Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Straubing - 21 januari

Straubing – maandag 21 januari 2019 – Start: 11:40

Race 1: Straubinger Saisonauftakt 2019 / PMU

Straubing begint het nieuwe jaar met een lunchmeeting waarvan de eerste drie koersen live op Equidia worden uitgezonden. Omega Man (2) won de eerste drie koersen in zijn carrière, waarbij hij één overwinning kwijtraakte achter de groene tafel. In zijn laatste start leek hij opnieuw op weg naar een zege maar viel hij terug in de slotfase. Hij was die dag duidelijk niet in orde en heeft een paar maanden pauze gehad. De trainingspupil van Gerhard Biendl is snel van start af en kan hier de draad weer oppakken. We hebben ook verwachtingen van Arthos CG (5) en Rudolf Haller. In zijn laatste start op Straubing klopte hij de lang leidende Suarez (7) op de streep. De keer daarna kon hij Bellice BR (8) net niet voorbij komen op Daglfing. Graziani Boko (3) start normaal in Berlijn en zoekt voor het eerst de competitie in het Zuiden op. Dat maakt hem moeilijk in te schatten. Hij heeft enkele weken niet gelopen maar zette prima tijden neer in de Duitse hoofdstad. Verder opgepast voor Scarface (9). De Donato Hanover-zoon werd bij zijn debuut in Duitsland vierde. Was onderweg wat te fanatiek en dat brak hem later op. Als hij zijn krachten beter kan verdelen zijn hier trio-mogelijkheden.

Plaats 1: Omega Man (7)
Plaats 2: Arthos CG (3)
Plaats 3: Bellice BR (4)
Plaats 4: Scarface (9)

 

 

Race 2: Prix wettstar-pferdewetten.de / PMU

Golden Future (3) won zijn laatste zes koersen op rij. De karakterdraver geeft niet gauw op maar zal dit keer ook echt op zijn tanden moeten bijten. Hij staat qua winsom veel zwaarder dan hij ooit heeft gestaan. Wat te denken van Troubadour G.K. (2), die recent tweede was achter Celestial Light TK in de Daglfing-Weihnachtspokal. Hij moest die dag veel werk verzetten vanuit het dodenspoor maar zette goed door. Wellicht is de afstand vandaag aan de korte kant. Trainer Herbert Strobl kiest zelf voor stalgenoot Scoiattolo Jet (8), die zijn laatste twee starts in Straubing makkelijk omzette in winst. Onlangs liet hij Vasco As (5) en Federer Transs R (6) in die volgorde achter zich. Deze twee paarden kwamen elkaar daarna nog één keer tegen. De rollen leken omgedraaid te worden maar Federer Transs R stond in de laatste rechte lijn op de vierkante meter stil. Verder is Adriano BR (1) interessant om in de gaten te houden. De klassedraver van voorheen lijkt per start een klein beetje te verbeteren maar is nog niet op niveau. Liep netjes op Dinslaken over de sprintafstand maar kwam na een redelijk parcours ook niemand voorbij.

Plaats 1: Golden Future (3)
Plaats 2: Scoiattolo Jet (8)
Plaats 3: Troubadour G.K. (2)
Plaats 4: Vasco As (5)

 

 

Race 3: Prix Donau TV-Rennen / PMU

Als Power of Rhythm (8) na vijf maanden afwezigheid direct scherp terugkeert, dan zien we hem hier winnen met Rudolf Haller. Behoort tot de subtop van zijn jaargang en moet hier op basis van zijn klasse kunnen domineren. Weerwerk zal komen van Blue Edition (5). De  Love You-ruin van Frank Zickmantel won zijn laatste twee koersen, beide op Daglfing. De laatste keer werd hij aan kop de hele weg geflankeerd door Naranja (4). Blue Edition won ogenschijnlijk eenvoudig maar op de finish af bedroeg het verschil nog altijd één lengte. Scott (6) en David As (10) kregen allebei geen vat op Golden Future maar noteerden afzonderlijk wel een prima tweede plaats. Zij moeten hier op de trio-tickets.

