Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Umåker - 9 november

Umåker – vrijdag 9 november – Start: 18.20 uur

We zijn vrijdag in Umåker, een van de meest noordelijk gelegen drafbanen van Zweden. De koudbloeden staan centraal met verschillende finales. In totaal staan er twaalf races op het programma


Race 1: 3-åriga och äldre högst 28.500 kr, 2140 meter bandenstart

Micro Scott (3) beviel bij zijn debuut. Hij werd toen derde en treft nu een vergelijkbare opdracht die hij tot een goed einde kan brengen. De Belgische Linvesta Vivant (10) is sinds kort in Zweden. De merrie is verkocht. Zij heeft van alle deelnemers aan deze koers met 1.16,0 het snelste record. Dat was in handen van Rick Ebbinge een winnende race over 2300 meter. Nu wordt zij gereden door Ulf Ohlsson. Zij start echter in het tweede band, op twintig meter van Micro Scott. Streamboy (8) heeft het eerste band. Hij is snel genoeg voor een klassering. Dat geldt ook voor Ferrari Mearas (7) en Superbad (12).


Plaats 1: Linvesta Vivant (10)
Plaats 2: Micro Scott (3)
Plaats 3: Ferrari Mearas (7)
Plaats 4: Streamboy (8)


Race 2: Svensk Travsports Kallblodsserie, 2140 meter bandenstart

Twee paarden springen er op papier bovenuit en die staan allebei in het tweede gelid. Jackman (9) heeft een imposante staat van dienst. In zijn laatste 7 starts won hij 5 keer en werd hij 2 keer tweede. Jackman zal wel zijn best moeten doen om Geordie (10) van zich af te houden. De ruin van Berry Schwarz heeft veel loopvermogen. Hij won de laatste keer indrukwekkend op Mons in 1.14,1 voor Indien de Foresse (11) en Kamukana Vrijthout (8). Voor de verrassing noem ik Krack du Clocher (1). De ruin is acht maanden afwezig geweest. Vorig jaar leek hij als driejarige een topper in spé.

Plaats 1: Tåga Ted (3)
Plaats 2: Torpa Nic (9)
Plaats 3: Tangens Lilja (7)
Plaats 4: Guli Vinn (15)


Race 3: Svensk Travsports Unghästserie – Treåringslopp, 2140 meter bandenstart

Een mooi veld van dertien paarden in deze koers voor driejarigen. Het debuut van Crazy First Love (3) resulteerde gelijk in een rappe zege waarin hij van start tot finish leidde. Hij won die koers onaangevochten. In deze koers heeft hij opnieuw een eerste kans, maar de concurrentie is ditmaal wel sterker. In het tweede band lijkt Flair Delice (13) zijn voornaamste belager. Deze merrie van trainer Svante Båth heeft al een record van 1.14,4 gelopen over de afstand van vandaag. Fastizz Am (7) heeft even niet gelopen, maar met een overwinning en twee klasseringen deed hij uit drie start nog maar weinig verkeerd. Dat geldt ook voor Lexington Tooma (12) die inmiddels drie koersen heeft gewonnen. In zijn laatste start op Boden, eind oktober had hij sterke laatste vijfhonderd meter in de benen.

Plaats 1: Flair Delice (13)
Plaats 2: Crazy First Love (3)
Plaats 3: Lexington Tooma (12)
Plaats 4: Fastizz Am (7)


Race 4: 3-åriga och äldre 125.001 - 370.000 kr., 2140 meter bandenstart

Conway City Ås (10) is met twee overwinningen op rij de favoriet in deze koers. Het startnummer is minder gunstig, maar dat lijkt voor hem niet problematisch. Superieur (9) won voor het laatst met Ulf Eriksson. Dat was half september in Bollnäs. Daarna bleef hij twee keer ongeplaatst. Nu wordt hij weer gereden door Ulf Eriksson. Cemonroc De Coeur (7) is constant in zijn prestaties. Winnen lukte voor het laatst in augustus. Guvernör Sund (4), Baron Hornline (5) en Amigo Brick (2) verkeren alle drie in prima vorm. Een plaats bij de eerste vier is goed mogelijk.

