Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Grand Finale V75 Axevalla - 31 dec

Grand Finale V75 Axevalla - dinsdag 31 december 2019 - Start: 13:00, start V75 15:00 uur.

De finale van de Winterburst is aangebroken en net als vorig jaar zit er liefst 29 miljoen kronen (29.529.976 om heel precies te zijn) extra in de pot voor 7 goed, wat in de praktijk betekent dat een eenzame V75-winnaar zo’n 6 miljoen euro zou kunnen bijschrijven. Overigens was de V75 vorig jaar op 49 tickets juist voorspeld en dat leverde ook altijd nog een slordige 130.000 euro op, je hoeft dus niet als enige over te blijven om knallend het nieuwe jaar in te gaan.

RACE 1, bandenstart

Girlluggage Racing (3) wist laatst haar eerste koers te winnen na een offensieve rit van Eklundh. De tegenstand stelde weliswaar niet veel voor terwijl zo’n beetje de helft van het veld sprong, maar de manier waarop ze in de slotfase afscheid nam van de rest was toch wel indrukwekkend. Zolang ze hier maar niet in het dodenspoor belandt beschikt ze wederom over een prima winkans. Catwalk Ima (6) wist bij haar voorlaatste start de kop te behouden vanaf #1 uit het band, wat wil zeggen dat ze vanuit het gunstige springspår ook een kans maakt om de koppositie te bemachtigen. Ze is al twee keer dichtbij de zege geweest en wanneer ze hier haar draf eronder weet te houden dan hoeft ze hier voor niemand onder te doen. Västerbo Coldplay (9) is niet bepaald regelmatig in zijn prestaties, maar het zou niet voor het eerst zijn dat Kung Åke een dergelijk paard extra weet te motiveren. A Perfect Man (1) wist bij zijn debuut te winnen door de afsluitende kilometer af te leggen op een voetje van 1.16, waarmee hij ver wegliep bij de rest. Laatst diende hij onderweg wat werk te verzetten en toen kon hij me een stuk minder bekoren. Hij zal hier vermoedelijk met #6 gaan strijden om de koppositie en van kop af heeft hij natuurlijk een kans, maar het heeft er op dit moment alle schijn van dat hij hier favoriet gaat worden en daar kan ik me niet zo goed in vinden. The Special Man F (10) heeft uit acht starts nog niet weten te winnen, maar op basis van snelheid hoeft hij hier voor niemand onder te doen. Hij beschikt in ieder geval over een heel behoorlijk eindschot, wanneer Andersson hem hier in een gunstige uitgangspositie weet te manoeuvreren dan zou hij best verrassend voor de dag kunnen komen.

Plaats 1: Girlluggage Racing (3)
Plaats 2: Catwalk Ima (6)
Plaats 3: Västerbo Coldplay (9)
Plaats 4: A Perfect Man (1)

 

RACE 2, bandenstart, 4-jarige merries

Velegance (11) heeft dit jaar al voor aanmerkelijk hetere vuren gestaan dan deze en deze merrie beschikt zowel over speed als vermogen. Ze vertrekt vanuit het springspår en daardoor is het aannemelijk dat ze al heel snel aansluiting gaat vinden bij de paarden uit het eerste band. Wanneer ze dan ook de kop nog eens mag overnemen dan zit de race er waarschijnlijk wel op, maar ook vanuit het dodenspoor beschikt ze over een prima winkans. Leia Palema (3) is normaal gesproken het beste paard uit het eerste band en de kans is groot dat ze aanvankelijk de kop zal nemen. Vervolgens ligt het er maar net aan wanneer #11 zich komt melden. Wanneer dit in een vroegtijdig stadium gebeurt dan zal Andersson eieren voor zijn geld kiezen en de kop afstaan (om zo mee te kunnen liften naar een klassering), maar mocht de favoriet onderweg verkeershinder ondervinden dan zou ze van kop af nog een heel eind kunnen komen. Precies een jaar geleden reed Åke Svanstedt Argbiggan (8) tijdens deze meeting ook al, toen in een V75-koers. Ze heeft toen het gehele parcours 3- en 4-dik voor haar kiezen gekregen, maar desondanks wist ze nog bijna te winnen. Nu weet ik wel, dat is al een jaar geleden, maar het geeft in ieder geval aan dat “Kung Åke” haar aardig kan motiveren. En afgaande op haar laatste starts is de vorm gewoon goed. Kanspaard. Net als #11 heeft Orbital Ås (10) de laatste tijd voor wel hetere vuren gestaan dan deze. Ze heeft een lastig startnummer in het band (#5), waardoor ze waarschijnlijk aan de staart van het veld aan de opdracht zal beginnen. Haar eindschot is echter goed genoeg om in de slotfase nog veel terrein te kunnen goedmaken. Mitos Princess (1) kan heel behoorlijk vertrekken én ze is in vorm. Ik ga er vanuit dat Niklasson de kop zal afstaan (aan #3 dan wel #11) en in dat geval zou ze een ideaal parcours krijgen voorgeschoteld. Plaatskans.