Plaats 1: Power of Rhythm (4)
Plaats 2: Blue Edition (8)
Plaats 3: Naranja (2)
Plaats 4: Scott (10)

 

 

Race 4: Tour Trotteur Francais Straubing (1. Lauf)

Een koers voor Franse paarden over 2800 meter bandenstart. Helemaal achteraan in het derde band staat de grootverdiener Derrick de Nganda (7). Van gelijk af heeft hij enkele tegenstanders al verslagen maar dat zal vandaag lastig worden. Dean les Jarrias (6) klopte DJ D’Urfist (5) vorige maand in Krieau toen hij meters moest geven, nu staan ze samen in het tweede band. Vooraan beginnen enkele paarden die erg grillig zijn. Eduardo de L’Aumoy (3) lijkt het gevaarlijkst. Hij heeft loopvermogen maar maakt ook makkelijk een fout. Erasme du Vivier (4) was prima tweede bij zijn debuut op Duitse bodem. De koers daarna liep hij op een kar en onlangs in Berlijn maakte hij een galoppade bij het uitdraaien van het band. Hij koerst dus enigszins ongelukkig. Elite Somolli (1) had de laatste keer in Straubing moeite met de bochten en ook Embuscade (1) moet verbeterd zijn om hier een rol te kunnen spelen.

Plaats 1: Dean les Jarriais (6)
Plaats 2: DJ D’Urfist (5)
Plaats 3: Eduardo de l’Aumoy (3)
Plaats 4: Derrick de Nganda (7)

 

 

Race 5: Preis der Wettannahme Straubing-Rennen

Ida F Boko (6) maakt haar rentree in de beginnersklasse. Staat inmiddels bij Rudolf Haller die haar in de herkwalificatie alleen de laatste vijfhonderd meter even liet gaan. Leek vorig voorjaar een talent. Werd tweede bij haar debuut met een snelle finish en sprong in haar tweede start in een uiterste poging om te winnen. Alf CG (4) is ook nog onervaren. De trainingspupil van George Frick liet wel talent zien bij zijn debuut. Startte redelijk snel, gaf over aan de favoriet en werd zonder problemen tweede in 1.18,3, een prima tijd voor Daglfing. Daarachter is de keuze lastig. No Deal (7) won hier al eens een koers maar maakt ook makkelijk een fout. Ivonne Dragon (10) was netjes tweede bij haar eerste optreden in Straubing. Profiteerde toen van een snelle start en een mooie rug. Vierde in die koers werd Eyecatcher AV (9) en vijfde Valerie As (2). Laatstgenoemde kwam toen terug van een fout en eindigde in haar eerstvolgende start derde achter goede paarden.

Plaats 1: Ida F Boko (6)
Plaats 2: Alf CG (4)
Plaats 3: Valerie As (2)
Plaats 4: Ivonne Dragon (10)

 

 

Race 6: Winterpokal der Amateure

We sluiten af met een amateurkoers over 2400 meter bandenstart. Twee paarden krijgen meters voor. Daarvan dichten we Bull’s Eye (2) de meeste kansen toe. Sprong de laatste keer in Dinslaken toen de rijder driedik op wilde rijden en de klepjes van het dichttrekhoofdstel trok. Daarvoor was hij erg op dreef. Maalt niet om een metertje meer en kan het hier van kop af proberen. Alleen dan kan hij uit de greep blijven van Defier Pompano (3). De vosruin heeft afgezien van zijn laatste verrichting een heel mooi rijtje staan. Viel toen terug nadat hij de hele weg vanuit het dodenspoor had geopereerd. Heeft een maand niet gelopen en zal scherp aan de start verschijnen. Wie zich misschien ook in de strijd om de overwinning kan melden is Evans Stardust (7). Was vroeger bij Patrick de Haan een paard met een goede reputatie en zijn laatste koers deed daar weer aandenken. Lag na een zuinig parcours in de Weihnachtspokal hopeloos ingesloten. Liet zich zakken, ging om iedereen heen en eindigde erg goed. Een vierde plaats achter Celestial Light TK was het resultaat. De afstand was 2600 meter dus dit soort opdrachten lijken hem te passen. Daarchter moeten Orefice (4), Bella du Rezidal (5) en Ragazzo (8) mee voor de plaatsen.

Plaats 1: Bull’s Eye (2)
Plaats 2: Defier Pompano (3)
Plaats 3: Evans Stardust (7)
Plaats 4: Orefice (4)

 

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.