Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 28 september

Solvalla - zaterdag 28 september - Start: 16:20

Revanche voor Campo Bahia

Heerlijk weekend op de baan van Solvalla in Stockholm! Op zondag de finales van Kriteriet en Oaks en op deze zaterdag V75-finales plus ook nog eens de series van de Europese Derby. Ik heb bovendien een Nederlandse banker in de aanbieding...

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Meteen een banker in de eerste afdeling. En ook nog eens een Nederlandse! Ike Schermer en Rick Ebbinge hebben een heel mooi koersje hier. Zelf hebben ze goed geloot maar hun voornaamste tegenstanders Majestic Man en Burning Man hebben geluk nodig met hun nummers. Ike Schermer wint heel vaak en heeft ook bewezen de zware Zweedse V75-tegenstanders aan te kunnen. Ik verwacht een offensieve koers. Hela vägen!

UPDATE
De Kop
2 Arras Cando is snel van start en is een echte frontrunner. Gaat zonder ijzers dit keer! 6 Ike Schermer kan ook goed vertrekken en wil de leiding overnemen maar dat is zeker niet vanzelfsprekend.


De Favoriet
6 Ike Schermer wil naar de kop. Lukt hem dat heeft hij topkans. Een mogelijke banker. Hij gaat wellicht zonder ijzers nu. Interessant.

Voornaamste Uitdagers
10 Burning Man is in absolute topvorm en hoopt op hoog tempo.
8 Majestic Man heeft slecht geloot maar gaat zonder ijzers dit keer.

Het Laatste Nieuws
3 Harvey gaat zonder ijzers.
5 Tony Afrika gaat met een bike.
11 Wreckless M.M. gaat zonder ijzers.

Conclusie
Als 6 Ike Schermer de kop pakt wint hij waarschijnlijk. Zoniet heeft 10 Burning Man een goede kans.

V75-2 (Race 6)

De beste banker komt in de tweede afdeling, een serie voor de Europese Derby. Campo Bahia was de grote favoriet in de Zweedse Derby maar helaas ging hij daar in de fout en daarna had hij niet echt een kans. Hij zag er weergaloos uit in een Derbyheat in de voorlaatste koers en als hij in de buurt komt van die vorm, wordt dit niet spannend. Normaal gesproken topkans. Revanche! Mocht het paard van Conrad Lugauer opnieuw falen, dan is Global Welcome de logische uitdager.

UPDATE
De Kop
1 Zeus Bi wordt dit keer door Björn Goop gereden en is snel van start. Gaat dit keer met bike! Taktiek? 4 Forfantone Am kan ook goed vertrekken en is de uitdager voor de kop.

De Favoriet
Megafavoriet Campo Bahia is geschrapt en nu is 7 Global Welcome favoriet. Zijn kansen zijn nu natuurlijk een stuk groter en wellicht wordt hij offensief gereden. Maar hij draafde niet perfekt laatst en is behandeld. Hij gaat nu met een gewone sulky. Zeker geen banker voor mij.

Voornaamste Uitdagers
4 Forfantone Am heeft topkans als hij de kop (over)neemt.
5 Noble Superb is een spannend Noors paard.

Het Laatste Nieuws
De op voorhand beste banker van de meeting 3 Campo Bahia is geschrapt!

Conclusie
Na het schrappen van Campo Bahia is deze race plots vrij open. 1 Zeus Bi en 4 Forfantone Am gaan voor de kop en ik hoop dat de laatstgenoemde die strijd uiteindelijk wint. Topkans in dat geval. Anders kan hier nagenoeg iedereen winnen.

V75-3 (Race 7)

De tweede serie voor de Europese Derby is veel opener. Cab Lane was slechts zesde in zijn Derbyheat laatst en wil revanche. Hij heeft mooi geloot hier. Max Brady is de Noorse Derbywinnaar. Hij gaat hier debuteren in Zweden en ook hij heeft een mooi nummer. Betting Gangster haalde vrij verrassende de finale van de Zweedse Derby niet. Is een prima paardje en moet erbij hier. Staro Miami is de enige merrie. Ze sprong laatst in de finale van Oaks. Kan verrassen. Graceful Swamp wint heel vaak. Hij komt van een zege in de Finse Derby.

UPDATE
De Kop
1 Cab Lane, 2 Max Brady en 7 Graceful Swamp zijn alle drie heel snel. Voordeel voor de eerstgenoemde dankzij zijn nummer.

