Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

V75 - 9 november

Eskilstuna - zaterdag 9 november - Start: 16:20Man at Work is veel te goed voor deze klasse

Leuk weekend op Eskilstuna! Op zaterdag natuurlijk de V75 maar op zondag een extra meeting met de vier finales van de Breeders' Crown. Veel plezier!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Mooie Bronzen koers in de eerste afdeling. Let op: bandenstart! Ik ga meteen all in. Man at Work is veel te goed voor deze klasse. Hij maakte laatst zijn comeback na bijna een jaar te zijn weggeweest. Hij won meteen en was weergaloos. Normaal gesproken is hij nog beter nu. Ik verwacht dat Örjan Kihlström hem een offensieve koers geeft. Banker! De voornaamste uitdagers zijn Burning Man (wint vaak, mooi nummer) en Global Unspoked (goede vorm, nu met Adielsson).

UPDATE

De Kop
1 Mr Clayton J.F. is snel maar geeft de kop weg aan ofwel 6 Burning Man ofwel 7 Man at Work. Licht voordeel voor 6.

De Favoriet
7 Man at Work is licht favoriet en dat is te begrijpen na de indrukwekkende zege in zijn comeback laatst.

Voornaamste Uitdagers
Eigenlijk is er maar één echte uitdager en dat is 6 Burning Man. Kan absoluut winnen van kop af.

Het Laatste Nieuws
1 Mr Clayton J.F. gaat wellicht met ijzers.
3 Young da Vici gaat weer zonder ijzers.
12 Grandfather Bill gaat zonder ijzers maar met een gewone sulky.

Conclusie
Twee paarden steken er met kop en schouder bovenuit, namelijk 6 Burning Man en 7 Man at Work. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om ze toch allebei te pakken.

V75-2 (Race 6)

Stayerkoers voor de laagste klasse in de tweede afdeling. Mellby Hoffa heeft vijf zeges op rij en natuurlijk heeft hij ook hier een goede winstkans. Dit nummer kan echter verraderlijk zijn; bovendien is hij pas drie jaar oud en deze lange afstand is ook een vraagtekentje. Fighter Mearas is heel goed als hij op zijn best is. Hij kan goed vertrekken en pakte de laatste zeges van kop af. Vicar is heel sterk en deze lange afstand is een groot voordeel voor hem. Matig nummer natuurlijk maar kan een hoop zelf doen.

UPDATE

De Kop
1 Mellby Hoffa kan goed vertrekken maar dit nummer is niet makkelijk op Eskilstuna en ik verwacht dat 6 Fighter Mearas na een tijdje de kop pakt.

De Favoriet
1 Mellby Hoffa is favoriet en dat is te begrijpen. Het paard is in topvorm. Waar gaat hij hier belanden?

Voornaamste Uitdagers
6 Fighter Mearas is ook in prima doen. Hij is snel van start en in de leiding zal hij niet makkelijk te verslaan zijn.
8 Vicar is ijzersterk en deze lange afstand is een groot voordeel voor hem.

Het Laatste Nieuws
5 Tiger Journey nu met Jepson en 12 Echo Gamble met Ulf Eriksson.

Conclusie
Ik hoop en verwacht dat 6 Fighter Mearas de kop pakt. Goede kans dan! Ik bank.

V75-3 (Race 7)

Heel vervelende koers in de derde afdeling. Eigenlijk is het heel makkelijk. Milligan's School is niet één, maar twee klassen beter dan zijn tegenstanders. Maar... hij heeft niet echt overtuigd in de laatste twee races. Hoe is zijn vorm? Ik ga er toch vanuit dat trainer Stefan Melander hem niet aanmeldt hier als hij ontevreden is met zijn paard. Normaal gesproken wint hij dit. Ik waag een gokje. Indien mijn banker zou falen, is de koers heel open. Pas op voor Food Money (snel van start) en Mack Dragan (topvorm).

UPDATE

De Kop
1 Zack's Zoomer gaat met een gesloten hoofdstel dit keer en kan de kop pakken. 2 Food Money is supersnel van start en mijn favoriet voor de leiding.

De Favoriet
5 Milligan's School is favoriet. Hij ontmoet veel gemakkelijkere tegenstand dit keer maar zijn vorm is een groot vraagteken. Heel lastig!

