Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Umåker - 6 september

Umåker- vrijdag 6 september 2019 - Start: 18:20

Umåker staat vrijdag in het teken van de Breeders Crown voor drie- en vierjarigen. In totaal worden er races verreden waarvan vier Breeders Crown. Bij de driejarigen springen de hengsten en ruin er boven uit. Dante Godiva, Easy Cash en Galileo Am zijn drie grote talenten die in race negen voor vuurwerk gaan zorgen. In de Breeders Crown voor vierjarige merries is Fanny Chenal een grote naam. Zij werd vorige week nog zesde in de Derbystoet met Björn Goop. De eerste start is om 18.20 uur en de V64 wordt vanaf race vier, 19.30 uur, verreden.  

Race 1 - Fördel Treåriga, 2140 meter autostart

De driejarige Xanthis Excalibur (7) maakte na een periode van drie maanden zijn heroptreden. Dat leverde een tweede plaats op in een prima tijd. We verwachten dat de ruin hier zijn eerste zege kan boeken. Gold From Above (9) heeft even niet gelopen. De merrie heeft wel snelheid om een rol te spelen in dit openingsnummer. Heeft bovendien de steun van Ulf Olhsson. Fugazi Mary (6) sprong bij haar debuut. Als die achterwege blijven zijn er zeker kansen met Per Lennartsson. Laatbloeier On Time Orange (10) moet beginnen in het tweede gelid. De ruin liet de laatste malen tijden zien waarmee hij in deze race meedoet. Verder zien we Twilight Soul (4) voor een klassering.

Plaats 1:   Xanthis Excalibur (7)
Plaats 2:    Gold From Above (9)
Plaats 3:    Fugazi Mary (6)
Plaats 4:   On Time Orange (10)

 

Race 2 -  Norrlands Elitserie, Försök - Stolopp, 2140 meter bandenstart

De Norrlands Elitserie oftewel de koudbloeden komen in actie. Torpa Olea (7) heeft onze voorkeur. De merrie won in Bergsåker een opdracht over de stayersafstand. Ondanks een handicap won zij de race met vijf lengtes verschil. Nu moet ze veertig meter geven. Dat geldt ook voor Karlängs Linda (8) die de vorm helemaal heeft te pakken. Zij won recentelijk nog over dezelfde afstand als vandaag. De rest van het veld krijgt het lastig tegen dit tweetal. Spang Celin (2) is constant en heeft bovendien veertig meter voordeel aan de start. Fanny Tabac (4) kan beter dan zij de laatste keren liet zien. Een klassering moet in dit veld mogelijk zijn.

Plaats 1:   Torpa Olea (7)
Plaats 2:   Karlängs Linda (8)
Plaats 3:   Spang Celin (2)
Plaats 4:   Fanny Tabac (4)

 

Race 3 – Haga Plåts lopp, 2640 meter autostart

In deze race kan je niet om Macelleria (6) heen. De ruin van trainer Robert Bergh is bezig aan een heel goed seizoen. In zijn laatste vijf starts was hij alleen maar eerste of tweede. Per Lennartsson rijdt de zoon van Maharajah die in New Joker (7) waarschijnlijk zijn voornaamste tegenstander ziet. Die won de laatste keer met startnummer acht over de mijl dankzij een sterke slotfase. Hij bleef drie tiende boven zijn record van 1.13,6 die overigens over 2140 meter tot stand was gekomen met en goede overwinning. Hochthereitis Sox (4) bekroonde zijn goede stijgende vorm met een overwinning. Ook met de vorm van Empire Garbo (10) is weinig mis. De vier genoemde paarden hebben ervaring met de langere afstand en gaan het waarschijnlijk onderling uitmaken.