De Favoriet
1 Cab Lane is favoriet en als hij de kop pakt kan hij dit zeker winnen. Maar de tegenstand is goed en hij is zeker geen banker voor mij. Interessant is dat hij voor het eerst met een bike gaat!

Voornaamste Uitdagers
3 Betting Gangster is trainer Riordan heel tevreden mee. Hij is weer op de weg omhoog.
7 Graceful Swamp is de winnaar van de Finse Derby. Waar gaat hij belanden?

Het Laatste Nieuws
5 Kennedy gaat dit keer met voorijzers.

Conclusie
1 Cab Lane kan zeker van kop af winnen. Bike is spannend bij hem. Maar het tempo zou wel eens hoog kunnen worden en dan zijn vooral 3 Betting Gangster en 7 Graceful Swamp interessant.

V75-4 (Race 8)

Stayerkoers in de vierde afdeling. Leuke, open race. Valiant Dream won laatst meteen in zijn debuut in Zweden. Mellby Granat heeft dit seizoen alle drie races gewonnen en ontwikkelt zich prima. Damien Hanover is in goede vorm en wordt nu door Goop gereden. Interessant! Tengil Face sprong laatst met dit nummer. Is niet betrouwbaar maar kan verrassen als hij op de been blijft. Viking Brodde is heel goed voor deze klasse en moet er absoluut bij hier. Perfect Dynamite is veel beter dan de laatste resultaten laten zien. Outsider. Makethemark heeft tegen de absolute elite gelopen. Moet nu 60 meter goedmaken hier.

UPDATE
De Kop
Niet eenvoudig maar ik verwacht dat 3 Mellby Granat na een tijdje in de leiding zit.

De Favoriet
3 Mellby Granat is licht favoriet. Pakt zoals gezegd waarschijnlijk de kop en zal dan niet makkelijk te verslaan zijn.

Voornaamste Uitdagers
9 Viking Brodde is een toppertje. Is heel sterk en mijn winnaar hier. Gaat wellicht met een gewone sulky nu.
14 Makethemark is een Elitepaard. Veel makkelijkere tegenstand nu maar hij bereidt zich voor op de Zweedse Kampioenschappen en wordt dit keer waarschijnlijk defensief gereden.

Het Laatste Nieuws
2 Valiant Dream gaat dit keer met ijzers en een gewone sulky. Dat is zeker geen voordeel.
4 Damien Hanover gaat met gewone sulky. Björn Goop rijdt nu!

Conclusie
3 Mellby Granat heeft een goede kans van kop af maar 9 Viking Brodde is volgens mij nog beter en sterker. Ik neem beide paarden mee. 4 Damien Hanover is heel interessant met Björn Goop. Waarschuwing voor 5 Tengil Face. Als die op de been blijft kan hij absoluut verrassen.

V75-5 (Race 9)

Finale voor de laagste klasse in de vijfde afdeling. Met mijn kwintet kom je een heel eind. Mellby Galanga is in topvorm en won laatst een monté-koers. Interessant nummer. Highspeed Dynamite draaft niet altijd perfekt maar heeft nu drie zeges op rij. Nyhet wordt ook door Bergh getraind. Won laatst met Erik Adielsson. Ook Timo Nurmos heeft een sterk duo. Deede Star wint vaak en wordt nu door Kihlström gereden. Istanbul Boko is waarschijnlijk het beste paard in deze koers. Hij heeft matig geloot maar kan een hoop zelf doen.

UPDATE
De Kop
3 Zlatan Knick pakt de kop maar is meer een sprinter. Hij gaat zonder ijzers nu! De voornaamste kandidaten om de leiding over te nemen zijn 4 Highspeed Dynamite en 6 Nyhet. Beide paarden worden door Robert Bergh getraind!

De Favoriet
4 Highspeed Dynamite mag hier waarschijnlijk de kop overnemen en is dan het te kloppen paard.

Voornaamste Uitdagers
6 Nyhet komt van dezelfde stal als de favoriet. Hij was flink verbeterd laatst met Adielsson die nu weer rijdt.
10 Istanbul Boko is waarschijnlijk het beste paard hier maar hij heeft een lastig nummer. Krijgt zeker een offensieve koers.

Het Laatste Nieuws
1 Mellby Galanga gaat zonder ijzers dit keer en met trekproppen. Interessant!
2 Running Like Hell gaat zonder ijzers.
7 Nisse Sånna gaat voor het eerst met een bike.

