Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Thurles - 23 maart

Thurles - zaterdag 23 maart - starttijd 15.20

Race 1 Adare Manor Opportunity Maiden Hurdle - starttijd 15.20

Iconic Lady (16) heeft 4 races gelopen en wist zich 1 maal te plaatsen. Die was in haar voorlaatste start waar ze derde werd op iets minder dan 20 lengtes afstand. Haar laatste race, ruim 2 weken terug, werd ze vierde op iets meer dan 12 lengtes verschil. Beide races werden hier op Thurles gelopen. Ondanks dat de marges groot zijn, was de concurrentie ook een stuk sterker en hier zal ze het beter moeten gaan doen. Kolumbus (2) is al 13 keer gestart over hurdles en wist zich 6 keer te plaatsen (waarvan één eerste plaats). Zijn laatste race eindigde hij als vierde op meer dan 26 lengtes van The Big Lense. Zijn twee races daarvoor werd hij bij beide derde en dicht acht er de winnaar zat. Dit is zijn eerste start sinds augustus 2018. City Limits (5) werd 2,5 week geleden vierde en kwam daarmee 2 lengtes te kort tot de winnaar Markhan op Dundalk. Van zijn 3 races over hurdles is hij één maal derde geworden. Dit deed hij in zijn één na laatste race op Punchestown in februari. Waar het verschil iets meer dan 9 lengtes bedroeg. He’s Ok (8) heeft 4 races gelopen en had een mooie start tijdens zijn laatste race hier op Thurles. Toch liet zijn uithoudingsvermogen het afweten en zakte hij terug in de plaatsen tijdens de eindfase van de race en viel kort daarna. Zijn race ervoor, in januari, finishte hij op een derde plaats en zat er ruim 12 lengtes verschil tussen hem en de eerstegeplaatste.

Plaats 1: Iconic Lady (16)
Plaats 2: Kolumbus (1)
Plaats 3: City Limits (5)
Plaats 4: He’s Ok (8)

 

Race 2 Enjoy White Gypsy At Finns Borrisoleigh Hurdle - starttijd 15.55

Scarpeta (1) had zijn laatste start op het Cheltenham Festival  vorige week. Daar startte hij in de Coral Cup Handicap Hurdle maar wist niet hoger te komen dan een viertiende plaats met ruim 11 lengtes tot winnaar William Henry. In december verscheen hij 2 maal aan de start en won begin die maand in een veld van 7 deelnemers en kwam zijn race erna op een derde plaats binnen op 5½ achter de winnaar. De paarden waar hij tegen liep op Cheltenham zijn van een hoger niveau dan waar hij vandaag tegen loopt en gezien zijn resultaten maakt hij hier een grote kans. Peregrine Run (4) komt van trainer P Fahey, die dit seizoen een winstpercentage van 23% heeft. Zelf heeft de 9 jarige ruin een winstpercentage van 36% over hurdles, wat een nette prestatie is. In zijn laatste 5 races is haar maar één keer buiten de plaatsen gevallen. Dit was in zijn meest recente race in november waar hij vierde werd op 12 lengtes tot de winnaar. Prince Of Scars (5) zijn winkans hier lijkt vrij klein. Maar voor de plaatsen kan hij wel interessant zijn. Van de 14 races is hij in 9 ervan nooit lager geëindigd dan een derde plaats. Daarvan is hij 4 maal eerste geworden. Na zijn derde plaats in maart 2017 had hij in januari zijn eerste start. Daar werd hij 6 van de 11 maar liep een nette race tussen top paarden waaronder Presenting Percy (die de race uiteindelijk won). Robbin’hannon (2) heeft van zijn 8 gelopen races 2 maal gewonnen en wist daarnaast ook 3 maal een tweede plaats te bemachtigen.  Één van die tweede plaatsen was in zijn één na laatste race in december. Daarbij verloor hij van Scarpeta met 8 lengtes verschil. Zijn laatste race was diezelfde maand waar hij in een groot veld 10 van de 23 werd.

