Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

V75 - 14 december

Bergsåker - zaterdag 14 december - Start: 16:20
Revanche voor Global Thrustworthy

We gaan naar Bergsåker deze week, net buiten Sundsvall. Het ziet er op voorhand niet al te pittig uit en als ik de eerste afdeling overleef, kom ik een eind!

Pas op! Vanaf december tot en met februari moet er in Zweden met ijzers worden gelopen!

Let op: sinds kort stuur ik iedere vrijdag een V75-Update met het Laatste Nieuws van de week. Wie heeft er goed getraind? Wie loopt er dit keer zonder ijzers? Wie gaat er vol in de aanval? Lees het in V75-Update op vrijdag!

V75-1 (Race 5)

Bronzen Divisie in de eerste afdeling en ik waag meteen een gokje en neem genoegen met een duo. Mellby Fire won een Derbyserie afgelopen jaar maar sprong in de finale. Hij heeft meer dan een jaar niet gelopen maar Timo Nurmos heeft zijn paarden altijd perfekt voorbereid. Mooi nummer. Deede Star won deze herfst al twee keer in de V75, waarvan één finale. Hij is gewend aan pittige tegenstand. Meenemen.

UPDATE

De Kop 
Lastig. 2 Jeppas Picasso wellicht maar die geeft leiding weg aan 4 Baritone Artist.

De Favoriet

10 Deede Star is favoriet en dat is terecht. Hij heeft zware tegenstand ontmoet en dit ziet er makkelijker uit. Kan een mogelijke banker zijn maar dit nummer is altijd lastig. De langere afstand is een voordeel.

Voornaamste Uitdagers
4 Baritone Artist natuurlijk. Hij is in topvorm en kan wellicht de kop pakken hier.
1 Empire Garbo en 7 Il Diablo hebben interessante nummers en kunnen uitdagen met het juiste koersverloop.

Het Laatste Nieuws
2 Jeppas Picasso is niet even goed met ijzers.
5 Grainfield Aiden gaat met lichter beslag dit keer. Kan absoluut verrassen.

Conclusie
10 Deede Star heeft normaal gesproken een goede kans in deze vrij matige koers. Ik durf echter niet te banken en neem ook 4 Baritone Artist er nog bij. Hij heeft hysterische vorm.

V75-2 (Race 6)

Met een trio kom je een eind in de tweede afdeling. Solitary Champ heeft goed geloot en is in vorm. Odds Indicator heeft het werkelijk goed gedaan deze herfst. Wordt dit keer door Örjan Kihlström gereden. Favoriet wordt waarschijnlijk Dragon Starfly. Die pakte twee indrukwekkende zeges maar sprong laatst meteen in de V75. Robert Bergh wil revanche.

UPDATE

De Kop
3 Atlas Vendil is snel van start en pakt de kop. Geeft die waarschijnlijk weg aan ofwel Cyrano de B. of 6 Odds Indicator.

De Favoriet
6 Odds Indicator is licht favoriet en dat hoeft niet verkeerd te zijn. Hij vocht goed in de leiding laatst en gaat zeker weer voor die positie. Örjan Kihlström dit keer.

Voornaamste Uitdagers
2 Solitary Champ is in topvorm en heeft perfekt geloot hier. Gaat met een Noors hoofdstel dit keer.
9 Ivanhoe is misschien wel het beste paard. Hij maakte indruk in het debuut voor zijn nieuwe trainer in de voorlaatste koers.

Het Laatste Nieuws
12 Pleasure for Cash liep laatst voor het eerst met een bike en gaat wellicht weer zo.

Conclusie
Open race. 9 Ivanhoe heeft een goede kans als het tempo hoog wordt. Maar hier kan van alles gebeuren en ik pak er een hoop. Onderschat 3 Atlas Vendil niet! Die is snel van start en krijgt geheid een goed parcours.

V75-3 (Race 7)

Banker in de derde afdeling. Global Thrustworthy was wellicht niet op zijn best laatst maar iedereen heeft recht op een mindere dag. Hij heeft alweer goed geloot hier en gaat vrijwel zeker de kop pakken. In die positie heeft hij topkans om revanche te nemen. Voornaamste uitdagers zijn Zenit Brick met een aantal koersen in de benen nu plus Digital Ink die slecht geloot heeft maar in topvorm is.

