Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Tipperary - 6 oktober

Tipperary (Super Sunday) - zondag 6 oktober 2019 – start: 14.30

Race 1 Athassel House Stud Irish EBF M'dn – starttijd 14.30

Sunchart (11) kwam 1¼ lengtes te kort tijdens zijn debuut op Listowel en kwam daarmee op een tweede plaats. Zoals ook die dag, zal hij vandaag gereden worden door jockey B Coen. Classify (1) zal hier zijn debuut maken voor trainer D K Weld onder jockey O Orr. Trainer A P O’Brien heeft 2 sterke paarden in dit veld, namelijk Dawn Patrol (4) en Delphi (5). Beide zijn nakomelingen van de tophengst Galileo. Kleine voorkeur voor Dawn Patrol in deze. Sacramento (9) heeft 2 races gelopen maar nog geen plaats behaald. Toch maakt hij daar hier voor trainer J P O’Brien wel kans op. Hij wordt gereden door jockey D McDonogh, die hem in zijn laatste race ook reed en tot een vijfde plaats kwam.

Plaats 1: Sunchart (11)
Plaats 2: Dawn Patrol (4)
Plaats 3: Delphi (5)
Plaats 4: Sacramento (9)
Extra: Classify (1)

 

Race 2 TheTote.com H'cap – starttijd 15.00

De 3 jarige Pivotal merrie Askerana (10) is getraind door D K Weld en liep in haar debuut meteen naar een eerste plaats onder jockey C D Hayes, die ze vandaag ook mee heeft. Haar debuut was over een iets langere afstand dan waar ze nu over start. De 5 jarige Cyrus Dallin (4) won 2 van zijn 3 afgelopen races en werd kwam in de overige race op een keurige tweede plaats binnen. Qua afstand heeft hij wat te bewijzen, gezien over 7F gingen en hij nu een stap omhoog zal moeten maken. Eerder in zijn carrière liep hij al over 1M of (iets) langer maar presteerde hij aanzienlijk minder goed. Meest vergelijkbaar was zijn derde plaats op Limerick over 1M. Ideal Pal (6) heeft in tegenstelling tot Cyrus Dallin vaak over deze en vergelijkbare afstanden gelopen. Zijn voorlaatste race was over dezelfde afstand op Listowel waar hij als derde over de streep kwam. Zijn laatste race was op Gowran Park over 1M waar jockey B Coen hem naar een tweede plaats reed. Onlyhuman (1) had 7 starts dit jaar en wist zich bij 5 ervan te plaatsen (waarvan 2 met winst). Zijn laatste race werd hij laatste uit een groot veld van 25 waar hij verzwakte en uiteindelijk ingehouden werd maar wel de race uit wist te lopen. Dit zijn we niet van hem gewend en het is de moeite waard om hem in de gaten te houden.

Plaats 1: Askerana (10)
Plaats 2: Cyrus Dallin (4)
Plaats 3: Ideal Pal (6)
Plaats 4: Onlyhuman (1)

 

Race 3 Coolmore  Stud Home Of Champions Concorde Stakes – starttijd 15.30

Trainer D K Weld maakt een goede kans met Imaging (1). In april was de 4 jarige hengst na 158 voor het eerst weer te zien op Leopardstown waar hij er met de winst vandoor ging. Dat dat geen eenmalige actie was bleek uit zijn race erna toen hij ook daar de winst wist te pakken. In mei liep hij zijn meest recente race waarbij hij tweede werd, een halve lengte achter winnaar The Revenant. Alle 3 zijn bovengenoemde races liep hij (zoals ook vandaag) onder jockey O Orr. Dubai Dominion (6) liep in totaal 9 races waarvan hij zich in 5 plaatste. Één maal daarvan won hij, al is dat inmiddels al een lange tijd terug (juli 2018). Na 75 dage rust maakte hij een veelbelovende come-back toen hij vorige maand als tweede eindigde en maar een nek te kort kwam tot winnar Qaysar. Black Magic Woman (11) won in juni nog 2 races achter elkaar over 7F. 3 weken geleden liep ze voor het laatst op Leopardstown en kwam met een neklengte verschil op een tweede plaats in een veld met 17 deelnemers. Bowerman (2) wisselde in juli van trainer R Varian naar A McGuinness, waar hij 3 starts voor maakte. Iets meer dan een week geleden won hij met jockey R P Whelan op Gowran Park over 1M. Vandaag zal hij door D McDonogh gereden worden.