Plaats 1: Scarpeta (1)
Plaats 2: Peregine Run (4)
Plaats 3: Prince Of Scars (5)
Plaats 4: Robbin’hannon (2)

 

Race 3 Horse & Jockey Handicap Hurdle - starttijd 16.30

Be My Dream (1) heeft 9 starts gehad over hurdles en is daarvan 3 keer geplaatst. Zij is één van de weinige paarden die recent een nette prestatie heeft neergezet. Vorige week werd zij op Limerick tweede in een groot veld van 17 deelnemers met maar 1¾ verschil tot de eerste terwijl ze het overige veld op 4½ lengte achter zich wist te laten. Lisclogher Lad (2) is me zijn 12 jaar de oudste in dit veld maar ook één van de paarden die in betere vorm is. Begin deze maand werd hij op deze baan derde met 8½ lengte verschil. Dit seizoen startte hij in december ook goed, nadat hij tweede werd op maar iets meer dan 3 lengte afstand. Glenmalure Lodge (17) heeft zich in 7 starts nog niet weten te plaatsen. Toch kwam de 5 jarige merrie redelijk in de buurt toen zij eind februari als vierde eindigde op iets meer dan 6½ lengte verschil in een groot veld van 18 paarden achter Ask Heather (rating 94). Our Girl Naoise (9) heeft over hurdles 7 races gelopen waarvan één maal een eerste plaats en één maal een derde plaats. Haar laatste 2 races werd ze beide vierde al waren deze wel op meer dan 10 lengtes tot de winnaar.

Plaats 1: Be My Dream (1)
Plaats 2: Lisclogher Lad (2)
Plaats 3: Glenmalure Lodge (17)
Plaats 4: Our Girl Naoise (9)

 

Race 4 Pierce Molony Memorial Novice Chase - starttijd 17.05

Met een winsom van €50,000.00 is dit de belangrijkste race van vandaag. Dat kunnen we ook zeker zien aan de paarden die hierin meedingen. Jetz (1) wist in zijn laatste race op Naas zijn jockey niet bij zich te houden. Diezelfde race begon hij goed en kwam netjes mee maar maakte weinig kans tegen Kaiser Black. 3 weken geleden won hij op Navan nog met 8½ lengtes van Benruben in een race waar Duca De Thaix nog 26 lengtes daarachter binnen kwam. Benruben (3) had zijn race daarvoor al een tweede plaats behaald  op Thurles, waar hij maar 1 lengte te kort kwam tot Ex Patriot. Van zijn 6 gelopen races heeft hij zich 4 maal weten te plaatsen maar zijn laatste winst was in december 2018 (4 races geleden). Cubomania (2) loopt rond deze afstanden vrijwel altijd een nette race. Dit kan een reden zijn waarom hij zijn laatste 2 races wat minder goed uitpakten voor hem. Begin februari werd hij vijfde in een veld van 13 en op Cheltenham werd hij gestopt voor de laatste hindernis. In januari zette hij een goede race neer maar werd toen tweede, een halve lengte achter Duca De Thaix. Toch hier een lichte voorkeur omdat Cubomania sinds die race is gestegen in rating en Duca De Thaix langzaam daalt. Duca De Thaix (4) is getraind door G Elliot en is in eigendom van Gigginstown House Stud, waar een groot deel top paarden vandaag komt. Hij heeft een winstpercentage van 21% en was tot voor kort in topvorm. In de maanden december en januari won hij een race waarnaar hij minder goed presteerde. Begin januari kwam hij op 4 van de 6 binnen mer 21½ lengtes verschil en in zijn laatste race, begin deze maand werd hij derde op iets meer dan 34 lengtes afstand.

 Plaats 1: Jetz (1)
Plaats 2: Benruben (3)
Plaats 3: Cubomania (2)
Plaats 4: Duca De Thaix (4)
 

 

Race 5 Duggan Veterinary Supplies Handicap Chase - starttijd 17.40

Sizing Rome (1) maakt de meeste kans op de winst. Niet alleen door zijn winstpercentage van 25% maar ook door de vorm waarin hij aan de start verschijnt. In zijn laatste 3 races is hij twee maal vierde geworden en ging er één maal met de titel vandoor. In zijn winnende start liep hij 9 lengtes uit op de nummer twee. Chief Of Panama (3) zou het gekeken naar zijn rating van 116, goed moeten gaan doen. Van heel veel meer kunnen we niet uitgaan want zijn laatst gelopen race was in oktober 2017 waar hij door een ander paard ten val werd gebracht op Punchestown. Heeft tot nu toe over diverse afstanden goede resultaten behaald. Bee A Beneficiary (9) was op haar best begin 2018. Toen kwam ze tot 3 maal toe, achter elkaar, op een tweede plaats binnen. Haar beste resultaat daarna was haar voorlaatste race in juli 2018 waar ze met een kort hoofdje verschil eerste werd. De laatste start die ze maakte was vorige maand waar ze 10 van de 17 werd met ruim 16 lengtes tot de winnaar. Ze zal haar vorige race nodig hebben gehad en in een veld als dit kan ze een prima race krijgen. Oisin James (8) had het zwaar tijdens zijn laatste race waarbij hij op plaats 13 van de 18 uit kwam. Het verschil in lengtes lag ruim boven de 50 terwijl hij twee weken ervoor nog derde wist te worden.