Voornaamste Uitdagers
2 Food Money van kop af.
8 Mack Dragan is in topvorm en krijgt een offensieve koers ondanks dit nummer. Pas op!

Het Laatste Nieuws
7 Nappa Scar gaat zonder ijzers dit keer.

Conclusie
Normaal gesproken was dit appetje-eitje geweest voor 5 Milligan's School maar hij was echt niet goed laatst. 2 Food Money pakt waarschijnlijk de kop en is dan gevaarlijk. Waarschuwing voor 8 Mack Dragan die in topvorm is!

V75-4 (Race 8)

Merriekoers in de vierde afdeling. Eén paard of een heleboel? Ik ga voor de tweede optie en pak ze zelfs allemaal. Maar het hoeft helemaal niet verkeerd te zijn om Polly Avenue te banken. Ze wint vaak en deed dat ook laatst na een oponthoud. Is zeker nog beter nu. Goede winstkans. Fair Enough Am is het best van de paarden zonder handicap. Peter G Norman wil naar de leiding. Ti Amo Face won op goede wijze eind augustus op Solvalla. Miss Silver is veel beter dan de laatste resultaten doen vermoeden. Ontmoet eenvoudigere tegenstand dit keer. Het krioelt van de outsiders. Mocht de favoriet falen kan hier een grote verrassing vallen.

UPDATE

De Kop
Makkelijk dit keer. 3 Leia Palema pakt de kop. Mikael J Andersson geeft nooit de leiding weg maar maakt nu wellicht een uitzondering voor de favoriet 6 Polly Avenue?

De Favoriet
6 Polly Avenue is duidelijk favoriet en dat is te begrijpen. Dit is een prima paard. Hij is in vorm en heeft goed gewerkt deze werk. Zowel de trainer als de pikeur geloven in een goede kans, zelfs in het dooie spoor!

Voornaamste Uitdagers
4 Ti Amo Face was heel goed in de voorlaatste koers. Is ietwat vergeten nu.
11 Mattie lijkt een schreeuwpaard te worden. De paarden van Timo Nurmos hebben nooit een koers in de benen nodig...

Het Laatste Nieuws
8 Sheherazade Face nu met Ulf Ohlsson en 12 Frequency Am met Kim Eriksson.

Conclusie
Heel lastig. 6 Polly Avenue is goed maar kan een zwaar parcours krijgen. 4 Ti Amo Face en 11 Mattie zijn leuke outsiders. Ik hoop dat mijn trio genoeg is maar ben verre van zeker.

V75-5 (Race 9)

Vrij open in de vijfde afdeling maar ik neem genoegen met een duo. No Limit Royalty heeft perfekt geloot. Hij won makkelijk laatst en had nog wat over. Wordt dit keer door Janne Korpi gereden en dat is natuurlijk geen voordeel. Istanbul Boko is een geroutineerd V75-paard. Hij is sterk en kan een hoop zelf doen. Dat is waarschijnlijk ook wel nodig met dit lastige nummer. Achter mijn duo is b.v. Hurricane River gevaarlijk. Hij was laatst tweede in de V75 maar werd gediskwalificeerd.

UPDATE

De Kop
Verschillende redelijk snelle paarden maar 5 Hurricane River heeft eindelijk goed geloot in de V75 en hij is mijn favoriet voor de kop.

De Favoriet
7 Istanbul Boko is licht favoriet. Is zeker het beste paard maar mijn indruk is dat hij zich niet altijd voor 100% geeft. Moet erbij maar zeker geen banker.

Voornaamste Uitdagers
2 No Limit Royalty is heel goed maar na een schrapper heeft hij plots een lastig nummer gekregen! Janne Korpi is niet slecht maar een Björn Goop is hij natuurlijk bij lange na niet.
4 Eclipse Am is goed en gaat wellicht met een bike nu. Spannend!
5 Hurricane River kan de kop pakken en is dan natuurlijk interessant.
6 Velasquez Gar is in topvorm.

Het Laatste Nieuws
3 Pegasus All Over gaat wellicht met een Noors hoofdstel nu. Björn Goop!
9 Noble Boy gaat dit keer met een bike. Interessant.

Conclusie
Hele vervelende race met vraagtekens voor eigenlijk alle paarden. Ik pak uiteindelijk een septet en dat moet genoeg zijn.