Plaats 1:   Macelleria (6)
Plaats 2:   New Joker (7)
Plaats 3:   Hochthereitis Sox (4)
Plaats 4:   Empire Garbo (10)

 

Race 4 - V64-1- Lappbarrys lopp, 1640 meter autostart

Deze race is vernoemd naar Lappbarry, de goede koudbloed van Mats Gällerstedt die zelf achtentwintig maal won en 1.386.900,00 Zweedse kronen verdiende. Joker C.K. (1) heeft goede vooruitzichten op de overwinning. De hengst weet zich veelal in de uitslag te lopen. Een overwinning lijkt een kwestie van tijd. Eikfaksen (5) bleef de laatste keer ongeplaatst, maar deed dat wel in een nieuw record over de mijl. Nu is het startnummer alleen niet zo gunstig. Guli Tor (8) trof de laatste keren goede tegenstanders. Eerder dit seizoen werd er al driemaal gewonnen. Guli Storm (4) is snel genoeg om in dit veld een rol te spelen. Ook een overwinning wordt niet uitgesloten.

Plaats 1:   Joker C.K. (1)
Plaats 2:   Eikfaksen (5)
Plaats 3:   Guli Tor (8)
Plaats 4:   Guli Storm (4)

 

Race 5 - V64-2-  Breeders' Crown - Treåriga ston - Kaj Johanssons,  2140 meter autostart

In deze Breeders Crown komen driejarige merries in actie. Jörgen Westholm heeft met Groupie Doll (1) een goede kans op de overwinning. De dochter van Bold Eagle ontwikkelt zich uitstekend en komt in goede vorm aan de start. Naast haar start Ess Springrock (2) die al viermaal won uit zes starts. De merrie van Svante Båth is een talent die voorin mee gaat doen. Stalgenoot Global Avenue (5) liep en goede proef. Een plaatsgeld moet zeker mogelijk zijn. Mayfair Amok (3) is de snelste deelneemster van het veld. Zij sprintte in haar laatste start naar een prachtig nieuw record van 1.12,6.

Plaats 1:   Groupie Doll (1)
Plaats 2:   Ess Springrock (2)
Plaats 3:   Global Avenue (5)
Plaats 4:   Mayfair Amok (3)

 

Race 6 - V64-3- Breeders' Crown - Fyraåriga ston - Fyllinge Smid, 2140 meter autostart

De vierjarige merries komen in deze Breeders Crown in actie. Fanny Chenal (3) is een goede vierjarige van Björn Goop die in de serie van de Derbystoet tweede werd. In de finale was ze bij de start omringt door springers. Zijzelf bleef vlak en werd uiteindelijk zesde in 1.12,6a – 2140 meter. Dat was ook het maximale wat er die dag in zat. Als zij deze race goed verwerkt heeft zien we haar winnen. Au Pair Girl (4) heeft dit seizoen al zestien starts in de benen. Vier daarvan werden winnend afgesloten. No Matter (7) pakte het vijfde geld in de Derbystoet. In dit veld lijken de kansen iets beter te liggen. Miss Silver (6) zag zich willen herstellen van haar laatste optreden. Eerder dit seizoen was zij goed op dreef.

Plaats 1:   Fanny Chenal (3)
Plaats 2:   Au Pair Girl (4)
Plaats 3:   No Matter (7)
Plaats 4:   Miss Silver (6)

 

Race 7 - V64-4 -  El Suecos lopp, 2140 meter autostart

In deze race zijn meerdere kanspaarden. Zo verschijnt Zodiac Kronos (4) met twee zeges op rij aan de start. Hij won op Solvalla als groot favoriet. In deze race moet hij op zijn hoede zijn voor Ellis Pride (8) die de laatste maal snel was over de mij en in een nieuw record zegevierde. Het startnummer is vandaag nadelig. Van Gogh Z.S. (12) is een vijfjarige Italiaan die dit seizoen in twee starts nog ongeslagen bleef. De pupil van Robert Bergh zou ver kunnen komen. Redhot Tap Dancer (2) en Cartman (1) zouden kunnen toeslaan als de drie kanspaarden het laten afweten.