Plaats 1: Sizing Rome (1)
Plaats 2: Chief Of Panama (3)
Plaats 3: Bee A Beneficiary (9)
Plaats 4: Oisin James (8)

 

Race 6 Devil's Bit Beginners Chase - starttijd 18.15

Another Barney (2) heeft uit dit rijtje tegen de sterkste concurrentie gelopen en wist deze maand daartegen op een vierde plaats binnen te komen op 7 lengtes afstand. De race die hier op Thurles gehouden werd, werd gewonnen door Smoking gun, een paard wat inmiddels een winstpercentage van 50% heeft en een rating van 128. Hopelijk kan hij bouwen op de vorm die hij nu heeft want hiervoor waren zijn race ondergemiddeld te noemen. Uit 9 races heeft hij er 1 gewonnen maar dit was tijdens zijn debuut in januari 2018. Rathnure Rebel (3) heeft 25% van zijn gelopen races gewonnen en wordt getraind door N Meade. 2 weken geleden eindigde hij op een tweede plaats op Gowran Park uit een veld van 15. Wel zat hij op ruim 8 lengtes achter de nummer één. Zijn race daarvoor werd gestaakt. Vanaf begin af aan zat hij al bij de achterhoede maar leek niet genoeg vorderingen te kunnen maken om hoger te eindigen. Stooshie (6) kan het hier ook goed gaan doen. De 6 jarige ruin is in zijn hurdle carrière in de helft van zijn starts in de plaatsen geëindigd. Zijn laatste race op Thurles werd hij derde met ruim 9 lengtes tot de nummer twee. Een paar weken geleden werd hij 6 van de 11 op Naas, waar hij geen indruk wist te maken met 47 lengtes tot de winnaar Chacun Pour Soi. You Can’t Catch Me (9) doet het met een 33% winstpercentage over flat beter dan hurdles. Hoe dan ook heeft de 10 jarige ruin zijn laatste aantal races niet spectaculair gelopen. Deze maand werd hij 10 van de 15 op Gowran Park en daarvoor werd hij drie maal achter elkaar vijfde met gemiddeld 11 lengtes tot de winnaar.

Plaats 1: Another Barney (2)
Plaats 2: Rathnure Rebel (3)
Plaats 3: Stooshie (6)
Plaats 4: You Can’t Catch Me (9)

 

Race 7 www.thurlesraces.ie Flat Race - starttijd 18.50

Geen enkel paard in deze race heeft meer dan 2 starts gehad. Waarvan voor een deel dit hun dedbuut wordt. Soviet Pimpernel (12) heeft één start gehad 3 weken geleden. Op Leopardstown werd de 4 jarige ruin tweede op 5½ lengte afstand. Hij is getraind door P Fahey en ik verwacht dat hij het hier goed gaat doen. Datzelfde geldt voor Farceur Du Large (4), die in bezig is van Gigginstown House Stud en getraind wordt door N Meade waar dezelfde verwachtingen voor gelden ondanks dat hij nog niet eerder heeft gelopen. Scalor (9) is ook tweede geworden tijdens zijn debuut die hij eind februari liep. Tussen hem en de nummer één zat 6½ lengte. My Uncas (7) liep ook in februari maar voor hem eindigde zijn race niet zo mooi. Hij liep kon het goed bijhouden maar toen hij iets terug zakte werd hij ten val gebracht. Trainer H De Bromhead heeft meerdere paarden met potentie en dit is er zeker één van.

Plaats 1: Soviet Pipernel (12)
Plaats 2: Farceur Du Large (4)
Plaats 3: Scalor (9)
Plaats 4: My Uncas (7)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.