Selecteer livestream

 • Belgium
 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Finland
 • Engeland
 • Frankrijk
 • Ireland
 • Denmark
 • Singapore
 • Mauritius
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Duitsland (RSV)
 • USA

Beelden

Beelden

Turffontein - 20 september

Turffontein - donderdag 20 september - Start: 14:30

We keren terug op de baan van Turffontein waar we na een week pauze weer de draad oppakken in Zuid Afrika. Deze ovaal klimt 10 meter tussen 1400 en 500 meter van huis wat het een tactisch interessante baan maakt. Op 1 augustus begint het nieuwe seizoen in Zuid Afrika aangezien daar dan de zomer begint.

Race 3

We beginnen de dag met een overzichtelijke Handicap voor merries over 1450 meter. Er komen negen paarden aan de start met een verschil van 6,5 kilogram tussen top en bodemgewicht. Ons oog valt op een deelnemer die heel veel positieve punten met zich mee brengt. Zulu Dawn (8) staat niet alleen heel gunstig in de koers qua gewicht, zij heeft het vanuit startbox vier ook nog is getroffen met de loting. Vergeet niet dat vanaf 1400 meter de baan omhoog gaat en gelijk daarna de bocht om gaat. De merrie liep op 30 augustus ook nog is een goede koers over deze baan en afstand. Zij werd toen derde in sterker gezelschap. De vierde aankomende van die koers heeft daarna gewonnen dus de vorm van die koers is sterk te noemen. Alle lichten staan hier dus op groen met de blinkers op voor extra concentratie. In dezelfde koers was La Roquette (5) achtste maar er wordt hier wel voor de derde keer na rust gekoerst. Het paard won in haar voorlaatste koers een gelijke opdracht maar dan over 1000 meter. Geen zorgen over de afstand want La Roquette heeft ook al gewonnen over 1400 en 1600 meter. De jockey die haar naar haar laatste overwinning stuurde klimt vandaag weer aan boord en bovendien is de loting vanuit startbox twee ideaal. Als derde noemen we Kirkconnel Lass (7) en die gaat hopelijk wat waarde aan ons duo en trio spel toevoegen. In de voorlaatste koers werd een tweede plek neergezet en de koers daarvoor werd er een derde plek genoteerd. Die derde plaats was over deze baan en afstand met deze jockey. Zij was toen ‘best of the rest’ aangezien de eerste twee een aantal lengten bij het veld wegliepen. Bovendien worden nu de Blinkers toegepast en dat zal niet zonder reden zijn. In haar laatste koers had zij veel pech in de slotfase en daarom vergeven wij die prestatie.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
8         INZETTEN
8 5,7 5,7     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

We gaan verder met een Handicap over 1800 meter voor merries waar van de acht aangegeven paarden er maar slechts zes aan de start zullen komen. Het overzichtelijke aantal van zes blijft dus over en die moeten toch nog 7,5 kilogram onderling gewicht goedmaken. Het toonbeeld van trouw in deze koers is Jamra (4) met twee overwinningen en een tweede plaats uit haar laatste drie starts. Zij zal dus de favorieten rol toebedeeld krijgen met de Blinkers op in deze koers. In haar laatste koers verpulverde zij haar concurrenten dus de kans is aanwezig dat wij nog niet het achterste van haar tong hebben gezien. Ook qua gewicht staat zij heel gunstig in de koers, alleen zit het met de buitenste startbox niet helemaal mee. Being Fabulous (3) komt met een zege over deze baan achter haar naam aan de start. Dat was echter over 1450 meter en of de afstand van vandaag een probleem gaat zijn is de vraag. Wel was zij drie starts terug derde over 2000 meter. Die laatste winst kwam na 2 maanden rust dus zij zal nu nog scherper zijn en bovendien blijft de jockey haar trouw. Littlewood (6) komt vandaag met bodemgewicht aan de start en maakt bovendien haar derde start na rust. De trainer heeft vandaag maar een paard ingeschreven dus er moeten wel verwachtingen zijn. Beide rentreekoersen waren hoopgevend dus we verwachten Littlewood vanuit startbox een zich mengen in de eindstrijd.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
4         INZETTEN
4 3,6       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

