Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Straubing - 2 november

Straubing - zaterdag 2 november - Start: 16:15

1. Preis von ws

In zijn laatste koers op 21 september kwam Pompano Julian (3) niet verder dan een achtste plaats in een koers waarin de tegenstand aanzienlijk zwaarder was dan dat hij vandaag is. Buiten een enkele uitschakeling is de zesjarige ruin uit de training van Rudolf Haller zo goed als altijd in het trio terug te vinden. Zijn enige optreden op de baan van Straubing tot nu toe werd op 26 februari in een overwinning omgezet. Delux MS (4) liep dit seizoen veel van zijn koersen op de banen in Zweden. Bij zijn rentree in Duitsland werd hij in zijn eerste koers in Berlijn-Mariëndorf uitgeschakeld. Zijn tweede koers, die hij liep op de baan van vandaag, ging hem beter af. Hij won in een kilometertijd van 18,8. Scoiattolo Jet (1) is er ruim vier maanden uitgeweest, maar kwalificeerde zich weer op 20 oktober in 20,1. Uit twaalf starts dit jaar liep de achtjarige hengst op twee keer na iedere keer in het geld. Van de overige vier deelnemers schat ik Diamond Select (5) het hoogste in voor een plaats bij de eerste vier.

1: Pompano Julian (3)
2: Delux MS (4)
3: Scoiattolo Jet (1)
4: Diamond Select (5)

 

2. Zweierwette-Jackpot-Rennen

Holiday Dragon (4) won aan bijna 94 tegen 1 zeer verrassend haar laatste koers en liet hierin o.a. Soulmate Diamant (3) achter haar. Deze zesjarige vertrok in deze koers met het niet al te gelukkig startnummer 9. In de laatste bocht snelde hij nog wel driedik naar voren, maar daarmee verspeelde hij wel al zijn nog aanwezige krachten en kwam uiteindelijk niet verder dan een vierde plaats. Vandaag zal hij zeker revanche willen nemen en ik verwacht dan ook dat de rollen nu omgedraaid zullen zijn waarbij ik L'Amicus (9) nog voor Holiday Dragon verwacht. Furtif du Levant (2) is dit jaar in de helft van al zijn gelopen koersen uitgeschakeld. Vandaag neemt zijn trainer Robert Pletschacher in de sulky. Deze kent de Fransman als geen ander en misschien dat het hem lukt zijn pupil dravend te houden.

1: Soulmate Diamant (3)
2: L'Amicus (9)
3: Holiday Dragon (4)
4: Furtif du Levant (2)

 

3. Pr. d. Bayer. Staatsm. für Ern., Landw. und Forsten

In de derde koers strijden negen merries vanuit de banden om de eerste prijs van 3900 euro. Ida F Boko (3) heeft in deze koers een eerste kans om haar grootste prijs uit haar jonge carrière tot nu toe te winnen. Ze moet echter wel rekening houden met Valencia (1), die uit hetzelfde band als haar zal vertrekken. Haar laatste koers in Munchen-Daglfing op 20 oktober won zij nipt door de huizenhoge favoriet, National Pride, in deze koers achter zich te houden. Vanuit het tweede band zal Mystical Sunshine (7) vertrekken. Met twee overwinningen op rij is mijn verwachting dat zij in deze koers zeker een rol van betekenis kan gaan spelen. Sotchi Santana (5) verscheen dit jaar pas drie keer in de baan waarbij een recente tweede plaats in Straubing haar beste verrichting is. Vorig jaar won zij vijf van de acht koersen. Vandaag zal zij gereden worden door catchdriver Christoph Fischer.

1: Ida F Boko (3)
2: Valencia (1)
3: Mystical Sunshine (7)
4: Sotchi Santana (5)

 

