Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Turffontein - 20 oktober

Turffontein - zaterdag 20 oktober - 12:35u

We zijn weer terug op de baan van Turffontein waar we getrakteerd worden op de tweede meeting rond de WSB Grand Series. Twee hoofd series en een troost serie zijn tot de nok toe gevuld met goede paarden. De loting is op deze baan extra belangrijk!

Race 3

We trappen deze dag af met een Handicap over 1800 meter met tien paarden. Er zit tien kilogram verschil tussen top en bodemgewicht.  Turffontein is een pittige baan want er zit 10 meter hoogteverschil tussen 1400 meter en 500 meter van de finish. Dat is ook nog is in een bocht die vanaf 1200 meter begint. We beginnen de selectie met een bijzonder paard die in deze koers zeer gunstige omstandigheden treft. De vierjarige merrie Takingthepeace (5) heeft een Handicap Rating van 104 wat haar bij de beste paarden in deze koers schaart. Toch komt zij met maar 55 kilogram op de rug in actie. Ter vergelijking, het paard met topgewicht, Liege heeft een Handicap Rating van 108 en komt met 60 kilogram op de rug in actie. Bovendien heeft Takingthepeace al een Groep 1 op haar naam staan voordat zij een aantal weken op vakantie is gegaan. Haar rentree koers was zeer goed over een te korte afstand. Zij werd zevende maar kwam pas op gang toen de finish al te dichtbij was. Alle lichten staan dus op groen voor haar en onder deze ideale omstandigheden kan alleen een off-day roet in het eten gooien. De loting is met startbox vier ook in haar voordeel. De meeste weerstand wordt verwacht van Deo Juvente (2) die hier vanuit startbox vijf naast de favoriet mag vertrekken. Ook Deo Juvente heeft na rust een koers in de benen en werd daar onder topgewicht vijfde op slechts anderhalve lengte van de winnaar. Dat was eigenlijk zijn beste koers van het jaar dus zijn we hoopvol op een herboren Deo Juvente. De scherpte zal iets meer aanwezig zijn en dus lijken alle tekenen aanwezig op een goede koers van de zevenjarige veteraan. Bankable Teddy (4) was na zijn rentree koers enigzins kreupel maar zette toch een vierde plaats neer. Als hij de gebreken overkomen is kan hij meedoen voor een podiumplaats maar staat vanuit de buitenste startbox voor een hele klus.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
5 2       INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 4

We hebben vroeg in de middag al gelijk een van de twee hoofdnummers op het programma. Deze koers stond op het programma op 13 oktober maar is toen afgelast vanwege extreme weer omstandigheden op en rond Turffonteind. Deze week krijgen de deelnemers een herkansing. Er zijn twee paarden in de wedmarkt die veel aanzien genieten. We beginnen bij Divine Odyssey (4) die na twee overwinningen op rij even vakantie heeft gehad. Na twee maanden liep hij een goede rentree koers welke resulteerde in een vierde plaats op 2,5 lengten van de winnaar. Met die koers in de benen zal hij uiteraard scherper zijn en alles wijst erop dat hij voor deze koers is voorbereidt. De loting is ideaal voor hem met startbox drie. In startbox twee staat zijn voornaamste tegenstander, Soldier On (6). Dit paard kwam in dezelfde koers in actie als Divine Odyssey en werd toen tweede. Dat was over 1600 meter en dat is precies zijn favoriete afstand. De afstand in deze koers is dus iets korter en om hem bij de les te houden worden de Blinkers toegepast voor extra scherpte. Bovendien krijgt Soldier on een kilogram van Divine Odyssey en dat kan wel is een verschil maken. Er zal van start af dus een mooi duel gaan ontstaan tussen deze twee kemphanen! Sail For Joy (9) staat qua gewicht ontzettend gunstig in de koers en komt met een goede vormlijn aan de start. Uit zijn laatste vier starts worden er namelijk twee koersen gewonnen met daarnaast een tweede en een derde plaats. Hij komt hier met een topjockey aan de start. Rings and Things (10) heeft na zijn trainers wissel een heuze metamorfose ondergaan. Een slechte reeks werd direct onderbroken door een eerste en een tweede plaats neer te zetten. Startbox vijf is een ideale uitgangspositie en de afstand is bovendien perfect voor haar. Als de goede vorm vast gehouden kan worden dan doet zij in deze koers voorin mee.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
        4,6 INZETTEN
        4,6,9,10 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 5

