Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 8 juni

Östersund - zaterdag 8 juni - 16:20u

Global Winner is te goed voor deze klasse

We gaan naar het noordwesten van Zweden deze week, naar Östersund. Hoogtepunt is natuurlijk Jämtlands Stora Pris in de zesde afdeling waar een aantal Elitloppspaarden aan deelnemen... Veel succes!

V75-1 (Race 5)

Duo in de eerste afdeling. Zorro Swing is in vorm en heeft twee zeges op rij. Ontmoet nu betere tegenstand maar heeft eerder aangetoond dat hij dit niveau aankan. Mooi nummer net als Jaques Noir die met Erik Adielsson het springspoor geloot heeft. Hij heeft nog steeds niet gewonnen bij Timo Nurmos maar dit ziet er werkelijk uit als een fraaie opgave. Voornaamste uitdagers zijn Leader Brodde en wellicht ook Kövras So Far.

UPDATE: Ik blijf erbij dat dit er op voorhand als een duel uitziet tussen Zorro Swing en Jaques Noir.
3 Zorro Swing: Trainer Jens Eriksson deelt mede dat zijn paard nog iets sneller opent met deze bandenstart dan achter de auto. Als het paard de kop pakt wordt hij daar gereden.
6 Jaques Noir: Liep laatst over de korte afstand maar miste speed op het eind. Stal Nurmos zegt dat de langere afstand van vandaag een duidelijk voordeel is.

PAS OP!
5 Mr Clayton J.F. heeft vijf koersen op rij in de V75 en even vaak stond hij op het podium, maar wel zonder te winnen.

V75-2 (Race 6)

Merries en leerlingen in de tweede afdeling. Normaal gesproken heel open maar ik denk dat ik een eind kom met mijn trio. Qiao Q.L. is hopeloos onzeker maar veel beter dan de laatste resultaten doen vermoeden. Deze pikeur is een talentje. Au Pair Girl is zeker een van de betere paarden in deze koers en ze lijkt in goede vorm. Poem in Motion wordt getraind door topper Svante Båth en ze won laatst. Anders Eriksson zit op de sulky en dat is waarschijnlijk de beste pikeur in deze koers.

UPDATE: Open merriekoers voor leerlingen. 11 Poem in Motion is verrassend weinig gespeeld. Ik blijf voor haar waarschuwen: goede trainer, goede vorm en vooral prima pikeur.

PAS OP!
3 Elsa Mearas gaat dit keer zonder ijzers en kan de kop pakken.
8 Chacha Sisu gaat nu met een gesloten hoofdstel en zonder ijzers. Goede pikeur!

V75-3 (Race 7)

Koers voor de laagste klasse in de derde afdeling. Eén paard steekt er bovenuit en die ga ik dan ook banken. Global Winner is veel te goed voor deze klasse en ondanks dit nummer heeft hij topkans. In de voorlaatste race won hij in een prima tijd. Ik verwacht dat Jorma Kontio meteen in de aanval gaat. Voornaamste uitdagers zijn Don’t Worry, Eskimo Brother en Crazy First Love.

UPDATE: Koers voor de laagste klasse en 7 Global Winner is normaal gesproken te goed. Ik verwacht dat hij na een tijdje de kop pakt en daar heeft hij drie keer gelopen en drie keer gewonnen. Hij loopt dit keer met een gesloten hoofdstel. Een goede banker!

PAS OP! De volgende twee paarden hebben goed geloot en kunnen voor een stunt zorgen!
2 Pelle Roc gaat dit keer met een Amerikaanse bike en is in topvorm. Fraai nummer.
3 Don’t Worry krijgt ook met een bike dit keer en bovendien loopt hij zonder ijzers.

V75-4 (Race 8)

Koudbloedige paarden in de vierde afdeling. Altijd lastig en ik hoop dat mijn kwartet voldoende is. Minelli heeft een mooi nummer en krijgt zeker een goed parcours hier. Houdt van deze pikeur. U.R.Faxe won zeven van de 14 races afgelopen seizoen. Heeft nog niet echt overtuigd dit jaar maar Ulf Ohlsson is spannend hier, zeker met dit nummer. ’Koudbloedkoning’ Jan-Olov Persson heeft een prima duo met 20 meter handicap. Zelf rijdt hij Bellfaks die laatst won ondanks een galoppade. B.W.Sture wordt gereden door Örjan Kihlström en dat is natuurlijk interessant. Het paard heeft een hele tijd niet gelopen maar ik ga ervan uit dat hij goed is voorbereid.

UPDATE: Koudbloedige paarden en Jan-Olov Persson heeft een interessant duo. 13 B.W.Sture won deze koers afgelopen jaar. Hij is vijf keer gereden door Örjan Kihlström: drie zeges en twee tweede plekken. Heeft een tijd niet gelopen maar volgens de trainer is het paard goed voorbereid. 11 Bellfaks is het beste paard maar hij is hopeloos onzeker. Hij heeft in vier van de laatst vijf koersen gesprongen. Als hij foutloos gaat heeft hij topkans.