4. Preis der Handwerkskammer Niederbayern-Oberpfalz

In de tweede koers van de V5 komen de dravers aan de start die nog geen 1300 euro voor hun eigenaar hebben verdiend en allen nog op een eerste overwinning wachten. UpTownGirl Diamant (9) was hier met twee tweede plaatsen op rij het dichtste bij. Deze verrichtingen liep zij op de baan van Straubing, dus we kunnen gerust stellen dat ze zich hier op haar gemak voelt en dat een overwinning wel eens mogelijk moet zijn. SJ's Bianco (1) lag in zijn voorlaatste koers met Erwin Bot in een winnende positie, maar een van de wielen van de sulky kwam naast de baan waardoor de hengst schrok, sprong en Erwin van de sulky viel.  In zijn laatste koers lag hij constant voorin. Op het laatste rechte eind probeerde hij binnendoor naar de eerste plaats te sprinten, maar kwam weer heel dicht bij de rand van de baan en sprong weg. Als vandaag alles eens een keertje meezit dan moet een plaats in het trio zeker tot de mogelijkheden behoren. Het debuut van Salvedonatella (6) met een derde plaats in een kilometertijd van 19,3 op de baan van München-Daglfing was veelbelovend. Esprit d'Amour (11) verscheen dit jaar vier keer achter de startauto en was daarvan drie keer in de einduitslag in het trio terug te vinden. Vandaag moet er een plaats bij de eerste vier zeker weer mogelijk zijn. 

1: UpTownGirl Diamant (9)
2: SJ's Bianco (1)
3: Salvedonatella (6)
4: Esprit d'Amour (11)

 

5. Anna Schumm-Rennen

De kwartetkoers waarin de wedder absoluut Zucchero (6) op zijn tickets moet meenemen. Voor mij is de de ruin de favoriet in deze koers. Op één uitschakeling na was hij zeven keer in het trio terug te vinden en won er zelfs twee van. Uit Italië heeft Zofran de Gleris (10) de reis naar Straubing gemaakt en hij zou direct wel eens een prominente rol kunnen gaan spelen. Eind september had geen enkele wedder Suarez (2) in zijn V5 weddenschap meegenomen en dat was leidde tot de V5 jackpot van vandaag.  Dit zal de wedder geen tweede keer laten gebeuren en zal de vijfjarige ruin nu zeker meenemen op de tickets. Een plaats die hij zeker gezien zijn laatste verrichtingen verdiend. Een plaats die ook weggelegd is voor Bellice BR (8). In haar laatste tien koersen wist zij negen keer in het trio te finishen.

1: Zucchero (6)
2: Zofran de Gleris (10)
3: Suarez (2)
4: Bellice BR (8)

 

6. Preis der Montgelas-Gesellschaft e.V

De favoriet in deze koers is zonder twijfel Seppi Barosso (8). De laatste keer verloor hij in München-Daglfing met een neusje van Holiday Dragon. De twee keer daarvoor was hij hier in Straubing heer en meester en won beide keren over 1925 meter. De afstand die vandaag ook afgelegd zal gaan worden. Elite Somolli (9) maakte na ruim zeven maanden afwezigheid op 20 oktober met een overwinning haar rentree en lijkt het er op dat de oorzaak van de vele uitschakelingen die haar in het verleden ten deel vielen achterhaald is. Uitschakelingen die Castellon (2) ook niet vreemd zijn. Als de vierjarige hengst dit vandaag achterwege weet te laten dan moet een plaats in het trio mogelijk zijn. De kwaliteiten bij de pupil van trainer Rudolf Haller zijn zeker aanwezig. In zijn laatste koers op 9 oktober in Straubing kwam Jeremy Dragon (10) een andere deelnemer in deze koers, Seppi Barosso, tegen en moest deze over meter over 1925 meter anderhalve seconde voor laten gaan. Dat de ruin beter kan, bewijzen de eerste en tweede plaats in Straubing daarvoor wel.

1: Seppi Barosso (8)
2: Elite Somolli (9)
3: Castellon (2)
4: Jeremy Dragon (10)

 

7. ws-Großer Preis von Niederbayern, präs. v. NiederbayernTV

Het absolute hoofdnummer van de dag met een totaal prijzengeld van 20.000 euro waarvan 9000 euro voor de winnaar. De koers vertrekt uit de banden en ondanks dat hij met 50 meter uit het laatste band zal vertrekken, is Halva von Haithabu (11) de absolute favoriet voor de overwinning. De tweede grootverdiener in dit veld is Celestial Light TK (12). De over een uitstekende eindsnelheid beschikkende merrie is momenteel de Duitse merrie met de hoogste winsom. De uit Zweden teruggekeerde Jamie Oliver (5) won zijn laatste koers in München-Daglfing en lijkt er klaar voor om de strijd met de twee eerder genoemde dravers aan te gaan. Trainer Thorsten Tietz heeft New Dawn (6) mee naar Staubing genomen. De ruin heeft net als Jamie Oliver wat koersen op Zweedse banen in de benen. De trainer zal vandaag niet zelf op de kar plaatsnemen, maar laat dit over aan Alexander Kelm.

