Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 15 juni

Boden - zaterdag 15 juni - 20:30u

Revanche voor Propulsion

We gaan deze week naar de noordelijkste drafbaan van de wereld, naar Boden.
Let op! De meeting wordt ’s avonds laat verreden en de eerste afdeling begint om 20.30!

V75-1 (Race 7)

Koersje op maat voor Canwin B.F. in de eerste afdeling. Het paard van Petri Salmela staat er perfekt in en heeft ook nog eens heel mooi geloot. Bovendien wordt hij dit keer gereden door Ulf Ohlsson. Het paard heeft drie zeges op rij dit seizoen en ontmoet niet al te zware tegenstand. Hela vägen. Voornaamste uitdagers zijn Quito Lane en Livi Mystery.

UPDATE: 
6 Canwin B.F.: Bankte ik aan het begin van deze week en nu blijkt dat hij niet eens favoriet wordt! Hij gaat bovendien voor het eerst zonder ijzers en is voor mij absoluut de winnaar hier.
1 Quito Lane: Is de favoriet. Bandenstart nu, voor het eerst sinds november 2017. Gaat natuurlijk voor de kop. Loopt wellicht zonder achterijzers dit keer. Interessant.

PAS OP!
5 Macelleria gaat hier debuteren voor Robert Bergh en dat is natuurlijk spannend. Loopt waarschijnlijk zonder ijzers hier.
2 Electric Eye Am is goed genoeg om dit te winnen maar heel onzeker met bandenstart. Grote kans dat het paard meteen springt.

V75-2 (Race 8)

Hele open merriekoers in de tweede afdeling en hier pak ik maar liefst tien paarden. Forza Sting heeft twee zeges op rij en een mooi nummer. Dragondamour Sisu wint niet vaak maar nu rijdt Örjan Kihlström. Hossiana Boko heeft veel betere tegenstand ontmoet dan deze. Moet er absoluut bij hier. Lady Zappa won laatst zeer verrassend op Solvalla en Erik Adielsson zit opnieuw op de sulky.

UPDATE: Heel open merriekoers en hier kan een grote verrassing vallen.

PAS OP!
1 Forza Sting gaat dit keer zonder ijzers en krijgt geheid een goede koers met dit nummer. Meenemen!
3 Glace au Four liep laatst met een gesloten hoofdstel en bike en was flink verbeterd. Gaat zonder achterijzers vandaag. Zeer interessant als ze kop kon pakken.
9 Filippa B.R. is normaal gesproken niet goed genoeg maar ook zij gaat dit keer zonder ijzers.
13 Rally Funny is een van mijn ideeën van deze meeting. Ze is optimaal voorbereid voor deze koers op haar thuisbaan. Ze gaat zonder ijzers dit keer en is succesvol geweest met Ove A Lindqvist. Mijn winnaar!

V75-3 (Race 9)

Stayerkoers in de derde afdeling en mijn trio is letterlijk en figuurlijk sterk. Coogan heeft het best geloot van hen en dat kon wel eens de doorslag geven. Het paard van Daniel Reden is dit seizoen uitstekend begonnen. Mellby Club won op de lange afstand op Åby. Lastig nummer nu maar het paard van Timo Nurmos moet erbij hier. Whipped Eggs was laatst zesde in de Harper Hanovers ondanks een vroege galoppade. Hij is waarschijnlijk het beste paard hier maar springt vaak. Nu zit trainer Robert Bergh op de sulky.

UPDATE: Niet veel nieuws hier. In deze stayerkoers is een trio een stuk beter dan de rest en een andere winnaar zou een grote verrassing zijn.
2 Coogan is de favoriet om de kop te nemen en daarmee heeft hij ook de grootste winstkans.
7 Mellby Club liep tegen hele goede paarden laatst en ontmoet iets gemakkelijkere paarden nu. Hij is sterk en deze afstand is een voordeel.
10 Whipped Eggs kwam heel goed terug na een galoppade laatst in Harper Hanover. Eenvoudiger nu natuurlijk. Gaat wellicht met een Zweedse bike.

PAS OP!
1 Orlando Triss heeft een perfekt nummer en gaat dit keer met een bike.
3 Toutre is in topvorm en gaat nu zonder ijzers.
12 Gute Band loopt wellicht ook zonder ijzers nu maar heeft een onmogelijk nummer.

V75-4 (Race 10)

Nog een trio in de koudbloedige koers in vierde afdeling. Ze ontmoetten elkaar overigens in de laatste race in Gävle. Toen was Kringlers Viktor het meest gespeeld maar sprong met Jorma Kontio op de sulky. Nu rijdt Tina Lagesen weer en dit nummer is interessant. De koers werd gewonnen door Guli Rubin en het paard van Jörgen Westholm is in topvorm. Won laatst in een nieuw record bovendien. Joker C.K. was vierde maar had toen 20 meter achterstand op het eerder genoemde duo. Staat er veel beter in dit keer en is superinteressant met Örjan Kihlström.

UPDATE: Koudbloedige paarden en hier vallen vaak verrassingen. Licht favoriet is op dit moment 4 Joker C.K. maar ook 5 Guli Rubin is veel gespeeld. Ze ontmoetten elkaar laatst maar toen had de eerstgenoemde 20 meter handicap.
15 Pave Faks ontmoet vaak betere tegenstand en hij is het best in de zomer.

PAS OP!
3 Björlifant heeft een mooi nummer en gaat zeker voor de kop hier. Mag niet vergeten worden.
14 Polar Northug gaat eventueel zonder voorijzers dit keer.

