennen zogenaamde stalverbanden. Wanneer meerdere paarden van dezelfde eigenaar in dezelfde race deelnemen, dan krijgen zij voor het Winnend-spel een gezamenlijke cotering. Beide landen geven dit op een ander wijze aan:

Frankrijk

Aan het startnummer van paarden die in stalverband lopen wordt een letter (A, B, etc.) toegevoegd. Onderaan de deelnemers staat aangegeven wat de gezamenlijke cotering van de paarden die in stalverband lopen is. Wanneer het door jou gespeelde paard wint, ontvang je de cotering die onderaan de pagina staant. Wint het andere paard uit het stalverband, dan win je ook.

De cotering die bij het paard genoteerd staat, is ter indicatie voor de overige spelsoorten als duo, koppel of trio.

Amerika

Bij de Amerikaanse races krijgen de paarden die in stalverband lopen hetzelfde startnummer. Zo kan het bij deze races voorkomen dat er bijvoorbeeld twee nummers 1 meelopen. Deze paarden krijgen dezelfde gezamenlijke cotering. In dit geval staat de cotering wel naast de paarden op de racecard weergegeven.

V86

Als je bekend bent met de V75, wil je misschien wel gaan voor nóg een stapje moeilijker. De V85 is het ultieme V-spel en wordt iedere woensdag aangeboden, verdeeld over 2 Zweedse banen. Deze twee banen zijn gecombineerd in de zogenaamde Xpress-baan. Als het je lukt 8 winnaars van 8 aangewezen races goed te voorspellen in de V86 dan heb je kans op enorme prijzen. Sterker nog, je kan miljonair worden! Bij de V86 kun je al winnen als je zes of zeven van de zeven winnaars juist voorspeld hebt*.

De V86 is er elke woensdagavond. V86 speel je vanaf 0,03 euro.

*  Wanneer de uitbetaling van 7- of 6-goed onder de €1,80 komt, wordt dit niet uitbetaald, maar wordt het geld bewaard en toegevoegd aan de prijzenpot van de eerstvolgende V86.

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.