Plaats 1: Velegance (11)
Plaats 2: Leia Pelema (3)
Plaats 3: Argbiggan (8)
Plaats 4: Orbital Ås (10)

 

RACE 3, monté

Ze was er al een aantal keer dichtbij, maar Thorn Bird (6) heeft nog nooit onder het zadel gewonnen. De kans dat dat vandaag gaat gebeuren is vrij groot, ze staat er namelijk gedeclasseerd in en haar vorm is goed. Tova Bengtsson reed haar één keer eerder, hier op Axevalla, en toen werd ze van kop af derde achter Ladyofthelake. En dat soort paarden staan er hier niet in! Dalforno (2) wist vier van zijn zeven starts onder het zadel te winnen en hier wordt hij gereden door één van de beste monté-jockeys. Hij is niet overdreven snel van start, maar vanaf dit startnummer zou hij toch een gunstig parcours kunnen treffen. Dream In Matchtown (9) heeft al jaren geen sulky meer van dichtbij gezien en je kunt hem dus makkelijk omschrijven als een “echt monté-paard”. Normaal gesproken zou ik denken dat deze opdracht iets te hoog gegrepen is voor hem, maar laatst was hij echt verrassend goed door aan 135-1 tweede te worden achter Taiga Woodland. Hij kan hard vertrekken en als Åsa Svensson hem een goede uitgangspositie weet te verschaffen dan zou hij best weer verrassend voor de dag kunnen komen. Tiptoe (10) werd bij zijn laatste overwinning erg offensief gereden door Sophia Olsson Jacobsen, maar desondanks wist hij t/m de finish stand te houden. Bij een identieke verrichting doet hij hier mee om de overwinning, maar vanaf dit startnummer wacht vermoedelijk wel een lastig parcours. Divas Revansch (11) is ook al een typisch monté-paard, maar hij verkeert niet in dezelfde vorm als een maand of vijf geleden. Dit keer wordt hij voor het eerst sinds een tijdje weer eens gereden door topjockey Anna Erixon en dat is in ieder geval een pluspunt.

Plaats 1: Thorn Bird (6)
Plaats 2: Dalforno (2)
Plaats 3: Dream In Matchtown (9)
Plaats 4: Tiptoe (10)

 

RACE 4, bandenstart

Pink Diamond (7) heeft het van de zomer uitstekend gedaan op Visby, maar op het vaste land (sterkere tegenstanders) komt hij meestal minder overtuigend voor de dag. Juist het feit dat Åke nu opstapt vind ik superinteressant, aangezien hij precies het type rijder is die deze Quite Easy-zoon extra zou kunnen motiveren. Bambi A.F. (2) liep laatst nog een uitstekende koers na haar startgaloppade (15,6 over laatste 1900 meter) en vanaf dit veel gunstigere startnummer is ze wat mij betreft favoriet voor de koppositie. En dan moet de rest haar nog maar zien te achterhalen. Felix Am (12) was in zijn tijd bij Kolgjini op zijn zachtst gezegd nogal onstuimig, maar het heeft er de schijn van dat hij zich bij zijn nieuwe trainster wat beter gedraagt. Hij treft hier het buitenste springspår, wat de kans op een startgaloppade reduceert, en wanneer hij qua vermogen nog niet heeft ingeboet t.o.v. zijn Kolgjini-tijd dan is hij tegen dit soort paarden (ongeacht parcours) altijd kansrijk. Bravo Santana (1) is nogal onstuimig en ik vraag me af of dit binnenste startnummer nu wel een voordeel voor hem is. Mocht hij dravend van start gaan dan wacht hem hem in ieder geval een gunstig koersverloop. Personal Goals (10) treft een rotstartnummer (#5 in het band), maar naar mijn idee wordt hij hier wat onderschat en met Calle Jepson op de sulky vind ik hem toch interessant genoeg om hem te betrekken bij mijn trio-spel.

