Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vaggeryd - 12 juni

Vaggeryd – woensdag 12 juni 2019 - Start: 18.20

Een prachtig programma op de baan van Vaggeryd. Tien goed bezette races met de Smålandsstayern als hoofdnummer. Wie volgt Giant Night Star die verleden jaar met Erik Adielsson deze race winnend wist af te sluiten in 1.16,1. Onze favoriet is Explosive Merlot. Een bewezen paard over de langere afstaand. Het belooft een mooie race te worden met Elliot Coger  als voornaamste tegenstander. Het koersrecord staat overigens op naam van Joakim Lövgren die met Alfas Da Vinci deze race won in 2017 in 1.14,9. De V86 wordt deze avond ook verreden. Die begint om ca 19.20 uur. De eerste race start om 18.30 uur.

Race 1 - Poda Stängsel Jönköpings lopp, 2140 meter bandenstart  

Een race voor de beginnersklasse. King Of Everything (5) is zijn carrière goed begonnen met een overwinning. Hij liep op 4 juni in Vaggeryd de concurrentie volledig zoek en won met grote voorsprong in een snelle 1.16,4 – 2140 meter uit de banden. She Follow Me (1) is twee starts in de benen en was de laatste keer aanzienlijk verbeterd. Die lijn kan hier worden doorgetrokken. F.Skatt Blou (4) loopt constant goede tijden die snel genoeg zijn voor een klassering. Ook de Française Fete Du Mont (6) behoort tot de paarden voor een klassering achter de favoriet King of Everything.

Plaats 1:    King Of Everything (5)
Plaats 2:    She Follow Me (1)
Plaats 3:    F.Skatt Blou (4)
Plaats 4:    Fete Du Mont (6)

 

Race 2 -  CTCs lopp, 2140 meter bandenstart

Peter Untersteiner heeft met Express Lime (2) een talentvol paard die inmiddels twee keer heeft gelopen waarvan eenmaal eerste en een keer tweede. Hij heeft een mooi nummer om zijn tweede overwinning te behalen. Familia (10) begon het seizoen met een overwinning. In handen van Jorma Kontio verwachten wij haar opnieuw voorin. In haar laatste start snelde zij naar een nieuw record van 1.14,7. Bazinga Cheri (11) moet beginnen in het tweede gelid. De pupil van Christoffer Eriksson beviel bij zijn seizoensdebuut en zal nu verder zijn. Nitro Sånna (1) maakt het rijtje van kanspaarden compleet.

Plaats 1:   Express Lime (2)
Plaats 2:   Familia (10)
Plaats 3:   Bazinga Cheri (11)
Plaats 4:   Nitro Sånna (1)

 

Race 3 – Puls Bemannings lopp – Fyraåringslopp , 2140 meter autostart

In deze leeftijdskoers is Stoletheshow (11) de aansprekende naam. De winnaar van het Norsk Travkriterium heeft even rust genoten na een aantal goede prestaties op Solvalla. We verwachten gelijk een goede prestatie van de vierjarige hengst die wordt gereden door Christoffer Eriksson. Il Boscaiolo (9) herstelde zich goed van twee mindere prestaties. Hij is in staat om dichtbij de favoriet te eindigen. I'm Sailing (8) is trouw in zijn prestaties. Een klassering in de trio-aankomst moet opnieuw mogelijk zijn. Hij werd al driemaal derde. Jasmin Band (6) verbeterd per start.

Plaats 1:   Stoletheshow (11)
Plaats 2:   Il Boscaiolo (9)
Plaats 3:   I'm Sailing (8)
Plaats 4:   Jasmin Band (6)

 

Race 4 - Corvaras lopp - Diamantstoet, Försök 6 - Spårtrappa (Final Eskilstuna 28/6 2019), 2140 meter autostart

Een mooi veld van vijftien paarden. De favorieten moeten in het tweede gelid beginnen. Morran (10) en Teton Miss Lindy (9) lijken aan elkaar gewaagd. De vorm van beide paarden is momenteel erg goed. Teton Miss Lindy krijgt onze voorkeur. Olga Utca (14) liet op Vaggeryd een prima indruk achter. Een plaatst in de voorhoede is opnieuw reëel voor de merrie van Sara Brodin. Amelia (1) en Rut K (6) verschijnen beide met een overwinning aan de start, beide behaald in hun laatste race. Ook Ivy League (11) mag niet worden onderschat met Thomas Uhrberg. 

Plaats 1:   Teton Miss Lindy (9)
Plaats 2:   Morran (10)
Plaats 3:   Olga Utca (14)
Plaats 4:   Amelia (1)

 

Race 5 - TMA-bolaget Nyköpings lopp - Stolopp,  1640 meter bandenstart

Opnieuw heeft het duo Marcus Lindgren – Christoffer Eriksson een kanspaard in deze race die gaat over de sprintafstand. Stephanie Divine (1) is een bewezen sprinter die in haar laatste vijf start tweemaal won over de mijl in goede tijden. Dit startnummer is niet zo gunstig maar we verwachten dat Christoffer Eriksson zich hiermee wel redt. Fabulous Journey (3) is een geduchte tegenstander die vier tweede plaatsten afsloot met een goede overwinning uit vijf starts. Een prima prestatiepaard. Glamour Dancing (7) won haar laatste race over de mijl. Ook nu moet een plaatsgeld mogelijk zijn. Othella Marke (5) is dit seizoen in zes starts nog niet buiten de eerste drie gefinisht. Zij is uitstekend bezig.

