Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Strasbourg - 20 oktober

Strasbourg - Zondag 20 oktober - Start: 12:10

Race 1: Prix de la Meinau

Celia de Feugeres (10) won dit jaar al 6 maal in 10 starts en met deze kundige amateurrijdster lijkt zij hier moeilijk te verslaan. Voor de plaatsen kunnen we kijken naar Bebert du Varlet (8), die er zonder ijzers perfect instaat in het eerste band, hij doet het de laatste tijd prima, en Camelia de Beylev (11), die hier minder sterke tegenstanders treft dan wat zij gewend is. Hierachter kunnen Brako Jiel (9), die buiten de fouten weleens kan verrassen, en Dardanus (3), die goede steun heeft en zonder ijzers loopt, aanspraak maken op een klassering. Come Back (7) kan beter dan wat hij in zijn laatste starts liet zien.

Plaats 1: Celia de Feugeres (10)
Plaats 2: Bebert du Varlet (8)
Plaats 3: Camelia de Beylev (11)
Plaats 4: Brako Jiel (9)
Plaats 5: Dardanus (3)

 

Race 2: Prix Florestan

De kanshebbers staan hier in het tweede band. Flemington (14) presteert met ijzers beter dan zonder en in zijn huidige vorm is hij een kandidaat voor de zege. Hij zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Easy Blue (13), die er onder het zadel altijd bij is en zonder achterijzers loopt, en Fitzy de Vive (12), die ook erg goed presteert in deze discipline. Uit het eerste band kan Fine du Colombier (7) haar recente zege op deze baan bevestigen. In handen van Eric Raffin is zij gevaarlijk aangezien zij nu rondom zonder ijzers loopt in tegenstelling tot haar goede debuutkoers in dit genre. Fifty Five Bond (16) won dit jaar al vier koersen onder de man en is in handen van Romain Derieux een gevaarlijke deelnemer, onderschat hem niet! Eclair de Beylev (10) werd in september 2e op deze baan in een montékoers waarmee hij een mindere periode afsloot, hij kan zijn vormstijging bevestigen.

Plaats 1: Flemington (14)
Plaats 2: Easy Blue (13)
Plaats 3: Fitzy de Vive (12)
Plaats 4: Fine du Colombier (7)
Plaats 5: Fifty Five Bond (16)

 

Race 3: Prix Titan

Get Lucky Jiel (13) is een groot talent die bij zijn debuut won op deze baan en bevestigde met een snelle zege in Reims. Hij is onze favoriet ten koste van Go Fast Desbois (11), die ook veel talent heeft maar in zijn laatste start op Vincennes van de benen ging. Deze twee gaan het hier uitvechten. Go And Flash (15) maakt een ambitueze verre reis en heeft zicht op de betere plaatsgelden. Gipsy du Ried (10) verbetert per start en boekte onlangs een verdiende zege, hij kan doorgaan op de ingeslagen weg. Gaz Heuvelland (8) ontwikkelt in zijn eigen tempo maar de laatste prestaties van de pupil van Bas Crebas geven hoop op een mooie toekomst. Ook Grand Rival (7) begint het vak te leren en beiden kunnen hun startvoordeel hier benutten om een mooi plaatsgeld te behalen.

Plaats 1: Get Lucky Jiel (13)
Plaats 2: Go Fast Desbois (11)
Plaats 3: Go And Flash (15)
Plaats 4: Gipsy du Ried (10)
Plaats 5: Gaz Heuvelland (8)

 

Race 4: Prix Wolfberger

Fast Pass (16) is een Vincennes paard dat hier een tweede koers na rust krijgt en zonder ijzers zien we hem winnen. Hij moet daarbij wel oppassen voor Fourteenth of July (17), die van de zomer nog 2e werd met deze rijder op Enghien en die voor de tweede keer in zijn loopbaan zonder achterijzers loopt, en Fearless Jiel (15), een rechtsom specialist die zijn laatste start in Caen omzette in een snelle zege. Hierachter zijn er kansen voor Freddy Boy (13), die in zijn laatste twee starts foutief was maar zich kan herstellen met een plaatsgeld, en Fais Moi Signe (8), die in categorie stijgt maar in vorm is en bovendien kan profiteren van zijn startvoordeel. Filea de la Besvre (7) haalt af en toe sterk uit maar kan verrassen.