Plaats 1: Pink Diamond (7)
Plaats 2: Bambi A.F. (2)
Plaats 3: Felix Am (12)
Plaats 4: Bravo Santana (1)

 

RACE 5

Fredric Palema (15) staat er hier gedeclasseerd in en zeker met Kung Åke op de sulky zal hij als mega-favoriet van start gaan. Op basis van klasse “hoort” hij dit te winnen, maar een startnummer in het derde gelid is natuurlijk niet makkelijk en hou zou onderweg natuurlijk altijd iets tegen kunnen komen. Ekås Future (3) is er lang uit geweest, maar laatst zag hij er bij zijn kwalificatieproef heel behoorlijk uit. Hij is normaal gesproken niet snel genoeg om zich te mengen in de strijd om de koppositie, maar zolang hij maar niet in het dodenspoor belandt denk ik dat hij hier verrassend voor de dag kan gaan komen. Gambling Face (9) heeft al een tijdje niet gekoerst, maar trainer Eklundh klinkt opvallend optimistisch. Hij zal vertrekken achter #2 en die is behoorlijk snel van start, waardoor hij hier best eens een hele goede uitgangspositie zou kunnen vinden. Svempa Laday (6) liet laatst een heel behoorlijk eindschot zien en in zijn huidige vorm zou hij hier best in het geld kunnen lopen. Dan moet het overigens van huis uit wel een beetje meezitten, hij is namelijk niet supersnel van start en om hier in het geld te kunnen lopen zal hij wel een gunstige uitgangspositie moeten vinden. Ik heb eerlijk gezegd (nog) niet zo’n hoge pet op van Jula Cash (2), maar hij is in ieder geval snel genoeg om de kop te kunnen nemen en met Ulf Ohlsson aan boord zou hij het misschien langer vol kunnen houden dan gebruikelijk.

Plaats 1: Fredric Palema (15)
Plaats 2: Ekås Future (3)
Plaats 3: Gambling Face (9)
Plaats 4: Svempa Laday (6)

 

RACE 6- V75-1, bandenstart, merries

In het eerste V75-onderdeel gaat direct een grote favoriet van start in de vorm van Vikens Fingerprint (9) en daar is maar weinig van te zeggen. Laatst won ze kinderlijk eenvoudig vanuit het dodenspoor en bij een vergelijkbare prestatie wordt ze nooit van zijn levensdagen geklopt. Ze is betrouwbaar én snel vanuit het band, terwijl ze dus ook nog eens helemaal niks geeft om het dodenspoor. Bovendien behoefde Andersson de laatste keren de trekkap niet eens te trekken en volgens trainer Fellbrandt reageert ze daar ook nog eens enorm op. Potentiële banker. Green Mamba (7) liet laatst een geweldige afsluiting zien (1.11,2/ 800 m) en deze Duitse merrie lijkt steeds beter te worden. Tot nu toe heeft ze bij deze startmethode nog geen startsnelheid laten zien, maar vanuit het springspår zou Skoglund wel eens offensief van leer kunnen trekken. Wanneer ze na een paar honderd meter aan kop zou komen dan is ze nog niet zo 1-2-3 geklopt. In tegenstelling tot laatst koerst ze nu met een trekhoofdstel! Adi Gallia (15) is op basis van potentie zeker niet veel minder dan #9, áls ze al minder is, maar ze is hier wel erg benadeeld door haar startnummer. Laatst won ze overigens óók vanuit het verre achterveld, ik zie haar ook zeker niet als kansloos voor de overwinning. Devs Daffodil (8) is verre van betrouwbaar, maar dat ze verschrikkelijk hard kan lopen hebben we laatst weer kunnen zien. Na een galoppade kwam ze helemaal achteraan te liggen, maar met een geweldig eindschot (1.10,7/1.000 m.) wist zij de zaken toch nog naar haar hand te zetten. Key Mom (3) won laatst na een flitsend eindschot, maar hier maakt ze haar debuut voor trainer Aho. En diezelfde Aho klinkt eigenlijk niet erg optimistisch, aangezien hij verwacht dat het koersen mét ijzers bepaald niet in haar voordeel zal zijn.Plaats 1: Vikens Fingerprint (9)
Plaats 2: Green Mamba (7)
Plaats 3: Adi Gallia (15)
Plaats 4: Devs Daffodil (8)

 