Plaats 1:   Stephanie Divine (1)
Plaats 2:   Fabulous Journey (3)
Plaats 3:   Glamour Dancing (7)
Plaats 4:   Othella Marke (5)

 

Race 6 - Smålandsstayern, 3640 meter bandenstart

Het hoofdnummer van de avond gaat over maar liefst 3640 meter. Tien paarden verdeeld over vier startvakken. Vanuit het derde vak vertrekt Explosive Merlot (9) met Robert Bergh. De hengst heeft ervaring over de langere afstand en won vorig jaar nog over 3140 meter in 1.14,1 en werd tweede over 4160 meter in 1.16,5. De favoriet in dit veld. Elliot Coger (10) liep vorige week nog in Kalmar over 3200 meter waar hij derde werd in 1.13,7. Hij liet een sterke slotronde zien maar de paarden die een startvoordeel hadden van twintig en zestig meter waren te ver weg. Thriller N.P. (4) won al over 2640 meter maar dit is wel een kilometer meer. Dan zien wij eerder Enzo Am (7); een bewezen stayer.

Plaats 1:   Explosive Merlot (9)
Plaats 2:   Elliot Coger (10)
Plaats 3:   Enzo Am (7)
Plaats 4:   Thriller N.P. (4)

 

Race 7 -  Miljöhallens lopp, 1640 meter autostart

Een sterk bezet sprintnummer met Dokonjo (3) die wij als favoriet laten vertrekken. Half maart won hij nog in 1.11,8 over de mijl en toonde hij aan dat hij is mei nog uitstekend in vorm was met een overwinning over de middenafstand in een sterke tijd. Ook Wollafur (4) heeft een rappe sprint in de benen en kan het de favoriet serieus lastig maken. Mr Creation (8) heeft het niet getroffen met het startnummer.  Een lastige opdracht. Iago Zon (2) kan over de sprint goed uit de voeten. Hij laat ook sterke tijden zien.

Plaats 1:   Dokonjo (3)
Plaats 2:   Wollafur (4)
Plaats 3:   Iago Zon (2)
Plaats 4:  Mr Creation (8)

 

Race 8 - Alpist Reklams lopp, 2140 meter autostart

Valnes Isidor (3) en Jesper Trot (4) zijn twee paarden die allebei goede prestaties hebben neergezet. Valnes Isidor was vorig erg goed op dreef en sloot het seizoen af met drie overwinningen uit vier starts. Hij maakt hier zijn seizoensdebuut. Jesper Trot daarentegen heeft koersritme en liep al vijfmaal. Hij won tweemaal en werd in zijn overige races tweede. Lexus Håleryd (8) loopt zich met regelmaat in het geld. Dat is in dit veld opnieuw mogelijk, want winnen kan wel eens lastig worden met de twee favorieten. A Secret Word (1) lijkt even van slag. Hij kan veel beter. Wellicht kunnen Coram D'inverne (9) en Fireman Am (10) dan eerder iets uitrichten.

Plaats 1:   Jesper Trot (4)
Plaats 2:   Valnes Isidor (3)
Plaats 3:  Lexus Håleryd (8)
Plaats 4:   Fireman Am (10)

 

Race 9 - Länsförsäkringars lopp, 2640 meter bandenstart.

Kennedy (3) treft met Adrian Kolgjini een kolfje naar zijn hand. De afstand past hem als geen ander en de zoon van de geweldige Lisa America kan deze race van start tot finish domineren, maar hij moet het niet te licht gaan opvatten. Goede tegenstanders staan er in deze race. Red Rock Canyon Ås (5) zal dit willen voorkomen. De vosruin verschijnt met twee overwinningen op rij aan de start en won zijn laatste race over deze afstand. Global Warrior (7) die driemaal geweldig presteerde over 2640 meter. De vorm is nog altijd goed. Adde S.H. (2) en Albert G. (1) noemen we tenslotte voor ene klassering.

Plaats 1:   Kennedy (3)
Plaats 2:   Red Rock Canyon Ås (5)
Plaats 3:   Global Warrior (7)
Plaats 4:   Adde S.H. (2)

 

Race 10 - Anderstorps Transportsbands lopp - STL Klass I, Försök 5 i Meeting 4 (Final Eskilstuna 29 juni 2019), 2140 meter autostart.

Ook in deze laatste race van de dag wederom een sterk deelnemersveld met verschillende kanshebbers. De laatste zestig starts van dit veld leverde zesentwintig overwinningen op. Alegra B. (11) zette haar laatste start om in een snelle zege. De 1.12,2 over de mijl betekende een nieuw record. Nu moet zij beginnen in het tweede gelid. Marcello Wibb (1) werd derde in de finale van de Bollinger - STL Klass II. Daarvoor won hij over de mijl in 1.10,8. Hij krijgt onze voorkeur. Solkattens Chiron (9) wint dit jaar bijna de helft van zijn starts. Een goed resultaat wordt van hem verwacht. Exit Angot (7) verkiezen we boven de overige deelnemers.

Plaats 1:   Marcello Wibb (1)
Plaats 2:   Alegra B. (11)
Plaats 3:   Solkattens Chiron (9)
Plaats 4:  Exit Angot (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.