Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Thurles - 6 februari

Thurles - donderdag 06 februari 2020 - Start: 14:15

Race 1 Templemore Beginners Chase – starttijd 14.15

Op dit moment is Arvico Bleu favoriet in deze race. Ondanks dat hij al meermaals zijn talent heeft laten zien ga ik voor Antey (1). De door W P Mullins getrainde ruin viel weliswaar tijdens zijn laatste race, hij liep op dat moment nog wel vooraan en was al de gehele race sterk aanwezig. Uit 10 start plaatste hij zich in de helft en wist in totaal 3 races te winnen. Hij zal starten onder jockey P Townend die over de afgelopen 2 weken een winstpercentage van 41% heeft. Arvico Bleu (2) liep na 338 dagen een maand geleden voor het eerst weer op Fairyhouse. Daar kwam hij op plaats 7/14 binnen in een race die gewonnen werd door Charlie Stout. In het begin van de race nam hij de leiding maar verzwakte al vroeg in de race. Of hij vandaag alweer zodanig in vorm is om hier de winst te pakken is twijfelachtig maar dat hij sterke concurrentie is staat vast. Max Dynamite (8) wordt ook getraind door W P Mullins en zal vandaag worden gereden door D Mullins. Hij maakte begin vorige maand zijn chase debuut en kwam op een vierde plaats op 21 lengtes achter winnaar Elwood binnen (die een 135 RPR heeft). De 10 jarige heeft over verschillende afstanden goed gepresteerd, waaronder deze 2M. Calicojack (4) loopt vandaag zijn eerste chase en komt aan start na zijn wint op Down Royal waar hij met een hoofdje won van Indian Admiral uit een veld van 20 deelnemers. Uit 10 starts plaatste hij zich 7 keer maar wist tot nu toe maar eenmalig te winnen.

Plaats 1: Antey (1)
Plaats 2: Arvico Bleu (2)
Plaats 3: Max Dynamite (8)
Plaats 4: Calicojack (4)
Extra: Mitchouka (9)

 

Race 2 Join Us Here Again Feb 20th Handicap Chase – starttijd 14.45

Brog Ahaon (1) scoorde zijn laatste winst in augustus 2019 over hurdles. Uit 3 chase starts heeft hij zich nog niet weten te plaatsen al kwam hij tijdens zijn laatste race wel in de buurt met een vierde plaats. Die race liep hij al vroeg aan kop maar maakte meerdere grote fouten wat hem tijd en vooral energie kostte. Met wat verbetering van zijn sprongen zal hij het hier goed moeten doen. De afstand zal prima zijn gezien hij daarover al eens heeft gewonnen. Flamingos Court (4) kwam 5 maal aan starts over chases. De laatste 3 keer daarvan kwam de merrie op een vierde plaats. Officieel mogen we haar race op Cork niet meetellen bij die 3 omdat ze gediskwalificeerd werd toen ze haar dekje verloor. Ze lag op een derde plaats en eindigde als vierde toen ze in de laatste meters nog werd ingehaald. Capture The Drama (5) is met zijn 12 jaar veruit de oudste maar met 73 races op de teller heeft hij ook de meeste ervaring. Ondanks dat hij een aantal prachtige resultaten heeft behaald wat betreft de chases, lijkt hij die vorm kwijt te zijn. Van zijn afgelopen 3 races kon hij er maar één uitlopen en kwam toen op een vierde plaats op 17 lengtes achter winnaar Biddy The Boss. Hij verzwakte die race, net zoals dat tijdens zijn laatste race ook gebeurde. Beide werden gelopen over meer dan 3M en de 2M vandaag zal voor hem goed uit kunnen pakken. Barna Venture (2) liep voor het laatst eind december 2018 een sterk seizoen. Daarna is het op en neer gegaan met de 10 jarige ruin. In november 2019 plaatste hij zich voor het laatst met een derde plaats. Hij liep nog 2 races daarna maar kwam niet in de buurt van de koplopers en eindigde in beide races op een negende plaats. Hij een course&distance winnaar dus hem uitsluiten is geen logische keuze.

