Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Turffontein - 2 februari

Turffontein - zaterdag 2 februari 2019 - Start: 11:25

Na een prachtige meeting op Kenilworth vorige week is Turffontein nu de baan met de mooiste koersen. We maken ons op voor de plaatselijke Guineas voor hengsten en merries.

Race 5

We warmen op met een koers over 2400 meter gereserveerd voor merries. Er komen er tien aan de start en het verschil tussen top en bodemgewicht is 8,5 kilogram. We hebben hier te maken met een duidelijke favoriet in de vorm van Jet Start (1) die met topgewicht aan de start komt. Het verschil met nummer twee in de gewichten is zelfs drie kilogram. Haar laatste koers werd gewonnen en dat was met topgewicht en tegen de heren. In die koers kwam zij in het laatste gedeelte pas echt op gang en daarom lijkt de 400 meter extra afstand geen probleem. De loting heeft met startbox niet echt mee gezeten. Hierachter zijn er best wat interessante paarden die aan veel leukere cotes hier het feestje van de favoriet kan gaan verpesten. Goede Hoop (5) heeft niet alleen een leuke naam maar kan ook best hard lopen. Van haar laatste zes koersen werd er viermaal gewonnen dus de vorm kan niet beter zijn. Bovendien krijgt zij 4,5 kilogram van de favoriet en heeft zij met startbox een stuk gunstiger geloot. De afstand van vandaag is haar favoriete afstand en de jockey, Muzi Yeni, staat tweede in het jockey kampioenschap. Sunshine Silk (2) werd in haar laatste koers geklopt door een paard die acht kilogram minder droeg. Dat is dus absoluut geen schande en wij verwachten haar in dezelfde vorm voorin in de eindstrijd. De vorm kan niet consistenter zijn drie tweede plaatsen en een derde plek. Zij hangt dus tegen een overwinning aan en vandaag kan zomaar raak zijn. Het paard welke Sunshine Silk de laatste keer te vlug af was is er nu ook weer bij en heet Cranberry Crush (8). Het gewichts verschil is nu wel geslonken maar de vorm is er nog steeds en deze koers is te vergelijken met de koers die zij toen won. Zij kan dus verrassen in het trio.

1.       Jet Start
2.       Goede Hoop
3.       Sunshine Silk
4.       Cranberry Crush

 

Race 6

We gaan verder met een Listed koers over de mijl met elf paarden die gescheiden worden door acht kilogram tussen top en bodemgewicht. We beginnen onderaan de gewichten met Divine Odyssey (10) die met 52 kilogram bodemgewicht draagt. De loting is met startbox ideaal en zijn sterkste wapenfeiten zijn dat hij op deze baan uit twee starts nog ongeslagen is. Bovendien heeft zijn jockey maar een rit vandaag! Over 1600 meter loopt hij zij beste koersen en dat is de precies de afstand van vandaag. Naast hem vertrekt The Dazzler (11) en die werd in zijn vorige koers nipt geklopt door de zware favoriet in de koers hiervoor. Die vorm is dus erg sterk en ook hij mag met bodemgewicht op pad. Zijn vorm is sinds December al erg goed en hier mag hij voor het eerst gewicht ontvangen in plaats weggeven aan zijn concurrenten. De stal van Mike De Kock draait erg goed en staat op dit moment derde in het trainerskampioenschap. We houden het bij de lage startbox nummers en dichtten Zouaves (2) een grote kans toe. Vanuit startbox een is deze vijfjarige ruin een bankpaard voor uw spel. De manier waarop hij zijn laatste koers won was zeer indrukwekkend. Hij speelde met de concurrentie en liep vier lengten weg van het veld. In die vorm doet hij hier mee voor de winst maar draagt een behoorlijk gewicht. Pilou (7) wint graag en doet al viermaal op rij. Hij gaat hier dus voor het vijfde ‘eentje’ op rij maar klimt wel behoorlijk in competitie. In zijn zegetocht werden echter wel goede paarden geklopt waaronder Divine Oddyssey. Hij kan dus zomaar weer zijn neus als eerste op de finishlijn drukken. Hij gaat graag van kop af maar moet hier wel vanuit startbox zeven vertrekken.

