Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Umåker - 22 januari

Umåker - dinsdag 22 januari 2019 - Start: 18:20

Een mooi programma op Umåker deze dinsdagavond. Negen goed bezette races met de Mästerkusken als hoofdnummer. Hierin komen de meest succesvolle rijders van het afgelopen jaar op Umåker in actie. John Östman won deze koers de afgelopen drie jaar maar omdat hij ditmaal een outsider rijdt is de kans groot dat er een nieuwe naam op de erelijst komt. De V64 staat verder op het programma vanaf koers vier, starttijd ca 19:30 uur. De eerste start in Umåker is om 18:20 uur.  

Race 1

Een mooi veld in de opener van deze dinsdagavond. Een echte favoriet is niet aan te wijzen. Top Darian (1) beviel met een derde plaats na zijn kwalificatie. Hij heeft bovendien een startvoordeel van twintig meter op bijvoorbeeld Euro Keeper (6). Hierin heeft hij een waardig tegenstander. Euro Keeper maakte een uitstekend seizoensdebuut en werd tweede in een prima tijd uit de banden. Simb Marilyn (2) werd in Bergsåker vierde op één lijn met de tweede aankomende. De ruin had te maken met oponthoud richting de laatste bocht maar vloog in de laatste rechte lijn vanuit laatste positie naar het vierde geld. Met de steun van Ulf Ohlsson schatten wij zijn kansen hoger in. Kalles Caviar Ås (10) en Glimmer U.S. (8) lijken aan elkaar gewaagd.

Plaats 1:    Top Darian (1)
Plaats 2:    Simb Marilyn (2)
Plaats 3:    Euro Keeper (6)
Plaats 4:    Glimmer U.S. (8)

 

Race 2

In deze koers voor koudbloeden is Lill Alfred (1) het te kloppen paard. De ruin heeft de vorm van vorig najaar meegenomen naar dit seizoen. Dat werd bevestigd met een zeer ruime zege tijden de openingsmeeting van Umåker op 6 januari waar hij ondanks een handicap aan de start van twintig meter met zeven lengtes wist te winnen. Attack (3) is van de overige deelnemers in beeld voor het tweede geld. Hij pakte dit seizoen al een tweede plaats mee en sloot 2018 af met een overwinning. De vorm is dus goed. Rappodina (2) en Hildegun (7) noteren wij voor een klassering. 

Plaats 1:   Lill Alfred (1)
Plaats 2:   Attack (3)
Plaats 3:   Rappodina (2)
Plaats 4:   Hildegun (7)

 

Race 3

Afgelopen woensdag was Lupin Håleryd (2) nog actief in Bergsåker. De merrie bleef met trainer Robert Dunder in hevige sneeuwval van start tot finish voorop in 1.18,8 over 2140 uit de banden. Een hele goede tijd gezien de weersomstandigheden. Kövras So Fant (9) heeft dit jaar al een zege behaald. Nu moet er twintig meter goedgemaakt worden op de favoriet en dat maakt het ditmaal lastiger. Wasa Warcraft (11) won in Boden. Ondanks een ronde in het dodenspoor kwam hij in de slotfase sterk opzetten. Pippi Makeba (10) was al dichtbij een overwinning. De merrie loopt prima tijden.

Plaats 1:   Lupin Håleryd (2)
Plaats 2:   Kövras So Fant (9)
Plaats 3:   Wasa Warcraft (11)
Plaats 4:   Pippi Makeba (10)

 

Race 4 (V64-1)

In het eerste band vallen Gorgeous L.A. (2) en Aliceinwonderland (5) op die beide in hun laatste start zegevierden. Eerstgenoemde deed dat aan het begin van het jaar terwijl Aliceinwonderland na haar zege van half november niet meer heeft gelopen. Ondanks een handicap van twintig meter verwachtten we wel dat Shiver W.F. (13) Zich gaat mengen in de strijd om de overwinning. De vorm lijkt nog altijd aanwezig. Hunkydory Degato (11) heeft even niet gelopen en mist het ritme. Als hij voldoende scherp is verwachtten wij dat hij een prijs meepakt.

