Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Umaker - 9 augustus

Umåker- vrijdag 9 augustus 2019 - Start: 18:15

Umåker heeft vrijdagavond een primeur. De Boko Stables Hot’n Cold  wordt verreden oftewel de dravers tegen de koudbloeden. Voor het eerst in de geschiedenis komen deze twee type paarden in één race in actie. Een leuk initiatief uit het creatieve brijn van fokker John Bootsman en Håkan Karlsson, Marketingchef van de baan Umåker. De koudbloeden krijgen vierhonderdzestig meter startvoordeel op de dravers en starten op 2140 meter. De dravers starten op 2600 meter. Bij de dravers proberen Eder Bob en Chocolate Gold de eer hoog te houden. Guli Björn en  Obelix Rex gaan proberen om dit tegen te houden. Ook in race  acht staan de koudbloeden centraal in de Norrländska Elitstoet. Waarschijnlijk gaan Klack Vilja, Minelli en  Vårvind dit onderling uitmaken. De eerste start is om 18.20 uur en de V64 wordt vanaf race vier, 19.30 uur, verreden. De Boko Stables – Hot’n Cold start om 21.33 uur

Race 1 - Slice – Poängjakten – Spårtrappa, 2640 meter autostart

De eerste race op Umåker gaat over 2640 meter. Er wordt gestart op winsom en er zijn meerder kanspaarden. Vanaf acht moet Helios Håleryd (8) beginnen. De ruin staat er qua winsom gunstig in en zijn vorm is groeiende. De Finse deelnemer Sweet Orphan Boy (3) liep recentelijk zijn record. In eerdere starts bewees hij ook uit de voeten te kunnen over de langere afstand. Papiljotte (4) won vorig seizoen nog een V86-race in Bergsåker. Dat was haar laatste zege. De laatste keren had zij wat uitschieters. Wasa Windy (5) moet op grond van haar aanwezige snelheid een rol kunnen spelen. Verder noemen we nog Wally Cocktail (1) en Only In Time O.C. (2).

Plaats 1:    Helios Håleryd (8)
Plaats 2:    Sweet Orphan Boy (3)
Plaats 3:    Papiljotte (4)
Plaats 4:   Wasa Windy (5)

 

Race 2 -  Drive – Fördel Ston, 1640 meter bandenstart

Dertien koudbloeden over de mijl, waarvan veel debutanten. De favoriet start in het laatste startvak. De vorm van Ängskungen (13) is groeiende. De vijfjarige ruin kan hier zijn eerste overwinning behalen. Hamjakken (12) start gelijk af met de favoriet. Hij debuteerde dit seizoen met een tweede plaats. Een hoge klassering moet mogelijk zijn. Op dit tweetal krijgt Vick Tabac (7) twintig meter startvoordeel. Dat kan worden verzilverd. Ior Express (11) wordt verkozen boven Frans Vinner (9). Een plaatsgeld moet mogelijk zijn.

Plaats 1:   Ängskungen (13)
Plaats 2:   Hamjakken (12)
Plaats 3:   Vick Tabac (7)
Plaats 4:   Ior Express (11)

 

Race 3 – Hook – Spårtrappa, 2140 meter autostart

In deze race maakt Zodiac Kronos (1) zijn seizoensdebuut. De zoon van Ready Cash toonde vorig seizoen al zijn klasse. Hij zal zich verder hebben ontwikkeld en heeft dan hier een eerste kans. In Kajsa Jonz (15) treft hij een tegenstander die dit seizoen in opperbeste vorm verkeert. De merrie moet alleen wel beginnen in het tweede gelid. Gina Carano (13) won vrij recent nog om vervolgens tweede te worden. De vorm is prima in orde. Bearfoot (3) en Inez River (4) lijken snel genoeg voor een plaats  bij de eerste vier. Misschien kunnen we verrassen.