Plaats 1: Brog Ahaon (1)
Plaats 2: Flamingo’s Court (4)
Plaats 3: Capture The Drama (5)
Plaats 4: Barna Venture (2)

 

Race 3 thurles.ie Maiden Hurdle – starttijd 15.15

Whatnotoknow (16) lijkt de meeste kans te hebben er hier met de winst vandoor te gaan. In de helft van zijn races kwam hij op een tweede plaats terecht. De laatste daarvan, halverwege februari, zat er maar een halve lengte verschil tussen hem en winnaar Arcadian Sunrise. Zoals ook tijdens die race, zal hij gereden worden door R Blackmore. The Broghie Man (9) is 5 maar heeft er al 25 start op zitten. Zijn laatste race zag er veelbelovend uit toen hij uit een veld van 22 als tweede de finish over kwam en ook maar een halve lengte te kort kwam tot de winnaar. Hij zal gereden worden door B J Cooper, die hem eerder dit jaar al reed maar niet tot de plaatsen kwam. Backsheesh (10) is hier de enige die al eens over deze afstand gewonnen heeft. Na die race liep hij nog 2 maal naar de plaatsen uit 3 races waarvan meest recent zijn derde plaats in oktober op Cork. Rebellito (2) liep in 2017 een goed seizoen (met 2 maal winst) voor trainer J Boisnard. In 2018 verhuisde hij naar trainer W P Mullins en liep daar 2 races voor. In november werd hij zesde op Punchestown waarna hij 50 dagen geen races liep. Daarna kwam hij nogmaals op Punchestown aan start maar moest zijn race staken na bleef verzwakken. Zijn jockey, P Townend gaf aan dat hij opmerkte dat de ruin vlak ervoor last van zijn ademhaling leek te hebben.

Plaats 1: Whatnotoknow (16)
Plaats 2: The Broghie Man (9)
Plaats 3: Backsheesh (10)
Plaats 4: Rebellito (2)
Extra : Still Standing (19)

 

Race 4 Horse & Jockey Rated Novice Hurdle – starttijd 15.45

The Bosses Oscar (2) getraind door G Elliot heeft als eens gewonnen op Thurles en sinds eind vorig jaar ook over de afstand van vandaag. Dit seizoen won hij 2 van zijn 3 gelopen races. In de race ertussen werd hij tweede op een halve lengte van winnaar Blue Sari. Jockey voor vandaag is D Russell, die hem de afgelopen 2 maal ook reed en het hier zal moeten opnemen tegen Anything Will Do (1) van trainer J P O’Brien. De 5 jarige ruin zal gereden worden door J J Slevin waaronder hij al 2 keer eerder won dit jaar. Na 3 maal winst op rij werd hij vorige maand derde met 16 lengtes tot de winnaar. Hij zal een behoorlijke stap omhoog gaan in afstand, wat voor hem de eerste keer zal zijn. French Dynamite (4) maakte in mei 2019 zijn debuut voor trainer M F Morris in een point-to-point op Tralee, die hij won. Daarna startte hij over hurdles waarbij hij zijn eerste race won op Thurles met 1¼ verschil tot de nummer twee. Als laatste werd hij vijfde in de ‘’Lawlor’s Of Naas Novice Hurdle’’ die werd gewonnen doo Envoir Allen (153 RPR). Belfast Banter (3) leek met een tweede plaats in december zijn seizoen goed te beginnen maar viel toen hij aan kop lag en een goede kans had om de race te gaan winnen. Zonder duidelijke reden liep hij zijn laatste race een stuk minder goed toen hij als vijfde eindigde op Down Royal.

Plaats 1: The Bosses Oscar (2)
Plaats 2: Anything Will Do (1)
Plaats 3: French Dynamite (4)
Plaats 4: Belfast Banter (3)

 

