Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vichy - 14 mei

Vichy – dinsdag 14 mei 2019 - Start 13.50 uur

Race 1: Prix de Saint-Pourcain-sur-Sioule

In deze koers treffen we een Alinéa (15) die dit jaar herboren lijkt en als hij aan de start niet teveel meters verliest zien we hem voorblijven op de lokale held Cross Dairpet (18), die zich hier altijd plaatst, en Cash de l'Alba (10), die een fraaie overwinning behaalde in Laval, en die de reis niet voor niets zal willen maken. Hetzelfde geldt voor de veteraan Végas des Prés (17), die de laatste maanden zijn strijdlust heeft hervonden en het nog goed kan doen in dit soort koersen in de provincie. De zeer trouwe Vérika Dairpet (16) heeft de laatste tijd goede koersen gelopen en kan zeker een rol spelen in de aankomst, terwijl we ook kijken naar de kansen van Calaska de Guez (14), die regelmatig gespaard wordt maar die uit een stal komt die water in wijn kan veranderen. Voor de kleinere plaatsgelden geloven wij in kansen voor de verdienstelijke Cléa Miquellerie (5), die van kop af mag vertrekken en die meer is dan een grasbaanpaard, en voor Bleu Blanc Bleu (3), die niet in topvorm verkeert maar een 4e of 5e plaats kan behalen als hij zijn niveau van begin dit jaar terugvindt.

Plaats 1: Alinea (15)
Plaats 2: Cross Dairpet (18)
Plaats 3: Cash de l’Alba (10)
Plaats 4: Vegas des Pres (17)
Plaats 5: Verika Dairpet (16)

 

Race 2: Prix de Saint-Didier-la-Foret

Een zeer open koers. Fauve des Yolais (5) lijkt van de kanspaarden het beste nummer geloot te hebben want wij kunnen de weinig gestarte Fontaineauxperles (4) moeilijk beoordelen, zij kan in de koers wat ervaring missen. De uit Parijs komende Fiction Haufor (11)Felicita de Lou (16) en Frimousse Quick (9) zullen op de been moeten blijven en weg zien te komen met hun slechte startnummers om hier een rol te kunnen spelen, alhoewel de afstand daarbij een voordeel is. Foliepolis (3), die zeker kan verbeteren, en Fontana Bella (7), die meer en meer verbaast, kunnen zich in de eindstrijd mengen, net als Fashion Mencourt (13), die in Amiens als eerste de finish passeerde, maar die ook vanuit de tweede startrij komt.

Plaats 1: Fauve des Yolais (5)
Plaats 2: Fiction Haufor (11)
Plaats 3: Felicita de Lou (16)
Plaats 4: Fontaineauxperles (4)
Plaats 5: Frimousse Quick (9)

 

Race 3: Prix d’Aulnat

Alhoewel Gépetto de Godrel (6) hier in staat lijkt om een tweede overwinning op rij te behalen blijven Grace à Toi Jilme (8), die stuitte op twee goede "Desmet"-pupillen, Goldie du Choquel (5), die overigens rechtsom beter loopt, en Gaiac d'Avignère (9), die loopt met goede vooruitzichten, te vrezen tegenstanders. De goed gefokte Giacomo Bourbon (10) zal proberen ook een rol in de aankomst te spelen.

Plaats 1: Grace A Toi Jilme (8)
Plaats 2: Gepetto de Godrel (6)
Plaats 3: Goldie du Choquel (5)
Plaats 4: Gaiac d’Avignere (9)
Plaats 5: Giacomo Bourbon (10)

 

Race 4: Prix de Toulon-sur-Allier

Ejag (4) maakt een goede periode door en zelfs als hij niet veel over heeft op Elu de Dompierre (6), die de lokale favoriet is, Eagle Lignerie (5), die beter kan dan wat hij in zijn laatste starts laat zien, en Exit Money (8), die zonder ijzers loopt bij dit heroptreden, geven wij hem hier de favorietenstatus omdat hij van genoemde paarden 25 meter voor krijgt.

