Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Tramore - 16 augustus

Tramore (August Racing Festival) – vrijdag 16 augustus – starttijd 18.00

Race 1 EY Chase - starttijd 18.00

De strijd zal mogelijk gaan tussen Barra en Pylonthepressure. Deze twee concurrenten kwamen eind vorige maand ook tegen elkaar uit. Hier kwam Barra (3) sterker uit toen hij op plaats 14/22 eindigde op 38 lengtes achter winaar Borice. Hij vormt vandaag een team met jockey J Kennedy, waarmee hij vorig jaar een gemakkelijke overwinning boekte op Kilbeggan. De race ervoor, die hij met jockey R Blackmore reed, kwam hij ten val bij de laatste hindernis, toen hij ruim 5 lengtes voor lag op het overige veld. Hier duidelijk een sterke speler. Pylonthepressure (1) zal op de loer liggen om van de kleinste kans gebruik te maken. Hij eindigde in de bovengenoemde race op plaats 15/22, wat 11 lengtes achter Barra was. Hij heeft met 11-10 veruit het meeste gewicht mee, maar dat maakt hem zeker niet kansloos. P Townend is vandaag zijn jockey, die hem zijn voorlaatste race naar een tweede plaats reed met maar een hoofdje verschil tot de winnaar. Westland Row (2) komt hier na 2 maal (ruime) winst aan start met jockey D O’Regan, die hem zijn laatste 3 races heef gereden. Tot nu toe deed hij 6 keer mee in een chase, waarvan één keer winst en 3 plaatsingen. Gekeken naar kwaliteiten een zeer goed paard maar oogt minder sterk dan het koppen hierboven. Forza Milan (4) onderging een ‘’wind surgery’’ begin dit jaar en won zijn eerste start erna met 2 lengtes. De overige 2 races na zijn winst gingen niet goed toen hij er één niet uit kon lopen en zijn laatste race als laatste eindigde. Sinds eind vorige maand ging hij van trainer J O’Neill naar trainer J A Nash en zal worden gereden door jockey R Doyle.

Plaats 1: Barra (3)
Plaats 2: Pylonthepressure (1)
Plaats 3: Westland Row (2)
Plaats 4: Forza Milan (4)

 

Race 2 MM Halley & Son Solicitors Handicap Chase - starttijd 18.30

Shes Flat Tothemat (1) won haar laatste race met 1¼ lengte tegen onder andere Daisy Chicks. Die race kreeg ze 11-1 gewicht mee en dat is deze race verhoogt naar 11-12. Toch kan dit niet genoeg blijken om haar tegen te houden op weg naar nog een overwinning. Ze wordt met ‘’cheekpieces’’ gereden onder jockey D O’Keeffe, die haar in haar laatste race ook reed. Daisy Chicks (12) maakt ook hier weer een goede kans. In de bovengenoemde race liep ze met 10-8 gewicht, wat vandaag 10-12 is en ze er in dat opzicht beter vanaf komt dan Shes Flat Tothemat. 10 dagen geleden liep ze op Roscommon maar kwam ten val, twee hindernissen voor de finish. Ze liep op dat moment dicht achter de koploper en had toen nog alle kans op de winst. Clorinka (8) kan het hier voor trainer M Winters verassend gaan doen. De 9 jarige merrie kwam 10 dagen geleden op een derde plaats binnen op 9½ lengtes achter de winnaar. Haar meest recente overwinning was in juni dit jaar voor haar vorige trainer J H Culloty. Over 3M afstand zijn haar beste resultaten en dit is misschien te kort voor haar. Whoyakodding (3) krijgt R Blackmore voor het eerst al jockey mee voor trainer G Ahern. De 8 jarige ruin werd derde in zijn laatste race op 11½ lengtes achter winnaar Arch Melody onder jockey D O’Keeffe (die vandaag Shes Flat Tothemat rijdt).

