Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Turffontein - 1 september

Turffontein - zaterdag 1 september - Start: 12:20

Nelson Longshot keert terug met tips voor de baan van Turffontein in Johannesburg waar ons een mooi programma te wachten staat. We besluiten de voorbeschouwing met een Groep 3 over 1200 meter. Zuid Afrika maakt zich op voor een mooi hoogseizoen!

Race 3

We beginnen de dag in de derde koers met een Handicap over 1450 meter met het compacte aantal van 8 deelnemers. De loting op Turffontein is uitermate belangrijk omdat de baan een extreem ruime bocht heeft en tussen 1400 meter en 500 meter 10 meter klimt. Paarden met een laag startbox nummer zijn dus in de positie om dit uit te buiten. In deze koers lijken er twee paarden iets boven de rest van het veld uit te steken. De eerste die ons op viel is Autumn Rain (6) met de leerling jockey van dit moment, Luke Ferraris. Hij is in goede vorm de laatste tijd en claimt bovendien 2,5 kilogram van het gewicht. Het paard heeft in drie koersen nog niks fout gedaan met een tweede plaats en twee overwinningen. In zijn eerste koersen is het duidelijk dat hij er nog niks van begrijpt maar dat hij toch wint of tweede wordt zegt veel over het aanwezige talent. Al koersende wordt hij beter en dat hij het sterkere gezelschap makkelijk de baas is geeft ons veel vertrouwen voor een goede afloop. Heeft even een korte vakantie gehad maar zal ongetwijfeld klaar zijn voor deze koers en heeft met startbox drie een prima uitgangspositie. Dan The Lad (4) komt ook met een overwinning deze koers in en heeft de steun van een zeer goede jockey, Pierre Strydom. Tijdens zijn laatste overwinning was deze jockey ook aan boord en de kenners weten dan dat wij daar een goed gevoel van krijgen. Die overwinning kwam tot stand over 1160 meter maar dat hij deze afstand aan kan heeft hij al eerder laten zien. Ondanks dat de vorige keer over kortere afstand werd gerealiseerd, er werden die dag geen aansporingen gegeven door de jockey. Full Of Attitude (5) komt met een tweede plaats achter zijn naam deze koers in. In zijn laatste koers leek hij op winst af te stevenen maar moest hij toch genoegen nemen met de tweede plaats. Met nog 150 meter te gaan had  hij de kop en uiteindelijk moest hij maar een halve lengte toegeven op de winnaar. Deze koers is 150 meter korter dus met een simpele rekensom weten we dat dit zijn ideale afstand is. Heeft het met startbox zeven niet echt getroffen maar heeft de snelheid in huis om dit te overbruggen.

Spelsoort1234C 
Trio          4,5,6 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

Gaat net als de vorige koers over 1450 meter maar heeft deze keer negen paarden aan de start. We hebben het hier over een Klasse A Handicap en dat wil zeggen dat dit net onder Listed en Groep 3 niveau zit. Africa Rising (4) koerste steeds op veel hoger niveau maar haalde daar niet het gewenste resultaat en heeft daarom de maand juli vakantie gevierd. Op 11 augustus werd de draad weer opgepakt in een sprint over 1160 meter en dat was een makkelijke overwinning. Met die koers in de benen zal er meer scherpte aanwezig zijn en daarom kan hier vanuit met leerling Luke Ferraris weer een goede prestatie worden neergezet. Met zijn 2,5 kilogram gewichts claim staat hij bovendien goed qua gewicht. Startbox negen is wel een nadeel. Arctica (5) is het toonbeeld van trouw met twee derde en een tweede plaats uit de laatste drie starts. Die laatste drie koersen waren niet over zijn ideale afstand en de kortere afstand zal hij op prijs stellen. De jockey heeft het paard al eerder gereden en was toen tweede en derde met hem. Nu kan er dus vanuit startbox een goede uitgangspositie gekozen worden. Full Mast (3) komt ook met goede vorm aan de start ook al is dat wel zes weken geleden. Hij won toen gemakkelijk over 1400 meter en zal dus met een goed gevoel aan de kant gegaan zijn. Als de rust periode hem goed heeft gedaan dan kan hij hier de draad weer oppakken met een goede prestatie. Bovendien is de loting gunstig vanuit startbox vier. 

