Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Toulouse - 13 februari

Toulouse  – woensdag 13 februari 2019 – Start 16.22 uur

Race 1: Prix d'Arbois

Na een bescheiden campagne in de tweede helft van 2018 heeft Davy de Tazière (8) begin dit jaar zijn oude vorm weer volledig hervonden met een zege en twee tweede plaatsen in drie starts. Nu hij heel mooi staat ingeschreven in het eerste band op een baan waar hij goed presteert kan de zoon van Naif Phi hier van kop af ver komen. De directe tegenstand wordt aangevoerd door Dream Along (4), recent winnaar over 2150 meter in Toulouse en altijd goed presterend zonder zijn achterijzers, en Delmonica Vet (6), 3e in Bordeaux op 20 januari bij haar eerste koers voor trainer Franck Marty. Indien hij goed vertrekt kan de atletische Drop des Duriez (16) een actieve rol spelen in de aankomst. Boléro Love de Lou (5), die het profiel van deze baan zal waarderen (zeven overwinningen op een rechtsom baan) en Calino Pénème (14), die beter liep dan je zou denken van zijn 10e plaats hier op 22 januari na zeven maanden afwezigheid, kunnen zich in de aankomst mengen. De verrassing kan komen van A Quatre Amis (12), die op 12 oktober 2018 won op deze afstand, of van Dolina des Plaines (1), die we niet zagen sinds half oktober maar die komt uit een stal in vorm en die haar voorlaatste start op deze baan wist te winnen.

Plaats 1: Davy de Taziere (8)
Plaats 2: Dream Along (4)
Plaats 3: Delmonica Vet (6)
Plaats 4: Drop des Duriez (16)
Plaats 5: Bolero Love de Lou (5)

 

Race 2: Prix d'Arzano

De begin dit jaar tweevoudig winnaar op deze baan Dorlando du Vivier (7) had een beter resultaat kunnen halen als hij afgelopen zaterdag wat meer fortuin op de laatste rechte lijn had gehad. Nu hij vanuit het eerste gelid mag vertrekken zou de pupil van Julien Rivière actief moeten kunnen meedoen in de strijd om de eerste plaatsen. Als directe tegenstanders noemen wij Divine Luxor (4), die drie van haar laatste vijf starts wist te winnen in Bordeaux-Le Bouscat, en De Padd (5), die komende is getuige zijn 3e plaats op dit parcours waar hij bijna 2e werd achter een zekere Davy de Taziere, ons paard van de dag. De gecompliceerde Désir Princier (8), veroordeeld tot een start aan de buitenzijde, en Dakin Turgot (2), die een goede rentreekoers liep op 22 januari, zijn niet bij voorbaat verslagen, op z'n minst voor de plaatsen. De kansen van Donnezac (14), die op deze baan vooruitgang toonde, en van Delphos (3), erg moeilijk maar ook talentvol, mogen niet onderschat worden.    

Plaats 1: Dorlando du Vivier (7)
Plaats 2: Divine Luxor (4)
Plaats 3: De Padd (5)
Plaats 4: Desir Princier (8)
Plaats 5: Dakin Turgot (2)

 

Race 3: Prix Jupiter d'Opale

Eandel Smiling (3) boekt dit jaar veel progressie en was laatst goede 2e over 2700 meter in Lyon-La Soie. Mooi ingeschreven qua winsom kan de pupil van Bruno Marie doorgaan op de goede weg. Zijn voornaamste tegenstanders zijn Evisto Blues (8), die een grote mate van betrouwbaarheid laat zien en hier zonder ijzers loopt met hoge verwachtingen, Echo Meslois (6), die onlangs in Bordeaux-Le Bouscat lang zicht had op de overwinning, en Etoile des Anjeaux (2), 3e in de referentiekoers in Agen op 16 januari.  

Plaats 1: Eandel Smiling (3)
Plaats 2: Evisto Blues (8)
Plaats 3: Echo Meslois (6)
Plaats 4: Etoile des Anjeaux (2)

 

Race 4: Prix d'Aubin

Edith de Marçay (9) rijgt de goede resultaten aaneen sinds het begin van de winter en loopt hier zonder ijzers net als bij haar 2e plaats in Nantes op 26 december. De dochter van de kampioen Royal Dream kan van deze mooie inschrijving tegen de winsomgrens profiteren om haar palmares te openen. Zij moet echter op haar hoede zijn voor Ecusson du Corta (16), die nog steeds verbetert en voor de eerste keer in zijn carrière zonder ijzers loopt, en voor Eau Pinlandia (5), die 2e werd in de referentiekoers in Agen-Le Passage op 3 februari. Aandacht ook voor Eurydice (18), die komende is en er qua winsom mooi in staat. Eloa de Lalosse (3), 5e achter de goede Elna op deze baan op 9 februari, en Eldorado de Loiron (4), die op de goede weg lijkt na een reeks teleurstellingen, komen voornamelijk in beeld voor de plaatsen. Wij completeren onze keuze tenslotte met Ekir de Mai (12), 3e over 2750 meter in Toulouse op 9 januari maar hier niet al te mooi geplaatst in het tweede band, en Easy Wind (7), die niet van alledag is.    