Plaats :1 Shes Flat Tothemat (1)
Plaats 2: Daisy Chicks (12)
Plaats 3: Clorinka (8)
Plaats 4: Whoyakodding (3)

 

Race 3 Noel Ryan Tree Surgeon(Mares) Maiden Hurdle - starttijd 19.00

Little Lady Lu (12) wist zich in haar 8 starts nog niet te plaatsen maar kwam twee maal tot een vierde plaats. Zo ook tijdens haar meest recente race waar ze met 5¼ lengtes verschil, als vierde de finish over kwam in een veld van 9 deelnemers. Fake Media (11) viel 2 maal in 6 starts tijdens haar 2019 seizoen. Haar één na laatste eindigde ze als tiende, op 16 lengtes afstand van de winnaar. Haar laatste race wist ze een stuk dichterbij te komen toen ze op een vijfde plaats eindigde op 6 lengtes achter de nummer één. My First Symphony (6) had 2 races nodig na 108 dagen rust om weer even warm te worden leek het, nadat ze ver buiten de plaatsen eindigde. Haar laatste race liep ze beter en werd ze vijfde, 15 lengtes achter de winnaar. Myanne (7) maakte 4 starts voor ze van trainer A Slattery naar D Leahy ging. Haar beste prestatie was een vierde plaats in oktober 2018, wat haar laatste race was. Vandaag is haar eerste race na haar trainer wissel die begin juli plaatsvond.

Plaats 1: Little Lady Lu (12)
Plaats 2: Fake Media (11)
Plaats 3: My First Symphony (6)
Plaats 4: Myanne (7)

 

Race 4 Assembly Techniques Handicap Hurdle - starttijd 19.35

Ourauldman (6) kwam in zijn vorige race op 2¼ lengte binnen achter winnaar Tintown Robin en behaalde daarmee een tweede plaats. Dit keer hoeft heeft hij minder gewicht te dragen en schijnt hij nog steeds voortgang te boeken. Wordt weer gereden door R Blackmore. Tintown Robin (3) won zijn laatste race na van achteruit het veld toe te slaan. Dit seizoen is niet zijn beste maar gekeken naar zijn laatste race lijkt hij zijn vorm teruggevonden te hebben. Whereyounow (7) won 2 van zijn 3 starts in 2019 en is vormt alleen daarom al een dreiging. Zijn laatst race werd hij vierde op iets meer dan 3 lengtes achter de winnaar (na 105 dagen rust). Cusp Of Carabelli (4) liep 4 races in 2019 en plaatste zich in de helft. Op Tramore werd hij in zijn voorlaatste race nog derde over een iets langere afstand met jockey S W Flanagan. Vandaag zal J J Slevin plaatsnemen in het zadel.

Plaats 1: Ourauldman (6)
Plaats 2: Tintown Robin (3)
Plaats 3: Whereyounow (7)
Plaats 4: Cusp Of Carabelli (4)

 

Race 5 Definite Ruby Maiden Hurdle - starttijd 20.05

Think Positive (8) wordt gestuurd door trainer W P Mullins en krijgt jockey P Townend mee. Deze jockey pakte de afgelopen weken de winst met 5 van de 9 door hem gereden paarden. Think Positive maakt vandaag zijn hurdle debuut. Van zijn 4 races over flat was zijn beste prestatie zijn voorlaatste race op Kilbeggan waar hij tweede werd. Wordt met ‘’hood’’ gereden. Roney (14) werd 3 weken geleden derde in een chase op 1¼ lengte achter winnaar Licklighter. Haar race ervoor was over hurdles waar zij op Sligo een tweede plaats behaalde. In totaal liep ze in haar carrière 6 maal over hurdles. Ze won nog niet maar plaatste zich 4 keer. S O’Keeffe reed haar destijds naar een tweede plaats maar zal vandaag uiteraard hoger mikken. Dunbar (3) maakte 5 starts over hurdles en plaatste zich daarbij 4 keer. Beide laatste races werd hij tweede, niet ver achter de winnaar. Over deze afstand liep hij al twee keer eerder naar een derde plaats. Alice O’Byrne (10) liep 4 point-to-point races, waarvan ze haar laatste won met 7 lengtes. Allen waren over 3M en dit is een aardige stap terug in afstand. Als deze afstand haar past, kan ze het de bovengenoemde paarden moeilijk maken.

