Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Turffontein - 16 november

Turffontein - zaterdag 16 november - Start: 11:00

Normaal gesproken laten wij de Maiden races links liggen maar voor deze gelegenheid is dit de hoofdmoot van de dag. De Monaco Million Maiden Sprint trekt 21 jonge paarden die nog geen race gewonnen hebben.

Race 4

De hoofd race is ook gelijk de eerste van deze voorbeschouwing. Onder de 21 starters vinden wij een huizenhoge favoriet in de vorm van Battleoftrafalgar (1) die wordt getraind door Mike De Kock. De trainer steekt in geweldige vorm met een winst percentage van 30% in zijn laatste dertig starters en hetzelfde geldt voor jockey Callan Murray. Het paard steekt op papier met kop en schouders boven de rest uit en was al derde in een Groep 2. Het enige vraagteken is de korte tussenpauze van 23 weken maar de trainer kan paarden goed terugbrengen van rust. Hierachter is het vrij open voor de plaatsen met Duchess of Windsor (14) die debuteerde met een derde plaats en nu alleen maar beter zal zijn. Latest Craze (5) was al een keer tweede en een keer derde en zal zich hier ook in de eindstrijd mengen voor de Lerena broeders. Doublethink (2) kwam de laatste keer maar een neusje tekort voor de winst en zal zich hier willen revancheren.

1.       Battleoftrafalgar
2.       Duchess of Windsor
3.       Latest Craze
4.       Doublethink

 

Race 5

Een open Handicap in de vijfde race met twaalf paarden over 1400 meter waarin wij zelfs europese jockeys tegenkomen. De voorkeur gaat hier uit naar Franny Norton en die rijdt What A Joker (10) die perfect geloot heeft met startbox drie. Zijn gewicht in de race is laag wat ook een voordeel is en zijn laatste race was erg goed met een tweede plaats. Bovendien was zijn hoogste Handicap Rating 80 en hij staat nu op 66. Hij moet dus verbetering in zich hebben. Lokale jockey Warren Kennedy is in geweldige vorm met een recent winpercentage van 23% en hij rijdt Hartleyfour (5) die goede recente vorm met zich mee brengt. De jockey kan net het extra beetje uit het paard halen om hier het verschil te halen. Royal City (8) heeft de steun van Engelse jockey Martin Dwyer en het paard was in zijn laatste start erg ongelukkig met veel pech onderweg. In zijn race daarvoor kwam hij slechts een hals tekort voor de winst dus de vorm moet dus goed zijn. Podcast (6) maakte onlangs een goed debuut voor zijn nieuwe trainer en na die race zal hij alleen maar scherper zijn. Callan Murray springt in het zadel en ook hij is in goede vorm.

1.       What A Joker
2.       Hartleyfour
3.       Royal City
4.       Podcat

 

Race 6

Ook in deze race voor merries zijn de Europese jockeys weer van de partij en wederom is het wijd open. Starlighttemptress (6) trapte in haar vorige start een hoefijzer af en werd alsnog vierde. Zij heeft de tijd gehad om daarvan te herstellen maar kan in goede doen hier de lakens uitdelen onder Martin Dwyer die bovendien een goede startbox heeft geloot. Seven Seas (5) is een driejarige merrie die overloopt van talent maar hier tegen oudere paarden ook haar zwaarste opdracht moet trotseren. Zij heeft de steun van lokale jockey Muzi Yeni en volgde haar Maiden winst op met een sterke tweede plaats tegen leeftijd genoten. Zij verdient ondanks startbox negen het nodige respect. Fortuna Doro (2) heeft een geweldige loting en vertegenwoordigt een zeer sterke lokale jockey trainer combinatie. Zij komt nu weer in actie over de afstand van haar laatste winst en hoort daarom op de tickets thuis en kan hier iedereen te slim af zijn. Hayley Turner komt in actie op Comet Crystal (3) en de combinatie is niet gezegend met een goede loting maar won hiervoor wel twee races op rij. Door de laatste prestatie kan een streep worden gezet aangezien de start werd gemist en de jockey het niet meer echt probeerde.

