Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Straubing - 9 februari

Straubing – zaterdag 9 februari – Start: 11.00 uur

Koers 1: Prix Tour Trotteur Francais / PMU

Zes Premium-koersen op Straubing. We beginnen met een koers voor Franse paarden waarbij twee een voorgift krijgen van 25 meter. Erasme du Vivier (2) won de laatste keer van kop af aan hier op Straubing tegen DJ D’Urfist (3). De tactiek zal hetzelfde zijn maar de voormalige Mollema-pupil treft het hier zwaarder. Dean les Jarrias (8) is een macht in de TF-koersen. Won eveneens zijn laatste start in Straubing tegen een goed afkomende Eduardo de l’Aumoy (1). Dark Look (4) zal het de favoriet lastig kunnen maken. Is trouw en loopt snelle tijden in Berlijn. Interessant is ook de deelname van Bella du Rezidal (6) die normaal in de open klasse start. Is moeilijk in te schatten tegen deze paarden maar wellicht hangt er een verrassing in de lucht. Moeilijke koers waarbij de 4 en 8 er toch wel bovenuit lijken te steken.

Plaats 1: Dean les Jarriais (8)
Plaats 2: Dark Look (4)
Plaats 3: Erasme du Vivier (2)
Plaats 4: Eduardo de l’Aumoy (1)

 

 

Koers 2: Prix Rudi Haller / PMU

Unique Diamant (1) komt aan de start met twee recente overwinningen in Oostenrijk. Dat lijkt goed genoeg om hier een eerste viool te kunnen spelen. Ivonne Dragon (4) wisselde enkele weken geleden van eigenaar en heeft inmiddels twee koersen gelopen in Zuid-Duitsland. Die competitie lijkt haar te passen want ze werd één keer tweede en één keer derde in prima tijden. Daarachter is de keuze lastig. Valerie As (3) en Gentle Scott (5) zijn allebei trouw en lijken elkaar weinig te ontlopen. Laatstgenoemde heeft een paar weken niet gelopen. Hamilton SR (7) is nog langer uit de roulatie geweest. Startte voor het laatst vorig jaar oktober maar het paard heeft kwaliteiten. Won afgelopen zomer in Berlijn tegen een paard als Horatio Fortuna. Is na een mindere periode van trainer gewisseld. Als hij direct scherp is zou hij ook niet verbazen met een overwinning.

Plaats 1: Unique Diamant (1)
Plaats 2: Ivonne Dragon (4)
Plaats 3: Hamilton SR (7)
Plaats 4: Gentle Scott (5)

 

 

Koers 3: Prix Gerd Biendl / PMU

Golden Future (2) is aan een geweldige reeks bezig. Won zijn laatste zeven koersen, waarvan er drie premium waren. De zesjarige zoon van Main Wise As groeit makkelijk mee met het niveauverschil van de hogere winsomklasse. Hij won al meerdere malen met de amateurrijder van vandaag. Bij zijn laatste zege werd Federer Transs R (4) knap derde. Hij zat vast achter een moegestreden paard en zette richting de finish zijn tanden op elkaar. Serafino (5) heeft een reputatie op Straubing hoog te houden. Kwam de laatste keer gevaarlijk opzetten in een amateurkoers maar maakte daarbij een galoppade. De vorm is echter goed. Evans Stardust (9) begint zijn draai steeds beter te vinden. Loopt sterke koersen over de langere afstand maar vandaag geven we hem over de middenafstand het voordeel van de twijfel.

Plaats 1: Golden Future (2)
Plaats 2: Serafino (5)
Plaats 3: Federer Transs R (4)
Plaats 4: Evans Stardust (9)

 

 

Koers 4: Prix Stefan Hiendlmeier / PMU

RitchiRitch Diamant (7) begon zijn carrière bij Paul Hagoort en is op latere leeftijd uitgegroeid tot een publiekslieveling. Hij won al 17 koersen voor Gerhard Biendl en maakt hier zijn rentree na een kwalificatieproef op Daglfing. Is ook op halve kracht het te kloppen paard. Samir (8) heeft ook voldoende klasse. Moest de laatste keer onderweg veel werk verzetten en dat brak hem in de slotfase op. Hij werd derde, vlak voor Holmberg (6) en Scoiattolo Jet (3). Laatstgenoemde kwam toen aangevlogen vanaf de achterste gelederen. Ragazzo (4) won de laatste keer überlegen in Straubing tegen goede paarden maar staat beduidend zwaarder. Verder zijn we benieuwd naar de rentree van Piccolina Diamant (5). Meenemen voor de plaatsen!

