Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

V75 - 29 juni

Eskilstuna - zaterdag 29 juni - Start: 16:20

Nobel Amok van start tot finish

We gaan deze week naar de baan van Eskilstuna niet ver ten westen van Stockholm. Hoogtepunt zijn de twee E3-finales. Eén voor merries en de ander voor hengsten en ruinen. Veel succes!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update vanaf vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Zilveren Divisie in de eerste afdeling en Eelis staat er bijzonder goed in hier. Hij won zeer verrassend Harper Hanover in de voorlaatste koers en wordt dit keer door Björn Goop gereden. Reigning Moni heeft twee zeges op rij en is in topvorm. Wordt dit keer door Carl Johan Jepson gereden. Meenemen. Vienvia Font staat er zwaar in hier maar liet laatst zien dat hij heel goed is voor deze klasse. Won toen over de lange afstand in een fraaie tijd.

UPDATE:
3 Eelis lijkt groot favoriet te worden en dat was wel te verwachten. Hij won zeer verrassend Harper Hanover in de voorlaatste koers en deed het laatst goed tegen zware paarden in een grotere koers in Finland. Is snel van start en de favoriet voor de kop. Spets-och-slut? Logische uitdagers zijn de twee paarden van Daniel Redén. De stal is tevreden met zowel 4 Reigning Moni als 10 Coogan. Niet veel nieuws te melden hier.


PAS OP!
1 Donners Am gaat dit keer zonder ijzers en waarschijnlijk met een gesloten hoofdstel.
9 Urgent Call gaat nu zonder ijzers en met blinkers en een bike. Interessant!

V75-2 (Race 6)

Vrij open in de tweede afdeling maar met mijn kwartet kom je een eind. Quito Lane won laatst nipt in de V75 en heeft alweer perfekt geloot. Wordt getraind door Robert Bergh die zelf Macelleria gaat rijden. Die was laatst heel dapper in haar debuut voor Bergh en wil nu revanche op Quito Lane. Sugarcraft heeft mooi geloot en wordt nu weer gereden door Björn Goop. Global Winner is waarschijnlijk het best paard hier maar ook ietwat onregelmatig. Örjan Kihlström rijdt dit keer en dat is interessant. Falcon Am heeft al drie zeges dit jaar. Outsider.

UPDATE:
Favoriet is 4 Global Winner en dat is terecht. Hij is waarschijnlijk het beste paard. Hij wordt dit keer gereden door Örjan Kihlström en gaat zonder ijzers en met een bike. Interessant! In een anders vrij open koers ga ik all in en hij wordt mijn V75-Update-Banker! 5 Falcon Am versloeg Global Winner op Gävle en is een tijdige uitdager hier. Robert Bergh heeft een interessant duo. 1 Quito Lane heeft zeven keer in de leiding gelopen en zes keer gewonnen. Dit keer met Per Lennartsson. 6 Macelleria was heel goed in het debuut voor de trainer laatst. Is de keuze van Bergh.

PAS OP!
3 Sugarcraft heeft goed geloot en de veranderingen zijn dit keer gigantisch: gaat zonder ijzers, met een bike en wellicht ook nog met een halfgesloten hoofdstel. Bovendien zit nu Björn Goop weer op de sulky. Mijn voornaamste gevaar voor Global Winner!
7 Sandsjöns Enzo en 9 K.S.Cascade gaan dit keer zonder ijzers. Ze krijgen het desondanks niet makkelijk hier.

V75-3 (Race 7)

E3-finale voor merries in de derde afdeling. Ik neem de vier winnaars van de series en dat moet genoeg zijn. Award Kronos heeft een interessant nummer en krijgt zeker een goed parcours. Grande Diva Sisu won laatst haar serie ondanks een slecht nummer. Heeft dit keer veel beter geloot. Mascate Match is waarschijnlijk het grootste talent van allemaal. Pekka Korpi heeft een prima winstkans hier. Zolly heeft dit jaar vijf zeges op rij maar moet natuurlijk wat geluk hebben met dit nummer.

UPDATE:
E3-finale voor merries. Hier zijn al vaker grote verrassingen gevallen maar ik geloof nu dat het favorietkwartet te sterk is voor de rest. 1 Award Kronos gaat dit keer zonder achterijzers. Ze heeft eventueel een verraderlijk nummer maar Örjan Kihlström koos bewust voor nummer één en dat zegt me toch een hele hoop. In het korte interview na de loting zei hij: Heb je ooit gehoord van spets-och-slut...? 2 Grande Diva Sisu is snel van start en gaat zeker voor de kop. 3 Mascate Match is volgens trainer Pekka Korpi het beste paard en daar kon hij wel eens gelijk in hebben. Moet er natuurlijk absoluut bij. 9 Zolly heeft dit jaar alle vijf koersen gewonnen. Lastig nummer nu en hoopt op hoog tempo.

PAS OP!
11 Visual Condition gaat zonder ijzers en 12 Dontlooseallmoney gaat nu voor het eerst met een bike.


V75-4 (Race 8)

Prima stayerkoers in de vierde afdeling. Triomphe Ferm won laatst in een toptijd maar dat was over de korte afstand. Heeft een schitterend nummer hier. Nieuwe pikeur dit keer. Björn Goop rijdt zelf Reckless en die heeft natuurlijk ook winstkans ondanks de 40 meter handicap. HIj is sterk en houdt van de lange afstand. Actual Star is ook een goede stayer. Stal Westholm is al een tijdje in vorm. Meenemen. Robert Bergh heeft ook een prima duo. Zelf rijdt hij Mindyourvalue W.F. die dit keer veel gemakkelijkere tegenstand ontmoet dan laatst in Boden. Explosive Merlot wordt gereden door Per Lennartsson. Het paard heeft twee zeges op rij en is in topvorm.