Plaats 1: Ejag (4)
Plaats 2: Elu de Dompierre (6)
Plaats 3: Eagle Lignerie (5)
Plaats 4: Exit Money (8)

 

Race 5: Prix de Chantelle

Beoordeeld op zijn vorm uit de zomer van 2018 heeft Démétrios d'Ela (14) een goede kans om voor te blijven op Dédé de Bouère (9), die er altijd bij is, Duc de Calvi (4), gereden door een toppikeur wat een gunsitg effect kan hebben, Desiros Phedo (7), die het verdienstelijk doet op dit niveau, en Dark Speed (8), al mogen zij vanuit het eerste band vertrekken. Zonder ijzers is Didji du Messi (17) een mogelijk plaatspaard, net als Diablo des Forêts (16), die een minder sterke tegenstand treft als in Amiens, en Dorbinos (6), die vandaag scherp zal moeten zijn.

Plaats 1: Demetrios d’Ela (14)
Plaats 2: Dede de Bouere (9)
Plaats 3: Duc de Calvi (4)
Plaats 4: Desiros Phedo (7)
Plaats 5: Didji du Messi (17)

 

Race 6: Prix de Brout-Vernet

El Ninio Haufor (7) maakt de reis naar deze streek voor een mooie inschrijving aan de kop van het veld. Daarom is hij onze favoriet, zelfs als Etenclin (13)¸ die de klasse vertegenwoordigt maar terugkeert van rust, de lokale Extrême Doudou (5) en Eddy du Loisir (12) zonder twijfel stevig partij zullen bieden en Emir de Chenu (8) niet altijd het paard “om te onthouden” zal blijven. Eclair de Babel (11) blijft teleurstellen, terwijl hij een veld als dit makkelijk zou moeten aankunnen.

Plaats 1: El Ninio Haufor (7)
Plaats 2: Etenclin (13)
Plaats 3: Extreme Doudou (5)
Plaats 4: Eddy du Loisir (12)
Plaats 5: Emir de Chenu (8)

 

Race 7: Prix de Thiers

Terug onder het zadel zal Daghad d'Erquy (5) de meeste aanhang bij de wedders hebben, voor de merries Dolce Vita Phédo (11)Candy Oaks (14) en Bahia de Ligny (13), die hier tot de favorieten zullen behoren zelfs als zij meters voor moeten geven, in tegenstelling tot Caesar du Home (3), die vertrekt vanuit het eerste band met een lichtgewicht op zijn rug. De dappere Dozulé Gitan (2) zal weer een rol kunnen spelen, net als Ciams du Sablier (4), die tweemaal verraste in Lyon, en Blason Julry (7), die erbij kan zijn als hij zijn niveau van vorig jaar weer kan benaderen.

Plaats 1: Daghad d’Erquy (5)
Plaats 2: Dolce Vita Phedo (11)
Plaats 3: Candy Oaks (14)
Plaats 4: Caesar du Home (3)
Plaats 5: Bahia de Ligny (13)

 

Race 8: Prix de Marcenat

Fantoccini (2) is een goed paard dat, zelfs nu hij zijn heroptreden maakt, van kop af een goede kans moet hebben. Falco du Douet (8) verkeert in een optimale vorm en lijkt een mooi basispaard in deze koers, hij krijgt de voorkeur boven Fleuron du Goutier (7), die ook veel talent heeft maar afwezig was sinds de zomer van 2018. Indien gemotiveerd kan Foster Wood (3) zich hier volledig herstellen.

Plaats 1: Fantoccini (2)
Plaats 2: Falco du Douet (8)
Plaats 3: Fleuron du Goutier (7)
Plaats 4: Foster Wood (3)


Race 9: Prix de Saint-Pont

Danube Bleu (2) is volledig getransformeerd en kan zijn zege van Enghien bevestigen in deze Prix de Saint-Pont, waarin hij echter uit moet kijken voor Druss de Guez (10), die soms op het verkeerde been vertrekt, maar die in uitstekende vorm is net als de overige paarden van zijn trainer, Dutiful (1), die niet teveel terrein moet verliezen aan de start om een kans te hebben, en Check des Brousses (3), die weer veel werk buitenom zal doen. Beau Mec (7), die weer in vorm lijkt te zijn gekomen, en Climax de Bapré (9), die hier opnieuw is toevertrouwd aan de goede zorgen van Serge Peltier, voldoen al aan de verwachtingen als zij een mooi plaatsgeld behalen.

Plaats 1: Danube Bleu (2)
Plaats 2: Druss de Guez (10)
Plaats 3: Dutiful (1)
Plaats 4: Check des Brousses (3)
Plaats 5: Beau Mec (7)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.