Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Umaker - 25 december

Umåker - dinsdag 25 december 2018 - Start: 14:45

Op deze eerste Kerstdag gaan we naar Umåker. Een V75-meeting met twaalf goed bezette koersen met onder andere de Ess Express Minne, een koers voor koudbloeden. Ess Express is een legendarische koudbloed uit de jaren zeventig. Hij won maar liefst honderdvijfendertig koersen. Oude helden worden geëerd in Zweden. Ook de deelnemers begrijpen dat, want de koers heeft een mooi deelnemersveld getrokken. De eerste start in Umåker is om 14:45 uur. De V75 begint om 16:20 uur.

Race 1 - 3-åriga och äldre Svenska och Norska kallblodiga 50.001 - 225.000 kr., 2140 meter bandenstart

We beginnen de dag met de koudbloeden. De favoriet Klack Gidde (5) viel op met zijn overwinning in Bollnas. Daarna was het opnieuw raak over dezelfde afstand van vandaag. Hij lijkt hier het te kloppen paard. De Noor Ask Embla (6) is een serieuze opponent die momenteel in uitstekende vorm verkeerd. Guli Vinn (10) zette zijn laatste start om in een overwinning. Hij zal vandaag sneller moeten zijn om mee te kunnen doen. Järvsötekno (3) staat weer voor een overwinning maar dat zal vandaag lastig worden.

Plaats 1:    Klack Gidde (5)
Plaats 2:    Ask Embla (6)
Plaats 3:    Järvsötekno (3)
Plaats 4:    Guli Vinn (10)

 

Race 2 - Ung i Norr – Fyraåringslop, 2140 meter autostart

Deze leeftijdskoers voor vierjarigen kan B.W.L.Ruthless (5) tot een goed einde brengen. In Boden won hij begin december van kop af. Dat is opnieuw mogelijk. Wrongdoer (7) was in  september goed op dreef maar daarna verliep het iets minder. Hier kan hij de draad weer oppakken. Mycrazydream (8) heeft de juiste vorm te pakken en kan zich mengen in het duel om de overwinning. Van de overige deelnemers zien wij tot slot Only In Time O.C. (2).

Plaats 1:   B.W.L.Ruthless (5)
Plaats 2:   Wrongdoer (7)
Plaats 3:   Mycrazydream (8)
Plaats 4:   Only In Time O.C. (2)

 

Race 3 - Damklubbens Lärlingsserie avd.8, 2140 meter autostart

Twaalf leerlingpikeurs aan de start waarin de Belgische merrie Linvesta Vivant (12) de favorietenrol krijgt toegeschoven. In september won zij met Rick Ebbinge nog in België. Inmiddels heeft ze ook voor haar nieuwe Zweedse eigenaren al gewonnen. Met de leerling van vandaag Mats E Djuse werd zij onlangs nog vijfde. Woodland Avenue (1) heeft het qua startnummer beter getroffen. De vos heeft even rust gehad en pakt na twee maanden de draad weer op. Atlas Eagra (11) won half december. Met de vorm zit het dus wel goed. Pommeau (7) kon nog niet winnen maar was er al wel dichtbij.

Plaats 1:   Linvesta Vivant (12)
Plaats 2:   Woodland Avenue (1)
Plaats 3:   Atlas Eagra (11)
Plaats 4:   Pommeau (7)

 

Race 4 - Spårtrappa, 3-åriga och äldre 85.001 - 265.000 kr., 2140 meter autostart

Giel Wielinga (8) is een oude bekende. De vijfjarige ruin won begin dit jaar op Victoria Park een premiumkoers. Daarna werd hij verkocht naar Zweden en won hij inmiddels twee koersen en was diverse keren geplaatst. Wing Man (10) en Variety Show (12) staan beide voor een overwinning. Eerstgenoemde lijkt op dit moment iets verder. Don Defender (1) en Vidar Caprese (2) springen eruit in het eerste gelid.

