Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 2 november

V75 Solvalla - zaterdag 2 november - Start: 16:20JACKPOT!

Une Etoile Gar is de beste merrie


Prachtige meeting deze week! We gaan naar Solvalla waar op zaterdag V75-finales worden verreden. Bovendien hebben we een Jackpot! Veel succes!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Sterk trio in de eerste afdeling. Ural versloeg laatst zijn voornaamste concurrenten en kan dat natuurlijk opnieuw doen. Hij heeft weer beter geloot. Wellicht gaat hij zonder ijzers nu? Global Undecided is waarschijnlijk een beter paard maar dat laat hij niet altijd zien. Als hij op zijn best is wint hij dit. Perfect Dynamite heeft pech met de loting maar hij spurtte laatst geweldig en met iets meer geluk dit keer kan hij absoluut winnen.

UPDATE

De Kop
1 Smevikens Cruiser kan goed vertrekken en nu rijdt Björn Goop! 3 Ural is wellicht nog sneller. Hij gaat vandaag zonder ijzers!

De Favoriet
3 Ural is verrassend groot favoriet. Gaat zoals gezegd zonder ijzers en dat is normaal gesproken een voordeel.

Voornaamste Uitdagers
5 Global Undecided is waarschijnlijk het beste paard maar hij is ietwat onregelmatig. Erik Adielsson rijdt dit keer.
11 Perfect Dynamite houdt van de winter en spurtte schitterend laatst. Kan winnen met wat geluk.

Het Laatste Nieuws
7 Flash Håleryd gaat met bike dit keer.
10 Partizan Face gaat met bike en eventueel met een gesloten hoofdstel.
12 Martin de Bos gaat misschien voor het eerst met trekproppen.

Conclusie
3 Ural is de terechte favoriet maar hij is te veel gespeeld en zeker geen banker voor mij.

V75-2 (Race 6)

Merries in de tweede afdeling. Ik neem een duo maar leef daarmee gevaarlijk. Velegance heeft prachtig geloot en Johan Untersteiner gaat natuurlijk voor de leiding. Zal niet makkelijk te verslaan zijn in dat geval. Walkie Talkie is gewend aan dit soort koersen en is in topvorm. Heeft natuurlijk wat geluk nodig maar dit startspoor is interessant. Ze staat er fantastisch in qua geld. Achter mijn duo wemelt het van de outsiders, zoals Fossens Wally en Selma Töll.

UPDATE

De Kop
1 Velegance is snel en mijn favoriet voor de leiding. 6 Orbital Ås is de uitdager.

De Favoriet
3 Fossens Wally is favoriet. Dit is een prima paardje maar bandenstart is niet echt haar ding. Zij kan meteen springen.

Voornaamste Uitdagers
1 Velegance is ook veel gespeeld en dat is terecht. Zij heeft hier een koersje op maat en ik verwacht dat zij de kop (over)neemt. Goede kans in dat geval en ik waag een gokje en bank.
13 Walkie Talkie is gewend aan dit soort handicaps. Ze is in topvorm en kan weer winnen met het juiste koersverloop. Ze gaat zonder ijzers dit keer!

Het Laatste Nieuws
8 Keycard gaat met Noors hoofdstel nu en blijft dan wellicht wat rustiger.
15 Selma Töll gaat met ijzers dit keer en dat is een nadeel.

Conclusie
Hier heb ik feeling gekregen voor 1 Velegance. Ik hoop op een ouderwets spets-och-slut. Hela vägen!

V75-3 (Race 7)

Mijn enige banker in deze meeting komt in de derde afdeling, een koers voor merries in de hoogste klasse. Une Etoile Gar heeft indruk gemaakt bij Timo Nurmos en ze wordt beter en beter. En beter. Deze lange afstand is ze niet gewoon, maar dat geldt eigenlijk voor de meeste paarden hier. Ze oogt sterk en ik denk dat het geen enkel probleem is. Wordt wellicht offensief gereden. Hela vägen! Voornaamste uitdagers zijn Dibaba en, natuurlijk, Mellby Free.

UPDATE

De Kop
1 Global Upper Style pakt waarschijnlijk de kop maar geeft die weg aan 3 Mellby Free.

De Favoriet
6 Une Etoile Gar is licht favoriet en dat is te begrijpen na haar indrukwekkende zeges op het einde.