V75-5 (Race 11)

Ietwat verraderlijke race in de vijfde afdeling maar ik hoop en verwacht dat mijn duo genoeg is. Hawk Cliff is een zeer ervaren V75-paard. Hij is een stuk beter dan de laatste resultaten doen vermoeden en ontmoet iets eenvoudigere tegenstand dit keer. Erik Adielsson is een nieuwe pikeur. Spannend. Bucks to Burn won laatst een V75-finale in het Elitloppsweekend na een perfekte koers. Heeft veel verdiend in korte tijd en bovendien heeft hij wat geluk nodig met dit nummer. Nobel Amok is normaal gesproken ook goed genoeg om hier voor de zege te strijden maar zijn vorm is een vraagteken.

UPDATE: Open koers waar de twee meest gespeelde paard vrij matig hebben geloot. Hier kan zeker een verrassing vallen.
10 Bucks to Burn is natuurlijk favoriet na zijn prima zege laatst in een V75-finale in het Elitloppweekend. Heeft echter veel geld in korte tijd verdiend. Bovendien moet hij voor het eerst heel ver reizen nu.
9 Shocking Superman sprong laatst maar heeft het anders prima gedaan op het eind. Ontmoet makkelijkere tegenstand nu dan laatst en dit nummer is een voordeel volgens de trainer die optimistisch is.

PAS OP!
1 Desuper Filisu gaat zonder ijzers en met een gesloten hoofdstel hier. Perfekt nummer en kan heel misschien een plaats pakken.
6 Hawk Cliff is een zeer ervaren V75-paard en ietwat vergeten dit keer. Björns Bom van deze meeting!
12 Mr Golden Quick liep laatst in een Zilverfinale en spurtte prima. Niet geheel kansloos ondanks dit nummer.

V75-6 (Race 12)

Leuke vrij open race in de zesde afdeling. Ik probeer het met een kwartet. Quite Special wint vaak en heeft dit keer veel beter geloot dan laatst. Outsider. Ook Wrongdoer heeft vandaag een veel beter nummer dan laatst. Kan heel goed spurten met de juiste koers. Qiao Q.L. had veel over afgelopen zaterdag en zag er goed uit. Is niet betrouwbaar maar kan absoluut winnen hier ook al ontmoet ze vandaag hengsten en ruinen. Fleet Admiral heeft drie zeges op rij en wint vaak. Zou een goede kans hebben gehad maar dit nummer heeft veel roet in het eten gegooid.

UPDATE: Hier is naar mijn mening 12 Fleet Admiral verrassend groot favoriet. Natuurlijk, het paard heeft grote indruk gemaakt bij Daniel Reden maar hij draaft niet altijd perfekt en dit nummer is zeer slecht. Als men hem niet bankt wordt de koers plots heel open en ook hier kan een grote verrassing vallen.

PAS OP!
1 Quite Special liep laatst met een gesloten hoofdstel en zag er heel goed uit. Fraai nummer.
3 Zinco Jet was niet op zijn best laatst maar is een talent. Hij gaat nu voor het eerst zonder ijzers en met een Zweedse bike. Interessant!
8 Littleredcorvette gaat zonder ijzers nu. Zou toch kansloos moeten zijn met dit nummer.
Zowel 4 Wrongdoer (veel beter nummer nu) als 5 Qiao Q.L. (zat vast laatst) zijn spannende outsiders hier.

V75-7 (Race 13)

Norrbottens Stora Pris met een trio dat dit jaar de finale van Elitloppet haalde en derde, vierde en vijfde werd. Milliondollarrhyme heeft het best geloot. Hij ontwikkelt zich fantastisch en gaat zeker voor de kop. Interessant! Makethemark deed het werkelijk goed in de Elitloppet en kreeg twee hele fraaie koersen van Ulf Ohlsson. Loopt op zijn thuisbaan nu. Maar ik ga ondanks alles toch voor Propulsion. Hij was een van de grote favorieten voor de eindzege in Elitloppet. Hij deed het goed maar kan nog veel beter. Neem van mij aan dat Daniel Reden revanche wil. Ik bank!

UPDATE: Toprace maar eerlijk gezegd kunnen er niet veel winnen hier. Groot favoriet is natuurlijk 4 Propulsion die revanche wil nemen voor de Elitloppet laatst waar hij een van de topfavorieten was. Double Exposure wordt ook getraind door Daniel Reden en was een stuk beter laatst dan in de Elitloppet. De stal wijt de matige prestatie aan het gras dat de paarden in de week voor de Elitloppet hadden gegeten. Propulsion gaat dit keer wellicht met een Noors hoofdstel in plaatst van een gesloten.
5 Makethemark is de logische uitdager van de favoriet. Hij was derde in de Ellitloppet en deed het prima. De trainer is zeer optimistisch en dit kan een leuk duel worden. Ik denk echter dat Propulsion de kop pakt en dan wordt het niet makkelijk voor Makethemark.

PAS OP!
1 Milliondollarrhyme haalde ook de finale van Elitloppet. Is heel snel van start en pakt de kop maar geeft die over deze afstand zeer waarschijnlijk weg aan Propulsion. Hij gaat met ijzers en dat is een nadeel.
2 Muscle Hustle gaat met bike dit keer. Spannend. Bovendien met een halfgesloten hoofdstel. Perfekt nummer.

  1 2 3 4 5 6 7  
6 1,2,5,8,9,10,11,13,14,15 2,7,10 4,5,6 6,10 1,4,5,12 4

Totaal: 1 x 10 x 3 x 3 x 2 x 4 x 1 = 720 combinaties
Kosten: 720 x €0,06 = €43,20

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.