Plaats 1: Conway City Ås (10)
Plaats 2: Cemonroc De Coeur (7)
Plaats 3: Superieur (9)
Plaats 4: Baron Hornline (5)


Race 5: Eld Kevins Lopp - Norrlands Elitserie, Final - Treåringslopp - Fördel Ston, 2140 meter bandenstart

Driejarige koudbloeden in de eerste finale van deze avond. Jan-Olov Persson  heeft drie kanspaarden in koers. Gott Klirr (12) werd bij zijn laatste optreden tweede. Dat was achter favoriet Rappstjernen het maximale resultaat. Daarvoor pakte hij de volle winst in de serie van de Norrlands Elitserie. Hij wordt vandaag weer gereden door zijn trainer Jan-Olov Persson die met het fenomeen Järvsöfaks geweldige successen heeft behaald. Stalgenoot Guli Roy (11) is toevertrouwd aan Ulf Ohlsson. In zijn laatste start werd hij derde achter Gott Klirr en Rappstjernen. Ook met de vorm van Guli Major (10) is weinig mis. Dit drietal lijkt het onderlinge te gaan uitmaken. In de startvakken hiervoor vallen Bäcklös Tamlin (8) en Rappodina (3) op.

Plaats 1: Gott Klirr (12)
Plaats 2: Guli Roy (11)
Plaats 3: Bäcklös Tamlin (8)
Plaats 4: Guli Major (10)


Race 6: Norrlands Elitserie, Final – Stoeliten, 2140 meter bandenstart

Wie wordt de opvolger van de winnares van verleden jaar Lisa Mollyn. Mofaksan (9), houdster van het koersrecord met 1.25,4, lijkt de voornaamste kandidaat. In 2016 won zij de koers met Ove A Lindqvist die met de inmiddels twaalfjarige merrie vermoedelijk als favoriet zal vertrekken. Met de vorm van Uggla I Mossen (10) is weinig mis. Een plaats bij de eerste drie is goed mogelijk. In het eerste band is Forspärla (2) een gevaarlijke concurrent. De merrie heeft veertig meter voordeel aan de start. Als Jan Norberg de koers goed indeelt zit een overwinning er zeker in. Karlängs Linda (4) en Katla Kiro (8) maken het rijtje kanspaarden compleet.

Plaats 1: Mofaksan (9)
Plaats 2: Forspärla (2)
Plaats 3: Uggla I Mossen (10)
Plaats 4: Karlängs Linda (4)


Race 7: Troll Kevins lopp - Norrlands Elitserie, Final – Fyraåringslopp, 2140 meter bandenstart

Jan Olof Persson brengt opnieuw een kanspaard aan de start. Månlykke A.M. (8) staat voor een pittige opdracht. Hij start over 2200 meter, zestig meter achter het eerste vak en veertig meter achter de in grote vorm verkerende B.W.Mimmi (4). Dat is een mooie uitdaging, dus zeker geen walkover. De Noorse Philip Ess (9) behoort ook tot de kanspaarden, maar ook hij start op 2200 meter. Skorpion (2) en B.W.Sessa (3) verdedigen ook de kansen van trainer Jan Olof Persson. De vorm van beide is goed. Een interessante koers. 

Plaats 1: Månlykke A.M. (8)
Plaats 2: B.W.Mimmi (4)
Plaats 3: Philip Ess (9)
Plaats 4: Skorpion (2)


Race 8: Sleipners Höstpris - DubbelCupen, Försök 7 i Meeting 6, 2140 meter bandenstart

De Sleipners Höst/Vinterpris is een koers die geweldige winnaars heeft gekregen. Järvsöfaks, Sjö Odin en Månprinsen A.M. zijn aansprekende winnaars op de erelijst. Wie voegt zich daar aan toe? In het eerste band start Tangen Haap (2). De hengst lijkt in staat om het startvoordeel van twintig meter uit te buiten op Pydin (9). Zijn vorm lijkt momenteel iets beter. Rote Jon (7) bevestigde zijn groeiende vorm met een overwinning. Cali Maks (3) was er de laatste keer ook dichtbij. Met een overwinning zou hij niet verbazen.