Plaats 1: Fast Pass (16)
Plaats 2: Fourteenth of July (17)
Plaats 3: Fearless Jiel (15)
Plaats 4: Freddy Boy (13)
Plaats 5: Fais Moi Signe (8)

 

Race 5: Prix Une de Mai

Mickael Cormy komt met een aantal kanspaarden naar Strasbourg en met Diabolo Night (10) zal hij op een zege rekenen. De ruin is in uitstekende vorm en zonder zijn ijzers heeft hij hier een eerste kans. Hij zal moeten oppassen voor Dulcinee d'Arbaz (7), die in grootse vorm is getuige haar laatste drie optredens en die zonder ijzers loopt, alsmede Dario de la Besvre (9), die in zijn laatste drie starts net naast de winst greep. Djembe du Pont (4) heeft een snel record en zonder ijzers is hij kansrijk in handen van de zoon van Franck Ouvrie. Dumenix du Clos (6) is hier de troef van Jennifer Denneman en in zijn huidige vorm is een mooi plaatsgeld mogelijk. Dauphine de Clecy (12) is de meest winnende van dit veld en zij kan ook een rol spelen als zij een passend koersverloop krijgt.

Plaats 1: Diabolo Night (10)
Plaats 2: Dulcinee d'Arbaz (7)
Plaats 3: Dario de la Besvre (9)
Plaats 4: Djembe du Pont (4)
Plaats 5: Dumenix du Clos (6)

 

Race 6: Prix France 3 Alsace

Gusty Rhythm (2) kan hier met Eric Raffin uit de greep blijven van enkele geduchte tegenstanders uit het tweede band en zo zijn zege van begin september op deze baan bevestigen. Hij moet echter vrezen voor de eindsprint van Apalikove (8), die in topvorm is en zich zonder ijzers niet zomaar bij opnieuw een tweede plaats zal neerleggen, en Devil Or Angel (9), die doorgaans ook sterkere tegenstanders treft als hier. Cyclone d'Amaro (7) is wisselvallig maar op een goede dag kan hij een veld als dit zeker aan. Geronimo T (1) lijkt zwaar te staan maar Ronja Walter zal niet de reis naar Strasbourg maken voor toeristische doeleinden. Callixhe Dieschoot (4) beheerst het koersen onder het zadel eveneens en staat er mooi in qua winsom, bovendien heeft zij steun van de talentvolle Emeline Desmignieux.

Plaats 1: Gusty Rhythm (2)
Plaats 2: Apalikove (8)
Plaats 3: Devil Or Angel (9)
Plaats 4: Cyclone d'Amaro (7)
Plaats 5: Geronimo T (1)

 

Race 7: Prix de Grosbois

Eleven Shapter (8) is in topvorm en met Eric Raffin op de sulky kan hij zijn laatste zege bevestigen. Tegenstand zal komen van El Magnifico (11), die met Tim Schwarma en zonder ijzers erg gevaarlijk is zoals blijkt uit zijn 2e plaats in 1'13''1 over 2700 meter in La Capelle, en Epsilon Jiel (7), die ook de laatste tijd niets verkeerd doet en zonder ijzers loopt. Etoile Gala (3) doet het ook uitstekend momenteel en zij kan zonder achterijzers profiteren van de mooie startpositie in het eerste band. Etoile Dairpet (6) doet in dit sterke veld meer mee voor de plaatsen, samen met Ewing (5), die er in het eerste band perfect instaat en die in zijn laatste starts niets verkeerd deed.

Plaats 1: Eleven Shapter (8)
Plaats 2: El Magnifico (11)
Plaats 3: Epsilon Jiel (7)
Plaats 4: Etoile Gala (3)
Plaats 5: Etoile Dairpet (6)

 

Race 8: Prix Caisse d'Epargne Grand Est Europe

Een prachtige hoofdkoers als afsluiter, geen van de deelnemers verschijnt met ijzers aan de start. De favorieten lijken zich in het tweede band te bevinden, en worden aangevoerd door Coalinga City (14), die al tijden in vorm is en haar laatste sterke zege uit Le Croise Laroche hier kan bevestigen. Zij heeft het echter nog lang niet gewonnen want de tegenstand is erg sterk. Altius Fortis (15) is weer helemaal in vorm gekomen en ondanks het feit dat hij niet altijd gelukkig koerst weet hij zich steeds te plaatsen. Bacchus d'Ela (16) bevindt zich nog in de opbouwfase na rust maar de pupil van Franck Ouvrie heeft op deze afstand altijd een 1'13 tijd in de benen hetgeen hem erg gevaarlijk maakt. Ook Barrio de Lou (10) heeft op een goede dag mogelijkheden om hier mee te doen voor de allereerste plaatsen. Varcoroso (13) is er altijd bij en heeft weer zicht op de plaatsen, terwijl er in het eerste band kansen zijn voor Colibri des Pins. De pupil van Jennifer Denneman zal zich in handen van Robin Bakker goed verdedigen, ook hij liep onlangs nog een 1'13 tijd over lange afstand.

Plaats 1: Coalinga City (14)
Plaats 2: Altius Fortis (15)
Plaats 3: Bacchus d'Ela (1)
Plaats 4: Barrio de Lou (10)
Plaats 5: Varcoroso (13)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.