Plaats 1: Imaging (1)
Plaats 2: Dubai Dominion (6)
Plaats 3: Black Magic Woman (11)
Plaats 4: Bowerman (2)

 

Race 4 Horse & Jockey Hotel H'dle – starttijd 16.00

Petit Mouchoir (3) heeft tegen meerdere toppaarden gelopen waaronder Footpad, Buveur D’Air en Apple’s Jade, om een aantal te noemen. In mei liep hij voor het laatst op Punchestown waar hij op een vierde plaats kwam, 4¼ lengtes achter Buveur D’Air. Vandaag zal hij ondersteund worden door jockey R Blackmore, die hem zijn voorlaatste race naar een vierde plaats reed, op 5 lengtes van winnaar Rashaan. Davids Charm (2) won zijn beide laatste races met ongeveer een lengte verschil tot het overige veld. Hij won 25% van zijn gelopen races onder verschillende jockeys maar zal vandaag vergezeld worden door P Enright, waarmee hij zijn laatste race won. Ballyoisin (1) kwam na 239 dagen rust sterk terug door op Killarney een gemakkelijke eerste plaats te behalen met jockey D O’Keeffe. 3 weken geleden kwam  hij niet verder dan een vijfde plaats, op 2½ lengtes achter Davids Charm. Hij wordt vandaag door jockey B Geraghty gereden, die hem al eerder naar een eerste plaats reed. Winter Escape (5) had een top seizoen in 2018. In januari 2019 won hij voor het laatst en wist tot nu toe die vorm niet meer te herpakken in zijn 3 gelopen races erna, waarbij hij tijdens zijn laatste race zijn race moest staken. Is sinds 2018 door niemand anders dan M P Walsh gereden en dat zal vandaag ook het geval zijn.

Plaats 1: Petit Mouchoir (3)
Plaats 2: Davids Charm (2)
Plaats 3: Ballyoisin (1)
Plaats 4: Winter Escape (5)

 

Race 5 Joe Mac Novice H'dle – starttijd 16.30

Favoriet in deze race is Turnpike Trip (1) die onder jockey K Brouder aan start komt. Deze jockey heeft over de afgelopen twee weken een winstpercentage van 33% behaald en trainer C Byrnes 75% door met 3 van de 4 door hem getrainde paarden te winnen. Turnpike Trip kwam in juli bij C Byrnes en won 2 van zijn 3 starts voor hem. In de overige race kwam hij tot een nette tweede plaats in een klein veld van 5. Popong (3) liep al haar 4 races onder jockey H Morgan waarmee ze 2 maal won. Haar laatste race ging haar minder goed af dan verwacht toen ze op Galway op plaats 5 (van de 6) eindigde. Vandaag heeft ze jockey R Blackmore mee is deze combinatie er één om rekening mee te houden. Razoul (4) zal daar uiteraard proberen een stokje voor te steken. In zijn afgelopen 5 races wist hij zich in allen te plaatsen en won zijn beide laatste paar. Zijn voorlaatste met een overduidelijke 10 lengtes verschil. Vandaag is D Meyler zijn jockey, net als de afgelopen 3 maal. Way Back Home (2) verschijnt hier aan start onder jockey M Walsh voor trainer P Roche. Ondanks zijn hoge rating over hurdles liep hij de afgelopen 2 keer de plaatsen daarbij mis toen hij als vierde eindigde. Zijn meest recente race was vorige week waar hij als derde eindigde op 4¾ lengtes van de winnaar. Al was dit niet over hurdles.

Plaats 1: Turnpike Trip (1)
Plaats 2: Popong (3)
Plaats 3: Razoul (4)
Plaats 4: Way Back Home (2)

 