Plaats 1: Tangen Haap (2)
Plaats 2: Pydin (9)
Plaats 3: Cali Maks (3)
Plaats 4: Rote Jon (7)


Race 9: Långa Loppet, 2640 meter bandenstart

Voulez Vous (13) maakte in zijn laatste start indruk waarin hij won in een snelle tijd; een ruime overwinning. Hij gaat het nu opnemen tegen From The Mine (3) die twintig meter voor hem start. Over deze afstand moet dat in te lopen zijn. Orkide C.D. (5) won de laatste keer over de mijl. De afstand is geen probleem. Zij was verleden jaar al winnares over 2680 meter in 1.17,4b. Nochebuena Face (14) lijkt voor een overwinning te staan. Ook Melvin Palema (8) verwachtten we voorin. Zijn vorm is stijgende.

Plaats 1: Voulez Vous (13)
Plaats 2: From The Mine (3)
Plaats 3: Orkide C.D. (5)
Plaats 4: Nochebuena Face (14)


Race 10: 3-åriga och äldre 50.001 - 200.000 kr. 1640 meter bandenstart

Elf paarden in koers want Shiver W.F.(3) is geschrapt. Our Soleado (10) won twee van zijn laatste drie starts maar met dit startnummer over de mijl heeft hij het niet getroffen. Dat ziet het er voor Harryet Hazelaar (1) beter uit. De merrie won in de eerste vier maanden van dit jaar driemaal, waarvan één Premiumkoers in Gelsenkirchen, en werd even zo vaak tweede. Daarna ging zij naar Zweden waar zij deze prestaties een passend vervolg gaf. Global Trademark (4) liep in de zomermaanden 1.12,9 over de mijl. In die vorm is hij kansrijk. Mediaslittletoxic (5) moet zich in het geld kunnen lopen.

Plaats 1: Harryet Hazelaar (1)
Plaats 2: Global Trademark (4)
Plaats 3: Our Soleado (10)
Plaats 4: Mediaslittletoxic (5)


Race 11: 3-åriga och äldre kallblodiga 100.001 - 500.000 kr, 1640 meter bandenstart

Ivarsjoker (7) heeft de beste papieren voor de overwinning. Met zijn vorm lijkt weinig mis. Guldtopp (9) start gelijk af en vormt de voornaamste tegenstander. Hij was er de laatste keer al dichtbij. De gevaarlijkste tegenstanders starten in het eerste band. Lome Tornado (2) en Kaksi Can (3) kunnen allebei een goede mijl lopen. De vorm van Kaksi Can lijkt op dit moment iets beter getuige haar recente overwinningen.

Plaats 1: Ivarsjoker (7)
Plaats 2: Guldtopp (9)
Plaats 3: Kaksi Can (3)
Plaats 4: Lome Tornado (2)


Race 12: 3-åriga och äldre 9.501 - 125.000 kr., 2140 meter bandenstart

De slotdraverij van deze vrijdagavondmeeting in Umåker. De favoriet War Paint (1) start in het eerste band. Hij zette in zijn laatste start een puike prestatie neer door te winnen in een snelle tijd. De concurrentie kan haar borst nat maken. Sign Your Name (14) moet twintig meter goed maken. Dat is niet onmogelijk. Ook Todays Estelle (15) staat voor eenzelfde opdracht. Net als Sign You Name is de vorm uitstekend, maar er moet onderweg niet teveel tegen zitten. Boom Boom Becker (11) verkiezen wij boven Hamilkar Boko (13)

Plaats 1: War Paint (1)
Plaats 2: Sign Your Name (14)
Plaats 3: Todays Estelle (15)
Plaats 4: Boom Boom Becker (11)

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.