UPDATE

De Kop
6 Disco Volante is supersnel van start en pakt de kop. Geeft die waarschijnlijk weg aan de favoriet 3 Thrustworthy Ås.

De Favoriet
3 Thrustworthy Ås heeft werkelijk een koersje op maat nu ook al is ijzers en de lange afstand geen voordeel. Hij pakt vrijwel zeker de kop hier en dan gebeurt er waarschijnlijk niet veel.

Voornaamste Uitdagers
9 Zenit Brick faalde laatst maar kan veel beter en is normaal gesproken de voornaamste uitdager van zijn stalkameraad.
10 Mr Golden Quick kan heel goed spurten en hoopt op tempo.

Het Laatste Nieuws
6 Disco Volante is één keer eerder door Per Linderoth gereden en toen won hij!
11 On Track Piraten is een schrapper geweest na de laatste koers. Houdt van de winter.

Conclusie
3 Thrustworthy Ås is megafavoriet en het liefst bank ik hem niet maar eerlijk gezegd zie ik niet veel serieuze uitdagers hier. Hij neemt de leiding over en mag dan zeer waarschijnlijk het tempo bepalen.

V75-4 (Race 8)

Koudbloedige paarden in de vierde afdeling. Ik hoop dat mijn duo genoeg is. Lome Brage is heel rap en wordt zeker favoriet hier. Hij heeft twee zeges op rij en is een toppertje. Lastige dubbele handicap echter. B.W.Sture is de logische uitdager. Ook hij is in vorm en hij wordt dit keer door Örjan Kihlström gereden. Achter hen is Ådne Odin een leuke uitdager.

UPDATE

De Kop
2 Rappnor pakt eerst de kop maar wacht op een goed paard om leiding weg te geven. Dat is 4 B.W.Sture.

De Favoriet
10 Lome Brage is groot favoriet en dat is terecht. Hij is heel andere tegenstand gewend en bovendien is hij in topvorm. Normaal gesproken goede winstkans en kan natuurlijk banker zijn.

Voornaamste Uitdagers
4 B.W.Sture pakt waarschijnlijk vroegtijdig de kop en zal dan niet makkelijk te verslaan zijn.
5 Ådne Odin was flink verbeterd laatst en de zweep is een groot voordeel voor hem. Deze pikeur is natuurlijk niet even goed...

Het Laatste Nieuws
8 Don Viking hield niet van de baan laatst. Is heel goed voorbereid hier.
12 Art Nökkve is het best in de winter.

Conclusie
Een trio steekt er bovenuit in deze koudbloedige koers. Ik neem geen risico en pak ze alle drie.

V75-5 (Race 9)

Vrij open in de stayerkoers in de vijfde afdeling. Young King heeft drie van de laatste vier koersen gewonnen maar sprong met dit nummer in de voorlaatste race. Majet af Djupmyra heeft goede tegenstand ontmoet deze herfst. Mooi nummer. Vine Vision is misschien wel het beste paard maar hij is niet betrouwbaar. Cavalier Brodde komt van een goede zege. Ook Indra's Secret was indrukwekkend laatst. Heel matig nummer natuurlijk ma14ar dat maakt iets minder uit op deze lange afstand.

UPDATE

De Kop
Heel lastig. Niemand is echt snel. Ik zeg licht voordeel voor 1 Young King. Dit nummer is heel goed op Bergsåker!

De Favoriet
12 Indra's Secret is een merrie en heeft vreselijk geloot. Toch is ze favoriet hier en dat is volkomen terecht! Ze heeft het geweldig gedaan bij nieuwe trainer Robert Bergh. Ze is niet geheel betrouwbaar maar als ze foutloos gaat heeft ze een goede kans.

Voornaamste Uitdagers
1 Young King is interessant als hij kop pakt. Daar heeft hij twee keer gelopen en... twee keer gewonnen.
7 Alvena Warrior kan interessant zijn ondanks dit nummer. Houdt van deze tijd van het jaar.

Het Laatste Nieuws
2 Xanthis Cocktail heeft 17/2100 meter gewerkt en is goed voorbereid. Heeft eerder op deze afstand gewonnen.
8 Andre Agassi gaat waarschijnlijk met een bike hier.
11 Strong Case gaat voor het eerst met een bike. Outsider!