Plaats 1:   Wing Man (10)
Plaats 2:   Variety Show (12)
Plaats 3:   Giel Wielinga (8)
Plaats 4:   Don Defender (1)

 

Race 5 - V75-1 - Menhammar Stuteri - Stolopp, 2140 meter bandenstart

Het eerste onderdeel van de V75 waarin vijftien merries starten. Sangrita Ås (10) draait een heel goed seizoen. Die kan zij hier bekronen met een V75-overwinning. Jazza Håleryd (15) doet niet veel voor haar onder. Ze starten bovendien gelijk af over 2160 meter. Ze moeten twintig meter goed maken op onder andere Diamond League (1) die vanuit het eerste band gaat proberen om te profiteren van haar startvoordeel. Dusktodawn Sisu (13) verwachten we in de kwartetaankomst.

Plaats 1:   Sangrita Ås (10)
Plaats 2:   Jazza Håleryd (15)
Plaats 3:   Diamond League (1)
Plaats 4:   Dusktodawn Sisu (13)

 

Race 6 - V75-2,  Umeå Storage, 3-åriga och äldre 175.001 - 320.000 kr., 2140 meter autostart

De favorieten starten direct aan de auto. Magic Allybis (7) is bezig aan een hele goede prestatiereeks. Trainer Lennart Frölander heeft hem in goede vorm gekregen. Our Soleado (6) gaat tegengas geven. Hij start aan de binnenkant van Magic Allybis. De Italiaan Sulaiman O.K. (1) kan als hij de vorm van oktober kan herpakken meedoen om de prijzen. Tyra I.H. (3) is dan betrouwbaarder en heeft meer koersritme. Eerder deze maand won zij nog in Boden een koers van kop af.

Plaats 1:   Magic Allybis (7)
Plaats 2:   Our Soleado (6)
Plaats 3:   Sulaiman O.K. (1)
Plaats 4:   Tyra I.H. (3)

 

Race 7 - V75-3,  Umeå Hamn, 2640 meter autostart

Robert Dunder heeft twee starters in dit derde onderdeel van de V75. Zelf heeft hij met Pleasure For Cash (6) de favoriet in handen. De zoon van Ready Cash heeft aansprekende verrichtingen op naam staan. Stalgenoot Hamilkar Boko (5) heeft eveneens vorm. Hij zette zijn laatste koers om in een overwinning, maar staat nu wel zwaarder. Hij is toevertrouwd aan Ulf Ohlsson. Whispering Pines (1) schatten we hoger in. De ruin zag zijn groeiende vorm beloond worden met een overwinning. Sign Your Name (7) en Yakari (8) worden verkozen boven de rest.

Plaats 1:   Pleasure For Cash (6)
Plaats 2:   Whispering Pines (1)
Plaats 3:   Sign Your Name (7)
Plaats 4:   Hamilkar Boko (5)

 

Race 8 - V75-4, Umeå. Mer Vintervinnare - Ess Express Minne, 1640 meter autostart

Elf koudbloeden in actie over de mijl, een open aangelegenheid deze race die vernoemd is naar Ess Express, de legendarische koudbloed uit de jaren zeventig. Die won maar liefst honderdvijfendertig koersen. Zover is Vertigo Knekten (9) nog niet maar hij komt wel met aansprekende verrichtingen aan de start. Hij krijgt het niet gemakkelijk tegen Don Viking (5) die het voordeel heeft van het eerste gelid. Zijn vorm is de laatste maanden erg goed. De vierjarige Backegubben (7) is snel en zal zich met de overwinning willen gaan bemoeien. Bork Odina (1)  was de laatste keer verbeterd. Forspärla (3) kan een goede mijl lopen. Een klassering zit er zeker in. Een mooi sprintnummer!

