Selecteer livestream

 • Zweden
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium
 • Zweden
 • Duitsland
 • Nederland
 • Zuid Afrika
 • Engeland
 • Ireland
 • Singapore
 • Zimbabwe
 • Dubai
 • USA
 • Frankrijk
 • FRA12
 • FRA13
 • FRA14
 • Belgium

Beelden

Beelden

Beelden

Vichy - 8 augustus

Vichy – donderdag 8 augustus 2019 - Start 16.27 uur

Race 1: Prix Bar d’à Coté - Vichy  

De al meerdere keren in gros handicaps opgevallen Sikandari (3) treft hier een tegenstand binnen zijn bereik, en hij hoeft slechts zijn vorm van 22 juni in Compiègne te evenaren om zicht te hebben op de zege. Na een teleurstellend eerste kwartaal liet Kailyn (1) twee tevredenstellende prestaties zien in soortgelijke velden als dit, en zij lijkt dicht bij een succes op dit niveau. De in vorm zijnde Swiss Man (5) boekte een fraaie overwinning op deze baan en blijft kansrijk zelfs met twee kilo extra op zijn rug. Rebel d'Ans (4) draagt een mooi gewicht tegenwoordig en liep een goed heroptreden, hij heeft bovendien baat bij de gewichtsontheffing van zijn rijdster. Dorset Dream (7) presteerde regelmatig tot aan zijn recente echec in Vichy, waar hij niet erg gelukkig was, en hij kan weer worden meegenomen voor de plaatsen.

Plaats 1: Sikandari (3)
Plaats 2: Kailyn (1)
Plaats 3: Swiss Man (5)
Plaats 4: Rebel d’Ans (4)
Plaats 5: Dorset Dream (7)

 

Race 2: Prix des Ventes du Marault

De buiten de fouten altijd gevaarlijke Eléazar du Val (12) start vaak in passende koersen, uitgezocht door zijn trainer, en heeft hier een ideale inschrijving tegen de winsomgrens. Hij presteerde vaak goed in sterkere velden en verdient weer ons vertrouwen ondanks zijn recente uitschakeling. Na een 2e plaats achter een gedeclasseerd paard de vorige maand is Elton de Chanlecy (9), die de beide disciplines met succes afwisselt, niet bij voorbaat verslagen. Escroc de Villabon (6) kwam op 2 juli dichtbij de pupil van Mickaël Cormy binnen, alvorens weer te winnen op het gras van Aix-les-Bains, ook hij staat erg mooi ingeschreven. Epice Ligerienne (8) houdt de ijzers onder maar treft een veld dat zij aan kan. Evasion Mystic (10) presteert regelmatig en blijft bij een passend koersverloop altijd in staat tot een verrassing. Echo de Bissy (5) liet al mooie dingen zien als hij zonder ijzers liep.

Plaats 1: Eleazar du Val (12)
Plaats 2: Elton de Chanlecy (9)
Plaats 3: Escroc de Villabon (6)
Plaats 4: Epice Ligerienne (8)
Plaats 5: Evasion Mystic (10)

 

Race 3: Prix Bar Deniere – Vichy

De hier op het niveau waarop hij zijn laatste ren won terugkerende Jashpur (2) toonde een aardige vormverbetering met een 2e plaats in een soortgelijk veld op deze baan. Thuis in deze categorie hoeft hij die prestatie slechts te herhalen om een hoofdrol te kunnen spelen. De tot alles in staat zijnde Sowgay (6) liet zijn neus weer eens zien in een amateurren in Clairefontaine en heeft op een goede dag kans om hier te winnen. Na een uitstekend heroptreden vorige maand achter onze favoriet (4e) zal Scottish Sun (3) vandaag op zeker scherper zijn en hij kan in de buurt van de eersten eindigen. Zabelia (4) beliep een goede 2e plaats in Marseille, en kan voordeel hebben van haar korte rust. Als winnares van een soortgelijke handicap bij haar voorlaatste start in Longchamp wist Venezia (7) daarna niet te bevestigen door een slecht boxnummer in de start erna, zij behoudt hier kansen op de plaatsen. De door een gewichtsontheffing geholpen Zalayouni (1) kan op een goede dag voor een verrassing zorgen.

Plaats 1: Jashpur (2)
Plaats 2: Sowgay (6)
Plaats 3: Scottish Sun (3)
Plaats 4: Zabelia (4)
Plaats 5: Venezia (7)

 

Race 4: Prix Le Joker - Beaumont

De met zorg op deze koers voorbereide Dostoievski (2) scherpte zijn conditie aan in Enghien met de ijzers onder, vandaag loopt hij zonder ijzers zoals in zijn beste koersen. Na zijn gemakkelijke winst op 19 juli in Cabourg is hij hier moeilijk te verslaan. De onder het zadel uitstekende Daélia de Vandel (9) liet de laatste weken leuke dingen zien voor de sulky en staat er deze donderdag erg mooi in. Zij is weer in vorm gekomen en kan er dicht bij zijn. Na vaak te zijn uitgeschakeld liep Cross Dairpet (5) een geruststellende koers in Cagnes in een sterk veld en hij kan een podiumplaats behalen als hij foutloos blijft. Aandacht voor Big Boss (7), die de laatste tijd vaak meters voor moest geven, en die baat zal hebben bij het geringe aantal starters, hij houdt van een koers op wachten. De rechtsom goed lopende Brelan du Vivier (4) deed het goed tot aan zijn laatste mindere koers in Enghien, hij zal proberen een mooi plaatsgeld binnen te halen.

