Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 10 augustus

Åby - zaterdag 10 augustus - Start: 16:20

JACKPOT!

Propulsion wint Åby Stora Pris

Fraaie races deze week op Åby, net buiten Göteborg. V75-finales en bovendien Åby Stora Pris. En voeg daarbij nog een vette Jackpot. Ik verheug me nu al! Veel succes!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Meteen een banker in de eerste afdeling. Global Undecided heeft werkelijk veel geluk gehad met de loting. Niet alleen heeft hij een prima nummer; zijn voornaamste concurrenten hebben heel veel pech gehad. Laatst won hij met Örjan Kihlström op de sulky en de toppikeur rijdt opnieuw hier. Ik verwacht een offensieve koers. Hela vägen! Voornaamste uitdagers zijn Pastor Power en Exclamation Mark maar ze hebben veel geluk nodig.

UPDATE
Eén paard of een heleboel is hier de vraag. 4 Global Undecided heeft de loting gewonnen en dat kan de doorslag geven. Örjan Kihlström won laatst met hem en rijdt nu weer.
1 N.Y.CoeurdeSoleil gaat voor het eerst gereden worden door Jorma Kontio.
5 Staro Leonardo ging laatst zonder ijzers en spurtte prima. Heeft veel beter geloot nu.
8 Pastor Power, 9 Grandfather Bill en 10 Sevilla zijn alle drie het best van kop af maar hebben heel slecht geloot hier.

V75-2 (Race 6)

Twee paarden steken er bovenuit in de tweede afdeling. Onze eigen Velten Versailles met Rick Ebbinge heeft nog steeds niet verloren na zes koersen. Laatst won hij meteen in Kalmar na een zeer lang oponthoud. Normaal gesproken is hij nog beter nu. Prima nummer. Goede kans. Istanbul Boko is echter geen bluf. Het paard van Timo Nurmos wint vaak en kwam laatst prima terug na een galoppade. Meenemen.

UPDATE
3 Velten Versailles heeft niet gelopen sinds 23 juni maar dat was de eerste koers van het jaar en hij zou toch nog beter kunnen zijn nu. Hij is optimaal voorbereid voor deze koers. Hij kan goed vertrekken en is de favoriet voor de kop. Spets-och-slut?
1 LoveExplosion H.C. gaat zonder ijzers dit keer. Interessant. Hij is echter niet heel snel. Waar belandt hij?
6 Istanbul Boko gaat wellicht voor het eerst zonder ijzers dit keer. Er wordt echter veel regen verwacht deze zaterdag dus waarschijnlijk gaat hij toch met ijzers.
9 Chocoboy gaat waarschijnlijk voor het eerst met zgn. trekproppen dit keer.
12 Miss Silver gaat dit keer met ijzers en krijgt een defensief koersje met dit nummer.

V75-3 (Race 7)

Sterk trio in de derde afdeling. Ragazza da Sopra heeft fantastisch geloot. Hij is sterk en wil graag hoog tempo. Eldorado B. is snel van start en de favoriet om hier de kop te pakken. In die positie won hij laatst in de V75. Goede kans. Ural is ook prima voor deze klasse. Hij kan een hoop zelf doen en krijgt wellicht een offensieve koers hier.

UPDATE
4 Eldorado B. is de favoriet om de kop te pakken. In die positie won hij laatst in de V75.
1 Rushmore Face gaat dit keer met een bike. Liep ook met een bike toen hij indruk maakte op Mantorp in maart.
2 Ragazzo da Sopra wint niet vaak in de V75 maar is beter dan ooit nu en dit nummer is perfect.
5 Partizan Face gaat met een bike nu. Deze afstand is ook een voordeel vergeleken met laatst.
6 Comanche Moon is snel van start en gaat proberen de rug van de leider te pakken. Gevaarlijk met de dubbele open stretch!
9 Hazard Boko gaat met bike plus gesloten hoofdstel dit keer.
12 Antonio Trot heeft twee koersen in de benen en nu zit Örjan Kihlström op de sulky.

V75-4 (Race 8)

Björn Goop heeft een sterk duo in de vierde afdeling. Zelf rijdt hij Short in Cash. Die heeft twee zeges op rij en wordt waarschijnlijk favoriet ondanks dit nummer. Royal Navy Neo won afgelopen zaterdag in de V75. Heeft drie overwinningen op rij en nu zit Jepson op de sulky. Marcello Wibb heeft mooi geloot en kan goed vertrekken. Krijgt zeker een mooi parcours hier. Tale of Jacks pakte laatst een zeer verdiende V75-overwinning. Is al maanden in topvorm. Zanzibar Wise As kan ook winnen maar heeft natuurlijk geluk nodig met dit lastige nummer.

UPDATE
3 Marcello Wibb is de favoriet voor de kop maar het zou me niks verbazen als hij die weggeeft aan 6 Royal Navy Neo die zich enorm ontwikkelt. Beide paarden gaan wellicht met bike dit keer. Interessant!
1 Nero Maximus was niet goed laatst maar traint prima nu. Gevaarlijk.
4 Zizou gaat zonder ijzers nu maar deze pikeur wint nooit op de V75.
5 Venerdi is een schrapper geweest. Gaat met gesloten hoofdstel nu.
7 Twigs Ceasar wordt voor het eerst door Örjan Kihlström gereden.
11 Zanzibar Wise As gaat wellicht zonder achterijzers.