UPDATE:
Stayerkoers. Licht favoriet is 15 Reckless. Die is in vorm en houdt van deze lange afstand. Maar in de stal is men er helemaal niet zeker van of hij 40 meter goedmaakt op 1 Triomphe Ferm. Die laatste heeft dit keer wel te kampen met de speciale Zweedse bandenstart. Interessant als hij kop pakt! Robert Bergh heeft zelfs een trio. 14 Digital Ink is niet meer zo goed als vroeger maar 9 Explosive Merlot is in topvorm en wordt nu gereden door Per Lennartsson. De stal gelooft in topkans (!) voor 13 Mindyourvalue W.F. die laatst in de fout ging maar fantastisch goed was in de warming-up.

PAS OP!
4 Actual Star is in vorm en pakt wellicht de kop hier.
7 O.P.Q.C. won laatst en gaat dit keer zonder ijzers. Gigant van een outsider.
11 On Track Piraten is meestal het best in de winter maar Örjan Kihlström is natuurlijk wel heel spannend!


V75-5 (Race 9)

In de vijfde afdeling ga ik banken. Zalie Gar is één van slechts twee merries in deze koers en bovendien heeft ze een lastig nummer. Maar ze heeft werkelijk indruk gemaakt tot nu toe in Zweden en het paard van Gocciadoro heeft vijf overwinningen op rij dit seizoen. Ze kan een hoop zelf doen en ik verwacht dat Rene Legati haar een offensieve koers geeft. Voornaamste uitdagers zijn Knifetown Lover die laatst in de V75 won en Fleetwood Admiral die laatst tweede was in de V75 ondanks een heel slecht nummer.

UPDATE:
Twee paarden zijn veel te goed voor deze lage klasse. Ik heb het natuurlijk over 9 Zalie Gar en 10 Fleet Admiral. Beide paarden hebben echter matig geloot en er hoeft niet veel mis te gaan dat ze kunnen verliezen. Normaal gesproken gaat het echter tussen hen twee.  Maar... ik waarschuw voor 3 Randemar R.D.! Hij was goed laatst op de kleine baan van Vaggeryd en stal Peter Untersteiner lijkt in vorm. Het paard gaat dit keer met een bike en dat is superspannend! Dit kan spets-och-slut zijn!

PAS OP!
2 Knifetown Lover heeft door het schrappen van nummer 1 plotseling het binnenste spoor gekregen. Ik weet niet of hij daar zo blij mee is... Krijgt hoedanook een goed parcours.
4 Grandfather Bill gaat wellicht met een bike.
6 Tale of Jacks gaat wellicht zonder achterijzers en met een gesloten hoofdstel


V75-6 (Race 10)

E3-finale voor hengsten en ruinen in de zesde afdeling. Belker was ook al goed als tweejarige en hij blijft overtuigen. Won laatst met dit nummer en Torbjörn Jansson weet wat hem te doen staat. Het paard beschikt werkelijk over het juiste koershoofd. Bythebook is echter geen bluf. Svante Båth heeft opnieuw een topper in zijn stal en hij is de keuze van Erik Adielsson. Global Adventure is van dezelfde stal en heeft tot nu toe negen van de tien races gewonnen. Hij is een uitdager net als Aetos Kronos die grote indruk maakte in het Elitloppweekend.

UPDATE:
E3-finale voor hengsten en ruinen. 1 Belker en 2 Bythebook behaalden vorig jaar een gedeelde zege in Uppfödningslöpning en behoren nu weer tot de favorieten.Belker is snel van start en de favoriet voor de kop. Het te kloppen paard in dat geval! Bythebook gaat dit keer voor het eerst zonder ijzers en dat is natuulijk heel spannend!

PAS OP!
3 Global Adventure en 12 Alien Kronos worden net als Bythebook door Svante Båth getraind. De eerstgenoemde gaat nu met een bike en de laatstgenoemde zonder ijzers!
4 Guzz Mearas gaat wellicht zonder ijzers. Heel interessant!
5 Ubiquarian Face gaat misschien met bike nu.
10 Aetos Kronos zag er fantastisch uit laatst en het schrappen van Fort Knox is een groot voordeel voor hem.


V75-7 (Race 11)

In de laatste afdeling waag ik een gokje en ga ik banken. Nobel Amok is helaas onregelmatig maar als hij op zijn best is, kan hij heel veel voor deze klasse. Hij is snel van start en heeft perfekt geloot hier. De tegenstand is niet mals maar dit ziet er werkelijk uit als spets-och-slut. Voornaamste uitdagers zijn natuurlijk Bucks to Burn die een V75-finale won in het Elitloppweekend en Eldorado B. die laatst een sprintkoers in een toptijd won.

UPDATE:
1 Nobel Amok is zeer onregelmatig maar was goed laatst en heeft hier werkelijk een koersje op maat. Hij is snel van start en de favoriet voor de kop. 5 Bucks to Burn is in topvorm en natuurlijk een uitdager. Toch geloof ik meer in 10 Eldorado B. die werkelijk goed was laatst. Hij hoopt op hoog tempo hier maar kan ook een hoop zelf doen.

PAS OP!
2 Stepping Spaceboy gaat nu met blinkers en een bike.
3 M.T.Joinville gaat wellicht met een halfgesloten hoofdstel nu. Nieuwe pikeur.  1 2 3 4 5 6 7  
3 4 1,2,3,9 1,4,10,13,15 3,9,10 1,2,3,4,10 1,10

Totaal: 1 x 1 x 4 x 5 x 3 x 5 x 2 = 600 combinaties
Kosten: 600 x €0,06 = €36,00

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.