Conclusie
12 Indra's Secret is het best en heeft een goede kans. Maar als 1 Young King de leiding mocht nemen kan hij absoluut uitdagen.

V75-6 (Race 10)

Merries in de zesde afdeling. Belle Reine heeft een leuk koersje hier. Won laatst in een 14-tijd en zal wellicht niet makkelijk in te halen zijn. Dusktodawn Sisu wordt waarschijnlijk favoriet. Ze was outstanding laatst in de V75 en heeft zich enorm verbeterd bij haar nieuwe trainer. Dixie Brick heeft betere tegenstand ontmoet dan deze en wordt dit keer door Örjan Kihlström gereden. Adi Gallia heeft een vervelende dubbele handicap maar ze heeft twee zeges op rij en is gewend om met ijzers te lopen.

UPDATE

De Kop
Niet makkelijk maar 4 Belle Reine wordt offensief gereden en na een tijdje mag ze waarschijnlijk de leiding overnemen.

De Favoriet
12 Dixie Brick is favoriet en dat is te begrijpen. Ze heeft tegen veel betere paarden gelopen en met het juiste koersverloop heeft ze een prima winstkans. Wordt voor het eerst door Kihlström gereden. Interessant!

Voornaamste Uitdagers
4 Belle Reine gaat vroeg de kop pakken en is dan interessant. Ze steekt in prima vorm.
6 Bear Bahareh zag er prima uit in de training op Solvalla vorige week. Gaat met een Noors hoofdstel en wordt voor het eerst door Adielsson gereden. Pas op!

Het Laatste Nieuws
1 S.G.'s Atalanta gaat voor het eerst met trekproppen.
5 Patricia Zaz heeft tijd niet gelopen maar heeft 19/2600 meter gewerkt.
10 Global Teardrop gaat met een lichtere balans en trekproppen dit keer.

Conclusie
Favoriet 12 Dixie Brick heeft normaal gesproken een goede kans maar ze moet vele paarden voorbij hier en dat is altijd lastig. 4 Belle Reine is interessant van kop af en 6 Bear Bahareh heeft goed gewerkt.

V75-7 (Race 11)

In de laatste afdeling wordt Hawk Cliff waarschijnlijk favoriet ondanks dit matige nummer op de korte afstand. Hij maakte indruk laatst met een koers in de benen. Kan een hoop zelf doen. Island Life heeft veel beter geloot en dit nummer is perfekt op Bergsåker. Ook Hazard Boko heeft een uitstekende uitgangspositie. Hij wil revanche voor de tweede plek in de V75 laatst.

UPDATE

De Kop
Vele snelle paarden maar het snelst is 4 Ebony Boko. Ik neem aan dat die in de leiding wordt gereden.

De Favoriet
10 Hawk Cliff is licht favoriet en dat is logisch. Hij was heel goed laatst en won makkelijk in het dooie spoor. Goede kans maar dit nummer is altijd verraderlijk op de korte afstand.

Voornaamste Uitdagers
1 Island Life won heel makkelijk laatst maar de tegenstand is beter nu. Dit nummer is heel goed op Bergsåker. Moet erbij!
2 Hazard Boko deed het prima laatst en is ook in goede vorm. Dit nummer is perfekt.

Het Laatste Nieuws
3 O.P.'s Flirt gaat met bike dit keer.
8 Thrust Control hield niet van de baan laatst. Was flink gespeeld in de V75 toen maar is nu totaal vergeten door de spelers.

Conclusie

Ik geloof veel in 10 Hawk Cliff ondanks dit nummer op de korte afstand. 1 Island Life en 2 Hazard Boko hebben echter perfekt geloot en krijgen zeker een beter parcours. Dat kan de doorslag geven.

  1 2 3 4 5 6 7  
3,10 2,6,7 3 4,10 1,4,6,10,12 4,11,12,15 1,2,10


UPDATE SYSTEEM
  1 2 3 4 5 6 7  
4,10 2,3,4,6,7,9,12 3 4,5,10 1,12 4,6,12 1,2,10
Totaal: 2 x 7 x 1 x 3 x 2 x 3 x 3 = 756 combinaties
Kosten: 756 x €0,06 = €45,36

Lycka till!
Björn Better


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.