Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

The Open - 17 november

Cheltenham - zaterdag 17 november - Start: 13:40

De eerste National Hunt meeting van het seizoen is een feit voor Nelson Longshot. Waar anders te beginnen dan Cheltenham waar de creme de la creme aan de start verschijnt. In Nederland helaas ondergewaardeerd maar dit zijn de bikkels onder de renpaarden!

Race 1

We beginnen met een Groep 2 over horden, de lagere variant in obstakels, voor driejarigen. In de National Hunt sferen ben je dan jong terwijl je op de vlakkebaan als driejarige op dit moment in het jaar het hoogseizoen gemist hebt. Nicky Henderson is de regerend Kampioenstrainer en we gaan hem dit jaar extra in de gaten houden. Hij heeft een stal vol toppers en voegt daar jaarlijks goede jonge paarden aan toe. Henderson opereert de laatste veertien dagen met een winstpercentage van 36% en hij laat hier Never Adapt (7) voor de stal debuteren. De driejarige merrie komt hier met bodemgewicht aan de start voor haar nieuwe eigenaar J P McManus die in de groen, gele buis de meest bekende kleuren heeft. Never Adapt werd na haar winnende debuut in Frankrijk aangekocht en wordt sinds Maart van dit jaar gekneed door de stal. Zij won haar enige koers over zware grond met 10 lengten waar er van de 14 starters slechts vijf de finish bereikten. De rest van het veld kon de zware grond niet aan. De huidige bodem op Cheltenham wordt omschreven als goed en dat is de bodem die Henderson pupillen graag zien. De meeste tegenstand gaat komen van Cracker Factory (1) die met topgewicht aan de start komt. Deze driejarige ruin heeft al wat meer ervaring met negen starts in de benen. Hij begon zijn loopbaan als tweejarige op de vlakkebaan maar brak pas door over de horden. Zijn eerste start op de Grand National baan Aintree was direct raak voor nieuwe trainer Alan King waar hij met zeven lengten de koers makkelijk won. Sindsdien is hij niet buiten de eerste twee geeindigd. Ook zijn laatste koers op de baan van Wetherby werd makkelijk gewonnen. Met zeven lengten werd er een Listed koers gewonnen over de minimale afstand van 3200 meter. Ook deze koers is over die afstand en in onze ogen gaat deze koers tussen twee paarden. Quel Destin (2) voor de trio spelers.

Spelsoort1234C 
        1,7 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 3

Een zeer smakelijke Groep 3 Handicap over 5400 meter over heggen, de grotere variant in obstakels. Met maar liefst zestien paarden is dit een hele puzzel, maar dat is precies wat we graag doen! Kampioensjockey Richard Johnson kiest in deze koers voor Rock The Kasbah (5) die wordt getraind door zijn werkgever, trainer Philip Hobbs. Rock The Kasbah was een teleustellende favoriet tijdens zijn rentree op de baan van Chepstow waar hij als een steen door het water zakte in de finale fase. Hij heeft die koers duidelijk nodig gehad en we verwachten dat hij hier helemaal voor is klaar gemaakt. Het feit dat Richard Johnson trouw aan hem blijft na die blamage zegt heel veel voor ons aangezien hij ook voor Singlefarmpayment (6) kan kiezen. Hij heeft dit paard veel gereden afgelopen jaar en kent hem door en door. Zo werden zij in hun laatste koers in de lente nog met een neusje geklopt op deze baan. Singlefarmpayment koerst goed van rust af en is gelijk scherp. Zo was hij vorig jaar rond deze tijd gelijk tweede in zijn rentree koers. Hij gaat graag van kop af en blijft daardoor niet alleen uit het gedrang, hij komt in een geweldig ritme wat hem niet in de war maakt. Trainer Paul Nicholls gaat dit jaar de jacht weer inzetten op de titel van Nicky Henderson en Vicente (4) moet daar een rol in gaan spelen. Hij nam al een keer deel aan de Grand National dus de afstand is geen probleem. Het sterkste wapen feit is dat hij vorig jaar tweede in deze koers was. Hij bivakkeerde toen steeds in de kopgroep en kwam toen een hals tekort op de finish. De trainer weet dus wat er voor nodig is om deze koers te winnen en hij koerst goed van rust af.  Perfect Candidate (3) was het paard welke Vicente niet voorbij kon komen in deze koers vorig jaar en hij is er nu weer bij. Hij heeft nu een koers in de benen maar dat was met een elfde plek niet echt indrukwekkend. Hij had daar verreweg het meeste gewicht op zijn rug en we denken dat die koers werd gebruikt als opstapje naar deze koers. Daarom verwachten we een meer aanvallende Perfect Candidate in deze koers. Coneygree (1) is inmiddels alweer 11 jaar oud maar won de Cheltenham Gold Cup in 2015 welke geldt als heilige graal binnen de Jumps. Hij heeft daarna met zijn gezondheid gekwakkeld en is een operatie aan de luchtwegen ondergaan. We gaan hem in de gaten houden dit seizoen.