Het programma wordt vervolgd met weer een Handicap voor merries waar er een onderling verschil van 10 kilogram tussen top en bodemgewicht zit.  Het uithoudingsvermogen van de merries zal hier getest gaan worden over 2600 meter. Ons oog valt op Sailor Girl (2) die met zeges achter haar naam hier aan de start verschijnt en dat geeft aan dat het met de vorm wel goed zit. Zij is echter wel flink door de gewichten gestegen na die twee zeges dus of zij de nieuwe concurrentie aankan moet blijken. Toch won zij haar laatste koers makkelijk met 2,5 lengten dus wij gaan uit van een goede koers. Het paard welke tweede werd achter Sailor Girl in die laatste koers is er nu weer bij en heet Knysna Rose (7). Het onderlinge verschil tussen de twee is 8,5 kilogram en dat lijkt bijna te veel voor Sailor Girl. Knysna Rose zal dus in de vorm van die laatste koers wel degelijk aanspraak maken op de winst. Die laatste koers was een verbetering ten opzichte van de voorgaande prestaties en aangezien het de enige starter van de trainer is verwachten wij Knysna Rose voorin in de finale fase. Het is een hele opgave om 8,5 kilogram weg te geven aan een concurrent die laatst nog dichtbij tweede was dus Knysna Rose heeft ons vertrouwen. Cranberry Crush (9) mag het ook vanaf bodemgewicht gaan proberen en zij loopt de laatste tijd onopvallend goede koersen.  In haar laatste start was zij derde op slechts een hoofdje van de winnaar. Dat was over 3000 meter en de kortere afstand van vandaag zal op prijs worden gesteld.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
2         INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 8

We sluiten de dag af in de laatste koers van het programma. Een Handicap over 1600 meter waar maar liefst dertien deelnemers op af zijn gekomen. Het verschil tussen top en bodemgewicht is 8,5 kilogram. In deze open aangelegenheid beginnen we de selectie met het toonbeeld van trouw in deze koers, Sovereign Reign (4). Dit paard is in zijn laatste zes start niet slechter geeindigd dan vierde en dat is bijzonder. Vooral in zijn laatste drie starts is hij nog niet buiten het trio geeindigd. Vandaag moet hij wel vanuit startbox 14 de klus zien te klaren en dat zal een hele opdracht worden. Zijn laatste koers was zijn sterkste dus we gaan uit van de goede vorm. Nog een toonbeeld van trouw is Angelic Appeal (9) die er qua gewicht zeer gunstig in staat. Haar laatste drie starts noteerde alle drie een derde plaats en op die verrichtingen af doet zij hier gewoon mee voor eenzelfde klassering. Seventh Of June (1) is hier opgezadeld met topgewicht en dat zal een hele opgave worden maar de recente tweede plaatsen geven hoop voor een goede prestatie. In zijn laatste start over deze baan en afstand leek hij lang de overwinning te gaan pakken maar helaas werd hij nog net voor de finish terug gepakt. De loting vanuit startbox twee is ideaal en hij kan hier van start af dus alle kanten op. Eenmaal aan kop zal het lastig zijn om hem terug te pakken dus hij hoort op de tickets thuis. Trip To Paradise (2) komt ook met een hoog gewicht aan de start maar is beter dan zijn laatste verrichtingen doen vermoeden. Als er een streep door zijn laatste koers gezet wordt dan heeft hij best wel goede vorm. Dat denkt zijn trainer vast ook aangezien hij maar een starter heeft vandaag en dat geeft dus hoop op een goede koers.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
        1,2,4,9 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.