V75-6 (Race 10)

Nog een stayerkoers in de zesde afdeling. Ik geloof veel in Whipped Eggs. Het paard van Robert Bergh is heel sterk en kan veel zelf doen. Dat liet hij ook laatst zien toen hij tweede was na een zwaar parcours in het dooie spoor. Örjan Kihlström rijdt dit keer en dat is zeker geen nadeel. Ik ga banken! Voornaamste uitdager is Global Unesco die laatst meteen won na een oponthoud. Pas op voor Doctor Doxey Zenz. Die kan absoluut verrassen met het juiste koersverloop.

UPDATE

De Kop
Niet makkelijk maar wellicht kan 5 Vagabond Bi met Björn Goop na een tijd de kop pakken.

De Favoriet
8 Whipped Eggs is groot favoriet en dat begrijp ik wel. Het paard is in topvorm net als de hele stal Bergh.

Voornaamste Uitdagers
5 Vagabond Bi met Björn Goop!
9 Vikings Preacher lijkt een schreeuwpaard te worden. Heeft een koers in de benen voor een nieuwe trainer. Werkt goed en gaat met een Noors hoofdstel dit keer.
15 Vischio Holz is zware tegenstand gewend. Gaat wellicht zonder ijzers dit keer. Spannend!

Het Laatste Nieuws
11 Global Tailwind gaat waarschijnlijk met achterijzers nu.

Conclusie
8 Whipped Eggs is de hele week mijn banker geweest en ik blijf bij mijn besluit. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij wel erg veel gespeeld is...

V75-7 (Race 11)

Leuke Zilveren koers in de laatste afdeling. Niky Flax is in topvorm en heeft heel fraai geloot hier. Island Life is een leuke outsider met Örjan Kihlström op de sulky. Esprit Sisu spurtte prima laatst. Meenemen! Pastor Power is twee keer op rij tweede geworden achter Niky Flax. Ural was afgelopen zaterdag nog het meest gespeelde paard van de V75 maar galoppeerde in de eerste bocht. Dit nummer is een nadeel. Linus Boy won meteen laatst na een oponthoud en is wellicht nog beter nu. Björn Goop rijdt opnieuw.

UPDATE

De Kop
De strijd voor de leiding gaat heel waarschijnlijk tussen 2 Niky Flax en 3 Hazard Boko. Licht voordeel voor de eerstgenoemde.

De Favoriet
5 Esprit Sisu is in vorm en moet er wellicht bij maar hij gaat dit keer waarschijnlijk met ijzers en dat is zeker geen voordeel.

Voornaamste Uitdagers
2 Niky Flax is in topvorm en heeft perfekt geloot.
9 Ural was groot favoriet laatst maar sprong. Gaat wellicht met achterijzers nu.
10 Linus Boy won meteen laatst na een lang oponthoud. Nog beter nu en weer met Goop.

Het Laatste Nieuws
1 Aron Palema gaat waarschijnlijk met achterijzers. Dat is een nadeel.
3 Hazard Boko gaat nu zonder ijzers, met een bike en met een gesloten hoofdstel. Hoppa!
4 Island Life heeft drie keer op Eskilstuna gelopen en... drie keer gewonnen. Koers in de benen en Kihlström.

Conclusie
Ik heb totaal geen feeling voor 5 Esprit Sisu en 9 Ural die veel gespeeld zijn en laat ze weg. Ik ga voor 2 Niky Flax (kop), 3 Hazard Boko (interessante veranderingen!), 4 Island Life (koers in de benen), 6 Pastor Power (topvorm) en 10 Linus Boy (nog beter nu).

  1 2 3 4 5 6 7  
7 1,6,8 5 alle 2,7 8 2,4,5,6,9,10
Totaal: 1 x 3 x 1 x 15 x 2 x 1 x 6 = 540 combinaties
Kosten: 540 x €0.06 = €32,40

UPDATE SYSTEEM
  1 2 3 4 5 6 7  
6,7 6 2,5,8 4,6,11 2,4,5,6,7,8,9 8 2,3,4,6,10
Totaal: 2 x 1 x 3 x 3 x 7 x 1 x 5 = 630 combinaties
Kosten: 630 x €0.06 = €37,80

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.