1.       Divine Odyssey
2.       The Dazzler
3.       Zouaves
4.       Pilou

 

Race 7

Het sportieve geweld gaat beginnen in deze Groep 2 Guineas voor merries die als eerste onderdeel geldt van de Triple Tiara, toepasselijk voor de merries. Het maximale aantal starters van zestien wordt sowieso gehaald want er zijn zelfs twee reserve paarden aangegeven. Alle merries dragen 60 kilogram en daar profiteert de huizenhoog favoriet, Nafaayes (1), het meeste van. Zij heeft de hoogste Handicap Rating (109) van het veld en hoeft in deze koers geen gewicht meer te dragen. De loting is met startbox vier ideaal en in haar laatste koers was zij zeer indrukwekkend. Toen won zij een Groep 2 toen zij met bodemgewicht het opnam tegen oudere merries. In die vorm is zij het bankpaard van de koers. Hierachter zijn een aantal paarden die het de eerste selectie moeilijk kunnen gaan maken. Celtic Sea (3) is beter dan haar verrichtingen doen vermoeden en lijkt weer dicht bij haar vorm van vorig seizoen te komen. In haar laatste koers was zij vierde maar had zij oponthoud in de finale fase. Als dit niet het geval geweest zou zijn dan had zij veel dichter bij een zeer goede winnaar geeindigd. In die vorm met de nodige mogelijke verbetering kan zij hier meestrijden voor de overwinning. Storm Destiny (5) is een stalgenoot van de favoriet en heeft het hier iets minder getroffen met startbox dertien. De vorm is echter wel goed met een sterke overwinning in haar laatste koers. Dat was een Groep 3 over 1400 meter waar alle merries hetzelfde gewicht droegen.  Jockey Gavin Lerena maakt een geweldig seizoen door en is al over zijn aantal overwinningen van vorig seizoen heen. Hij rijdt bovendien met een winstpercentage van 26%. In de laatste koers van Storm Destiny werd Running Brave (6) nipt geklopt en die is er vandaag weer bij. De loting voor haar is echter veel gunstiger met startbox twee. In die laatste koers had zij de leiding en week in de eindstrijd van haar lijn waardoor de overwinning uit haar handen glipte. Als zij haar spoor gehouden had dan was zij veel dichter bij de overwinning geweest. De vorm is in ieder geval goed en ook zij kan zich gaan mengen in de eindstrijd.

1.       Nafaayes
2.       Celtic Sea
3.       Storm Destiny
4.       Running Brave

 

Race 8

Dit is de Groep 2 versie van de Guineas voor de hengsten en ruins over 1600 meter met vijftien paarden. De stal van Mike De Kock is wederom erg sterk vertegenwoordigd en ook in deze koers leveren zij de favoriet in de vorm van Hawwaam (1) die zijn ongeslagen status op de lijn gaat leggen. In drie koersen is hij nog geen beter paard tegen gekomen en alsnog verbetert hij per koers. De mijl lijkt zijn ideale afstand en in de toekomst zal hij waarschijnlijk over verder in actie komen. Dit is een broer van Queen’s Plate winnaar Rainbow Bridge en de toekomst voor dit paard ziet er rooskleurig uit. Stalgenoot Barahin (4) heeft een geweldige tweejarigen campagne achter de rug met drie overwinningen uit vier starts. Na zijn laatste koers heeft hij 30 weken aan de kant gestaan waaruit we opmaken dat er een blessure was. De scherpte zal dus een vraagteken zijn maar de boeking van jockey Anton Marcus is een teken dat er wel degelijk verwachtingen zijn. Marcus staat op dit moment eerste bij de jockeys en heeft nu al meer koersen dan vorig seizoen gewonnen. Zijn winst percentage van 31.53% is adembenemend en mede hierdoor moet hij een goede kans hebben. National Park (2) kan het feestje van de Kock gaan verstoren en hij warmde op met een overwinning in een Handicap. Zijn overwinning van November is zijn sterkste wapenfeit toen hij in een Groep 3 oudere paarden met vier lengten te kijk zette. In zijn voorlaatste koers ging hij lang aan de leiding voordat hij terugzakte naar plaats vier. Als hij zijn krachten beter kan verdelen dan is hij hier een interessante ‘outsider’. Het wordt eentonig maar Alyaasaat (3) is wederom een pupil van Mike De Kock met goede kansen. Wederom is de jockey boeking interessant met Bernard Fayd’Herbe die regelmatig in Dubai en Hong Kong in actie komt. Na zijn laatste start is hij ruin gemaakt en als dat zijn uitwerking heeft dan kan de klasse die hij in huis heeft genoeg zijn voor een klassering. De scherpte zal nog een beetje ontbreken maar de trainer zal het paard in goede vorm hebben. Een prachtige afsluiter!

1.       Hawwaam
2.       National Park
3.       Barahin
4.       Alyaasaat

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.