Plaats 1: Dostoievski (2)
Plaats 2: Daelia de Vandel (9)
Plaats 3: Cross Dairpet (5)
Plaats 4: Big Boss (7)
Plaats 5: Brelan du Vivier (4)

 

Race 5: Prix Cafe de la Place – Le Cendre

De goed gefokte Pearl of Freedom (9) liep een prima debuut in Lion-d'Angers, waar zij 2e werd achter een ervaren paard. Logischerwijs zal zij daarna verbeterd zijn waardoor zij nu al in staat lijkt om haar palmares te openen. Bij haar uitstekende rentree in Saint-Malo de vorige maand liet Castle of May (10) een prima eindschot zien en ook zij zal sterk verbeterd zijn  na dat heroptreden. Sharp Rock (8) presteert regelmatig en dit ervaren paard heeft goede verrichtingen achter zijn naam staan, die hem op papier een eerste kans zouden kunnen geven. De voor de eerste keer met oogkleppen lopende Vananndi (1) liet bij haar eerste optredens in het voorjaar al enig talent zien, bovendien komt zij uit een stal in vorm die vaak succesvolle uitstapjes naar Vichy maakt. Gunsmoke (2) liet in zijn tweede start al behoorlijke vooruitgang zien en hij lijkt nog verder te kunnen verbeteren.

Plaats 1: Pearl of Freedom (9)
Plaats 2: Castle of May (10)
Plaats 3: Sharp Rock (8)
Plaats 4: Vananndi (1)
Plaats 5: Gunsmoke (2)

 

Race 6: Prix Le Longchamp - Royat

Forrest Gédé (4) is niet van alledag, maar hij heeft nog winsom in te halen zoals blijkt uit zijn demonstratie van 30 juni in Mauquenchy. Hij kan de koers zelf maken en zijn stal is in vorm, en daarom is hij een logische favoriet in dit niet al te sterke veld. Mocht hij falen dan kan Fleuron d'Alouette (1), die hoog wordt ingeschat, de koers naar zich toe trekken na zijn prima heroptreden in Cabourg. First des Louanges (8) liep de laatste keer met een fout aan de start beter dan zijn klassering doet vermoeden en hij verdient het weer in vertrouwen te worden genomen. Florest d'Argent (6) en Foxy du Fer (3) liepen beiden een goede koers waarin zij meters moesten voorgeven en zij zijn zeker speciaal toegewerkt naar deze koers. Fleuron d'Ormoy (5) moet zich nog bewijzen in ons land maar hij liet mooie dingen zien in Zweden en hij zou een veld als dit aan moeten kunnen.

Plaats 1: Forrest Gede (4)
Plaats 2: Fleuron d’Alouette (1)
Plaats 3: First des Louanges (8)
Plaats 4: Florest d’Argent (6)
Plaats 5: Foxy du Fer (3)

 

Race 7: Prix Le Break – Clermont-Ferrand

De nog op haar eerste zege wachtende Glysandrine (5) verbetert per start, en zij liep twee goede rennen op het handicap niveau. Bij haar terugkeer op een afstand die prima bij haar past zou zij vandaag wel eens kunnen winnen. Perfect Rose (2) werd onlangs beloond voor haar inspanningen met een zege in een bescheiden maiden ren. Zij heeft haar waarde al bewezen in dit soort rennen en zal er opnieuw bij kunnen zijn. Arroz (3) presteert prima op dit niveau en aangezien zij van wachten houdt zal zij de langere afstand waarderen. Na enige tijd nodig te hebben gehad om zijn weg te vinden heeft Ayrton Banks (4) zijn debuut in de handicaps omgezet in een overwinning, waarbij hij tamelijk gemakkelijk won in Aix-les-Bains. Nu hij opnieuw met australiennes loopt lijkt hij in staat de gewichtsverhoging te egaliseren. Goldstone (1) heeft het al goed gedaan in deze categorie, en treft hier minder sterke tegenstanders.

Plaats 1: Glysandrine (5)
Plaats 2: Perfect Rose (2)
Plaats 3: Arroz (3)
Plaats 4: Ayrton Banks (4)
Plaats 5: Goldstone (1)

 

Race 8: Prix La Regence - Vichy

Na drie uitschakelingen op rij herstelde Fayama Chatho (4) zich met een klinkende overwinning in Saint-Malo, en zij zou geen moeite moeten hebben om hier op herhaling te gaan als zij foutloos rond komt. Alles of niets! De trouwe Follow Darling (7) loopt voortdurend goede koersen in velden die zeker niet minder zijn dan dit, en zij verdient hier wederom veel krediet. Fusion Loisir Urzy (13) lijkt de goede weg te hebben gevonden zoals blijkt uit haar laatste twee starts en kan een rol spelen zelfs vanuit het tweede gelid. De hier in juni dicht bij de eersten als 4e aankomende First Lady Bleue (1) had sindsdien even rust met het oog op deze koers. Fiesta Express (11) overtuigt sinds zij zonder ijzers loopt, en heeft deze zomer nog maar weinig starts in de benen. Farceuse de Meauce (3) stelde ons gerust in een sterker veld in Feurs, en heeft daarmee bewezen een veld als dit aan te kunnen.

Plaats 1: Fayama Chatho (4)
Plaats 2: Follow Darling (7)
Plaats 3: Fusion Loisir Urzy (13)
Plaats 4: First Lady Bleue (1)
Plaats 5: Fiesta Express (11)


Nog geen account? Registreer gratis en ontvang €25 BONUS!

Om u een zo goed mogelijke ervaring op runnerz.nl te geven maken we gebruik van cookies.