1.       Starlighttemptress
2.       Seven Seas
3.       Fortuna Doro
4.       Comet Crystal

 

Race 7

In deze race wordt weer gesprint over de rechte baan van Turffontein en ook dit belooft een spannende eindstrijd te worden met Baron Rodney (4) onder Franny Norton die zijn laatste twee races over deze baan en afstand heeft gewonnen. Hij keert dus weer terug naar zijn favoriete afstand en baan en heeft daarom een goede kans op de overwinning. Ice Eater (5) heeft de steun van Paul Hanagan en de Engelse jockeys kunnen er hier een onderonsje van gaan maken aangezien Ice Eater zijn laatste twee races heeft gewonnen. De manier waarop laat zien dat er nog verbetering in zit en op basis daarvan hoort hij bij de favorieten. Bookscar (3) vertegenwoordigt de lokale oppositie en het paard heeft na rust nu twee races in de benen. De toevoeging van Blinkers laat zien dat dit de dag moet zijn van de overwinning en Gavin Lerena is de verkoren jockey. Zeker de manier waarop hij zijn laatste prestatie neer zette is hoopgevend. Fitzwilliam (7) heeft de steun van Andrea Atzeni en het paard heeft na rust een race in de benen. Hij komt beter uit de voeten over gras en zijn enige poging over deze baan en afstand leverde een tweede plaats op. Hij hoort dus op de tickets thuis.

1.       Baron Rodney
2.       Ice Eater
3.       Bookscar
4.       Fitzwilliam

 

Race 8

Over 1800 meter wederom een open aangelegenheid waarin Hayley Turner en At Hand (7) de voorkeur krijgen na twee goede prestaties. Deze afstand wordt voor het eerst geprobeerd en dat lijkt een logische keuze na twee tweede plaatsen over 1600 meter. De manier van racen onderbouwd dat ook. Master And Man (3) heeft al over deze afstand gewonnen en steekt in geweldige recente vorm getuige zijn laatste zege. Martin Dwyer heeft weer een eerste kans in deze race en hij kan zijn positie in de tussenstand gaan verstevigen. Hellofaride (11) is een zeer getalenteerde driejarige met slechts twee starts in de benen. Hij heeft echter al gewonnen en trainer De Kock weet wat hij doet met zijn pupillen ondanks dat dit een sprong in het diepe lijkt. Hij zal veel steun in de wedmarkt genieten. Royal Honour (8) kan aan een grote cote verrassen en heeft na rust nu een start in de benen. Hij won zijn laatste start voor rust en hoort dus thuis op de trio tickets.

1.       At Hand
2.       Master And Man
3.       Hellofaride
4.       Royal Honour

 

Race 9

De Zuid Afrikaanse jockeys sluiten de dag af met een Handicap over 2400 meter met tien paarden. Mike De Kock stuurt Port Key (5) de baan in en ook dit paard loopt over van talent. Hij heeft slechts vijf starts in de benen maar is nog nooit slechter dan derde geeindigd en heeft tweemaal gewonnen. Hij zal sterk zijn in de wedmarkt en verdient dat ook. Major Return (1) heeft twee starts in de benen na rust en was in zijn enige race over deze baan en afstand goede tweede. Op basis daarvan verdient hij dus het nodige respect in een race waarin hij in topconditie zal verschijnen. Snorting Bull (3) had ontzettend veel oponthoud in zijn laatste race en finishte daarom als vijfde. Hij heeft een goede staat van dienst over deze baan en afstand en is nog nooit ongeplaatst geweest in deze condities. Before Noon (4) is al het hele seizoen in geweldige vorm en op basis daarvan hoort hij hier op de tickets thuis. Hij kan hier zelfs het veld te slim af zijn.

1.       Port Key
2.       Major Return
3.       Snorting Bull
4.       Before Noon


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.