V75-5 (Race 9)

Vierjarige paarden in de vijfde afdeling. Lastig. Tae Kwon Deo won onlangs Sprintermästaren en het paard van Kolgjini is flink verbeterd zonder ijzers. Frode Hamre heeft een duo en de Noor mag werkelijk niet klagen over de loting! M.S.Triple J. had laatst hetzelfde nummer in de V75 en won met Erik Adielsson. Patent Leather wordt nu gereden door Björn Goop en dat is altijd interessant. Missle Hill is in vorm en Zarenne Fas zeker flink verbeterd met de laatste koers in de benen. Leuke outsider!

UPDATE
Heel interessant hier is 2 Patent Leather die voor het eerst door Björn Goop wordt gereden. Het zou me niks verbazen als ze na een tijdje de kop pakken. Pas op!
1 M.S.Triple J. is ook snel van start en heeft een droomnummer.
6 Zlatan zag er fantastisch uit laatst in de warming-up vóór het debuut in Zweden maar ging toen twee keer in de fout. Ik onderschatte hem een beetje aan het begin van de week maar hij is ijzersterk en wordt waarschijnlijk offensief gereden. Meenemen!
9 Missle Hill zag er heel goed uit laatst. Start hier achter snelle paarden en Örjan Kihlström gaat misschien wel meteen in de aanval.
10 Zarenne Fas debuteerde laatst voor een nieuwe trainer en spurtte zeer goed. Koers in de benen nu. Waarschuwing!

V75-6 (Race 10)

Gouden sprint in de zesde afdeling. Coktail Fortuna kreeg een hele zware start laatst als megafavoriet. Kan hier revanche nemen. Ferrari B.R. kan soms alles maar hij wordt wellicht nooit zo goed als iedereen verwacht had. Won laatst maar kan nog beter. Baron Grif liep laatst in de Gouden Divisie en spurtte prima achter Sorbet. Vreselijk nummer nu. Spartan Kronos is een van de lievelingspaardjes van Björn Better. Ietwat lastig nummer maar goede kans.

UPDATE
5 Coktail Fortuna pakt vrijwel zeker de kop hier en daarna gebeurt er waarschijnlijk niet zo heel veel. Topkans! Mocht het tempo toch hoog worden dan heeft ook 8 Baron Grif nog een kansje. Hij spurtte weergaloos achter Sorbet afgelopen zaterdag.
1 Virginia Grif gaat wellicht zonder ijzers maar waar gaat ze belanden met dit nummer?
2 Nappa Scar gaat zonder ijzers nu en eventueel met bike. Kan stunten.
6 Ferrari B.R. heeft twee keer in Zweden gelopen en beide keren gewonnen maar dat was tegen veel eenvoudiger tegenstand.
7 Fossens Bonus gaat zonder ijzers.

V75-7 (Race 11)

Åby Stora Pris in de laatste afdeling. De koers wordt tegenwoordig over ruim 3000 meter verreden. Prima deelnemersveld maar groot favoriet wordt natuurlijk Propulsion. Die spurtte laatst fenomenaal achter Ringostarr Treb maar kwam net te laat. Hij won deze koers afgelopen jaar en liet toen zien dat de afstand geen probleem is. Topkans. Banker. Voornaamste uitdagers zijn Milligan's School, Carat Williams en Makethemark.

UPDATE
Åby Stora Pris en 9 Propulsion is megafavoriet ondanks dit nummer. Deze lange afstand kan hij absoluut aan. Vorig jaar versloeg hij Readly Express in juist deze koers! Hij spurtte fantastisch laatst en lijkt in topvorm.
4 Milligan's School heeft nog nooit op deze afstand gelopen maar zag er werkelijk goed uit laatst over 2640 meter. Gaat zeker voor de kop.
5 Carat Williams is een Franse topper. Was derde in Prix de Belgique en Prix de Paris. Deze afstand is een voordeel. Mocht Propulsion op een of andere manier falen vind ik hem heel interessant. Neem van mij aan dat hij goed is voorbereid.
6 Reckless was derde in deze koers afgelopen jaar. Zonder achterijzers en bike.
7 Mindyourvalue W.F. Heeft een koers in de benen nu en gaat wellicht voor de kop.


  1 2 3 4 5 6 7  
2 3,6 2,4,10 3,6,9,10,11 1,2,9,10,11 5,6,8,9 9

Totaal: 1 x 2 x 3 x 5 x 5 x 4 x 1 = 600 combinaties
Kosten: 600 x €0,06 = €36,00

UPDATE SYSTEEM
  1 2 3 4 5 6 7  
2 3 2,4,5,6,9,10,11,12 1,3,6,9,10,11 1,2,6,9,10,11 5 5,9

Totaal: 1 x 1 x 8 x 6 x 6 x 1 x 2 = 576 combinaties
Kosten: 576 x €0,06 = €34,56

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.