RACE 7- V75-2

Hobby de L’Iton (5) zou wel eens het meest gebankte paard van de meeting kunnen gaan worden. De “Nederlandse” Fransman is niet erg snel van start, maar Eklundh zal hier offensief van leer trekken en wanneer hij in een vroegtijdig stadium neerstrijkt op de koploper dan zal hem vermoedelijk geen strobreed in de weg worden gelegd. In dat geval zit de race er wel op, maar óók vanuit het dodenspoor heeft hij een eerste kans. Echte startraketten komen hier niet aan de start, waardoor er een kans bestaat dat de wisselvallige Sato (3) hier aan kop komt. Op dit moment is er in ieder geval sprake (in tegenstelling tot laatst) van een dicht hoofdstel en een Zweedse variant op een bike, wat in ieder geval aangeeft dat de intentie om hard te vertrekken er wél is. In dat geval zou hij kunnen verrassen. De andere aspirant voor de koppositie is Sandsjöns Enzo (1), die in ieder geval regelmatiger presteert dan #3. Untersteiner klinkt i.i.g. optimistisch, al geldt dat ook voor zijn andere pupil, Stand By Ken (10). Voor de verrassing noem ik hier Claude Debussy (9) nog, die hier vanaf de rug van #1 eventueel een droomparcours zou kunnen treffen. Hij wist (nog) niet te winnen in de V75, al kwam hij laatst in een Klass I-serie na een prima eindschot nog dichtbij. "

Plaats 1: Hobby de L’Iton (5)
Plaats 2: Sato (3)
Plaats 3: Sandsjöns Enzo (5)
Plaats 4: Stand By Ken (10)

 

RACE 8- V75-3

Alhambra Mail (3) is nog ongeslagen in Zweden en aangezien ook in dit onderdeel geen echte bliksemvertrekkers aan de start komen bestaat er een goede kans dat ze hier aan kop komt. Laatst heeft ze in ieder geval laten zien dat het koersen mét ijzers geen enkele belemmering voor haar vormt en van kop af is zij het te kloppen paard. Iceland Falls (7) is nog de balangrijkste uitdaagster als het gaat om de strijd om de koppositie en mocht het haar lukken om #3 voorbij te komen dan stijgen haar kansen direct aanzienlijk. Trainer Wallberg waarschuwt dat ze nu beter voor de dag zal komen dan laatst (toen was ze matig voorbereid) en dit is een outsider die ik héél graag meeneem op mijn V75-ticket. Be The One (4) is hier misschien wel “gewoon” het beste paard, maar deze temperamentvolle tante is onberekenbaar. Wanneer ze blijft draven dan zou ze dit vanuit het dodenspoor nog kunnen winnen, maar de race zou voor haar ook na 100 meter al voorbij kunnen zijn. Net als moeder Paris Lavec is Daisy Cash (5) geen schoonheidsdraver, maar ze beschikt over zowel macht als speed. Zeker niet onderschatten! Veams Benelli (1) is op haar best over deze afstand en vanaf dit ideale startnummer zou ze goed in de prijzen kunnen lopen.

Plaats 1: Alhambra Mail (3)
Plaats 2: Iceland Falls (7)
Plaats 3: Be The One (4)
Plaats 4: Daisy Cash (5)

 

RACE 9- V75-4, bandenstart

Bo C (12) is hier het beste paard en hij zou deze koers in principe vanuit het dodenspoor kunnen winnen. De laatste tijd heeft hij echter erg veel moeite met het bochtenwerk (hij sprong bij 3 van zijn laatste 4 starts) en dan is het bepaald geen voordeel dat hij in het achterveld moet beginnen. Favoriet, maar ab-so-luut géén banker! Global Tailwind (9) liep laatst een beste koers vanuit het dodenspoor en hier bestaat een kans dat hij (met dank aan zijn startpositie in het springspår) na een paar honderd meter aan kop komt. Hij heeft al bewezen goed genoeg te zijn voor het V75-niveau en dit is een outsider die niet op uw ticket mag ontbreken. Grainfield Aiden (5) verkeert in de vorm van zijn leven en vorige week was hij in het openingsonderdeel van de V75 (Mantorp) verrassend véél te goed voor zijn tegenstanders. Hij geeft niks om het dodenspoor en in zijn huidige vorm is hij hier een “hete” kanshebber. Callmesally (6) stelde laatst teleur, al had dat volgens trainer Aho alles te maken met verandering van voer, waardoor ze al vroeg verzuurde. Nu is ze weer terug op haar oude voer en derhalve waarschijnlijk ook weer terug in haar oude vorm. Ze kan redelijk vertrekken en wellicht lukt het haar om #9 voor te blijven, waardoor ze dus aan kop zou komen. En dan heeft ze zeker een winkans. M.T. Nordic Spirit (1) zal aanvankelijk de kop nemen, maar Untersteiner zal ongetwijfeld de kop afstaan zodra #9 dan wel #6 zich tijdig komt melden. Vanaf de rug van de koploper zou hij minimaal een plaatskans moeten hebben. Lastige, verraderlijke race!