Plaats 1: Edith de Marcay (9)
Plaats 2: Ecusson du Corta (16)
Plaats 3: Eau Pinlandia (5)
Plaats 4: Eurydice (18)
Plaats 5: Eloa de Lalosse (3)

 

Race 5: Prix d'Annot

Furioso Smiling (1) is duidelijk een klasse beter geworden dit jaar sinds hij zonder achterijzers loopt, met twee zeges en een ereplaats in drie starts. Hij heeft nog niet de winsom die past bij zijn kunnen en de zoon van Prodigious kan hier opnieuw een hoofdrol gaan spelen. Fauve de Fromentel (5), die het bijzonder goed doet zonder ijzers op de baan van Toulouse, en Funny Pierji (4), die haar beste beentje voorzette bij haar eerste optreden zonder ijzers, zijn de meest serieuze tegenstanders voor de pupil van Denis Brossard.  Aandacht ook voor Fiesta de Fourcade (7), die deze winter dicht bij een overwinning staat. Filon d'Or (12), voor het eerst zonder ijzers na een nette rentreekoers, en Flora Blue (11), 5e in de referentiekoers van 22 januari op dit parcours, komen vooral voor een plaats in aanmerking. De verrassing zou kunnen komen van Fatale d'Enfer (15), die hier haar eerste zege behaalde over 2150 meter in een minder sterk veld, of van Farceuse de Meauce (2), die het prima deed in Saint-Galmier.

Plaats 1: Furioso Smiling (1)
Plaats 2: Fauve de Fromentel (5)
Plaats 3: Funny Pierji (4)
Plaats 4: Fiesta de Fourcade (7)
Plaats 5: Filon d'Or (12)

 

Race 6: Prix d'Aubagne

De op 16 januari in een amateurkoers in Agen-Le Passage gemakkelijk winnende Cirte la Tour (8) hoeft zich niet meer te bewijzen op de baan van Toulouse, waar zij drie keer won en meerdere malen geplaatst was. Ondanks haar startpositie aan de buitenkant verdient de merrie van de familie Vimond een groot vertrouwen van de wedders. De oppositie wordt aangevoerd door Cacao (3), die goed presteert over de langere afstanden, en Câlin du Pressoir (1), 4e in een vergelijkbare koers op 27 januari in Agen met zijn vier ijzers. Indien hij goed hersteld is van zijn koers in Toulouse op 9 februari, waar hij in een heel stevig tempo het veld de weg wees alvores te verzwakken, kan Cracker (7) een actieve rol spelen in de aankomst. Coumbaya Wind (13), winnares op 3 februari in Agen, en Climax de Bapre (4), die niet beoordeeld mag worden op zijn laatste koers waar hij met ijzers liep, zijn meer dan simpele figuranten in dit gezelschap. De liefhebbers van hoge quoteringen kunnen kijken naar de kansen van Cétaquati (9), die niet eens zo slecht liep in de referentiekoers in Agen op 27 januari, of die van Cérès du Dollar (5), die afgelopen zaterdag even in de voorhoede lag.

Plaats 1: Cirte la Tour (8)
Plaats 2: Cacao (3)
Plaats 3: Calin du Pressoir (1)
Plaats 4: Cracker (7)
Plaats 5: Coumbaya Wind (13)

 

Race 7: Prix d'Astaffort

Het is lastig om iets negatiefs te zeggen over Gun Sissi (9), die in het zuidoosten twee zeges en een 2e plaats behaalde in drie starts. Indien hij goed om kan gaan met de verandering in koersrichting kan de pupil van Yannick-Alain Briand zijn mooie lijstje in stand houden. Garde Contre (7), die zijn palmares opende op deze baan maar nu voor moet geven, en Gamine du Perche (5), die stijgt in categorie na haar overwinning van 22 januari, zullen proberen stevig partij te bieden aan onze favoriet. Gipson Creek (8), die een goede koers liep in ons land na meerdere overwinningen te hebben behaald in Zwitserland, en Gigi d'Attaque (4), die verbetert, kunnen zich met de aankomst bemoeien.

Plaats 1: Gun Sissi (9)
Plaats 2: Garde Contre (7)
Plaats 3: Gamine du Perche (5)
Plaats 4: Gipson Creek (8)
Plaats 5: Gigi d'Attaque (4)

 

Race 8: Prix d'Alzon

In deze lastig voorspelbare montékoers hebben wij een voorzichtige voorkeur voor Cocktail Dynamite (18), die op deze baan won ten koste van Espoir du Marny (winnaar op Vincennes op 6 februari) maar die geen voordeel heeft van het grote aantal starters, en voor Dream de Birdy (5), die het prima doet op de baan van Toulouse. Als voornaamste rivalen zien wij Damura de la Cour (9), die een verre reis maakt naar het zuidoosten voor een mooie inschrijving in het eerste band, en Casting Shannon (19), die bij zijn terugkeer onder het zadel op 15 januari over 2700 meter in Lyon-La Soie een prima eindschot liet zien. Diamant de Neuvy (4), die niet veroordeeld mag worden op zijn eerste koers in deze discipline waar hij al snel foutief was, en Cortico Madrik (13), gezien zijn klasse voor de sulky, hebben eveneens een kans, maar meer voor de plaatsen. Tenslotte completeren wij onze selectie met Darla de Piervive (16), die de laatste keer teleurstelde in Vincennes, en Ciams du Sablier (15), die het goed doet in deze categorie maar hier zijn ijzers onderhoudt.

Plaats 1: Cocktail Dynamite (18)
Plaats 2: Dream de Birdy (5)
Plaats 3: Damura de la Cour (9)
Plaats 4: Casting Shannon (19)
Plaats 5: Diamant de Neuvy (4)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.