We gaan verder met de tweede en laatste afdeling van de goed gedoteerde WSB series. Ook deze koers is 1475 meter lang en trekt weer het maximale aantal van 14 deelnemers aan. Wederom hebben we te maken met een behoorlijk gewichts verschil, namelijk 12 kilogram tussen top en bodemgewicht. Deze serie lijkt meer kwaliteit te herbergen dan de voorgaande koers en we hebben hier te maken een duidelijke favoriet die voor een moeilijke opgave staat. Mardi Gras (5) heeft na rust twee koersen in de benen en beide koersen werden afgesloten met een tweede plaats. Dat de scherpte er gelijk al is, is een goed teken voor deze test. Startbox elf is ver van ideaal en er zal dus veel werk buitenom verzet moeten worden wat met een start vlak voor de bocht helemaal niet ideaal voor hem is. De klasse is in huis om het veld buitenom alsnog zijn wil op te leggen maar er hangt een prijskaartje aan. Zouaves (2) heeft het qua loting veel beter getroffen met startbox drie. Ook hij heeft een goede rentree koers in de benen en zal daardoor hier veel scherper zijn. Alles wijst er dus op dat hij voor deze is voorbereidt. Hij draagt wel bijna topgewicht maar heeft de klasse in huis om hier voorin te eindigen en vertegenwoordigt meer waarde dan Mardi Gras. Full Of Attitude (9) komt hier vanaf een gunstig gewicht aan de start en brengt bovendien goede recente vorm met zich mee. In zijn laatste koers imponeerde hij met een ruime overwinning. Als die goede vorm wordt vastgehouden dan is hij hier vanuit startbox een de kaper op de kust. Hij zal door de aanwezigheid van de bovenste twee een goede cote vertegenwoordigen en wordt daarom de winnend plaats bet van de koers. Mujallad (1) is een paard om in de gaten te houden in het naderende hoogseizoen van Zuid Afrika. Zijn eerste start als ruin was direct een stuk beter dan als hengst en zal met die koers in de benen een stuk scherper zijn. Hij vertegenwoordigt topconnecties van Sheikh Hamdan Al Maktoum en trainer Mike De Kock. Topjockey Richard Simons is niet voor niks geboekt en  we verwachten dan ook een goede koers. Toch zit de loting vanuit de buitenste startbox ronduit tegen en met topgewicht staat hij voor een hele opgave maar dit paard beschikt over enorm veel talent.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
        2,5,9 INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Race 6

De WSB series sluiten hier af met een troost serie die het maximale aantal starters van 14 heeft aangetrokken. Er zit maar liefst 12,5 kilogram tussen top en bodemgewicht en dus is deze koers een hele puzzel. We beginnen de selectie bij Catkin (3) die na een goede tweede plaats in Juni even de tijd heeft gekregen om op adem te komen. Dat de scherpte er nog steeds is werd bewezen met een goede derde plaats op 29 september achter goede paarden. Met die koers in de benen zal hij dus scherper zijn en deze zevenjarige veteraan lijkt aan zijn tweede jeugd begonnen. Staat met 60 kilogram wel hoog in de gewichten maar heeft de steun van topjockey Gavin Lerena. Heeft ook de loting gewonnen vanuit startbox een. Big Mistake (5) heeft altijd al over het nodige talent beschikt maar zijn mannelijkheid zat hem in de weg en na twee teleurstellende koersen heeft hij die status verloren. Zijn rentree koersen als ruin waren direct een wereld van verschil met een goede vierde en een tweede plaats. Hij is speciaal voor deze koers voorbereid en staat er qua gewicht zeer gunstig in. Ook heeft hij met startbox vier ideale loting gevonden. Alle lichten staan dus op groen voor Big Mistake. Strawberry Pavlova (9) is niet alleen een heel lekker dessert, dit zoet genaamde paard kan ook nog is heel hard lopen. Bovendien is zij in haar laatste vier starts niet buiten het trio geeindigd met twee overwinningen als kers op de taart. Met een zeer laag gewicht van 52,5 kilogram staat zij heel gunstig in deze koers. Toch is de tegenstand in deze koers een stukje zwaarder dan dat zij gewend is maar de manier waarop zij haar laatste koers wint is veelbelovend. Dit is bovendien haar favoriete afstand. Just As I Said (4) komt met een vrij hoog gewicht aan de start maar liep in zijn laatste koers veelbelovend. Hij nam toen de leiding en probeerde bij het veld te ontsnappen. Dat lukt net toen net niet en met een andere tactiek over een iets langere afstand heeft hij kansen op een podium klassering. Vanuit startbox tien zal er niet voor de leiding gestreden worden maar kan er een mooie positie bemachtigd worden om vanuit de bocht toe te slaan. Ook voor hem geldt dat hij voor deze koers is voorbereidt.

Spelsoort 1 2 3 4 C  
9         INZETTEN
3 4,5,9 4,5,9     INZETTEN


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.