Voornaamste Uitdagers
3 Mellby Free natuurlijk! Ik ben in de loop van de week steeds laffer aan het worden. Björn Goop pakt hier natuurlijk de kop en dan is het toch het te kloppen paard. Bovendien heeft het paard drie uit drie op deze lange afstand.
8 Cash Crowe is een toppertje maar krijgt het normaal gesproken moeilijk tegen het topduo met dit slechte nummer. Ze gaat eventueel met een bike!

Het Laatste Nieuws
6 Ultra Bright heeft twee keer op deze lange afstand gelopen en... twee keer gewonnen! Wordt voor het eerst door Stefan Persson gereden.
9 Madelen L.T.C. Wordt voor het eerst door Adielsson gereden en heeft nu een koers in de benen. Waarschijnlijk de beste merrie van Noorwegen.

Conclusie
Ik heb de hele week gezegd dat 6 Une Etoile Gar wint maar durf haar uiteindelijk toch niet te banken. 3 Mellby Free krijgt heel zeker een veel beter parcours (de kop) en dat kan de doorslag geven.

V75-4 (Race 8)

Zeer lastig in de vierde afdeling en aan het begin van de week heb ik niet echt feeling voor een paard. Ik pak er maar liefst acht. Ibra Boko wint vaak en wordt nu door Ohlsson gereden. Le Crack Sox is ook constant en goed. Majet af Djupmyra is dit jaar flink verbeterd. Love Håleryd is beter dan de laatste resultaten doen vermoeden. Victory Road en Ellis Pride hebben wat geluk nodig maar zijn goed genoeg om dit te winnen. Open koers!

UPDATE

De Kop
Belangrijke strijd om de leiding! 1 Beartime is snel en wordt nu door Kihlström gereden. 4 Ibra Boko is wellicht nog sneller maar het allerrapst is misschien wel 6 Le Crack Sox. Spannend.

De Favoriet
6 Le Crack Sox is favoriet. Hij is heel snel en mocht hij de kop pakken heeft hij een goede kans. Maar zoniet wordt hij meteen veel kwetsbaarder.

Voornaamste Uitdagers
4 Ibra Boko is een uitdager, zowel voor de kop als de overwinning. Gaat met bike dit keer en wordt voor het eerst door Ulf Ohlsson gereden.
1 Beartime heeft fantastisch geloot en Kihlström is natuurlijk heel interessant.

Het Laatste Nieuws
5 Cambria gaat voor het eerst met een bike. Spannend.
8 Gossip's Lord gaat met blinkers en misschien met een bike.
9 Love Håleryd gaat waarschijnlijk zonder ijzers.
10 Victory Road gaat waarschijnlijk zonder ijzers.
11 Ellis Pride gaat waarschijnlijk voor het eerst zonder ijzers. Hoppa!

Conclusie
Open koers of is het zo eenvoudig dat Le Crack Sox dit van kop wint? Met een andere pikeur had ik wellicht een gokje gewaagd. Nu ga ik zeker niet banken. Pas op voor 11 Ellis Pride: die gaat voor het eerst zonder ijzers en kan verrassen.

V75-5 (Race 9)

Een trio in de vijfde afdeling. Macelleria is enorm verbeterd bij Robert Bergh. Hij won laatst in de V75 maar was toen niet op zijn best. Is zijn vorm op weg omlaag? Illuminati is heel goed voor deze klasse en kan de favoriet absoluut uitdagen. Deede Star wordt steeds beter en hoopt op hoog tempo. Achter mijn trio is b.v. Harran Boko ook een kanshebber.

UPDATE

De Kop
1 Dom Perignon is snel van start en pakt waarschijnlijk de kop. Het zou me niks verbazen als hij daar gereden wordt. Hij was dapper laatst. Maar 5 Macelleria en 8 Harran Boko worden zeker offensief gereden en mogen wellicht overnemen.

De Favoriet
5 Macelleria is favoriet. Hij is enorm verbeterd bij Bergh. Won laatst ook maar was niet op zijn best. Ik heb niet echt feeling voor hem. Er staan veel spannendere paarden in!

Voornaamste Uitdagers
4 Pascha Tilly wordt dit keer door Ulf Ohlsson gereden en dat is een gigantisch voordeel. Hij gaat bovendien voor het eerst met een bike. Hoppa!
11 Win B.Hill wordt het schreeuwpaard van deze meeting. Hij liep laatst voor het eerst in vijf jaar (!) en kwam heel goed terug na een gallopade. Gaat wellicht met een gesloten hoofdstel en zonder ijzers. Superspannend natuurlijk!
8 Harran Boko won meteen laatst na een lange pauze en is wellicht nog beter nu.