Race 6 Fitzgerald's Woodlands Hotel H'cap H'dle – starttijd 17.00

In deze race gaat de voorkeur uit naar Jake Peter (6), getraind door P J Flynn. In juni won de 5 jarige ruin met 6 lengtes op Fairyhouse met jockey B Coen. Meest recent is zijn tweede plaats op Tramore met diezelfde jockey. Hiermee kwamen ze tot 4¼ lengtes tot de winnaar. Vandaag zal hij gereden worden door jockey D O’Keeffe, die hem nog niet eerder reed. Wait Here (8) werd 3 maal op rij derde voor hij eind augustus zich wist te verbeteren en als tweede de finish over kwam. De winnaar die race was Darver Star, die momenteel een RPR van 146 heeft en ronduit te sterk bleek voor het overige veld. Voor het eerst zal jockey S Torrens plaatsnemen in het zadel. Oscars Den (3) start vandaag onder P Townend waarmee hij tot een tweede plaats kwam begin dit jaar. P Townend heeft en 17% winstpercentage over de afgelopen 2 weken. Ondanks meerdere goede races begin dit jaar is hij sinds maart niet in topvorm. Zijn meest recente race moest hij staken voor de laatste hindernis. Zijn voorlaatste race werd hij nog derde en hij zal hier een plaats moeten kunnen pakken. Try Again (5) plaatste zich in de helft van zijn 10 starts over hurdles. In 2019 liep hij tot nu toe maar 2 races waarvan hij zich in de eerst wist te plaatsen toen hij derde werd. Zijn laatste race werd hij zesde in een veld van 19. Wordt vandaag door L P Dempsey gereden, die voor het eerst op hem plaats zal nemen.

Plaats 1: Jake Peter (6)
Plaats 2: Wait Here (8)
Plaats 3: Oscars Den (3)
Plaats 4: Try Again (5)

 

Race 7 Like-A-Butterfly Novice S'chase – starttijd 17.35

Brahma Bull (1) en Robin De Carlow (6) (st)reden meermaals tegen elkaar de afgelopen races. In juli won Robin De Carlow met 6 lengtes van Brahma Bull op een tweede plaats. Laatstgenoemde wist in augustus het tij te keren toen hij als eerste de finish over kwam met Robin De Carlow op 3 lengtes achter hem. Beide paarden staan in training bij W P Mullins en zullen het vandaag weer tegen elkaar opnemen, samen met Champagne Classic (2), die hier ook serieuze concurrentie is. In april 2017 kreeg hij, na twee overwinningen op rij een pauze van 641 dagen. In januari dit jaar kwam hij weer aan start. Over 3M liep hij op Naas naar een derde plek onder jockey J Kennedy. De maand erna startte hij ook over 3M maar dit keer op Navan. Hier behaalde hij onder dezelfde jockey een tweede plaats op maar ½ lengte van winnaar Chris’s Dream. Vandaag komt hij aan start na een pauze van bijna 8 maanden. Moon Over Germany (4) kwam na 117 dagen pauze aan start op Ballinrobe om er met een ruime winst vandoor te gaan met jockey R Blackmore. Twijfelpunt is de afstand, waar hij in zijn carrière één maal over reed en toen niet verder dan een zesde plaats kwam (al was dit in 2016).

Plaats 1: Brahma Bull (1)
Plaats 2: Champagne Classic (2)
Plaats 3: Robin De Carlow (6)
Plaats 4: Moon Over Germany (4)

 

Race 8 Peppermill (C&G) (Pro-Am) Flat Race – starttijd 18.10

Rocket Lad (1) plaatste zich in alle 4 zijn starts dit jaar en won de helft ervan (beide over dezelfde afstand als vandaag). Zijn laatste race was over hurdles waar hij langere tijd op een tweede plaats liep maar bij de laatste hindernis viel en daarbij zijn mogelijke winst aan zich voorbij zag gaan. The Little Yank (5) kwam vorige maand als runner-up over de finish tijdens zijn debuut op Listowel in een veld bestaande uit 16 deelnemers. Dit deed hij onder jockey D Lavery voor trainer J P Ryan. Double Talkin Jive (2) won ongeveer 2 weken geleden zijn debuut voor trainer P Martin met een halve lengte. Hij werd gereden door jockey D Lavery over een iets langere afstand dan vandaag. De door G Elliot getrainde Escaria Ten (3) won zijn debuut in maart op Borris House met jockey J Codd. De afstand vandaag is een stuk korter, gezien zijn vorige race over 3M was. De paarden waartegen hij tijdens zijn debuut liep hebben wat minder goed gepresteerd dan bovengenoemde Double Talkin Jive, waardoor hij als laatst genoemd wordt in deze rij.

Plaats 1: Rocket Lad (1)
Plaats 2: Little Yank (5)
Plaats 3: Double Talkin Jive (2)
Plaats 4: Escaria Ten (3)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.