Plaats 1: RitchiRitch Diamant (7)
Plaats 2: Samir (8)
Plaats 3: Scoiattolo Jet (3)
Plaats 4: Ragazzo (4)

   

Koers 5: Prix Serafino / PMU

Adonis CG (4) is in de vorm van zijn leven. De vijfjarige zoon van Igor Font won recent in Berlijn-Mariendorf met grote voorsprong op Genever. Dat kaliber paarden treft hij hier niet. Naranja (2) is eveneens goed in orde. De merrie kan goed beginnen en zou eventueel over kunnen geven aan Adonis CG. Ze won de laatste keer ‘hands down’ van kop af maar werd na afloop gediskwalificeerd wegens haar gangen. Scott (3) schoof toen een plaatsje op eindigde als tweede voor Il Santo (11). Scott heeft een snelle tijd in de benen en is trouw. Hetzelfde geldt voor Stormy Salsa (1) die in onderlinge duels met Scott toch vaak het onderspit moet delven. Voor een verrassing op de plaatsen noemen we Red Attack (6). Hij heeft afgelopen najaar een paar mooie dingen laten zien en in die vorm is een trio-aankomst niet ondenkbaar.

Plaats 1: Duglas (5)
Plaats 2: Laufey (6)
Plaats 3: Höwings Rohini Z (3)
Plaats 4: Let’s Twist a Lot (2)

 


Koers 6: Prix Donau TV / PMU

Volle bak met dertien paarden aan de start. Omega Man (4) heeft een mooi startnummer en is duidelijk favoriet. Maakte bij zijn laatste zege veel indruk door ingehouden een straatlengte weg te lopen bij de rest. Veel paarden die er vandaag opnieuw bij zijn beten in het stof. Arthos CG (5) werd tweede en Sogno Vacanza (11) derde. La Condesa (10) behaalde haar laatste zege achter de groene tafel maar desalniettemin liep de Quite Easy-dochter een sterke koers. Opgepast voor Commander H (2). Hij heeft een mooie uitgangspositie en zou een stuk scherper aan de start kunnen verschijnen. Maakte onlangs zijn rentree na acht maanden afwezigheid. Leek de laatste bocht uit makkelijk te gaan winnen maar werd op de streep teruggepakt door Sogno Vacanza. Bull’s Eye (8) mag ook niet onderschat worden. Hij maalt niet om een metertje meer en kan beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden.

Plaats 1: Omega Man (4)
Plaats 2: La Condesa (10)
Plaats 3: Arthos CG (5)
Plaats 4: Commander H (2)

 


Koers 7: Preis der Straubinger Champions

De laatste koers van deze lunchmeeting is de enige die niet live wordt uitgezonden op Equidia. In deze beginnersklasse is Timberlake Diamant (2) een logische favoriet. Deze debutant is een vijfjarige zoon van Muscle Hill. Lag in zijn kwalificatie de hele weg derde paard binnenkant en werd pas in de laatste vijfhonderd meter in stelling gebracht. Dat zag er goed uit. Very Special (6) loopt voor het eerst in Duistland. Heeft in Denemarken enkele snelle tijden gelopen met Jeppe Juel maar die prestaties leverden nauwelijks winsom op. Quel Coleur (7) kwam de laatste keer Ida F Boko tegen. Klampte zich vast aan haar rug en ging in de slotfase brutaal in de aanval. Hij moest genoegen nemen met een tweede plek maar de manier waarop die werd behaald was hoopgevend. Daarachter is de keuze lastig. Caladrio (1) en Edel Lola (3) liepen reeds nette tijden maar dat was voor hun allebei wel ruim achter de winnaar.

Plaats 1: Timberlake Diamant (2)
Plaats 2: Quel Coleur (7)
Plaats 3: Very Special (6)
Plaats 4: Caladrio (1)

 
Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.