Het Laatste Nieuws
12 Waikiki Silvio gaat met bike dit keer.

Conclusie
Het krioelt van de spannende paarden hier. Het meest interessant is natuurlijk 11 Win B.Hill die laatst zijn comeback maakte na vijf jaar (!) te zijn weggeweest.

V75-6 (Race 10)

In de zesde afdeling wordt Giant Shadow zeker favoriet maar dit nummer is werkelijk belabberd. Natuurlijk kan hij winnen. Hij heeft dit jaar al zeven zeges op rij en hij imponeert werkelijk. Maar Staro McMillan is geen bluf! Het paard van Steen Juul heeft veel beter geloot en dat kan de doorslag geven. Ik hoop dat hij comfortable de kop pakt hier. Dan wordt dit echt een duel! Achter mijn duo zijn McGarret en Global Winner interessant.

UPDATE

De Kop
Waarschijnlijk pakt 2 Dexter Brick de kop hier. Ik verwacht dat hij daar gereden wordt tenzij 5 Staro McMillan snel komt...

De Favoriet
12 Giant Shadow heeft vreselijk geloot maar hij is ook vreselijk goed!

Voornaamste Uitdagers
5 Staro McMillan is een toppertje. Mocht hij de kop overnemen kan dit spannend worden.
6 Global Winner is ook heel goed voor deze klassen. Kan absoluut winnen als de favoriet een zwaar parcours krijgt.

Het Laatste Nieuws
8 Rocky Tilly gaat waarschijnlijk zonder achterijzers.
9 Tsar Brodde heeft een koers in de benen en wordt nu door Kontio gereden.

Conclusie
Bij de merriekoers ben ik laf geweest. Hier moet ik dus kiezen en ik ga all in op 12 Giant Shadow. Ik weet het: hij heeft een heel slecht nummer en liep vorige week nog een koers. Maar hij is ook bizar goed en volgend jaar loopt hij in de Gouden Divisie.

V75-7 (Race 11)

Fraaie Gouden finale in de laatste afdeling. Global Thrustworthy heeft schitterend geloot en gaat zeker voor de leiding hier. In die positie won hij eind september op Solvalla. Nadal Broline werd toen tweede en hij wil zeker revanche hier. Laatst zat het paard vast. Nu wordt hij weer gereden door Björn Goop. Mooi nummer. Milliondollarrhyme heeft heel matig geloot maar wat was hij fantastisch laatst! Hij spurtte naar een outstanding overwinning en was fenomenaal. Natuurlijk kan hij ook hier winnen.

UPDATE

De Kop
Er staan een paar snelle paarden in maar de favoriet voor de kop is zonder enige twijfel 2 Global Thrustworthy.

De Favoriet
11 Milliondollarrhyme was bizar goed laatst in de Zweedse Kampioenschappen. Hij is terecht favoriet maar dit nummer is slecht.

Voornaamste Uitdagers
2 Global Thrustworthy van kop af.
5 Nadal Broline zat vast laatst en wordt nu weer door Björn Goop gereden. Meenemen natuurlijk.

Het Laatste Nieuws
4 Zack's Zoomer is vijf keer door Kihlström gereden en... ze hebben vijf keer gewonnen.
6 Elian Web gaat wellicht zonder voorijzers. Wordt voor het eerst door Jansson gereden.
8 Ragazzo da Sopra gaat zonder ijzers en met een bike. Voor het eerst met Skoglund.
9 Milligan's School gaat zonder ijzers dit keer en deze afstand is een voordeel.

Conclusie
11 Milliondollarrhyme kan natuurlijk winnen maar dit nummer is lastig. 2 Global Thrustworthy heeft een goede kans van kop af en 5 Nadal Broline kan fantastisch spurten. Mijn trio is sterk.


  1 2 3 4 5 6 7  
3,5,11 1,13 6 1,3,4,6,7,9,10,11 5,6,9 5,12 2,5,11

Totaal: 3 x 2 x 1 x 8 x 3 x 2 x 3 = 864 combinaties
Kosten: 864 x €0,06 = €51,84

UPDATE SYSTEEM
  1 2 3 4 5 6 7  
1,3,5,11,12 1 3,6 1,4,6,10,11 1,4,8,9,11 12 2,5,11

Totaal: 5 x 1 x 2 x 5 x 5 x 1 x 3 = 750 combinaties
Kosten: 750 x €0,06 = €45,00

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.