Race 5 Holycross Maiden Hurdle – starttijd 16.20

Sempo (4) behaalde in beide hurdle races de plaatsen voor trainer J P O’Brien. Zijn tweede plaats eind december is zijn meest recente race. Hij ging zijn vorige race in afstand omhoog en kwam over alsof hij nog genoeg had om verder te kunnen. Vandaag verwacht ik ook niet dat hij daarom moeite zal hebben met een nog iets langere afstand. Minella Encore (3) heeft eenzelfde verhaal als Sempo. Ook hij plaatste zich de afgelopen twee keer. In november 16 lengtes achter winnaar Drury waarmee hij op een tweede plaats eindigde en begin januari op Cork op 6¼ lengtes achter Escaria Ten, al was dat over 3M en doet hij dus juist een stapje terug in afstand. Rapid Response (18) kon zijn voorlaatste race jockey R M Power niet in het zadel houden tijdens de ‘’Irish Daily Star Christmas Handicap Hurdle’’ op Leopardstown waaraan hij begon na 350 dagen rust. Zijn laatste race was begin januari op Naas waar hij verbetering liet zien toen hij als derde de finish over kwam en op 2¾ lengte achter winnaar Abraham wist te komen. Ook hij gaat vandaag in afstand omhoog toen hij duidelijk nog genoeg energie over had op Naas. Alighted (1) had in 2017 al zijn eerste race (die hij won) maar liep daarna bijna een jaar geen races. Eind 2018 kwam hij aan start op Punchestown om daar een tweede plaats te pakken met 1½ verschil tot de winnaar. Daarna kwam hij na ruim een jaar weer aan start op Down Royal maar kon zijn race niet afmaken. Sinds die keer en vandaag zit nog geen anderhalve maand en dat lijkt hem goed te zullen doen.

Plaats 1: Sempo (4)
Plaats 2: Minello Encore (3)
Plaats 3: Rapid Response (18)
Plaats 4: Alighted (1)
Reserve: Face The Odds (12)

 

Race 6 Killinan Handicap Hurdle – starttijd 16.55

Vrijwel alle paarden hebben hier nog een hoop te bewijzen. Capture The Action (1) liep uit 16 races in maar 2 races naar de plaatsen maar één daarvan was wel haar voorlaatste race waarbij ze een neklengte achter de winnaar de streep over kwam. Haar laatste race kwam ze als zesde binnen uit en veld van 12. Voor die races eindigde ze eerder als vierdemaar kon niet dicht genoeg bij de winnaar komen om tot de plaatsen te komen. Ze is sterkere concurrentie gewend en dat zal hier een voordeel zijn. Knockanora Lady (13) liep dit seizoen in 4 races en plaatste zich in één ervan. Haar laatste race liep ze eind december en kwam uit een veld van 20 op een vierde plaats op 4¾ lengtes achter de winnaar. Dressednblack (11) wist zich in nog geen enkele race te plaatsen, laat staan te winnen. Inmiddels heeft ze 26 starts gehad en lijkt het er niet op dat ze deze race zal gaan winnen. Voor de plaatsen daarentegen is ze wel interessant. Meest recent is haar vierde plaats op Clonmel. Captain Jimmy (2) start in een zwakker veld dan hij gewend is en zal het hier goed moeten gaan doen. Na nog geen plaatsen te hebben behaald is het daar nu wel tijd voor. Al heeft hij pas 4 races gelopen en is er ook nog ruimte voor verbetering.

Plaats 1: Capture The Action (1)
Plaats 2: Knockanora Lady (13)
Plaats 3: Dressednblack (11)
Plaats 4: Captain Jimmy (2)
Plaats 5: Cousin Pascal (21)

 

Race 7 Munster INH Flat Race – starttijd 17.25

In deze flat race zullen een aantal paarden hun debuut maken. Ondanks dat Wishful Thinking van trainer B O’Neill het hier goed lijkt te kunnen gaan doen, staan er geen paarden in het rijtje die niet al eens of meermaals gelopen hebben. Run For Oscar (11) en Favori De Champdou (8) hebben beide in december verloren van Eric Bloodaxe (in aparte races). Run For Oscar wist op 5¼ lengtes te komen terwijl Favori De Champdou niet dichterbij kwam dan 12½ lengtes. Ondanks dat Favori De Champdou in zijn enige race erna tweede werd, kunnen we er vanuit gaan dat Run For Oscar verbeterd zal zijn. Barbary Master (6) maakte zijn debuut al in februari en deed dat meteen over 3M. Dat leek toch een stap te veel toen hij als derde van de vier finishte. De kortere afstand van vandaag zal waarschijnlijk beter passen. Fais Ton Chemin (7) heeft ook één race in de benen. Hij startte een maand geleden zijn carrière en kwam als vierde binnen uit een klein veld van zes. Hij is getraind door W P Mullins, die het vaak goed doet met paarden die nog kort bezig zijn.

Plaats 1: Run For Oscar (11)
Plaats 2: Favori De Champdou (8)
Plaats 3: Barbary Master (6)
Plaats 4: Fais Ton Chemin (7)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.