Spelsoort1234C 
Winnend 4         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

We gaan verder met een Handicap over 1200 meter voor merries waar 11 deelnemers op af zijn gekomen. Er zit acht kilogram tussen top en bodemgewicht en alle ogen zijn op een paard gericht. Pretty Penny (6) heeft vier starts in de benen en werd alleen tijdens haar debuut geklopt, de rest van haar koersen werden gewonnen. Tijdens haar laatste zege werd het veld makkelijk opzij gezet met vijf lengten voorsprong. Ze heeft even de tijd gehad om op adem te komen met een pauze van zeven weken maar in deze koers valt alles heel gunstig voor haar. Zij staat met 55 kilogram gunstig in de koers en heeft bovendien met startbox een de loting gewonnen aangezien de start net voor de extreem ruime bocht valt. Zij heeft dus de kortste weg gedurende de eerste helft van de koers wat ideaal is. Vivir (9) zal echter voor elke meter vechten en komt bovendien met recente vorm aan de start. Op 18 augustus werd haar laatste koers winnend afgesloten en in de koers daarvoor was zij zevende in een Groep 1 koers op vijf lengten van de winnaar. Startbox zes is niet ideaal en zij zal dus veel werk buitenom moeten doen maar krijgt wel 2,5 kilogram cadeau van Pretty Penny. Dit zijn ideale omstandigheden aangezien Vivir een hogere Handicap Generaal waarde heeft ten opzichte van Pretty Penny, 95 versus 87. Singing in Seattle (5) heeft ook recente vorm met een overwinning en een derde plaats in haar laatste twee koersen. Op 7 augustus werd er een koers over 1000 meter gewonnen en de tweede aankomende heeft haar volgende koers gewonnen. Dat wil dus wat zeggen over de competitie van die koers. Covered In Snow (1) heeft Juli en Augustus pauze gehad maar liep daarvoor in veel zwaardere koersen. De rust zal haar goed gedaan hebben en in dit gezelschap moet zij vanuit rust een goede koers kunnen lopen. Startbox twee is sowieso heel gunstig en op haar klasse moet zij voorin mee kunnen doen.

Spelsoort1234C 
Duo         6,9 INZETTEN
Trio 6,9 6,9 1,5     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 7

Het sportieve hoogtepunt van de dag  waarin 12 paarden het tegen elkaar opnemen in Groep 3 verband over 1200 meter. Er zit slechts 5 kilogram tussen top en bodemgewicht en we kunnen een competitieve koers verwachten. Chimichuri Run (6) zal als favoriet van start gaan in deze opdracht en dat is niet zonder reden. Een derde plaats in een Groep 2, een derde plaats in een Groep 1 en een overwinning in een Groep 3 zijn zijn laatste verrichtingen. Tijdens zijn laatste overwinning op 28 Juli werd het veld gemakkelijk opzij gezet met 4,5 lengten. Dat we nog veel mooie dingen van dit paard mogen verwachten is duidelijk. Bovendien treft hij hier ideale omstandigheden aangezien hij de hoogste Handicap Generaal van het veld heeft en toch is zijn gewicht slechts een kilogram boven bodemgewicht. Hierachter zijn er een aantal paarden met bodemgewicht die goede recente vorm tonen. Zo heeft Splendid Garden (12) vanuit startbox drie niet alleen een goede uitgangspositie, ook was hij twee keer derde en een keer tweede uit zijn laatste drie starts. Hij zal de kortere afstand van deze koers op prijs stellen aangezien zijn laatste drie koersen steeds over 1400 meter waren en hij steeds te kort kwam richting finish. Clever Guy (7) heeft ook Augustus vrij gehad maar is op zijn laatste koers een serieuze kandidaat voor de plaatsen aangezien hij zijn laatste koers zeer gemakkelijk won. Dat was over 1000 meter en dat leek net even te kort. Het enige nadeel is de loting waar de buitenste startbox hem ten deel is gevallen. Mrs O (10) heeft ook een korte pauze gehad tijdens de winter in Zuid Afrika maar was in haar laatste start goede tweede over 1400 meter. De derde en vierde aankomende van die koers hebben daarna gewonnen dus dat wil wat zeggen over de vorm van die koers. Als Chimichuri Run rond de €1,50 schommelt is dat een leuke rente!

Spelsoort1234C 
Winnend 6         INZETTEN
Trio 6 7,10,12 7,10,12     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.