PAS OP!
3 Minelli
ging laatst met een bike maar nu met een gewone sulky. Dat is geen voordeel.

6 U.R.Faxe is voor deze koers voorbereid. Hij heeft op het eind vastgezeten. Gaat wellicht de kop pakken hier. Daar heeft hij drie keer gelopen en twee keer gewonnen.

V75-5 (Race 9)

Stayerkoers in de vijfde afdeling. Hungarian Hotwax won laatst op deze lange afstand en heeft fraai geloot hier. Carl-Johan Jepson is heel spannend. Golden News won laatst en staat er mooi in hier. Goed nummer ook. Knifetown Lover sprong laatst maar is dit seizoen anders heel goed begonnen. Ook hij staat er fraai in qua geld. Meenemen. Wrongdoer heeft een erbarmelijk nummer maar kan toch verrassen.

UPDATE: Heel open stayerkoers en hier kan van alles gebeuren. Licht favoriet is 1 Hungarian Hotwax en hier is natuurlijk spannend dat hij voor het eerst wordt gereden door Carl-Johan Jepson die al maanden in topvorm is. De trainer is tevreden met zijn paard maar is er niet zeker van of hij de kop kan houden.

PAS OP!
4 Golden News gaat dit keer waarschijnlijk met een bike. Moet er absoluut bij hier!
7 Twinkle Kronos kan wellicht de kop pakken hier en de trainer is zeer optimistisch.
12 Wrongdoer gaat dit keer voor het eerst zonder ijzers lopen. Superinteressant!

V75-6 (Race 10)

Jämtlands Stora Pris in de zesde afdeling. Goede kwaliteit met een aantal Elitloppspaarden en de winnaar van Sweden Cup (Queer Fish). Milligan’s School had nooit echt een kans laatst in een Elitloppsserie maar dit is natuurlijk een stuk eenvoudiger. Perfekt nummer. Charrua Forlan is constant en goed. Hij kan snel vertrekken en dit keer zit Torbjörn Jansson op de sulky. Double Exposure is zonder enige twijfel mijn winnares. Dit is een crack! Ze was niet op haar best laatst in een Elitloppsserie maar als ze in normale doen is heeft ze een goede kans hier. Volnik du Kras is een topper uit Italië. Hij staat er zwaar in hier maar we weten dat trainer Gocciadoro soms kan toveren. Jorma Kontio is heel interessant!

UPDATE: Jämtlands Stora Pris is een prima koers. 2 Milligan’s School heeft perfekt geloot en Stefan Melander was heel tevreden met zijn paard in de training afgelopen maandag. Gaat weer zonder ijzers en pakt wellicht de kop. Wordt dit keer door Carl Johan Jepson gereden! 4 Double Exposure wordt favoriet. Het paard van Daniel Reden was niet op haar best in de Elitloppet. Volgens de stal had ze wellicht teveel gras gegeten en paste de baan van Solvalla haar ook niet. Men hoopt en gelooft in een goede prestatie en dan heeft ze natuurlijk topkans.

PAS OP!
10 Volnik du Kras is totaal vergeten door de spelers. Ik ga ervan uit dat hij goed is voorbereid door de Italiaan Alessandro Gocciadoro. Jorma Kontio zit op de sulky nu en dat is natuurlijk interessant!

V75-7 (Race 11)

Duo in de laatste afdeling. Nobel Amok faalde laatst als gigantisch favoriet maar was waarschijnlijk niet fit. Krijgt nog een kans hier met deze perfekte uitgangspositie. Goede kans maar Sign Me Up Too is geen bluf. Hij is goed zowel met de sulky als onder het zadel. Heeft eerder aangetoond dat hij een goed V75-paard is en moet er absoluut bij hier. Als twee vechten om een been gaat wellicht Weekend Fun ermee heen...

UPDATE: Een trio is meer gespeeld dan de rest en over alle drie heb ik interessante update voor deze start. 1 Nobel Amok gaat met een Zweedse bike dit keer en dat is een voordeel. Het paard was echter niet op zijn best laatst en draafde matig op het eind. 2 Weekend Fun liep laatst zonder ijzers maar gaat dit keer wellicht met voorijzers. Dat is natuurlijk geen voordeel. 5 Sign Me Up Too gaat met een gesloten hoofdstel dit keer en dat is een voordeel. Er zijn vraagtekens rond de voornaamste concurrenten en ik geloof veel in hem. Een UPDATE-banker!

PAS OP!
4 Sugar Daddy gaat dit keer zonder ijzers. Dat is een voordeel maar normaal gesproken is deze tegenstand te zwaar.


  1 2 3 4 5 6 7  
3,6 3,4,8,9,11 7 6,11,13 1,4,5,7,9,10,11,12 2,4,10 5

Totaal: 2 x 5 x 1 x 3 x 8 x 3 x 1 = 720 combinaties
Kosten: 720 x €0,06 = €43,20

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.