Plaats 1:   Zodiac Kronos (1)
Plaats 2:   Kajsa Jonz (15)
Plaats 3:   Gina Carano (13)
Plaats 4:   Bearfoot (3)

 

Race 4 - V64-1- Eagle - Norrlands Elitserie – Stolopp – Spårtrappa, 2140 meter autostart

Dragondamour Sisu (7) startte vorige week nog in Skellefteå over de mijl waarin zij van start tot finish leidde. Zij leek in de laatste bocht geklopt maar zij zette de zaken nog eenvoudig naar haar hand en won het ruim in een snelle tijd. Millie Millionaire (8) heeft het buitenste startnummer. De dochter van Jocose kan over alle afstanden goed uit de voeten. Zij begon met twee zeges en werd onlangs nog derde. Elsa Mearas (3) was al een aantal keren dichtbij de overwinning. Ten opzichte van de twee eerder genoemde heeft zij een beter startnummer. Dat kan beslissend zijn. Clear Eyes (2) is goed genoeg voor een klassering bij de eerste vier.

Plaats 1:   Dragondamour Sisu (7)
Plaats 2:   Millie Millionaire (8)
Plaats 3:   Elsa Mearas (3)
Plaats 4:   Clear Eyes (2)

 

Race 5 - V64-2-  Socket - Ung i Norr – Treåringslopp,  2140 meter autostart

Een race met interessante deelnemers. Jimmy Arthur (3) is een talentvolle zoon van Bold Eagle. De ruin startte inmiddels driemaal en dat leverde twee goede overwinningen op. Het gevaar voor hem komt uit het tweede gelid van Jelmer Boshoeve (9). De hengst kwalificeerde nog als tweejarige bij Dion Tesselaar, verhuisde naar de Deen Morten Juul die viermaal met hem startte en drie overwinningen boekte. Inmiddels staat hij in training bij Christian Månsson die recent met hem debuteerde en gelijk tweede werd. Een plek bij de eerste twee zit er opnieuw in. Just Celebration (6) is zijn carrière prima begonnen. Winnen zat er nog niet in maar hij toonde al wel snelle tijden. Een paard met mogelijkheden.

Plaats 1:   Jimmy Arthur (3)
Plaats 2:   Jelmer Boshoeve (9)
Plaats 3:   Just Celebration (6)
Plaats 4:   Empty The Tanks (5)

 

Race 6 - V64-3- Hole in One – DubbelCupen, Försök 9 i Meeting 4, 2140 meter bandenstart

Een mooi veld van vijftien koudbloeden. In het eerste startvak valt Guli Vinn (1) op. De ruin kent tot op heden een constant seizoen met twee eerste, tweede en derde plaatsten. Hij heeft twintig meter startvoordeel op onder andere Faks Kevin (12) en Minessa (10). Deze twee doen op grond van hun klasse gewoon mee om de overwinning. De handicap van twintig meter moet in te lopen zijn. Beide paarden verkeren in goede vorm. Husnäs Elving (8) is snel maar wisselvallig. Zonder fouten kan hij bij de eerste vier eindigen.

Plaats 1:   Guli Vinn (1)
Plaats 2:   Faks Kevin (12)
Plaats 3:   Minessa (10)
Plaats 4:   Husnäs Elving (8)

 

Race 7 - V64-4 -  Albatross – Svensk Travsports Unghästserie – Fyraåringslopp Ston, 2140 meter bandenstart

No Matter (11) is de grootverdiener in dit veld. De topmerrie won als driejarige de E3 Finale voor merries in Gävle. Dit seizoen heeft zij de hele grote vorm nog niet te pakken. Wellicht hervind ze die in deze race. Ze start over 2180 meter en moet dus veertig meter goedmaken op het eerste band met Diamond’s Sweety (1) die in haar laatste drie starts tweede werd. Een overwinning zit eraan te komen. Appassionata (2) is in beeld voor klassering. Winnen wordt iets lastiger. Mellby Guava (6) zien we dan verder komen. De merrie ontwikkelt zich dit seizoen heel behoorlijk.