Plaats 1:   Don Viking (5)
Plaats 2:   Vertigo Knekten (9)
Plaats 3:   Backegubben (7)
Plaats 4:   Bork Odina (1) 

 

Race 9 - V75-5 - Varma Hästägarkannan, 2640 meter bandenstart

In dit nummer valt Faye Bros (9) op. De Nederlandse merrie won deze zomer nog over de afstand van vandaag. Daarna kwam ze nog enkele keren aan de start waarbij zij vooral de laatste keer goed presteerde. Een interessante outsider. Höwings Star (12) loopt zich regelmatig bij de eerste drie. Een overwinning is vandaag heel goed mogelijk. Hij moet dan ook Hagentoy (11) achter zich houden. Die won de laatste keer in een goede tijd. New Joker (5) won half oktober en plaatste zich vervolgens tweemaal. De laatste keer in een vergelijkbare opdracht als deze. Toen werd hij derde.

Plaats 1:   Höwings Star (12)
Plaats 2:   Hagentoy (11)
Plaats 3:   New Joker (5)
Plaats 4:   Faye Bros (9)

 

Race 10 - V75-6 Kalla Hästägarkannan, 2140 meter bandenstart

Opnieuw een mooi bezet nummer met koudbloeden. Vijftien deelnemers over de middenafstand. De favoriet moet een handicap overbruggen van veertig meter. Dat moet Tangen Haap (14) lukken, maar het zal geen gemakkelijke klus worden. Op gelijke afstand start Uggla I Mossen (11) die zijn laatste start omzette in een goede overwinning. Romleskaft (3) zal het richtpunt zijn van deze twee Hij gaat proberen om de koers van kop af te domineren. Als het tempo hoog wordt gehouden dan krijgt het derde band het lastig. Guli Storm (10) is trouw en komt in aanmerking voor het plaatsgeld.

Plaats 1:   Tangen Haap (14)
Plaats 2:   Romleskaft (3)
Plaats 3:   Uggla I Mossen (11)
Plaats 4:   Guli Storm (10)

 

Race 11 - V75-7 Vinterbjörken, 1640 meter autostart

In dit laatste onderdeel van de V75 wordt er gesprint. Comewithaflash (10) is snel over de mijl maar heeft het niet getroffen met het startnummer. In het eerste gelid staan een aantal goede sprinters Zorro Swing (5) startte dit jaar met een V75-overwinning over de mijl. Daarna kwam hij vrijwel alleen over langere afstanden aan de start. Winnen lukte Un Dernier Rire (3) dit jaar nog niet, maar gezien haar getoonde tijden moet zij hier wel mee kunnen doen om te overwinning. Highway Patrolman (4) maakt het rijtje kanspaarden compleet in het eerste gelid, oftewel Comewithaflash krijgt het lastig.

Plaats 1:   Comewithaflash (10)
Plaats 2:   Zorro Swing (5)
Plaats 3:   Un Dernier Rire (3)
Plaats 4:   Highway Patrolman (4)

 

Race 12 - 3-åriga och äldre högst 35.000 kr., 2140 meter autostart

De laatste race van deze Kerstmeeting op Umåker. Er is veel mogelijk in deze beginnersklasse. Zodiac Kronos (5) heeft de steun van de kampioen Ulf Ohlsson. De Italiaan won in augustus nog in een snelle tijd. Hij heeft even rust genoten maar we verwachten dat hij gelijk voorin mee doet. De Fransman Destin Du Bosquet (3) maakt zijn Zweeds debuut. De laatbloeier kan in deze klasse een rol opeisen. Valparaiso (12) start vanuit het tweede gelid. Misschien kan hij na de start in het spoor komen van Zodiac Kronos. Dan zijn er zeker kansen op een hoge klassering. Voor een plaatsgeld noemen we nog Kajsa Jonz (2) en Rumour Has It (9).

Plaats 1:   Zodiac Kronos (5)
Plaats 2:   Valparaiso (12)
Plaats 3:   Destin Du Bosquet (3)
Plaats 4:   Kajsa Jonz (2)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.