Plaats 1: Bo C (12)
Plaats 2: Global Tailwind (9)
Plaats 3: Grainfield Aiden (5)
Plaats 4: Callmesally (6)

 

RACE 10- V75-5

Big Jim Pellini (3) is een volle broer van niemand minder dan Lucky Jim en hij is meer dan veelbelovend aan zijn carrière begonnen. Hier is hij favoriet voor de koppositie en wat mij betreft het te kloppen paard. Net als papa Bird Parker is Galba Ringeat (4) een rammelbak qua gangen, maar wát een vermogen heeft hij! Laatst was hij vanuit het dodenspoor op weg naar de overwinning, maar met nog 200 meter te gaan sprong hij. Nu voor het eerst met Kontio! The Gambler (8) is een vergelijkbaar type paard als #4, al is hij nóg onbetrouwbaarder. Uit 8 starts ging hij maar 3 keer foutloos rond, maar wanneer hij blijft draven dan is hij ongeacht koersverloop in staat om te winnen. Knifetown Hall (10) won laatst na een prima eindschot en volgens trainer Westerholm zal hij nu nog ietsje scherper zijn. Als het qua koersverloop wat meezit dan gaat hij in de slotfase nog veel terrein goedmaken. Bearicecream (2) komt op dit moment maar op 1% van de V75-tickets voor en dat is vanaf dit startnummer toch echt te weinig. Leuke outsider!

Plaats 1: Big Jim Pellini (3)
Plaats 2: Galba Ringeat (4)
Plaats 3: The Gambler (8)
Plaats 4: Knifetown Hall (10)

 

RACE 11- V75-6, bandenstart

Högstenastalldräng (5) kwam bij zijn afgelopen twee V75-starts ingesloten door de finish en wat dat betreft heeft hij twee perfecte préparé-koersen in de benen. Er bestaat een goede kans dat hij na een paar honderd meter aan kop zit en trainer Aho klinkt zéér optimistisch. Favoriet! Jimpeto Joy (13) heeft zich geweldig ontwikkeld bij Riordan en deze krachtpatser voelt zich als een vis in het water over deze afstand. Kanspaard. Inez Alki (14) bezorgde Hans Crébas laatst een geweldige V75-overwinning, maar de vooruitzichten zijn nu wel ingewikkelder. Dit keer komt ze sowieso niet aan kop, terwijl de tegenstand nu ook wat pittiger is. Op basis van klasse hoeft ze hier echter nauwelijks voor iemand onder te doen. Unico Broline (15) kwam laatst ook al ingesloten door de finish en met Åke op de kar wil ik hem toch wel heel graag op mijn ticket hebben. Payet D.E. (12) wist laatst ondanks een moordende openingsfase nog lang stand te houden en deze afstand past hem uitstekend.

Plaats 1: Högstenastalldräng (5)
Plaats 2: Jimpeto Joy (13)
Plaats 3: Inez Alki (14)
Plaats 4: Unico Broline (15)

 

RACE 12- V75-7

Reverend Wine (2) won afgelopen week nog kinderlijk eenvoudig van kop af in de V75 en een herhaling is zeer goed mogelijk. Ik heb echter het idee dat ze hier wel heel zwaar gefavoriseerd gaat worden, terwijl ze betere paarden treft dan laatst. Persoonlijk ben ik erg gecharmeerd van Southwind Feji (3), die op basis van haar goede koershoofd zou kunnen winnen vanuit het dodenspoor. Zeker met Åke op de kar. Linus Boy (11) wist op Axevalla al eens toe te slaan in de V75 mét ijzers, terwijl hij laatst ingesloten finishte. Hij is niet bang voor wat extra werk en hij behoort hier absoluut tot de kanspaarden. Aron Palema (8) is “altijd” goed op Axevalla, maar met dit startnummer zal het toch lastig worden om te winnen. Cab Hornline (5) maakt hier zijn tweede start voor Jim Oscarsson en de berichten vanuit de training zijn erg positief. Leuke outsider voor uw trio-spel.

Plaats 1: Reverendwine (2)
Plaats 2: Southwind Feji (3)
Plaats 3: Linus Boy (11)
Plaats 4: Aron Palema (8)

 


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.