Plaats 1:   No Matter (11)
Plaats 2:   Mellby Guava (6)
Plaats 3:   Diamond’s Sweety (1)
Plaats 4:  Appassionata (2)

 

Race 8 - V64-5 -  Norrländska Elitstoet, 2140 meter bandenstart

Het hoofdnummer van de avond, deze Norrländska Elitstoet, waarin dertien koudbloeden aan het vertrek komen. De vorm van Klack Vilja (11) is al tijden goed. De merrie won al enkele keren in goede tijden waarbij zij haar record bijna evenaarde. Zij moet veertig meter geven aan het eerste band en start net als Minelli (10) op 2180 meter. Minelli is eveneens in opperbeste vorm dit jaar en gaat mee doen om de overwinning. Vårvind (6) won haar laatste start in Bollnäs op overtuigende wijze. Zij bleef van start tot finish voorop en won met vijf lengtes voordeel. In het eerste band valt Tangens Lilja (2) op. Zij won haar laatste twee starts en heeft nu een startvoordeel. Desondanks is het wel ene pittige opdracht.

Plaats 1:   Klack Vilja (11)
Plaats 2:   Minelli (10)
Plaats 3:   Vårvind (6)
Plaats 4:   Tangens Lilja (2)

 

Race 9 - V64-6 - Golf i Hästväg, 1640 meter autostart.

Een race over de mijl voor dravers. Il Vero Alfredo (2) won eind juni over de mijl in Skellefteå waarbij de koers van huis uit werd gedicteerd. Ook in deze race heeft de zoon van Orlando Vici het getroffen met het startnummer. Het seizoen van Redhot Tap Dancer (5) verloopt voortvarend. De Fin werd tweemaal vierde en finishte verder alleen maar bij de eerste drie waarvan er ook driemaal werd gewonnen. Een overwinning is opnieuw mogelijk. Ävja Palema (12) hield aan haar laatste start over de mijl een mooi record over van 1.11,6. Zij had in die race lang de leiding maar kon de klus net niet afmaken. Het tweede gelid is geen voordeel. De Fransman Chambaldi Du Mirel (9) treft zijn favoriete afstand en won al eens uit het tweede gelid.

Plaats 1:   Il Vero Alfredo (2)
Plaats 2:   Redhot Tap Dancer (5)
Plaats 3:   Chambaldi Du Mirel (9)
Plaats 4:   Ävja Palema (12)

 

Race 10  - Boko Stables – Hot'n Cold (Varmblod möter Kallblod), 2140 meter /2160 meter koudbloeden, dravers 2600 meter bandenstart.

Ga er maar eens voor zitten. Het duel tussen de koudbloeden en de dravers. Normaliter zullen de snellere dravers deze race winnend moeten afsluiten. Ze moeten echter wel vierhonderdzestig meter goedmaken op de koudbloeden. In het eerste band is Obelix Rex (1) in beeld voor een klassering. De ruin is trouw en wist dit seizoen al te winnen. Ook Pilbo Titan (5) doet het erg goed. Hoewel hij nog niet kon winnen was hij er al wel dichtbij. Eder Bob (11) is onze favoriet. De zoon van Crazed liep in zijn laatste races alleen maar in de 1.12 en deed dat viermaal over de middenafstand. Deze opdracht over 2600 meter moet hij winnend kunnen afsluiten met Rikard N Skoglund. Koudbloed Guli Björn (10) start op 2160 meter. Een snelle vierjarige die zonder fouten ver kan komen. Chocolate Gold (14) lijk van de overige dravers het meest aanspraak te kunnen maken op een hoge eindklassering. Ook een overwinning behoort daar toe.

Plaats 1:  Eder Bob (11)
Plaats 2:   Chocolate Gold (14)
Plaats 3:   Guli Björn
Plaats 4:   Obelix Rex (1)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.