Plaats 1: Thinks Positive (8)
Plaats 2: Roney (14)
Plaats 3: Dunbar (3)
Plaats 4: Alice O’Byrne (10)

 

Race 6 ELC Laser Group (Mares) Handicap Hurdle - starttijd 20.35

Een drietal paarden valt op in deze race. Één ervan is Do Ya Feel Lucky (4), die wordt getraind door D H Kelly en zal worden gereden door D O’Keeffe, die haar in haar afgelopen 3 races reed. De eerste daarvan met D O’Keeffe won de combinatie met een halve lengte verschil. De race erna kwam ze als vierde over de finish en liep net de plaatsen mis. Haar laatste start was eind juli op Limerick waar ze als derde eindigde op 4¼ lengte achter winnaar Ayr Of Elegance. Dat de afstand vandaag in haar voordeel is liet zij in juni zien toen ze over 2M won, hier op Tramore. Ayr Of Elegance (2) staat in training bij H De Bromhead en wordt gereden door R Blackmore, die al sinds eind vorig jaar met regelmaat aan de start verschijnt met de 7 jarige merrie. Over hurdles plaatste ze zich 3 maal uit 13 races en daarbij haar laatste start (van onder andere Do Ya Feel Lucky). Ze presteert beter over  een iets langere afstand maar weet zich hier ook prima te redden. Pivotal Flame (3) haar afstamming is ook aan haar naam te zien (Pivotal). Begin juni plaatste ze zich voor het eerst in een hurdle race. Vorige maand kwam ze binnen op 7¼ lengtes achter Bercasa en kwam daarmee op een vijfde plaats. Die race werd ze, net als vandaag, gereden door D  Mullins. Het is onwaarschijnlijk dat Famous Day (1) er hier met de winst vandoor gaat. Maar misschien weet ze een plaats mee te pakken. Vorig jaar rond deze tijd was zij in haar beste vorm. Na 232 dagen pauze startte ze een paar maanden geleden weer op Cork. Ze liep het eerste deel een prima race en was altijd aanwezig tot ze erg terugviel en haar race moest staken. Achteraf bleek dat ze een gebarsten bloedvat had, wat haar zeventiende plaats kan verklaren.

Plaats 1: Do Ya Feel Lucky (4)
Plaats 2: Ayr Of Elegance (2)
Plaats 3: Pivotal Flame (3)
Plaats 4: Famous Day (1)

 

Race 7 Brennan's Pharmacy INH Flat Race - starttijd 21.10

Trainer W P Mullins lijkt met Getaway Gorgeous (5) de grootste kanshebber. De 5 jarige merrie werd tweede tijdens haar debuut op Ballinrobe, op 5 lengtes achter winnaar Gypsy Island. Deze winnaar won tot nu toe 4 van haar 5 starts. Vandaag wordt ze gereden door P W Mullins, die haar ook tijdens haar debuut reed. Het zal niemand verbazen dat Mystery Stowaway (7) een nakomeling van de hengst Stowaway is. Haar debuut moest ze staken toen ze steeds verder naar achter zakte. Dat was over 3M en de afstand vandaag zal haar beter passen. Een maand geleden liep ze over 2M3F en werd tweede toen ze een klein hoofdje te kort kwam tot de winst. Werd beide races gereden door D G Lavery, net als vandaag. Mezyan (3) komt met jockey T Hamilton aan start, die over de afgelopen weken een winstpercentage van 17% heeft. Vandaag rijdt hij Mezyan voor het eerst en dit zal zeker geen negatieve invloed hebben. Eind juli maakte hij zijn debuut op Galway waar hij vijfde werd op 12 lengtes van winnaar Russian Diamond. Scalor (4) maakte een (verwachte) goede indruk toen hij als tweede over de streep kwam op Punchestown in februari. Zijn beide races erna waren de marges tot de winnaar groot maar hij kan dat in dit veld sterk terugkomen.

Plaats 1: Getaway Gorgeous (5)
Plaats 2: Mystery Stowaway (7)
Plaats 3: Mezyan (3)
Plaats 4: Scalor (4)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.