Conclusie
Met een rondje te gaan zit 4 Highspeed Dynamite waarschijnlijk in de leiding. In zijn rug zit stalkameraad 6 Nyhet en wellicht zit 10 Istanbul Boko in het dooie spoor. Ze kunnen alle drie winnen. Uitdagers zijn 1 Mellby Galanga (zonder ijzers) plus 5 Deede Star (nu met Kihlström).

V75-6 (Race 10)

Bronzen finale in de zesde afdeling en zeker niet de beste van de afgelopen jaren. Ik ga all in op Marrakesh. Het paard van Timo Nurmos is een groot talent. Hij won laatst makkelijk in de V75 en ik verwacht dat Jorma Kontio vol voor de kop gaat hier. Mocht hij daarin slagen, heeft hij een zeer goede winstkans. Voornaamste uitdagers zijn Reverend Wine en Cobourg Hanover die allebei ook goed geloot hebben.

UPDATE
De Kop
3 Cobourg Hanover is heel snel van start en pakt waarschijnlijk de kop

De Favoriet
4 Marrakesh is zeker het beste paard hier maar hij is wel heel groot favoriet. Hij is bovendien niet geheel betrouwbaar.

Voornaamste Uitdagers
2 Reverend Wine is in topvorm en heeft een perfekt nummer.
10 Royal Navy Neo heeft zich enorm ontwikkeld maar dit nummer is een nadeel.

Het Laatste Nieuws
1 Falcon Am is optimaal voorbereid voor deze race. Gaat met trekproppen. Waar belandt hij?
6 All Star is de trainer heel tevreden mee. Gaat zonder achterijzers.
7 From The Mine gaat zonder ijzers.
11 Track Angle gaat zonder ijzers dit keer en wellicht met een gesloten hoofdstel. Superinteressant!

Conclusie
4 Marrakesh is het beste paard maar hij is te groot favoriet naar mijn mening. Het krioelt van de outsiders hier. Ik noem vooral 1 Falcon Am , 6 All Star en 11 Track Angle. 

V75-7 (Race 11)

De Zilveren finale in de laatste afdeling is van prima kwaliteit. Milliondollarrhyme loopt hier en dat is bijzonder: eerder dit jaar haalde hij nog de finale van Elitloppet! Hij wordt dit keer gereden door Ulf Ohlsson en dat is natuurlijk superinteressant. Global Undecided is ook een toppertje. Ik ben zijn zege in augustus op Åby nog niet vergeten... Gina Schermer ontmoet pittige tegenstand maar zij ontwikkelt zich prima en kan absoluut verrassen hier. Very Kronos is niet betrouwbaar maar als hij op de been blijft is hij zeker goed genoeg om dit te winnen. Leuke koers!

UPDATE 
De Kop

3 Milliondollarrhyme, 5 Gina Schermer en 7 Eldorado B. Zijn snel van start. Voordeel voor 3 Milliondollarrhyme.

De Favoriet
3 Milliondollarrhyme is de favoriet en dat is te begrijpen. Hij pakt waarschijnlijk de kop hier. Wordt dit keer gereden door Ulf Ohlsson en dat is zeker geen nadeel!

Voornaamste Uitdagers
2 Global Undecided kan soms alles en heeft perfekt geloot.
11 Very Kronos is ook een topper. Hij kan een hoop zelf doen. Hij gaat in Zweden voor het eerst zonder ijzers. Heel interessant!

Het Laatste Nieuws

1 Partizan Am gaat dit keer zonder ijzers. Pas op!

Conclusie
Prachtige koers met vele toppers. Maar de koers zou wel eens saaier kunnen worden dan verwacht. Ik denk namelijk dat 3 Milliondollarrhyme meteen de leiding pakt en dan het tempo een tijdje mag bepalen. 11 Very Kronos pakt welicht het dooie spoor. 2 Global Undecided hoopt op tempo. Waar belandt 1 Partizan Face? En wat kan onze eigen 5 Gina Schermer? Is zij werkelijk bestand tegen dit geweld? Ik twijfel.

  1 2 3 4 5 6 7  
6 3 1,2,3,6,7 2,3,4,5,9,13,14 1,4,5,6,10 4 2,3,5,11

Totaal: 1 x 1 x 5 x 7 x 5 x 1 x 4 = 700 combinaties
Kosten: 700 x €0,06 = €42,00

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.