Plaats 1:   Gorgeous L.A. (2)
Plaats 2:   Shiver W.F. (13)
Plaats 3:   Aliceinwonderland (5)
Plaats 4:   Hunkydory Degato (11)

 

Race 5 (V64-2)

Opnieuw de koudbloeden in actie met de twee favorieten in het eerste band. Vertigo Knekten (2) moet op grond van zijn klasse deze opdracht tot een goed einde kunnen brengen. Hij geniet bovendien de steun van kampioen Ulf Ohlsson. Van gelijk af start ook Åstas Marcus (1) die zijn voorlaatste start over de mijl winnend afsloot. Hallsta Vinnex (3) zien we ook ver komen. De vorm is nog altijd aanwezig. Verder noemen we nog K.A.Priol (6)

Plaats 1:   Vertigo Knekten (2)
Plaats 2:   Åstas Marcus (1)
Plaats 3:   Hallsta Vinnex (3)
Plaats 4:   K.A.Priol (6)

 

Race 6 (V64-3)

Pleasure For Cash (7) maakt zijn seizoensdebuut. Vorig seizoen was hij goed op dreef met drie overwinningen uit acht starts. Daarbij werden goede tijden gerealiseerd. Monbrini (8) heeft zijn eerste zege van dit seizoen al te pakken. De laatste keer op Umåker in een race over de sprintafstand waarin hij goed finishte. Destin Du Bosquet (9) bevestigde zijn goede kwalificatieproef met een overwinning. De Fransman heeft opnieuw goede kansen. Dat geldt ook voor de Belgische merrie Linvesta Vivant (11). Haar seizoensdebuut was veelbelovend.

Plaats 1:   Pleasure For Cash (7)
Plaats 2:   Destin Du Bosquet (9)
Plaats 3:   Monbrini (8)
Plaats 4:   Linvesta Vivant (11)

 

Race 7 (V64-4)

Twaalf deelnemers in actie in deze race over de sprintafstand. De kanspaarden hebben het niet getroffen met de startnummers. Cash'em (7) lijkt van dit veld over de beste vorm te beschikken. In Boden hield hij zich lang verscholen in het veld en spurtte in de laatste honderdvijftig meter naar een knappe zege in een snelle 1.14,6 op een sneeuwpiste. Hagentoy (6) was dit seizoen al sneller. Hij kan een goede mijl lopen. De Nederlands gefokte Faye Bros (2) is snel genoeg vor een plaats bij de eerste vier. Het startnummer is gunstig ten opzichte van de twee eerstgenoemde. Salong (12) bleef in zijn laatste start ongeplaatst. In een koers over 2640 meter werd hij de eerste ronde in het derde spoor opgevangen. Vervolgens kwam hij naast het koppaard te liggen. Dat bleek uiteindelijk teveel van het goede in een koers die werd verreden in hevige sneeuwval. Hij zal zich dus willen revancheren.

Plaats 1:   Cash'em (7)
Plaats 2:   Hagentoy (6)
Plaats 3:   Salong (12)
Plaats 4:   Faye Bros (2)

 

Race 8 (V64-5)

Opnieuw een sprintnummer. Ditmaal met de meest succesvolle rijders van afgelopen jaar op Umåker. John Östman won deze koers de afgelopen drie jaar maar ditmaal liggen de kansen met Devour Ås (12) iets lager. Conrads Gregor (2) toonde een stijgende vorm aan het einde van vorig jaar met winst en een tweede plaats. Hij maakt goede kans maar treft in One For You (1) een waardig tegenstander. Deze is tot veel in staat, maar wil ook nog wel eens een foutje maken. In zijn laatste optreden verliet hij de baan met een nieuw record over de mijl van 1.13,2. Boom Boom Becker (2) doet ook mee om de overwinning. Zijn vorm is al tijden goed. Van de overige deelnemers noemen we nog Hunter Dillon (4) en Hamilkar Boko (5)

Plaats 1:   One For You (1)
Plaats 2:   Conrads Gregor (2)
Plaats 3:   Boom Boom Becker (2)
Plaats 4:   Hunter Dillon (4)

 

Race 9 (V64-6)

In deze laatste race van de dag komen vijftien paarden aan de start. Don Draper (5) kende vorig seizoen een hele sterke periode. Bij zijn debuut dit jaar bleef hij ongeplaatst maar die koers zal hem goed hebben gedaan. Giel Wielinga (10) heeft zijn eerste overwinning al te pakken. In Umåker had hij over de mijl een sterk slot in de benen en won hij het ruim. Een herhaling is mogelijk, want met dit nummer zal hij weer uit het veld gaan koersen. Celsius Evo (7) kan deze koers zomaar winnen. De vorm is nog altijd goed in orde en de concurrentie is minder sterk dan op Solvalla waar hij de laatste keren liep. Vincent Caprese (8) kan een plaats belopen.

Plaats 1:   Don Draper (5)
Plaats 2:   Giel Wielinga (10)
Plaats 3:   Celsius Evo (7)
Plaats 4:   Vincent Caprese (8)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.