1: Halva von Haithabu (11)
2: Celestial Light TK (12)
3: Jamie Oliver (5)
4: New Dawn (6)

 

8. Preis der Wettannahme Straubing Auftakt zur Daily Double-Wette

Na het grote geweld in de vorige koers komen in deze koers de dravers aan de beurt die nog geen 23000 euro hebben gewonnen. Voor de winnaar wacht aan de finish een cheque een eerste prijs van 530 euro. De laatste keren dat trainer Rudolf Haller plaatsnam achter Power of Rhythm (5) werd er twee keer achter elkaar gewonnen waarvan één keer over de afstand van vandaag. Na twee koersen met een andere rijder in de baan te zijn verschenen zal hij vandaag weer de leidsels in de handen nemen. Bovendien is de vijfjarige ruin dit jaar uit twaalf starts maar één keer niet in het geld geweest. Adonis CG (1) lag in zijn laatste koers lange tijd aan de kop, maar kwam op het laatste rechte eind te kort en kon zijn favorietenrol in deze koers niet waarmaken en finishte uiteindelijk als vierde. Hij heeft nu ruim twee maanden rust gehad en hij kan er vandaag zo weer staan. De in Nederland gefokte Federer Transs R (7) is een voorbeeld van trouw en wist eerder dit jaar al een aantal aansprekende resultaten in Straubing neer te zetten. Cortina Viking (3) haar opmars in haar laatste koers was indrukwekkend. In de laatste bocht passeerde zij driedik het veld en snelde naar de tweede plaats en kwam net een neusje tekort voor de overwinning.

1: Power of Rhythm (5)
2: Adonis CG (1)
3: Federer Transs R (7)
4: Cortina Viking (3)

 

9. Preis von Pinning Amateurfahren

Offroader (10) kende in 2017 en 2018 twee hele goede jaren en boekte de ene na de andere goede verrichting. Dit jaar gaat het iets minder met de zesjarige ruin uit de stal van Rudolf Haller en wist hij nog enkele keer als eerste de finishpaal te passeren. In dit veld zou dit zou maar weer eens kunnen gaan gebeuren. Hij heeft in deze koers in ieder geval de steun van de zeer ervaren amatrice Marie Lindinger. In zijn laatste drie koersen finishte Chucky Mearas (11) drie keer als derde. In twee van deze koersen moest hij o.a. Falco van eigenaar Hans Sinnige voor laten gaan. Deze laatste is vandaag niet van de partij dus zou hij een plaatsje naar voren moeten kunnen opschuiven. Een ietwat onzekere factor is Lovely Princess (8). De merrie wil onderweg nog wel eens wat fouten maken. Ze heeft echter de nodige snelheid en als rijder Romina Beranek haar vandaag dravend weet te houden dan moet een plaats in het trio mogelijk zijn. Fiorino Ogden (4) kwam dit jaar veelal op de kleinere banen in Duitsland in actie en deed dit meer dan verdienstelijk. Het is afwachten of zij dit vandaag in Straubing kan voortzetten.

1: Offroader (10)
2: Chucky Mearas (11)
3: Lovely Princess (8)
4: Fiorino Ogden (4)

 

10. Preis der Mediengruppe Straubinger Tagblatt

De laatste koers van de dag is gereserveerd voor de Franse dravers. Als enige vertrekt uit het tweede band Canyon Castelets (7). De 25 meter achterstand die hij hiermee heeft op de zes deelnemers uit het eerste band moet hij zeker kunnen overbruggen en ik zie hem dan ook als winnaar in deze koers. Bastien du Chef (5) kennen we nog van zijn koersen in Nederland. Op één overwinning na heeft hij nog niet veel in Duitsland laten zien. Deze overwinning boekte hij echter wel in Straubing dus ik zou hem zeker niet weglaten in de weddenschappen. Fanfan de Jalousie (2) maakt vandaag zijn debuut in Duitsland. In Frankrijk maakte hij niet veel indruk, maar in dit mini veldje zou hij met de tijden die hij in Frankrijk liep wel eens een klein rolletje mee kunnen gaan spelen. Dean les Jarriais (6) gaat vandaag voor het eerst met rijder Alexander Kelm op pad en dat zou wel eens een klein voordeel op kunnen leveren.

1: Canyon Castelets (7)
2: Bastien du Chef (5)
3: Fanfan de Jalousie (2)
4: Dean les Jarriais (6)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.