Spelsoort1234C 
3         INZETTEN
        3,4,5,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

We gaan verder met weer een Groep 3 Handicap over de grootste obstakels, maar nu over 4000 meter. Het tempo zal in deze koers dus iets hoger liggen dan in de vorige en er is geen twijfel over mogelijk, dit wordt de mooiste koers van de dag! Het veld is zeer aan elkaar gewaagd en we beginnen bovenaan de wedmarkt die wordt aangevoerd door twee rivalen. Rather Be (5) en Mister Whitaker (2) zijn op deze baan in Maart zij aan zij over de finish gestormd. Toen trok de laatste met een hoofdje aan het langste eind maar Mister Whitaker moet daardoor nu 1,5 kilogram meer gewicht dragen dan Rather Be. Mister Whitaker heeft inmiddels al wel een rentree koers in de benen met een makkelijke zege in een Listed koers op de baan van Carlisle. Rather Be moet fris indruk kunnen maken. Hierachter hebben we een grote groep uitdagers die het de eerste twee moeilijk moet kunnen maken.  We beginnen met Movewiththetimes (12) die vanaf een gunstig gewicht van start mag gaan. Zijn verrichtingen doen de kwaliteit van het paard geen goed maar hierdoor is de cote wel een stuk hoger en daarom klagen we niet. Tijdens het Festival in Maart, vergelijkbaar met de Champions League finale, werd hij ingehouden. Tijdens zijn rentree gooide hij zijn jockey uit het zadel maar we vertrouwen blind op het feit dat de connecties hier aan de start verschijnen. Als zij een vermoeden hebben dat het paard niet in orde zou zijn dan, dan zou hij hier niet aan de start staan. Een kleinere baan had dan meer gepast geweest maar er wordt gekozen voor het echte werk en daarom vertegenwoordigt hij de winnend plaats waarde. West Approach (9) is de halfbroer van niemand minder dan Thistlecrack en wordt getraind door Colin Tizzard die de afgelopen twee seizoenen behoorlijk aan de weg timmert. West Approach maakte hier drie weken geleden een zeer goede indruk met een harde koers sleurend aan kop van het veld. Die koers was 5000 meter en in de laatste 1000 meter begonnen de problemen. Met die koers in de benen in combinatie met de kortere afstand hebben we vertrouwen op een plek bij de eerste vier. Splash Of Ginge (10) verrast altijd aan een hoge cote en ook die hoge cote zal hier weer aanwezig zijn. Zo won hij deze koers vorig jaar aan 25/1, weliswaar met 3,5 kilogram minder op zijn rug, maar toch. De prestatie is er niet minder om. Bovendien was hij tijdens het Cheltenham Festival tweede in een soortgelijke koers, ook weer aan 25/1.

Spelsoort1234C 
12         INZETTEN
5,8 5,8 9,10,12 9,10,12   INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

We sluiten af met een Listed Handicap over horden met elf paarden in deze opdracht 4800 meter. Ons oog valt op een paard met noemenswaardige wapen feiten. Anteros (9) won deze koers namelijk in 2016 en was tweede in 2018. Hij stelt het parcours, de baan en de tijd van het jaar dus wel degelijk op prijs. De afgelopen twee jaar had hij steeds twee rentree koersen in de benen en dat is nu ook weer het geval. De ouwe baas is nu alweer tien jaar dus het kan zijn dat de jaren hem parten gaan spelen. Of is hij nog klaar voor een stunt? Trainer David Pipe brengt twee van zijn staltoppers aan de start maar die zijn lastig in te schatten. Vieux Lion Rouge (3) is een drievoudig Grand National deelnemer en komt hier na 217 dagen weer aan de start. Dell’ Arca (1) staat hier onder topgewicht voor een zware opgave maar is wel multifunctioneel met zeges op de vlakkebaan deze zomer. Master Dancer (8) is nog zo’n moeilijk in te schatten paard die na een lange vlakkebaan carriere nu dus de obstakel koersen probeert. Op 27 Oktober 2017 had hij een uitzonderlijk goede dag toen hij hier een koers won met tien lengten verschil. Zijn cote in Engeland is al geslonken van 25/1 naar 14/1 en daarom is hij op onze radar. First Assignment (1) komt hier met een zege achter zijn naam aan de start en dat was 22 dagen geleden op deze baan toen hij hier een Handicap won als favoriet. Hij gaat hier omhoog qua niveau maar zal de langere afstand op prijs stellen. Kampioens jockey Richard Johnson kiest in deze koers voor Weebill (6) die ook met een zege achter zijn naam hier aan de start komt. Hij won zijn laatste koers met groot gemak op de noordelijk gelegen baan, Ayr. De winnende marge was daar zeven lengten en er lijkt nog meer in de tank te zitten. De afstand is een stuk langer als dat hij gewend is maar de connecties weten waar ze aan beginnen. Een interesante deelnemer!

Spelsoort1234C 
6         INZETTEN
        1,6,8,9 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.