Plaats 1:   Zodiac Kronos (4)
Plaats 2:   Ellis Pride (8)
Plaats 3:   Van Gogh Z.S. (12)
Plaats 4:  Redhot Tap Dancer (2)

 

Race 8 - V64-5 -  Breeders' Crown - Fyraåriga Hingstar/Valacker - Equusir Best Box, 2140 meter autostart

In deze Breeders Crown heeft vormtrainer Robert Bergh opnieuw een kanspaard in deze race met catchdriver Per Lennartsson. Imagine Boko (5) kan veel en won al enkele keren dit seizoen. Als zij de fouten achterwege laat, heeft zij goede kansen. Even's Cool Boy (10) is de grootverdiener in dit veld. Hij trof de laatste keren goede tegenstanders waarbij snelle tijden werden getoond. Lexington Tooma (8) eindigde dit seizoen al negenmaal in de trio aankomst. Viermaal werd er gewonnen en de vorm is nog steeds aanwezig. Fast Food Hanover  (9) en Remarkable Feet (12) zijn de vertegenwoordigers namen Jörgen Westholm. Die zal zijn paarden klaar hebben gemaakt voor deze race.

Plaats 1:   Imagine Boko (5)
Plaats 2:   Even's Cool Boy (10)
Plaats 3:   Lexington Tooma (8)
Plaats 4:   Remarkable Feet (12)

 

Race 9 - V64-6 - Breeders' Crown - Treåriga hingstar/Valacker - Easy Led, 2140 meter autostart.

De laatste Breeders Crown van vandaag is gereserveerd voor de driejarige hengsten en ruins. Een aantal grote talenten komen hierin aan het vertrek. Dante Godiva (4) is een zoon van Up and Quick die al viermaal won uit vijf starts. Daarnaast werd hij nog eenmaal tweede. Easy Cash (3) kent een vergelijkbare start van zijn carrière. De hengst van Jörgen Westholm won op Solvalla een Svensk Travsports Unghästserie – Treåringslopp en werd eenmaal tweede in een snelle tijd achter de nu ook aanwezige Galileo Am (1). Die liet een hele sterke indruk achter in handen van Örjan Kihlström. Gardner Shaw (3) is een rappe stalgenoot van Easy Cash die zich kranig gedroeg in zijn laatste starts.

Plaats 1:   Dante Godiva (4
Plaats 2:   Easy Cash (3)
Plaats 3:   Galileo Am (1)
Plaats 4:   Gardner Shaw (3)

  

 

Race 10  - Lundquists Måleris lopp, 1640 meter autostart.

Twaalf koudbloeden in actie over de mijl. Torpa Pål (7) treft zijn favoriete afstand. Hij kwam de laatste tijd vaak in actie over de sprint en plaatste zich met regelmaat. Blixten E.S. (9) moet beginnen in het tweede gelid. Het is even afwachten hoe de openingsfase verloopt, maar gezien zijn vorm en z’n laatste overwinning zijn er kansen. Järvsö Bukefalos (12) is bezig aan een prima seizoen. De ruin heeft al een paar races gewonnen en plaatst zich regelmatig. Ulf Ohlsson gaat het in deze race proberen met S.T.C.C.Faksen (8). Deze maakt zijn debuut en krijgt het over de mijl met dit startnummer gelijk voor de kiezen. Een interessante outsider.

Plaats 1:  Torpa Pål (7)
Plaats 2:   Blixten E.S. (9)
Plaats 3:   Järvsö Bukefalos (12)
Plaats 4:   S.T.C.C.Faksen (8)

 

Race 11  - 3-åriga och äldre 75.000 - 375.000 kr., 2140 meter autostart

Deze dag wordt afgesloten met een race over de middenafstand. Order By Box (6) is verbeterd en pakte enkele hoge klasseringen mee. De hengst lijkt weer helemaal in vorm te komen. Eerder dit seizoen werd er al tweemaal gewonnen. Ook de Finse gast Mas Active (9) met Jaakko Alamäki lijkt in staat om een rol te gaan spelen. Het tweede gelid lijkt voor hem niet onoverkomelijk. Variety Show (4) en Noble Boy (11) lijken aan elkaar gewaagd. Beide wisten al te winnen. Pocket Rocket (1) komt ook uit de stal van de Fin Jaakko Alamäki. De zesjarige merrie heeft een en ander in haar mars. Bij Mika Forss is zij in uitstekende handen.

Plaats 1:  Order By Box (6)
Plaats 2:   Mas Active (9)
Plaats 3:   Variety Show (4)
Plaats 4:   Noble Boy (11)

 

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.